分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型四川省某重点中学2015届高三英语下学期入学考试试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:443883
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:102.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 重点中学 2015 届高三 英语 下学 入学考试 试题
    资源描述:

    1、2015届高三下学期入学考试英语第I卷 (选择题 共90分)第一部分 英语知识运用(共两节,共40分)第一节 单项选择题(共10小题;每小题1分,共10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. What about _ lecture yesterday?Well,_ most boring one indeed. A.;the B. the;a C. the; the D.;a2. The haze or smog was so serious that the winter running _. Some students complaine

    2、d as they ran.A. could have cancelled B. should have cancelledC. must have been cancelled D. ought to have been cancelled3. It will be about 50 days _ the College Entrance Examination comes.A. when B. as C. before D. since4.Word came that Chinese sports delegation has won 9 medals in the 2014 Winter

    3、 Olympics in Sochi, Russia, _ the 12th of the medal list.A. ranking B. ranked C. to rank D. having ranked5. Last night on my way home I saw an old lady driving a BMW car at _ I thought was a dangerous speed.A. that B. which C. what D. how6. Mum, shall I watch the TV program I Am A Singer today?_.You

    4、 have so much homework to do!A. Forget it B. Not at all C. Go ahead D. Thats right7. Camacho, the former Chinese football coach,_ in China between 2011 and 2013.A. have worked Bworked C. had worked D. works8. It was March 14th, 2013 _ Xi Jinping was elected chairman of the Peoples Republic of China.

    5、A. in which B. that C. until D. when9. _at the door before you enter the office, or youll be considered impolite.A. Knocking B. Knocked C. Knock D. To knock10. Our English teacher is wearing a gold watch, _ are made of small diamonds.A. whose the hands B. of which hands C. the hands of which Dthe ha

    6、nds of whom 第二节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The family had just moved. The young woman was feeling a little _11_. It was Mothers Day and 800 miles separated her from her parents.She had called them that morning, and her mother had_12_ how colorf

    7、ul their backyard was_ 13_ spring had arrived. Later, she told her husband how she_14_ those lilacs(丁香)in her parents yard. “I know where we can find some,” he said. “Get the_15_ and come on.” So off they went. Some time later, they stopped at a hill and there were lilacs all round. The young woman

    8、rushed up to the nearest_ 16_ and buried her face in the flowers. Carefully, she_17_ some. Finally, they returned to their car for the_18_ home. The woman sat smiling, surrounded by her_19_. When they were near home, she shouted “stop,” got off quickly and_20_ to a nearby nursing home. She went to t

    9、he end of the porch(门廊), where a(n)_21_ patient was sitting in her wheelchair, and put the flowers into her lap. The two_22_, bursting into laughter now and then. Later the young woman turned and ran back to her_23_. As the car pulled away, the woman in the wheelchair_24_ with a smile, and held the

    10、lilacs_25_.“Mom,” the kids asked, “_26_ did you give her our flowers?” “It is Mothers Day, and she seems so_27_ while I have all of you. And anyone would be_28_ by flowers.”This satisfied the kids, but not the husband. The next day, he_29_ some young lilacs around their yard.I was the husband. Now,

    11、every May, our yard is full of lilacs. Every Mothers Day our kids_30_ purple lilacs. And every year I remember that smile of the lonely old woman.11. A. movedB. worriedC. angryD. depressed12. A. learnedB. imagined C. mentionedD. realized13. A now thatB. so thatC. as ifD. even if14. A. missedB. grewC

    12、. watered D. showed15. A. carsB. kids C. clothes D. lilacs16. A. bushB. hillC. yard D. door17. A. boughtB. pickedC. setD. raised18. A. breakB. holidayC. tripD. dinner19. A. friendsB. memory C. flowers D. honor 20. A. respondedB. pointedC. drove D. hurried 21. A. lovingB. elderly C. seriousD. sensiti

    13、ve22. A. hesitatedB. waitedC. satD. chatted23. A. familyB. motherC. pathD. home24. A. noddedB. wavedC. leftD. continued25. A. sadlyB. politelyC. quicklyD. tightly26. A. WhyB. WhenC. HowD. Where27. A. quietB. confusedC. alone D. patient 28. A. calmedB. persuadedC. disappointedD. cheered29. A. arrange

    14、dB. driedC. plantedD. hid30. A. findB. gatherC. receiveD. sell 第二部分 阅读理解(共两节,共50分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共20小题;每小题2分,共40分) AMy grandparents were married for over half a century, and played their own special game the time they had met each other. The goal of their game was to

    15、 write the word “shmily” in a surprise place for the other to find. They took turns leaving “shmily” around the house, and as soon as one of them discovered it, it was their turn to hide it once more. They dragged “shmily” with their fingers through the sugar and flour containers to await whoever wa

    16、s preparing the next meal. “Shmily” was written in the steam left on the mirror after a hot shower, where it would reappear bath after bath. There was no end to the places where “shmily” would pop up. Little notes with “shmily” were found on car seats, or taped to steering wheels. The notes were put

    17、 inside shoes and left under pillows. “Shmily” was written in the dust upon the mantel(壁炉架)and traced in the ashes of the fireplace. This mysterious word was as much a part of my grandparents house as the furniture.It took me a long time before I was able to fully appreciate my grandparents game. Sk

    18、epticism has kept me from believing in true love - one that is pure and enduring (持久的). However, I never doubted my grandparents relationship. It was based on passionate(热情的)affection which not everyone is lucky enough to experience.But there was a dark cloud in my grandparents life: my grandmother

    19、had breast cancer. The disease had first appeared ten years earlier. As always, Grandpa was with her every step of the way. He comforted her in their yellow room, painted that way so that she could always be surrounded by sunshine, even when she was too sick to go outside. But my grandmother grew st

    20、eadily weaker until, finally, she could not leave the house anymore. Then one day, what we all dreaded finally happened. Grandma was gone.“Shmily.” It was written in yellow on the pink ribbons of my grandmothers funeral bouquet (花束). As the crowd thinned and the last mourners turned to leave, Grandp

    21、a stepped up to my grandmothers coffin and, taking a shaky breath, he began to sing to her. Through his tears and grief, the song came: S-h-m-i-l-y: See How Much I Love You.31.The first paragraph is mainly about _.what the word “shmily” meanshow the authors grandparents played their special gamehow

    22、the author appreciated her grandparents gamehow the authors grandparents cared for each other32.The underlined phrase “pop up” in Paragraph 1 means _.appear B. change C. survive D. work33. According to the passage, the author _.thought the game was meaningless B. believes everyone can experience tru

    23、e lovedoubted the existence of true love at first D. sometimes left “shmily” around the house34. Grandpa tried to make Grandma comfortable by _.singing songs to her every day B. painting the room yellowC. encouraging her to go outside D. helping her take a hot shower every dayBWhy does most of the w

    24、orld travel on the right side today? Theories differ, but theres no doubt Napoleon was a major influence. The French have used the right since at least the late 18th century. Some say that before the French Revolution, noblemen drove their carriages on the left, forcing the peasants to the right. Re

    25、gardless of the origin, Napoleon brought right-hand traffic to the nations he conquered, including Russia, Switzerland and Germany. Hitler, in turn, ordered right-hand traffic in Czechoslovakia and Austria in the 1930s. Nations that escaped right-hand control, like Great Britain, followed their left

    26、-hand tradition.The U.S. has not always been a nation of right-hand drivers; earlier in its history, carriage and horse traffic travelled on the left, as it did in England. But by the late 1700s, people driving large wagons pulled by several pairs of horses began promoting a shift to the right. A dr

    27、iver would sit on the rear(后面的)left horse in order to wave his whip(鞭子)with his right hand; to see opposite traffic clearly, they travelled on the right.One of the final moves to firmly standardize traffic directions in the U.S. occurred in the 20th century, when Henry Ford decided to mass-produce h

    28、is cars with controls on the left (one reason, stated in 1908: the convenience for passengers exiting directly onto the edge, especially if there is a lady to be considered). Once these rules were set, many countries eventually adjusted to the right-hand standard, including Canada in the 1920s, Swed

    29、en in 1967 and Burma in 1970. The U.K. and former colonies such as Australia and India are among the Western worlds few remaining holdouts(坚持不变者). Several Asian nations, including Japan, use the left as well- though many places use both right-hand-drive and left-hand-drive cars.35. Why did people in

    30、 Switzerland travel on the right?They had used the right-hand traffic since the 18th century.Rich people enjoyed driving their carriages on the right.Napoleon introduced the right-hand traffic to this country.Hitler ordered them to go against their left-hand tradition.36. Of all the countries below,

    31、 the one that travels on the right is_. Austria B. England C. Japan D. Australia37. Henry Ford produced cars with controls on the left _.in order to change traffic directions in the U.S.so that passengers could get off convenientlybecause rules at that time werent perfectthough many countries were s

    32、trongly against that38. What would be the best title for this passage?Who made the great contribution to the shift of traffic directions?How cars have become a popular means of transportation?How Henry Ford produced his cars with controls on the left?Why dont people all drive on the same side of roa

    33、d?CId always dreamed of exploring Africa, ever since I read my first Tarzan(人猿泰山)comic as a child. Finally, in 2004, to celebrate my 60th birthday, I went to Tanzania to experience a safari and climb Mount Kilimanjaro, the highest mountain in Africa. Seated next to me on the flight was Tanzanias min

    34、ister of water and wildlife development. We talked for thousands of miles, and he arranged me to visit a school. When I toured the school, I was shocked. The leaky(漏的)roofs turned the dirt floors into mud during the rainy season, and the walls couldnt keep out the heat, cold or bugs. The school was

    35、in need of all material goods, but the kids possessed great human spirit.It broke my heart that these children had to struggle to survive, so I asked the headmaster what it would cost to feed them. As little as 20 cents per child per day, he told me. Immediately I got home, I founded Kids of Kiliman

    36、jaro. Since then weve grown to provide hot lunches for nearly 13,000 schoolchildren every day. The free lunch program has eased a major problem the youngsters face.I know a good education could really make a difference in these childrens lives. My parents always stressed the importance of education.

    37、 I paid my own way through college in Tokyo by teaching English to students and businesspeople. After attending university I moved to San Francisco, when I was 25 years old. In 1978 I realized my American dream when I founded my own company. My success all started with a good education.Its amazing t

    38、hat something as simple as a nutritious lunch can change and enrich so many lives. Giving young people a better, healthier life can inspire them to go all the way through college and lead a movement that transforms their country.39. Why did the author go to Tanzania to celebrate his 60th birthday?He

    39、 was curious about what Africa was like.He was concerned about the Africans miserable life.He wanted to get an idea of the areas wildlife.He hoped to lead a movement that would transform his country.40. What is the main purpose of Kids of Kilimanjaro?To make sure the African kids are mentally health

    40、y.To spread knowledge among the African kids.To build new schools for the African kids.To protect the African kids from hunger.41. What is the correct sequence of the following events?“I” founded “my” first company.“I” founded Kids of Kilimanjaro.“I” read “my” first Tarzan comic.“I” moved to San Fra

    41、ncisco.a, c, d, b B. a, d, c, b C. c, a, d, b D. c, d, a, b42. The author believes education is important because _.his parents always stressed the importance of educationa good education contributes to his successhe paid his own way through college by teaching Englishhes trying to realize his Ameri

    42、can dreamDYour peers are people of your age or close to it who have experiences and interests similar to yours. You and your friends make dozens of decisions every day, and you influence each others choices and behavior. This is often _ - its human nature to listen to and learn from other people in

    43、your age group.Sometimes, though, the stresses in your life can actually come from your peers. They may pressure you into doing something youre uncomfortable with, such as shoplifting, doing drugs or drinking, or taking dangerous risks when driving a car.The pressure to conform(随潮流) can be powerful

    44、and hard to resist. A person might feel pressure to do something just because others are doing it. Peer pressure can influence a person to do something that is relatively harmless- or something that has more serious consequences.People may feel pressure to conform, so they fit in or are accepted, or

    45、 so they dont feel awkward or uncomfortable. When people are unsure of what to do in a social situation, they naturally look to others for cues(暗示)about what is and isnt acceptable.The people who are most easily influenced will follow someone elses lead first. Then others may go along, too - so it c

    46、an be easy to think, “It must be OK. Everyone else is doing it. They must know what theyre doing.” Before you know it, many people are going along with the crowd - perhaps on something they might not otherwise do.Responding to peer pressure is part of human nature - but some people are more likely t

    47、o give in, and others are better able to resist and stand their ground.Its not always easy to resist negative peer pressure. But when you do, it is easy to feel good about it afterwards. And you may even be a positive influence on your peers who feel the same way - often it just takes one person to

    48、speak out or take a different action to change a situation.43.Which is most likely to be filled in the blank in Paragraph 1?negative B. impossible C. positive D. uncertain44. Most people tend to do what others are doing in order to _.feel a sense of achievement B. get a feeling of being acceptedC. s

    49、et a good example for others D. stand out in a crowd45. What can we know according to the author?Giving in to peer pressure is unavoidable.Peer pressure usually leads to serious results.Going along with the crowd usually means making a right choice.Everyone can make a difference by resisting negativ

    50、e peer pressure.46. This passage is mainly about _.thoughts on peer pressure B. different types of peer pressureC. ways to deal with peer pressure D. the influence of peer pressure on peopleEHappiness can be described as a positive mood and a pleasant state of mind. According to recent polls (民意调查),

    51、 sixty to seventy percent of Americans consider themselves to be moderately happy and one in twenty persons feels very unhappy. Psychologists have been studying the factors that contribute to happiness. It is not predictable, nor is a person in an apparently ideal situation necessarily happy. The id

    52、eal situation may have little to do with his actual feelings.A good education and income are usually considered necessary for happiness. Though both may contribute, they are only chief factors if the person is seriously undereducated or actually suffering from lack of physical needs.The rich are not

    53、 likely to be happier than the middle-income group or even those with very low incomes. People with college educations are somewhat happier than those who did not graduate from high school, and it is believed that this is mainly because they have more opportunities to control their lives. Yet people

    54、 with a high income and a college education may be less happy than those with the same income and no college education.Poor health does not rule out happiness except for the severely disabled or those in pain. Learning to cope with a health problem can contribute to happiness. Those who have good re

    55、lationship with other family members are happier than those who live alone. Love has a higher correlation with happiness than any other factors.It should be noted that people quickly get used to what they have, and they are happiest when they feel they are increasing their level no matter where it s

    56、tands at a given time.Children whose parents were happily married have happier childhoods, but are not necessarily happier adults.The best formula (准则) for happiness is to be able to develop AQ (Adversity Quotient that can be of great benefit when running into trouble), to have a personal involvemen

    57、t and commitment, and to develop self-confidence and self-esteem.47. It can be inferred from the passage that _.A. happiness is neither predictable nor apparentB. a person in an apparently ideal situation must be happyC. the rich are not likely to be happier than the middle-income groupD. happiness

    58、is not necessarily connected to ones situation in society48. According to the article, happiness is greatly dependent upon _.A. a happy childhood in which one can do whatever he likesB. great wealth with which one can buy anythingC. a feeling that conditions are becoming for the betterD. a college d

    59、egree that can help one achieve great success49. The letters AQ in the last paragraph most probably mean _. A. ambition to defeat others in a severe competitionB. ability to overcome difficulty and get out of embarrassing situationC. methods of solving difficult problems and challenges in lifeD. att

    60、itudes towards severe competition especially in trouble 50. The best title of this passage may be _.A. What Does Happiness Consist in B. Happiness and Unhappiness C. Different Kinds of Happiness D. Causes of Happiness and Unhappiness第二节 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项多余选项。(共5小题;每小题2分

    61、,共10分)M: Excuse me, madam. Do you mind if I ask you some questions? I need your help to complete a survey.W: Of course not. 51 M: Could I have your opinion about modern pop music?W: Modern pop music? Um., well, I dont really listen to pop music, or watch pop videos.M: Well, why dont you like it?W: 5

    62、2 And the songs are really nonsense.M: But, you know, most young people are fond of it.W: 53 My son, whos fifteen, is a real pop music fan. He listens to it all the time at home, and it really annoys both my husband and me.M: 54 W: Absolutely. My husband enjoys traditional folk music. He says it mak

    63、es him calm and relaxed when listening to it, and he would get a headache whenever he hears modern pop music.M: 55 W: And believe it or not, the moment my son turns on his music, my husband always demands he put his headphones on, and so does my son when his father listens to his. Each calls the oth

    64、ers music noise pollution, and the argument never ends. Ha ha ha.A. I beg your pardon?B. It sounds funny.C. Youre absolutely right.D. Go ahead, please!E. Maybe the traditional folk music sounds softer.F. Is that interesting?G. The music is too noisy.第卷 (非选择题 共60分)第三部分:写作(共三节,满分60分)第一节:阅读表达(共5小题;每小题2

    65、分,满分10分)阅读下面短文,请根据短文后的要求答题。Everyone has dreams and they obey the rules that if you can dream it, you can achieve it! Here are four goals for people to reach a perfect life in their future.The first goal common to all of us is health and energy. We all want to be healthy and fit, to have high levels

    66、of energy and to live free of pains and illnesses. Today, with the incredible advances in medical science, the quality of our health and fitness, and our lifespan, is largely determined by design, not by chance. People with excellent health habits are far healthier, have more energy, and live longer

    67、 and better than people who have poor health habits. Remember that health is not everything, but without health everything is nothing!The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships- intimate, personal or social- with the people we like and respect, and who like and re

    68、spect us in turn. Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships at each stage, and in each area, of your life. How well you get along with people, and how much they like, love and respect you, have more impact on the quality of your life than perhaps any other f

    69、actor.The third common goal is to do work that we enjoy, to do it well, and to be well paid for it. You want to be able to get and keep the job you want, to get paid more and elevated faster. You want to earn the very most that is possible for you at each stage of your career, whatever you do.The fo

    70、urth goal we all have in common is to achieve financial independence. You want to reach the point in life where you have enough money so that you never have to worry about money again. You want to completely be free of financial worries. You want to be able to order dinner in a restaurant without re

    71、ferring to the price listings to determine what you want to eat.What does this passage chiefly talk about? (within 6 words)_57. Why does the author put health ahead of other goals? (within 6 words)_58. According to the passage, what directly influences most of your happiness? (within 8 words)_59. Ho

    72、w can you gain financial independence? (within 10 words)_60. What situation can prove one has already achieved financial independence? (within 9 words) _第二节 短文改错(共10小题;每小题1.5分,共15分)下面短文中有10处语言错误。请在有错误的工方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每句不超过两个

    73、错误; 2. 每处错误及其修改均只限一词; 3. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Time flies! This is a third year that I have been in this school. In the past two and a half years, our school had organized many activities. What impressed me best was an activity called “Learning to Farm”. In an autumn afternoon, we were sent to a f

    74、arm which we learned to plant potatoes. Having been in the city for so a long time, we were so happy to go to the countryside. After divided into three groups, we started to work. Some students cut potatoes into pieces; some dug holes, and the others put the pieces of potatoes into the hole, put the

    75、 earth back and pushed them down hard. We continued doing that until all the work was done. Although we were exhausted, but we felt fulfilled on our way back home. 第三节:书面表达(满分35分)中国青年动物保护联盟(China Youth Animal Protection Association / CYAPA)向全国中学生招募1000名暑期志愿者进行保护濒危动物的知识普及活动。假设你是高三学生李华,你想申请成为其中一员。请用英语

    76、写一篇演讲稿,以便和其它申请者竞争演讲。要点如下:简述个人情况, 说明写信目的简述申请优势(至少两点)表达期望注意:1词数: 120字左右; 2可适当加入细节,以使行文连贯; 3. 参考词汇: 招募:recruit第一节 单项选择 BDCAC ABDCC第二节 完形填空【文章大意】:本文讲述了一个家庭的女主人在母亲节时思念母亲和母亲院子里的丁香花而惆怅。男主人就带着一家人去一座小山采了丁香花。女主人把花送给了疗养院的一个老妇人,并一起度过了一段愉快的时光。男主人见此,就在自家院子里中了丁香。每年母亲节,孩子们都采了丁香花给老妇人。11. D. 从下一句可知,她与母亲相距800英里,在母亲节时当

    77、然沮丧了。Moved感动的;worried焦虑的;angry生气的;depressed沮丧的,故选D。12. C. 那天早上母亲给他们打电话,说既然春天来了院子里的花好漂亮。Learn获知;imaging猜想;mention提到;realize意识到。故选C。13. A. 句意同12空。Now that既然;so that 结果,以至于;as if 好像;even if即使,故选A。17. B. 她仔细地摘了一些,故选B. picked.18. C. 此句意为:最后他们上车踏上回家的路,故选C。19. C. 此句意为:女士坐着,满脸微笑,周围满是鲜花。故选flowers。20. D. 此句意为

    78、:女士下车匆忙向疗养院跑去。故选D。21. B. 从nursing home, 下文的the young woman 等可知坐在轮椅上的应该是个elderly woman, 故选B。22. D. 此句意为:两人聊着,时不时迸出一阵欢笑。故选D。23. A. 从第二段就知道他们是一家人来的,故选A。24. B. 此句意为:当车开走时,坐在轮椅里的老妇人微笑着挥手,紧紧抱住丁香花。故选B。25. D. 句意同上。26. A. 孩子们问母亲:为什么把我们采的花给她?故选D。27. C. 母亲回答说:今天是母亲节。我有你们,而她看起来确实那么孤单。故选A。28. D. 任何人得到花都会很高兴的!故选C

    79、。29. C. 第二天丈夫就种了一些丁香花在院子里。故选D。30. B. 每个母亲节孩子们都要采丁香花。故选B。 第二部分 阅读理解A篇【文章大意】:本文是一篇记叙文简述爷爷奶奶在生活中通过小游戏来表达对对方的爱。31. B. 主旨大意题。通读全文可知,本文简述了爷爷奶奶在生活中通过玩小游戏来表达对对方的爱。32. A. 词义猜测题。从下文的例举可以看出,Shmily四处可见,所以pop up与appear意义最接近,故选A。33. C. 推理判断题。从第二段Skepticism has kept me from believing in true love - one that is pur

    80、e and enduring (持久的).可知,故选C。34. B. 细节理解题。从倒数第二段He comforted her in their yellow room, painted that way so that she could always be surrounded by sunshine, even when she was too sick to go outside.可知。故选B。B篇【文章大意】:本文是一篇说明文。介绍了不同国家和地区靠左或靠右行驶的原因。35. C. 细节理解题。从第一段Napoleon brought right-hand traffic to th

    81、e nations he conquered, including Russia, Switzerland and Germany.可知。故选C。36. A. 细节理解题。Hitler, in turn, ordered right-hand traffic in Czechoslovakia and Austria in the 1930s. Nations that escaped right-hand control, like Great Britain, followed their left-hand tradition.可知。故选A。37. B. 细节理解题。从最后一段Henry

    82、 Ford decided to mass-produce his cars with controls on the left (one reason, stated in 1908: the convenience for passengers exiting directly onto the edge, especially if there is a lady to be considered).可知。故选B。38. D. 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了不同国家和地区靠左或靠右行驶的原因。所以D项最贴切。C篇【文章大意】:本文是一篇夹叙夹议的文章。讲述了作者去非洲旅游庆祝60岁

    83、生日时,被所见到的破烂的学校和高昂的孩子们的精神打动,建立了Kids of Kilimanjiaro 组织来为孩子们提供免费午餐。因为作者知道教育对人的重要性。39. A. 细节理解题。从第一段第一句话可知,作者从孩提时代第一次读人猿泰山时就开始梦想去非洲探险。故选A。40. D. 推理判断题。从第二段可以推知,孩子们缺少食物,所以建立组织的目的就是保护孩子们免遭挨饿。故选D。41. D. 细节理解题。通读全文可知。故选D。42. B. 推理判断题。从最后一段 My success all started with a good education.可知D篇【文章大意】:本文是一篇说明文。介绍

    84、了几个关于同辈压力的看法。43. C. 推理判断题。从下文its human nature to listen to and learn from other people in your age group.可知,是积极的正面的,故选C。44. B. 细节理解题。从第三段和第四段第一句可知,随波逐流是为了有认同感。故选B。45. D. 推理判断题。从最后一段可知,每个人都可以通过拒绝来自同辈的消极的压力而不同。46. A. 主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了几个关于同辈压力的看法。E篇【本文大意】: 本文是一篇说明文。 介绍了幸福的最佳公式是能发展逆境商数、致力于个人追求、培养自尊心和自信

    85、心。47. D. 推理判断题。从第一段倒数第二句It is not predictable, nor is a person in an apparently ideal situation necessarily happy.可知,B是错的;从第三段第一句可知C是事实;从第一段最后一句可以推知D是正确的。A的说法与全文不符。48. C. 推理判断题。从倒数第二段可知A是错的;从第三段第一句可知B是错的;从第二段可知D是错的;从倒数第三段可知C是对的。51.D52.G53.C54.E55.B补全对话 阅读表达56. Four goals for peoples perfect life.57.

    86、 Because without health everything is nothing.58. The quality of my relationship at each stage.59. By doing work well and being well paid for it.60. One has enough money without worrying about it again. 短文改错:61. a改为the 62. had 改为has 63. best 改为most 64. In 改为 On 65. which改为where或前面加on 66. so 改为such 6

    87、7. divided前加being 68. hole 改为holes 69. them改为it 70.去掉but作文范文Dear friends, Im a student from Chengdu China. My name is Li Hua, a senior 3 student in CDFLS. I feel honored to stand here and promote myself as a volunteer of CYAPA to get across the common sense of endangered animal protection. Firstly,

    88、I have a good knowledge of endangered animals because I like looking through magazines related. Whats more, my parents adopted some homeless cats and dogs, and it is the abundant experience in saving animals lives and attending to them that guarantees me to be of help. Last but not the least, I am in good condition, due to the constant exercises and body building. On the whole, I am qualified to be your volunteer. If I am recruited, my 3-month-long summer vacation is sure to be meaningful. Thank you!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省某重点中学2015届高三英语下学期入学考试试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443883.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1