四川省棠湖中学2019-2020学年高一英语下学期第一次在线月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第一次 在线 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2019-2020学年高一英语下学期第一次在线月考试题(含解析)注意事项:答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19
2、.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. How much did the woman spend on lunches last month?A. $40. B. $50. C. $100.2. When did the man start writing his own songs?A. In college. B. In high school. C. During his childhood.3. What drink does the man order?A. Tea. B. Coffee. C. Cola.4. What is Mark like?A. Help
3、ful. B. Outgoing. C. Undependable.5. Why has the woman moved the boy?A. He has trouble in listening. B. He cant see clearly. C. He talks too much.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Wha
4、t does the woman suggest they do?A. Go to a movie. B. Go to a toy store. C. Go to a museum.7. How does the man find the toy store?A. Boring. B. Fascinating. C. Crowded.听第7段材料,回答第8至9题。8. How is the man feeling?A. Angry. B. Sleepy. C. Scared.9. How long is the speakers trip?A. Four hours. B. Ten hours
5、. C. Thirteen hours.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation take place?A. In the decoration store. B. On the Golden Street. C. In the downstairs bookstore.11. How does the woman pay for the materials?A. In cash. B. By cheque. C. By Wechat Pay.12. What can we learn from the conversation?A. T
6、he woman works in the afternoon. B. The man only accepts cash. C. The delivery is free of charge.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the mans new house?A. In the city. B. By the seaside. C. In the countryside.14. What does the man say about his new neighborhood?A. There is no heavy traffic. B. There are n
7、o stores nearby. C. There is much air pollution.15. How long does it take the man to drive to work?A. About 20 minutes. B. About 30 minutes. C. About 40 minutes.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Neighbors. C. Classmates.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the spea
8、ker?A. A teacher. B. A student. C. A radio host.18. What will there be in four weeks?A. A football competition. B. A basketball competition. C. A PE training course.19. How many members will be needed in the team?A. 4. B. 8. C. 12.20. How can you get in touch with the speaker?A. By fax. B. By phone.
9、 C. By e-mail.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAmazing MoviesAre you looking for some movies? Youve landed on the right place. Lets take a look at the list Ive collected.A Beautiful MindA Beautiful Mind is the story of John Nash a mathematician who went on
10、 to win the Nobel Prize for his Game Theory. This movie brings his whole journey on screenfrom his beginning to his downhill ride.The first half is all about his rise to fame while the second half shows how he slowly falls into madness. After many years of fighting, he finally is victorious.I. Q.The
11、 story is about an auto mechanic who falls for Albert Einsteins niece. The only problem is that she is engaged (订婚) to someone else. Fortunately, Einstein likes him. He pretends to be a physicist to run after her, but things dont go as hed planned.If A Beautiful Mind was alittle too heavy for you, I
12、.Q. would be the perfect fit. Its a light-drama that is funny and heartwarming for the most part.Good Will HuntingGood Will Hunting is a touching tale of a troubled young man called Will Hunting who is gifted with a natural talent in mathematics.However, he is struggling to find his identity. He can
13、 solve any math problem, but not the one he seems to be struggling with in his life. His life seems to be getting only worse until one day he meets Sean, a therapist, who helps him find direction in life.CreationCreation is a story of famous scientist, Charles Darwin, best known for his evolution th
14、eories. This movie attempts to bring his struggling days into focus; the time when he was dealing with the loss of his daughter and was suffering from hallucinations (幻觉). At the same time, he was working on a book called On the Origins of Species, which he finally completed.All in all, Creation is
15、a great historical drama.1. If you are interested in a relaxing movie, you can go and see _.A. I.Q.B. CreationC. A Beautiful MindD. Good Will Hunting2. Which two characters are experts in mathematics according to the passage?A. Will Hunting and Sean.B. John Nash and Will HuntingC. Charles Darwin and
16、 Sean.D. John Nash and Charles Darwin.3. The main purpose of the passage is to _.A. recommend actorsB. promote movie salesC. introduce moviesD. compare movies【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了几部很棒的电影。【1题详解】细节理解题。根据I.Q中的If A Beautiful Mind was alittle too heavy for you, I.Q. would be the perfect fit
17、. Its a light-drama that is funny and heartwarming for the most part.可知,这部电影有趣又能让人放轻松,故选A。【2题详解】细节理解题。根据第一部电影中的A Beautiful Mind is the story of John Nash, a mathematician who went on to win the Nobel Prize for his Game Theory.和第三部电影的Good Will Hunting is a touching tale of a troubled young man called
18、 Will Hunting who is gifted with a natural talent in mathematics.可知,John Nash and Will Hunting是数学方面的专家,故选B。【3题详解】推理判断题。根据文章开头的Are you looking for some movies? Youve landed on the right place. Lets take a look at the list Ive collected可推断出,作者写这篇文章是想介绍几部电影,故选C。BIt warmed my heart today to walk into th
19、e Thirsty Camel downtown in the Thanksgiving Day, for a quick lunch before a haircut and library trip. Ihan, a food shop owner, said that he was refusing to take money today because it was Buy Nothing Day. To increase awareness(意识) of the stranges over-spending nature of our society, Ilan suggested
20、a trade for food today. He simply asked that you offer something of equal personal value for the meal you received.At first I was really uncomfortable, wondering if it would be fair to exchange a yet to be determined “I Owe You” (IOU) for food? What could I give him of equal value? After all, his fo
21、od is the best in the town!We ended up writing our IOUs with promises of a book, some paintings and the offer of work in a variety of ways if he needs it.I think the idea isnt that the trade is “equal” so much as the importance of the kind of transaction. We put thought into our offer and we had an
22、even greater understanding for the meals we ate.We dont buy a lot, especially at this upcoming time of year. We dont give gifts at all in fact. The holiday time is spent enjoying each others company and doing things together with family and friends. This is what seems most sensible.Ilan is a good pe
23、rson. We are all lucky to have someone like this in our community.4. Ilan did not take any money that day in order to .A. have a quick lunch before a haircut and library tripB. trade for something of equal value in returnC. make people aware of their over spendingD. buy nothing that day to save some
24、 money5. For the meal, the author finally offered Ilan .A. some promisesB. a bookC. some paintingsD. work in different ways6. Which of the following is closest in meaning to the underlined word “transaction”?A. transportB. tradeC. mealD. giving7. What is the authors attitude to Buy Nothing Day?A. Di
25、sagreeableB. Meaningless.C. Doubtful.D. Supportive.【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】本文属于说明文。作者通过这篇文章描述了镇上最好的食品店老板Ilan在感恩节这一天不收钱,只是让你提供等价的东西换取食物,以此来提高人们对过度消费的本质的认识。文章对此举还做出了评价。【4题详解】细节理解题根据第一段Ihan,a food shop owner,said that he was refusing to take money today because it was Buy Nothing DayTo increase awar
26、eness(意识) of the strange over spending nature of our society可知Ilan这样做,是为了提高人们对过度消费本质的认识,分析选项可知,C符合题意,故选C。【5题详解】细节理解题根据文章第二段“After all,his food is the best in the town!”及第三段“We ended up writing our IOUs with promises of a book,some paintings and the offer of work in a variety of ways if he needs it”可
27、知为了吃饭作者最后给了他承诺,分析选项A. some promises一些承诺;B. a book一本书;C. some paintings一些绘画;D. work in different ways以不同的方式工作。可知A符合题意,故选A。【6题详解】词义猜测题。根据第三段可知,最终我们以各种不同的方式来换取它的食物。第四段“I think the idea isnt that the trade isequalso much as the importance of the kind of transaction”我认为这个想法并不是说交易是平等的,就像交易的重要性一样。分析上下文的语境,
28、可知,此处的“transaction”意为交易。分析选项:A. transport 运输,交通;B. trade交易,交换;C. meal进餐,饭;D. giving给予物。可知B 项符合题意,故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段Ilan is a good personWe are all lucky to have someone like this in our community可知作者对Buy Nothing Day的态度是支持的。分析选项:A. Disagreeable不赞同的,讨厌的;B. Meaningless.无意义的;C. Doubtful怀疑的;D. Suppor
29、tive支持的,拥护的。故选C。CModel RailroadingWould you like to know a fun way to learn about math? Well, you can do that with model railroading. Yes, its true. You can learn about many school topics without using a school book. Besides that, there are many other benefits that model railroading brings us as wel
30、l. In this article, we will discuss just a few of those benefits of model railroading.Patience and problem solving skillsWhen you build a model railroad, you have to plan your railroad out. You have to decide where the tracks (轨道) will go, where to put buildings, where to put streets and any other t
31、hings you would like to add to your model railroad. Also, you have to think about any problems you may have with the design you choose. How will you make railroad crossings? How will you design hills, mountains, and rivers? Deciding on what to do with your model railroad takes a lot of thought and p
32、atience, but it is not as difficult as you may think.Building skillsWith model railroading, you learn how to put together plastic models of buildings. Also, you can learn how to build a table for your design, or make scenery for the geography of your design. Your model railroad runs on electricity,
33、so you learn about electronics as well. These are skills that not only help you build a model railroad; these skills will help you throughout life.Fun for family and friendsDifferent from many video games, model railroading is a social hobby that lets you communicate with family and friends. This is
34、 because you have to communicate with family and friends as you build and run your model railroad. By spending time with the people in your life you love and care about, you learn to become closer and care more for each other. This is one of the best parts of model railroading as a hobby. Of course,
35、 the best part about model railroading is running the trains. Watching the trains run around the track and make all the sounds and do all the things that real trains do gives people hours of enjoyment. Also, there is great satisfaction in the fact that you, your family, and your friends built the mo
36、del railroad.I hope you can learn to enjoy model railroading and experience all the benefits you just read about and many others. Happy railroading!8. In order to build a model railroad, you have to be _.A. skillful and confidentB. an electrical engineerC. thoughtful and patientD. an expert in geogr
37、aphy9. What is the best part of model railroading?A. Running the trains.B. Planning out the railroad.C. Putting streets and buildings.D. Learning electronics and wiring.10. According to the author, model railroading is a social hobby because _.A. it encourages us to complete it on our ownB. it impro
38、ves the problem solving skills and creativityC. it brings us hours of enjoyment and great satisfactionD. it offers us chances to communicate with family and friends11. Where can you probably find the article?A. In an official report.B. In a youth magazine.C. In a medical textbook.D. In a tourist gui
39、debook.【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】本文介绍的是玩铁路运输模型可以培养出的能力和好处。【8题详解】C细节推理题。根据文章标题内容Patience and problem solving skills和本段中Deciding on what to do with your model railroad takes a lot of thought and patience可知,为了建立一个铁路模型应该具备耐心和解决问题的能力和思考,故选C。【9题详解】A细节推理题。根据倒数第二段the best part about model railroading is
40、running the trains.可知,关于火车模型的最好的部分是运行火车,故选A。【10题详解】D细节推理题。根据倒数第二段开头Different from many video games, model railroading is a social hobby that lets you communicate with family and friends. This is because you have to communicate with family and friends as you build and run your model railroad.可知,铁路模型作
41、为一种社会爱好可以让你与家人和朋友沟通,故选D。【11题详解】B推理判断题。本文介绍的是铁路模型锻炼的能力和好处,此类文章不属于官方报道和医学教科书,也不属于旅游指南。应该出自青年杂志,故选B。DProtect Children from Cyber-bullyingWhen you think about bullying, you might think of a child being bullied by another in the schoolyard. As more young people have access to computers and cell phones, t
42、raditional bullying has gone digital, which has not yet gained awareness in Chinese parents.Cyber-bullying, first invented by Canadian educator Bill Belsey, is the use of the Internet and related technologies to harm other people, in an intentional, repeated, and unfriendly manner. It involves threa
43、tening text messages, the spread of online rumors on social networking sites, and intentionally keeping someone out of an online group. Cyber-bullying is at an all-time high in the US. According to a study from the US Department of Justice, more than 43% of teenagers reportbeing victims(受害者)of cyber
44、-bullying.Compared to face-to-face bullying, cyber-bullying is considered to have a worse emotional effect on the victims, and kids could feel more desperate and depressed. Severe, long-term or frequent cyber-bullying can leave victims at greater risk for anxiety, depression, and other disorders. Re
45、search says that cyber-bullying victims were almost twice as likely to have attempted suicide compared to youths who had not experienced it.In traditional schoolyard bullying, at least home is a safe place for the victims. But cyber-bullying is endless-it could happen anytime. Moreover, in the digit
46、al world, bullying is much easier, as a bully can pick on people with a much lower risk of being caught.Actually, cyber-bullying has become a worldwide issue. In the US, as several teens committed suicide because of cyber-bullying, some schools set rules to punish cyberbullies. Laws to punish cyber-
47、bullying have been introduced in some states. In China, cyber-bullying is still considered by many parents and educators as a problem that involves physical contact. However, as cell phones and laptops are becoming common equipment for teenagers, social interactions have increasingly moved from pers
48、onal contact to virtual contact. Cyber-bullying is spreading faster than expected.For schools and parents, safety rules should be set in the virtual world for kids, such as telling them not to let out anything to a stranger. Active steps should be taken to make the public aware of the seriousness of
49、 this problem, because it would be too late to take measures aftertragedy strikes.12. According to the writer, which of the following is cyber-bullying?A. Saying unkind words to classmates.B. Attacking ones computer with virus.C. Stopping someone from joining a club.D. Threatening someone in text me
50、ssages.13. Compared to traditional bullying, cyber-bullying .A. can be found out easilyB. hasnt been punished by lawC. can cause more lasting sufferingsD. has made twice more youths killed14. According to the passage, .A. cyber-bullying first started in CanadaB. measures should be taken against cybe
51、r-bullyingC. there is no escape from cyber-bullying for studentsD. Chinese students are not facing serious cyber-bullying15. Who is this passage mainly intended for?A. Parents and educators.B. Victims and parents.C. Teachers and students.D. Researchers and victims.【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】文章介绍
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444048.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
