北京市丰台区2023-2024学年高二英语上学期期中试题A卷(Word版附答案).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 丰台区 2023 2024 学年 英语 学期 期中 试题 Word 答案
- 资源描述:
-
1、丰台区2023-2024学年度第一学期期中练习高二英语 (A卷)考试时间:90 分钟第一部分 知识运用 (共两节, 30分)第一节(共10小题;每小题1. 5分,共15分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。 My friendship with the students in a primary school in Uganda started on a shaky ground. The_1_of not being understood was hidden within, for they spoke a languag
2、e different from that of mine and mine too fell on deaf ears.I greeted them with a wide smile, and when I spoke further, they replied with ice cold_2_. A reminder echoed in my mind: you must live through it to get to them. So I gave it another try. I spoke_3_English with hand gestures and a bit of d
3、ancing. If all failed, the smile would_4_. Soon we picked up and then the_5_of the learners came into play. At the mention of a name, trembles and face covering were the response I got. I decided to_6_a desk with a team each day during group work to get closer. After school, I accompanied them home.
4、_7_, we became friends. They were even aware of my favorite fruit,avocado (牛油果). If I didnt get one on my desk, it would_8_me wherever I was. My slippers were worn out. One night I left them out as no one could steal a pair of slippers in that state. The next morning, I was ready to drag my slippers
5、 on as usual and I was surprised they had been_9_. Wow!The little things we do for each other bring us great joy and warmth. We dont have a proper spoken language, but we are fluent in the language of_10_.1. A. angerB. fearC. confusionD. disappointment2. A. agreementB. blameC. commentD. silence3. A.
6、 simpleB. officialC. academicD. unusual4. A. turn upB. break offC. take overD. fade away5. A. shynessB. lazinessC. lonelinessD. calmness6. A. clearB. shareC. searchD. exchange7. A. SuddenlyB. ObviouslyC. AccidentallyD. Gradually8. A. hitB. findC. catchD. hunt9. A. packedB. cleanedC. repairedD. aband
7、oned10. A. sympathyB. admirationC. friendshipD. confidence第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分, 共15分)A阅读下列短文,根据短文内容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The British must have really high standards. I was part of a student exchange programme between a university in England and my university in China. I
8、 had spent days in _11_ (prepare) for my first English paper. I knew I did a good job and was looking forward _12_ getting a positive comment. When I got the paper back, I found that my teacher _13_ (write) the comment “Not bad!” Not bad? But there werent any _14_ (mistake) in my paper.B阅读下列短文,根据短文内
9、容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The college entrance examination is just around the corner. Homework and tests will keep many of you up late at night, and you may plan to make up for your lost sleep during the weekends. _15_ is it useful? A study published in the journal Current Bi
10、ology completely has changed _16_ people used to think. It shows that the habit of sleeping in on weekends doesnt fix the damage done by a lack of sleep during the week. Even _17_ (bad), it may damage your health.C阅读下列短文,根据短文内容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The International Day of
11、 Families, which _18_ (name) by the United Nations in 1993, is held on May 15th every year. The day celebrates the _19_ (important) of families. It aims _20_ (develop) peoples understanding of issues that are related to families. With a different theme each year, the day is observed with a wide rang
12、e of events that are organized at local, national and international levels.第二部分 阅读理解 (共两节,共38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOur teen poetry workshops at Poets House are opportunities for writers in high school to create and explore poetry in one of the largest p
13、oetry libraries in the country. Young poets are given a chance to dig into the art and craft of poetry in a fun, creative and inspiring environment.Join Dave Johnson WorkshopJoin Dave Johnson Workshop to write daily new poems in only 10 minutes. Click the banner for two series of video poetry worksh
14、ops where poet, playwright and educator Dave Johnson chooses a poet each day, and takes us through a close reading of their work. He gives us an instruction based on their work, then a short biography and reads an additional poem. These workshops are fun and surprising, for teens through adults, fre
15、e.The Thompson Foundation InitiativeThe highlight of our teen poetry workshop program is the Thompson Foundation Initiative, through which noted poets visit high school classrooms followed by free follow-up class visits to Poets House. Recent teachers have included Dave Johnson, Jive Poetic, and Mah
16、ogany Browne. This initiative is meant to increase access to poetic education for under served schools and students by combining hands-on instruction from established poets with on-site visits to our extensive library. Students engage with poetry through reading, writing, and art projects that integ
17、rate the visual and linguistic.If you are a teacher interested in this program please reach out to Reggie Harris to arrange sessions for your class. Free class trips for all age levels are also available outside of this program.Intensive Workshops for TeensAdvanced, individualized study is available
18、 periodically for students who want to continue writing poetry, through either our day-long or week-long intensive workshops.One-day workshops: Participation is free. All interested teens are encouraged to sign up.Week-long workshops: Participants are determined through an application process and an
19、 external judge; all interested high school students are encouraged to apply. Financial aid is available.21. Teens can get to know one poet on a daily basis in _.A. Dave Johnson WorkshopB. the Thompson Foundation InitiativeC. Jive Poetic WorkshopD Intensive Workshops for Teens22. In the Thompson Fou
20、ndation Initiative, students can _.A. contact Reggie Harris to attend class tripsB. visit Poets House with Mahogany BrowneC. work one-on-one with established poetsD. learn and enjoy poetry in diverse ways23. What do the workshops in the passage have in common?A. They are free of charge.B. They are f
21、or all age groups.C. They offer chances to write poems.D. They have famous poets as teachers.BLiu Jichen, founder and CEO ofClear Plate, designed a mini-program that recognizes empty plates and rewards users with points. These points can be exchanged for gifts like books and cellphones, or better ye
22、t, they can be used to purchase charity meals donated to poor children in rural areas of China. In 2016, Liu, a then student of Tsinghua University, noticed a popular campaign called “Leftover Party”, where people brought their leftovers to eat together, intending to raise awareness of food waste. L
23、iu and his classmates organized one such event, which was attended by hundreds of people. The success encouraged him to spread the concept of reducing food waste to a wider audience.The idea of a mini-program struck him at a dinner in 2017 when Liu dined at a restaurant which rewarded diners who fin
24、ished off their food. Liu found that the restaurant would give these diners a card every time and offer them small gifts when they collected a certain number of cards. “Everyone who values food can enjoy a sense of gain at a lower cost,” Liu said, noting that such an idea could be realized online. H
25、e formed a team to work on the project. Yet it was quite a challenge for the AI system to identify the uploaded photos. Liu and his team, assisted by more than 1,000 others, spent half a year collecting over 100,000 samples across the country to train the digital brain.“There were so many uncertaint
26、ies in research and development. For our team members, the biggest challenge was whether we were confident enough to complete it,” Liu said. They not only achieved their goal, but now, the mini-program has more than five million registered users. “We hope to inspire everyone to take action against f
27、ood waste and to contribute Chinese wisdom and solutions to global food security challenges,” he added.24. What inspired Liu Jichen to create the mini-program?A A restaurants practice.B. His interest in high tech.C. A campaign concept.D. His classmates advice.25. What is the main aim of the mini-pro
28、gram?A To increase awareness of charity.B. To encourage people to save food.C. To collect photos of empty plates.D. To promote books and other gifts.26. Which of the following words can best describe Liu Jichen?A. Generous and optimistic.B. Loving and easy-going.C. Determined and responsible.D. Grat
29、eful and considerate.CMy university has now topped the U.S. News & World Report rankings for 11 years running. Given Princetons success, you might think I would be a fan of the list. Not so. Dont get me wrong. I am proud of Princetons teaching, research and commitment to service. I like seeing our q
30、uality recognized. Rankings, however, are a misleading way to assess universities. Different schools have distinct strengths, structures and missions. The idea of picking one as “best”, as though educational programs competed like athletic teams, is strange.However, the U.S. News rankings attract gr
31、eat attention and a huge customer base. Applicants and their families rely on the rankings and feel pressure to get into highly regarded institutions. As a result, many schools make intense efforts to move up in the rankings. This competition produces damaging consequences. For example, some univers
32、ities avoid doing difficult but valuable thingssuch as admitting talented lower-income students who can succeed at university if given appropriate support.Still, students and families need comparative information to choose universities. If rankings mislead, what is the alternative? For generations,
33、buyers have turned to Consumer Reports for advice about almost everything except university education. When Consumer Reports evaluates a product, it assesses multiple factors so that potential buyers can make their own choice wisely. Similarly, university applicants need information about some basic
34、 variables. Graduation rates are crucial. A university that does not graduate its students is like a car with a bad maintenance (维修) record. It costs money without getting you anywhere. What applicants need is not the average graduation rate, but the rate for students with backgrounds like their own
35、. For example, some places successfully graduate their wealthy students but do less well for lower-income students. Applicants should also see some measure of post-graduation outcomes.Here is a partial list of other factors that matter: cost of tuition (学费) and fees; high-quality teachers actively e
36、ngaged in undergraduate instruction; and a learning culture composed of diverse students who study hard and educate one another. Judged by these criteria, many schools could be “Consumer Reports Best Buys”. Applicants should be excited to get into any of them; they should pick the one they find most
37、 appealing; and they should not waste time worrying about which is “the best”.It would be great to have a Consumer Reports for universities. I hope that some national publication will have the courage to produce an annual, user-friendly Consumer Reports-style analysis of higher education institution
38、s, even if it is not as attractive as a football-style set of rankings. In the meantime, those of us who understand the imperfection in the rankings must call them outeven when, indeed especially when, we finish at the top.27. What is the authors attitude towards university rankings?A. Supportive.B.
39、 Indifferent.C. Disapproving.D. Neutral.28. Why does the author mention Consumer Reports?A. To reveal the multiplicity of consumers.B. To present the information of potential buyers.C. To highlight the difficulty of choosing universities.D. To emphasize the need of overall evaluation of universities
40、.29. What can we learn from this passage?A. It is not likely to have a Consumer Reports for universities.B. The most suitable university for applicants may not rank the top.C. The average graduation rate is crucial to lower-income applicants.D. The top universities can see the imperfection in the ra
41、nkings better.30. What is the main idea of the passage?A. There is no such thing as a good or bad student.B. Education equality is an ideal hard to be realized.C. An alternative approach is needed to assess universities.D. Discrimination against poor students brings loss of talents.DIf theres one cl
42、ich (陈词滥调) that really annoys Danah Boyd, a specialist researcher who has made a career from studying the way teenagers use the web, its that of the digital native. “Today the world has computer-mediated communications. Thus, in order to learn about their social world around them, teenagers are lear
43、ning about those things too. And theyre using that to work out the stuff that kids have always worked out: peer (同龄人) sociality, status, etc.” she says.Its no surprise Boyd takes exception, really. As one of the first digital anthropologists to dig into the way teenagers use social networking sites,
44、 she gained insights into the social web by taking a closer look at what was going on.Lately, her work has been about explaining new ways of interpreting the behavior we see online. She outlined some examples at a recent conference in San Francisco, including the case of a young man from one of the
45、poorest districts of Los Angeles who was applying for a top American college. The applicant said he wanted to escape the influence of violence, but the admissions officer was shocked when he discovered that the boys MySpace page was covered with precisely the violent language he claimed to hate. “Wh
46、y was he lying about his motivations?” asked the university. “He wasnt,” said Boyd. “In his world, showing the right images online was a key part of surviving daily life.”Understanding whats happening online is especially important, for todays teenagers have a vastly different approach to privacy fr
47、om their parents. She says, “Adults think of the home as a very private space. Thats often not the case for teenagers because they have little or no control over who has access to it, or under what conditions. As a result, the online world can feel more private because it feels like theres more cont
48、rol.”The concept of control is central to Boyds work, and it applies to pointing out the true facts about teenage behavior. Boyd suggests control remains in the same places as it always did.“Technologists all go for the idea of techno-utopia (乌托邦), the web as great democratizer (民主化)”, she says. “Bu
49、t were not actually democratizing the whole system; were just shifting the way in which we discriminate.”Its a call to arms that most academic researchers would tend to sidestep, but then Boyd admits to treading a fine line between academics and activists. “The questions I continue to want to ask ar
50、e the things that are challenging to me;having to sit down and be forced to think about uncomfortable social stuff, and its really hard to get my head around it, which means its exactly what I should dive in and deal with, ” she says.31. What does Danah Boyd think of “computer-mediated communication
51、s”?A. They teach teenagers about social interaction.B. They replace other sorts of social interaction for teenagers.C. They are necessary for teenagers to have social interaction.D. They are barriers to wider social interaction among teenagers.32. Why does Danah Boyd cite the example of the Los Ange
52、les college applicant?A. To show how easy it is to investigate somebodys online activity.B. To explain how easy it is to misinterpret an individual online activity.C. To prove how important it is to check the content of someones online activity.D. To express how necessary it is to judge someones sin
53、cerity from his online activity.33. Danah Boyd argues in Paragraph 4 that_.A. parents tend not to respect teenagers need for online privacyB. teenagers are less concerned about privacy than their parentsC. teenagers feel more private in the online world than in the homeD. parents value the idea of p
54、rivacy less in a domestic environment34. It can be inferred from the last paragraph that Danah Boyd_.A. is willing to take on research challenges others would avoidB. regards herself as being more of an activist than a researcherC. is aware that she is lacking in ability to deal with the challengesD
55、. feels like abandoning the research into uncomfortable social stuff第二节 (共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Once considered an optional lifestyle choice, recycling has become a commonplace activity in most areas. One type of recycling, called downcycling, involves
56、 re-purposing a material into a new product of lesser quality. _35_Downcycling is also known as downstream recycling. It is most common in terms of industrial materials. These products lose their value as they are recycled, which limits their capacity for new use. _36_ White writing paper, for examp
57、le, is often downcycled into cardboard; once downcycled to this new form, it can no longer be used as white paper again. Another example of downcycling includes the use of plastic components.Giving products a new life is considered a good way to reuse materials and avoid waste. Once downcycled to th
58、eir full capacity, however, these materials are eventually so degraded that they cannot be reused further. Since downcycled products are considered of lower quality than their original form, they cannot be used in remaking their original product. _37_ Plastic, glass, and aluminium products coded wit
59、h the number one may be remade into something of equal or greater value. This type of recycling is known as upcycling, and represents the forward compatibility of recycled components. Materials available for downcycling, such as water, juice, and milk bottles, are coded with the number two. _38_ Ite
60、ms available for downcycling often require additional chemicals, energy, and other treatments in order to transform them into something usable. Durable plastic products in particular require much additional treatment. Trash bins, tables, and chairs are also considered materials with a high energy co
61、st to recycle. When a product reaches a code seven, it is considered no longer recyclable. _39_ Since these products can no longer be made into new ones, they will either have to be reused or discarded, typically in a landfill.A. It can include varying grades of plastic, paper products, and other ma
62、terials.B. Their recycled form is typically both weaker and cheaper than their original one.C. They may not be used to contain food-grade items again upon being downcycled.D. Products are provided with codes to determine their grades and whether or not they may be recycled.E. This usually occurs whe
63、n a substance is blended with other substances, such as different types of plastic with various recycling codes.第三部分 书面表达(共两节,共32分)第一节(共4小题;第40、41题各2分,第42题3分,第43题5分,共12分)In 1983, Howard Gardner, a professor at Harvard, published Frames of Mind: The Theory of Multiple Intelligences. In the book, he p
64、resented one type of intelligence that everyone must develop if they want to be successful. That is emotional intelligence.Emotional intelligence refers to the ability to identify and regulate your own emotions. It means having a deep understanding of yourself, knowing your own strengths and weaknes
65、ses, and handling reactions and emotions wisely. Emotional intelligence is critical for success in almost any field and it is especially important for high-stress environments, for example, when times are tough and when a person wants to quit or is fearful.We all know highly emotional people. Rather
66、 than react wisely, they tend to let their emotions run their lives, often saying or doing something they may later regret. Ive seen many people do this on social media, getting in arguments with loved ones over trivial stuff because they have different opinions. This inability to master the self le
67、ads to many struggles and heartaches for people.Emotional intelligencedoes not mean being void (没有) of emotions. It means you know it is okay to be angry, just not out-of-control angry. You know its okay to feel hurt, but it is not okay to do something stupid in the name of revenge (报复). Many of us
68、know people who are very intelligent, but allow their emotions to damage their lives.Now, reflect on how you manage your emotions. Are you smart in the way you express what youre feeling, especially when the pressure is on?40. According to the passage, what is “emotional intelligence”?41. How do hig
69、hly emotional people deal with their emotions?42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.Its important to keep your emotions under control, so when you get hurt, you should neither get angry nor do stupid things for revenge.43. In your daily l
70、ife, what can you do to better manage your emotions?第二节 书面表达(20分)44. 假设你是红星中学高二学生李华。你在学校英语演讲比赛中荣获一等奖,请用英文写一封邮件感谢外教Jim对你的帮助,内容包括:1. 表示感谢;2. 回顾Jim对你的帮助;3. 你的祝愿。注意:1. 词数100左右。2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim,_Yours,Li Hua丰台区2023-2024学年度第一学期期中练习高二英语 (A卷)考试时间:90 分钟第一部分 知识运用 (共两节, 30分)第一节(共10小题;每小题1. 5分,共15分)阅
71、读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。 My friendship with the students in a primary school in Uganda started on a shaky ground. The_1_of not being understood was hidden within, for they spoke a language different from that of mine and mine too fell on deaf ears.I greeted them with a wide
72、 smile, and when I spoke further, they replied with ice cold_2_. A reminder echoed in my mind: you must live through it to get to them. So I gave it another try. I spoke_3_English with hand gestures and a bit of dancing. If all failed, the smile would_4_. Soon we picked up and then the_5_of the lear
73、ners came into play. At the mention of a name, trembles and face covering were the response I got. I decided to_6_a desk with a team each day during group work to get closer. After school, I accompanied them home._7_, we became friends. They were even aware of my favorite fruit,avocado (牛油果). If I d
74、idnt get one on my desk, it would_8_me wherever I was. My slippers were worn out. One night I left them out as no one could steal a pair of slippers in that state. The next morning, I was ready to drag my slippers on as usual and I was surprised they had been_9_. Wow!The little things we do for each
75、 other bring us great joy and warmth. We dont have a proper spoken language, but we are fluent in the language of_10_.1. A. angerB. fearC. confusionD. disappointment2. A. agreementB. blameC. commentD. silence3. A. simpleB. officialC. academicD. unusual4. A. turn upB. break offC. take overD. fade awa
76、y5. A. shynessB. lazinessC. lonelinessD. calmness6. A. clearB. shareC. searchD. exchange7. A. SuddenlyB. ObviouslyC. AccidentallyD. Gradually8. A. hitB. findC. catchD. hunt9. A. packedB. cleanedC. repairedD. abandoned10. A. sympathyB. admirationC. friendshipD. confidence【答案】1. B 2. D 3. A 4. C 5. A
77、6. B 7. D 8. B 9. C 10. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,文章主要介绍了作者在乌干达一所小学教英语,由于语言不通,作者与学生们从有隔阂,到师生之间为彼此做的小事,拉近了彼此间的距离。【1题详解】考查名词词义辨析。句意:他们心中隐藏着一种不被理解的恐惧,因为他们说的语言与我的语言不同,我的语言也被置若罔闻。A. anger生气;B. fear害怕;C. confusion困惑;D. disappointment失望。根据“for they spoke a language different from that of mine and mine too fell on
78、deaf ears.”可知,因为语言不通,所以彼此有着不被理解的恐惧。故选B。【2题详解】考查名词词义辨析。句意:我以灿烂的笑容迎接他们,当我进一步说话时,他们以冰冷的沉默回答。A. agreement同意;B. blame责备;C. comment评论;D. silence沉默。根据“I greeted them with a wide smile, and when I spoke further,”及上文语言不通可知,学生们以冰冷的沉默回答作者。故选D。【3题详解】考查形容词词义辨析。句意:我说着简单的英语,做着手势,还跳了一会儿舞。A. simple简单的;B. official官方的
79、;C. academic学术的;D. unusual不寻常的。根据“with hand gestures and a bit of dancing.”可知,因为语言不通,作者说着简单的英语。故选A。【4题详解】考查动词短语词义辨析。句意:如果一切都失败了,微笑就会取而代之。A. turn up出现;B. break off中断;C. take over接管;D. fade away逐渐消失。根据“If all failed,”可知,如果作者所做的一切都失败了,就用微笑取代。故选C。【5题详解】考查名词词义辨析。句意:我们很快就学会了,然后学习者的害羞开始起作用了。A. shyness害羞;B.
80、 laziness懒惰;C. loneliness孤独;D. calmness镇静。根据“At the mention of a name, trembles and face covering were the response I got.”可知,学生害怕被提问,所以是害羞。故选A。【6题详解】考查动词词义辨析。句意:在小组工作中,我决定每天与一组人共用一张桌子,以拉近彼此的距离。A. clear清理;B. share分享;C. search寻找;D. exchange交换。根据“during group work to get closer.”可知,作者每天与学生中的一组人共用一张桌子。
81、故选B。【7题详解】考查副词词义辨析。句意:渐渐地,我们成了朋友。A. Suddenly突然;B. Obviously明显地;C. Accidentally偶然地;D. Gradually逐渐地。根据“we became friends.”可知,作者和学生逐渐变成朋友。故选D。【8题详解】考查动词词义辨析。句意:如果我桌上没有,不管我在哪里,它都会找到我。A. hit打;B. find发现;C. catch抓住;D. hunt寻找。根据“They were even aware of my favorite fruit,avocado (牛油果). If I didnt get one on
82、my desk,”可知,这里指不管作者在哪里,学生们都会把牛油果送到作者那里。故选B。【9题详解】考查动词词义辨析。句意:第二天早上,我准备像往常一样拖着我的拖鞋,我惊讶地发现它们已经修好了。A. packed打包;B. cleaned清洁;C. repaired修理;D. abandoned抛弃。根据“My slippers were worn out.”可知,作者的坏拖鞋被学生修好。故选C。【10题详解】考查名词词义辨析。句意:我们没有合适口语,但我们的友谊语言很流利。A. sympathy同情;B. admiration羡慕;C. friendship友谊;D. confidence自信
83、。根据“We dont have a proper spoken language,”和转折词but可知,作者和学生之间虽然语言不通,但彼此间的友谊语言却很畅通。故选C。第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分, 共15分)A阅读下列短文,根据短文内容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The British must have really high standards. I was part of a student exchange programme between a university in England an
84、d my university in China. I had spent days in _11_ (prepare) for my first English paper. I knew I did a good job and was looking forward _12_ getting a positive comment. When I got the paper back, I found that my teacher _13_ (write) the comment “Not bad!” Not bad? But there werent any _14_ (mistake
85、) in my paper.【答案】11. preparing 12. to 13. had written 14. mistakes【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章通过自己在英国一所大学的学习经历讲述了英国人有很高的标准。【11题详解】考查动名词。句意:我花了几天时间准备我的第一篇英语论文。固定搭配spend(in) doing sth.(花干某事),用动名词(doing)形式作宾语。故填preparing。【12题详解】考查介词。句意:我知道我做得很好,并期待着得到积极的评价。固定搭配look forward to doing sth.(期待干某事),用介词to。故填to。【13题详解
86、】考查时态。句意:当我把试卷拿回来时,我发现我老师写了一句话:“不错”。此处为宾语从句谓语,主句谓语found是一般过去时,从句谓语动词write发生在主句谓语found之前,即“过去的过去”,时态用过去完成时(had done)。故填had written。【14题详解】考查名词的数。句意:但我的论文没有任何错误。mistake是可数名词,此处作句子主语,由were可知用其复数形式。故填mistakes。B阅读下列短文,根据短文内容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The college entrance examination
87、 is just around the corner. Homework and tests will keep many of you up late at night, and you may plan to make up for your lost sleep during the weekends. _15_ is it useful? A study published in the journal Current Biology completely has changed _16_ people used to think. It shows that the habit of
88、 sleeping in on weekends doesnt fix the damage done by a lack of sleep during the week. Even _17_ (bad), it may damage your health.【答案】15. But/ Yet 16. what 17. worse【解析】【分析】这是一篇说明文。文章一项研究表明,周末睡懒觉的习惯并不能弥补一周睡眠不足造成的损害。【15题详解】考查连词。句意:但它有用吗?上文讲“学生考前熬夜,会计划在周末弥补之前睡眠不足”,此处表示质疑,表转折,用but/yet(但是/然而),首字母大写。故填B
89、ut/ Yet。【16题详解】考查宾语从句引导词。句意:发表在当代生物学杂志上的一项研究彻底改变了人们过去的想法。动词change后接宾语从句,缺乏引导词,从句中动词think缺乏宾语,指“什么”,用连接代词what。故填what。【17题详解】考查比较级。句意:更糟糕的是,它可能会损害你的健康。even +形容词比较级,构成固定搭配even worse(更糟的是)。故填worse。C阅读下列短文,根据短文内容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The International Day of Families, which _18
90、_ (name) by the United Nations in 1993, is held on May 15th every year. The day celebrates the _19_ (important) of families. It aims _20_ (develop) peoples understanding of issues that are related to families. With a different theme each year, the day is observed with a wide range of events that are
91、 organized at local, national and international levels.【答案】18. was named 19. importance 20. to develop【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了国际家庭日于1993年由联合国确定,每年的5月15日为国际家庭日。这一天庆祝家庭的重要性。它的目的是促进人们对与家庭有关的问题的理解。每年这一天都有不同的主题,在地方、国家和国际各级组织各种各样的活动来纪念这一天。【18题详解】考查动词时态语态。句意:国际家庭日于1993年由联合国确定,每年的5月15日为国际家庭日。此处为非限制性定语从句修饰先行词Th
92、e International Day of Families,先行词在从句中作主语,根据后文in 1993可知用一般过去时,主语与谓语动词构成被动关系,应用一般过去时的被动语态,谓语动词与先行词保持一致,用单数。故填was named。【19题详解】考查名词。句意:这一天庆祝家庭的重要性。空处作宾语,表示“重要性”应用名词importance,表抽象概念,不可数。故填importance。【20题详解】考查非谓语动词。句意:它的目的是促进人们对与家庭有关的问题的理解。结合句意表示“目的是”短语为aim to do sth.。故填to develop。第二部分 阅读理解 (共两节,共38分)第
93、一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOur teen poetry workshops at Poets House are opportunities for writers in high school to create and explore poetry in one of the largest poetry libraries in the country. Young poets are given a chance to dig into the art and craft of
94、poetry in a fun, creative and inspiring environment.Join Dave Johnson WorkshopJoin Dave Johnson Workshop to write daily new poems in only 10 minutes. Click the banner for two series of video poetry workshops where poet, playwright and educator Dave Johnson chooses a poet each day, and takes us throu
95、gh a close reading of their work. He gives us an instruction based on their work, then a short biography and reads an additional poem. These workshops are fun and surprising, for teens through adults, free.The Thompson Foundation InitiativeThe highlight of our teen poetry workshop program is the Tho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443770.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
