吉林省吉化第一高级中学校2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 第一 高级 学校 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省吉化第一高级中学校2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析)选择题部分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1.What is the time now?A.5:00. B.4:40. C.5:20.2.How will the woman help the man?A. By writing a history paper.B. By giving him a newspaper.C. By finding some information.3.What will the man do at 4:00?A. Take a
2、test. B. Have a class. C. Visit a doctor.4.What does the man mean?A. The womans idea is not practical(实际的).B. The woman should start her own tour company.C. The woman should find her own apartment.5.Where does the conversation take place?A. In a hotel. B. In a restaurant. C. In a hospital.第二节(共15小题;
3、每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6至8题。6.What are the speakers talking about?A. Stealing. B. Killing. C. Robbing.7.What does the guy look like?A. He wears a red jacket.B. He has long blond hair .C. He has a scar(疤)on his forehead.8.Who is the man speaker probably?A.A lawyer. B.A cafe owner. C.A police offic
4、er.听第7段材料,回答第9至11题。9.What are the speakers talking about?A. The building of a bridge.B. The sport facilities(设施)of a school.C. The building of a city park.10.Why is the man against the idea of having outdoor tennis courts?A. It isnt popular here.B. It cant be used in bad weather.C. There is a limit
5、of users.11.What do the two speakers agree to build?A. A dance studio. B. A childrens pool. C. Basketball courts.听第8段材料,回答第12至14题。12.When was the party held?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.13.What did the man enjoy at the party?A. The food. B. The computer games. C. The music.14.How did t
6、he man go home after the party?A. He walked home. B. He took a bus home. C. He drove home.听第9段材料,回答第15至17题。15.Where will the speakers go first?A. To Italy. B. To Austria. C. To France.16.How will the speakers travel most of the time?A. By ship. B. By car. C. By train.17.How long will the speakers ho
7、liday probably last?A. Three weeks. B. Four weeks. C. Six weeks.听第10段材料,回答第18至20题。18.What is the woman?A.A scientist. B.A hostess. C.A guide.19.Whats the title of the mans presentation?A.A Smaller World. B. Technology and Chance. C. Means of Transportation.20.Whats the problem with people who use co
8、mmunications technology?A. They have worse and worse eyesight.B. They dont have enough time for housework.C. They spend less time with friends and neighbors.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分AInspiring young minds!TOKNOW Magazine is a big hit in the world of childrens publishing, bringin
9、g a unique combination of challenging ideas and good fun to young fans every monthWhat is so special about TOKNOW magazine?Well, it has no ads or promotions inside-instead it is jam-packed with serious ideasTOKNOW makes complex ideas attractive andaccessible to children, who can become involved in a
10、dvanced concepts and even philosophy(哲学)-and they will soon discover that TOKNOW feels more like a club than just a magazineWhats inside?Every month the magazine introduces afresh new topic with articles, experimentsand creative things to make - the magazinealso explores philosophy and wellbeing to
11、make sure young readers have a balanced take on lifeSounds too good to be true?Take a look online-evidence shows that thousands of teachers and parents know a good thing when they see it and recommend TOKNOW to their friendsHappy Birthday All Year!What could be more fun than a gift that keeps coming
12、 through the letterbox every month? The first magazine with your gift message will arrive in time for the special daySUBSCRIBE NOWAnnual SubscriptionEurope 55 Rest of World 65Annual Subscription with Gift PackIncludes a Mammoth Map, a Passport Puzzle Booklet, and SubscriptionEurope 60 Rest of World
13、70Refund Policy-the subscription can be cancelled within 28days and you can get your money back1. Why is TOKNOW a special magazine? _A. It entertains young parentsB. It provides serious advertisementsC. It publishes popular science fictionsD. It combines fun with complex concepts2. What does TOKNOW
14、offer its readers? _A. Online coursesB. Articles on new topicsC. Lectures on a balanced lifeD. Reports on scientific discoveries3. How much should you pay if you make a 12-month subscription to TOKNOW with gift pack from China? _A. 55B. 60C. 65D. 704. Subscribers of TOKNOW would get _ A. free birthd
15、ay presentsB. full refund within 28 daysC. membership of the TOKNOW clubD. chances to meet the experts in person【答案】1. D 2. B 3. D 4. B【解析】文章介绍了TOKNOW杂志的特点、内容、价格及订阅方式。【1题详解】D细节推理题。根据第一个方框中TOKNOW makes complex ideas attractive and accessible to children, who can become involved in advanced concepts a
16、nd even philosophy(哲学)-and they will soon discover that TOKNOW feels more like a club than just a magazine.可知,TOKNOW将复杂先进思想和娱乐结合,更有趣易懂。故选D。【2题详解】B细节推理题。根据第二个方框中杂志内容Every month the magazine introduces a fresh new topic with articles, experiments and creative things可知,杂志每月都介绍新话题,故选B。【3题详解】D细节推理题。根据Ann
17、ual Subscription with Gift Pack Includes a Mammoth Map, a passport Puzzle Booklet, and Subscription Europe 60 Rest of World 70可知,中国属于世界其他地方,订阅一年的价格是70,故选D。【4题详解】B细节推理题。根据最后一段Refund Policy-the subscription can be cancelled within 28 days and you can get your money back.可知,退订可以在28天内完成,拿回订阅的钱。故选B。【名师点睛
18、】细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1. 略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;文章介绍了TOKNOW杂志的特点、内容、价格及订阅方式。2. 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实;3.将精力放在寻找你所需要的细节上
19、。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1考查杂志的特殊之处,根据第一个方框中TOKNOW makes complex ideas attractive and accessible to children, who can become involved in advanced concepts and even philosophy(哲学)-and they will soon discover that TOKNOW feels more like a club than just a magazine.可知,TOKNO
20、W将复杂先进的思想和娱乐结合,更有趣易懂。小题2考查杂志的内容,根据第二个方框中杂志内容Every month the magazine introduces a fresh new topic with articles, experiments and creative things可知,杂志每月都介绍新话题。小题3考查订阅的价格,根据Annual Subscription with Gift Pack Includes a Mammoth Map,a passport Puzzle Booklet, and Subscription Europe 60 Rest of World 70可
21、知中国属于世界其他地方,订阅一年的价格是70.小题4根据最后一段Refund Policy-the subscription can be can celled within 28 days and you can get your money back.可知退订可以在28天内完成,拿回订阅的钱。BEve was having a party! She had been given a karaoke set for her birthday, so she invited all her friends round for a special competition evening. The
22、 best singer would win a prize of a huge box of her delicious cookies.Everyone came along: Helen, Jane, and Peter, who looked a bit nervous. Dont worry, Peter. Were only here to have some fun, said Eve kindly. Jane was first up on stage(舞台). The minute she began to sing, everyone could tell shed bee
23、n practicing! Next, it was Helens turn. Her voice was not as strong as Janes, but she had a great sense of rhythm(节奏) and seemed to enjoy being on stage. All the girls took their turn singing. There were a few wrong notes, but all in all, everyone had a wonderful time.Come on, Peter. Its your go now
24、! said the girls. But Peter shook his head. No, thanks. Id be totally hopeless! he said. If you like, we can sing together. It wont be as scary(可怕的)that way! offered Eve. Peter gave in. He and Eve shared the microphone(话筒) and they began to sing a rock song. At first, you could hardly hear the voice
25、 of the shy boy but slowly, encouraged by his friends, he forgot his stage nervousness. Soon, Peter was holding the microphone on his own and singing his heart out! His singing was a bit off-key(走调的), but he made up for that by his performance. He danced around the stage like a real rock star!At the
26、 end of the song, the girls all cheered. Eve stepped forward and handed him the big box of homemade cookies. Peter, we all agree that youve won the prize! she said. OK, you may not exactly sing like an angel, but you really know how to put on a show!5. Which can best describe the girls performance?A
27、. Perfect.B. Worrying.C. Quite poor.D. Generally good.6. Why did Eve share the microphone with Peter?A. The girls asked her to do so.B. There was no other microphone.C. It could help fight Peters nervousness.D. Peter was too nervous to hold the microphone.7. Why was Peter given the box of cookies?A.
28、 He had the best voice.B. He loved eating cookies.C. He helped the girls a lot.D. He held the stage very well.【答案】5. D 6. C 7. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了有舞台恐惧症的Peter在朋友们的陪伴和鼓励下放松自如地完成了表演。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“There were a few wrong notes, but all in all, everyone had a wonderful time.(虽然记错了几个音,但总的来说,每个人都过得
29、很愉快。)”可知,女生们唱的时候有些小差错,但是整体还是不错的。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章第三段“No, thanks. Id be totally hopeless! he said. If you like, we can sing together. It wont be as scary(可怕的)that way! offered Eve.( “不,谢谢。我完全没有希望了!”他说。“如果你愿意,我们可以一起唱。那样就不会那么可怕了!” Eve说。)”可推断,Eve跟Peter一起唱歌是为了帮助Peter对抗紧张情绪。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段“OK,
30、 you may not exactly sing like an angel, but you really know how to put on a show!(好吧,也许你唱得不像天使,但你确实知道如何表演!)”可知,Peter的舞台控制很好。故选DCPhysical education, or gym class, isnt required for all high school students. In some schools, it isnt offered for some different reasons. But should high school students
31、have physical education? The answer is certainly yes.Today many people dont do sports. But as is known to all, doing sports is very important for an adult. Teaching teens the importance of a healthy lifestyle and making fitness plans now can help teens put exercise in the first place as an adult.Hig
32、h school isnt that easy. Many students are under a lot of stress. Stress can be harmful to a students studies and life. Doing sports can help them deal with stress better, helping them live a happier life at school.Inactivity increases teens risk of developing many diseases. An active lifestyle offe
33、rs a good way of protection from these health problems. As much as 75 per cent of health care spending goes towards treating medical conditions that can be hindered by lifestyle changes, according to the American College of Sports Medicine. According to the Presidents Council on Fitness, Sports and
34、Nutrition (PCFSN), students who performed five hours of physical activity each week improved their academic (学业的) performance. Students from programmes with no physical activity, who used the extra time for classroom study, did not perform better on tests than those who gave up some study time in su
35、pport of physical education.8. According to Paragraph 2, what does physical education in high school mean?A. Helping teens learn to make good plans.B. Removing the stress faced by teens at school.C. Making teens pay attention to exercise later.D. Getting teens to encourage adults to exercise.9. What
36、 does the underlined word hindered in Paragraph 4 mean?A. Measured.B. Prevented.C. Shown.D. Caused.10. According to the PCFSN, doing sports_.A. means making students choose between sports and studiesB. helps students make good use of all their timeC. means students adjust to their studies betterD. h
37、elps students do better in their studies11. What is the text mainly about?A. How high school students can live a better life.B. How schools can help students love doing sports.C. Why some schools consider physical education important.D. Why high school students should receive physical education.【答案】
38、8. C 9. B 10. D 11. D【解析】这是一篇说明文。本文主要论述了高中生参加体育运动有很多益处,应该多参加体育运动。【8题详解】推理判断题。根据第二段的“Teaching teens the importance of a healthy lifestyle and making fitness plans now can help teens put exercise in the first place as an adult.(教给青少年健康的生活方式的重要性和制定健身计划可以帮助青少年在成年后把锻炼放在首位。)”可知,高中生参加体育运动可以让他们意识到锻炼身体的重要性。故
39、选C。【9题详解】词义猜测题。根据上文“An active lifestyle offers a good way of protection from these health problems.(积极生活方式是预防这些健康问题的好方法。)”可推测,这些疾病是可以被“阻止”的,所以划线单词 hindered的意思是“阻止”。故选B。【10题详解】细节理解题。根据末段的“According to the Presidents Council on Fitness, Sports and Nutrition (PCFSN), students who performed five hours o
40、f physical activity each week improved their academic (学业的) performance.(根据PCFSN的说法,每周进行5个小时体育锻炼的学生学习成绩有所提高。)可知,PCFSN表示进行体育运动对学生的成绩反而有帮助。故选D。【11题详解】主旨大意题。阅读文章,并根据文章第一段“ But should high school students have physical education? The answer is certainly yes.(但是高中生应该上体育课吗? 答案当然是肯定的。)可知,本文主要通过论述几个方面的内容来表明
41、高中生为什么要上体育课。故选D。DEverybody hates rats. But in the earthquake capitals of the worldJapan, Los Angeles, Turkeyrats will soon be the new best friends of humans.What happens after an earthquake? We send in rescue dogs. Why? Because they can smell people. Dogs save lives. They help rescuers to find livin
42、g people. But dogs are big and they cant get into small spaces. So now a new research project is using a smaller animal to save lives: the rat.How does it work? First the rat is trained to smell people. When this happens, the rats brain gives a signal. This is sent to a small radio on its back and t
43、hen the rescuers follow the radio signals. When the rats brain activity jumps, the rescuers know that someone is alive. The rat has smelled that person.Although there are already robots which can do this job, rats are better. Christian Linster at Cornell University, New York, says, “Robots noses don
44、t work well when there are other smells around. Rats are good at that.” Rats can also see in the dark. They are cheaper and quicker to train than dogs and unlike robots, they dont need electricity!The “rat project” is not finished, but Julie Ryan of International Rescue Corps in Scotland says, “It w
45、ould be fantastic. A rat could get into spaces we couldnt get to and a rat would get out if it wasnt safe.” Perhaps for the first time in history people will be happy to see a rat in a building.12. In the world earthquake capitals, rats will become mans best friends because_A. they can fully take th
46、e place of mans rescue jobs to save more peopleB. they can find the position of people alive who are trapped in buildingsC. they can serve as food for people alive who are trapped in buildingsD they can get into small spaces that the dogs may fail to get into13. The underlined word “signal” in the t
47、hird paragraph has the closest meaning to the one in sentence “_”.A. they left the room at an agreed signalB. the policeman raised his hand to signal the driver to stopC. he seemed to signal important changes in the US government policyD. a signal failure resulted in the car accident14. Rats have al
48、l the following advantages EXCEPT that _.A. they are more fantastic than other animalsB. they are less expensive to train than dogsC. they dont need electricityD. they are small and can get into small spaces15. After reading the passage, we can know _.A. rats have already taken the place of dogs in
49、searching for peopleB. the “rat project” has already been completedC. people are very happy to see a rat in a buildingD. people now still use dogs and robots in performing rescues【答案】12. B 13. A 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于老鼠在地震后的搜救工作中的独特优势的研究项目。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Dogs save lives. They help
50、 rescuers to find living people. But dogs are big and they cant get into small spaces. So now a new research project is using a smaller animal to save lives, the rat.”(狗救人命。他们帮助援救人员寻找活着的人。但是狗个子大进不了小的空间。所以现在一项新的研究项目使用个子更小的动物老鼠来救人命)可知,在地震救援中,老鼠可以进入更小的空间里找到被困在建筑物里的幸存者的位置,从而挽救人的性命。故选B。【13题详解】词意猜测题。根据 句子
51、“When this happens, the rats brain gives a signal. This is sent to a small radio on its back and then the rescuers follow the radio signals.”(当它嗅到人时,老鼠在大脑就发出一种signal。这被发送到它背上的无线电装置上,然后搜救人员会跟踪这种信号)可知,发送到老鼠背部的无线电装置应该是“信号”,这与A项“他们按约定的信号离开了房间”一致,signal是一个名词;而B种C项中的signal是动词,D项中的signal指交通信号灯。故选A。【14题详解】细
52、节理解题。根据第二段最后两句 “But dogs are big and they cant get into small spaces. So now a new research project is using a smaller animal to save lives: the rat.”( 但是狗个子大进不了小的空间。所以现在一项新的研究项目使用个子更小的动物老鼠来救人命)和第四段最后一句 “They are cheaper and quicker to train than dogs, and unlike robots, they dont need electricity!”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443671.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
