四川省棠湖中学2019-2020学年高二英语下学期期末模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2019-2020学年高二英语下学期期末模拟考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、
2、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. What will the mans room have?A. A single bed. B. A television. C. An ocean view.2. What does the man suggest the woman do?A. Get a taxi. B. Work overnight. C. Wait a little longer.3.
3、What are the speakers going to do?A. Have a meeting. B. Have some coffee. C. Take an English class.4. Where did the woman see Charlie yesterday?A. Near her school. B. Near her house. C. Near her shop.5. What does the woman like most about the food?A. Its taste. B. Its price. C. Its look.第二节(共15小题;每小
4、题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why was the boy late for class?A. His alarm didn”t go off. B. He didn”t catch the bus. C. He was too tired to get up.7. What will happen to the boy?A. He”ll fail
5、 the class. B. He”ll take the test later. C. He”ll get the scholarship.听第7段材料,回答第8至9题。8. Which famous star do the speakers see?A. Justin Bieber. B. Brad Pitt. C. Ryan Gosling.9. Who will likely go to talk with the star?A. The man. B. The woman. C. The speakers” friend.听第8段材料,回答第10至12题。10. What day m
6、ight it be yesterday?A. Monday. B. Tuesday. C. Saturday.11. What did the woman do after hearing the noise last night?A. She went to sleep. B. She turned the light on. C. She went up for a look.12. Who is the woman probably talking to?A. A neighbor. B. Her husband. C. A policeman.听第9段材料,回答第13至16题。13.
7、 Where did the man go on holiday?A. Paris. B. Bali. C. London.14. What did the man do on the first day of his holiday?A. Go swimming. B. Go boating. C. Play volleyball.15. Whats the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Colleagues. C. Fellow travelers.16. How did the man proba
8、bly feel when he visited the small island?A. Tired. B. Excited. C. Disappointed.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the post office in Guyana print their own special stamps?A. They wanted to make more money. B. They had only a few usual stamps left.C. There were no 1-cent or 4-cent stamps then.18. How muc
9、h was the l-cent stamp sold for in 1980?A. A few dollars. B. Seven thousand dollars. C. Seven million dollars.19. Why are stamps with mistakes so valuable?A. They are very limited. B. They are very beautiful. C. They were made long ago.20. What is the text mainly about?A. The history of the stamps.
10、B. Things learned from stamps. C. Reasons for collecting stamps.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWelcome here! The Southern Spring Home & Garden Show will be held at The Park Expo and Conference Center. This show will last from Wednesday (March 2) to Sunda
11、y (March 6,2012).Admission : Adults $10.00. Teenagers under 15 free with a paying adult.Join Lincolntons own Tammie Davis as she performs her original country songs at 6:30 p.m. on Saturday, March 5th.Special Days: The Spring for Kids First Night Gala benefiting the Council for Childrens Rights will
12、 take place from 7 p.m. to 10p.m. on Wednesday, March 2,2012. Tickets are $50 and include an access to Freedom Hall, where you can enjoy delicious food, beverage(饮料)and entertainment free of charge.Seniors Day(55+):Wednesday is for them. Cost is $7.00 but without coupons(减价优惠).Hours :Wednesday Thurs
13、day &Sunday :10 a.m.-5p.m.;Friday &Saturday :10 a.m.-9 a.m.Wheelchairs are available on a first come first served basis for you. The cost is $1.00 and you are required to leave a valid drivers license or ID.Parking :All Day Parking: $6.00;Half Day Parking:$3.00; Every Hour Parking:$1.00For more Info
14、rmation: Come to visit Mardee Woodward in person.E-mail: Telephone:704-376-40851. We can learn from the text that the show will _.A. last only five daysB. offer a free parkingC. have the only one singerD. take place in a private house2. How much is the admission for a family of two grown-ups and a c
15、hild aged 16?A. $ 10B. $ 30C. $ 20D. $403. We can infer from the text that_.A. old people can visit the show only on WednesdayB. the disabled can use the wheelchairs free of chargeC. there are not enough wheelchairs for the disabledD. kids tickets on Wednesday dont include beverage【答案】1. A 2. B 3. C
16、【解析】本文是一篇应用文,主要介绍了即将在Expo公园会议中心举行的The Southern Spring Home & Garden show,详细介绍了活动的各项细节。【1题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“This show will last from Wednesday (March 2) to Sunday (March 6,2012)”,可知这个秀将会持续五天,故A选项正确。【2题详解】细节理解题。根据第二段“Adults $10.00. Teenagers under 15 free with a paying adult”,成年人票价是每人10美元,十五岁以下青少年每人1
17、5美元,因此一个有两个大人和一个十六岁的孩子一起去参加门票应该是30美元(10+10+10=30美元),故选B。【3题详解】推理判断题。根据第七段第一句“Wheelchairs are available on a first come first served basis for you”, 轮椅以先到先得的方式提供。故可推断残疾人用的轮椅数量不够,故C选项正确。BJerome Karie and Isabella Lugoski met in their first physical chemistry class at the University of Michigan in 1940
18、. Jerome Karie was in his first year of doctoral work, Isabella Lugoski was in her last year as an undergraduate(大学本科生), and they were laboratory partners. However, they didnt get along well at first.Isabella Lugoski looked back on the past, “I walked into the physical chemistry laboratory and there
19、s a young man in the desk next to mine with his equipment all set up running his experiment. I dont think I was very polite about my question. I asked him how he got there early and had everything all set up. He didnt like that. So we didnt talk to each other for a while.Their relationship got going
20、 as they competed for the top grade in that course and they started to build connection because both of them were interested in chemistry. They married in 1942. By 1946, both of the Karies had earned doctorates in physical chemistry, and, after a period of time at the University of Chicago working o
21、n the Manhattan Project, moved to Washington DC to join the US Naval Research Laboratory.Each specialized in a different aspect of X-ray crystallography(晶体学): Jerome focused on developing equations(方程式) that could determine how atoms(原子) were arranged inside complex molecules, while Isabella ran pra
22、ctical experiments to test how well the equations worked. Working together, they created what is now called the direct method for determining molecular structures(分子结构), which has allowed scientists to effectively study and copy complex organic molecules to continue further study.Jerome Karie was aw
23、arded the Nobel Prize for Chemistry in 1985. Although he was disappointed that the Nobel committee had ignored Isabellas contribution to that work, she was unfazed. At that point, she had already won more awards and prize money for her experimental work than he had.4. What did Isabella Lugoski do wh
24、en she first met Jerome Karie?A. She blamed him for his being late.B. She set up all his equipment for him.C. She asked him a question impolitely.D. She observed his experiment silently.5. What made Jerome Karie and Isabella Lugoski become connected?A. Their common interest in chemistry.B. Their won
25、derful marriage since 1940.C. Their pleasant first talk in a laboratory.D. Their successful cooperation in courses.6. What is paragraph 4 mainly intended to show?A. The Karies encouraging further study.B. The Karies good teamwork in science.C. How the Karies worked with others.D. Why the Karies won
26、the Nobel Prize.7. Which of the following best explains “unfazed underlined in the last paragraph?A. Generous.B. Touched.C. Shocked.D. Calm.【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要叙述了Jerome Karie和Isabella Lugoski这两位在化学领域取得卓越成就的化学家的故事。文章从二人的相识到研究成果展开了说明。【4题详解】细节理解题。根据第二段中I dont think I was very poli
27、te about my question. I asked him how he got there early and had everything all set up. (我觉得我的问题不太礼貌。我问他怎么这么早到那儿,把一切都安排好了)可知Isabella Lugoski第一次见到Jerome Karie时她不礼貌地问了他一个问题。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中Their relationship got going as they competed for the top grade in that course and they started to build co
28、nnection because both of them were interested in chemistry. (他们的关系随着那门课的优等生竞争而发展,他们开始建立联系,因为他们都对化学感兴趣)可知对化学的共同兴趣让Jerome Karie和Isabella Lugoski联系在一起。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段中Working together, they created what is now called the direct method for determining molecular structures, which has allowed scient
29、ists to effectively study and copy complex organic molecules to continue further study. (他们一起工作,创造了现在被称为直接测定分子结构的方法,这使科学家能够有效地研究和复制复杂的有机分子,从而继续进行进一步的研究)可知第4段主要展示夫妇俩在科学上的良好团队合作。故选B。【7题详解】词义猜测题。让步状语从句Although he was disappointed that the Nobel committee had ignored Isabellas contribution to that work(
30、尽管他对诺贝尔委员会忽视了伊莎贝拉对这项工作的贡献感到失望)说明画线句与山半句是转折关系,因此推断尽管伊莎贝拉被忽视了贡献,但是她很平静。故划线单词意思是“平静的,冷静的”。故选D。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用refer to,be called或thats to say,such as等。 逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly, the same as, but, however, while, on the other hand, since ,because等,
31、所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。 语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。 语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。 指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。如第四小题,就是属于逻辑猜测。让步状语从句Although he was disappointed that the Nobel committee
32、had ignored Isabellas contribution to that work(尽管他对诺贝尔委员会忽视了伊莎贝拉对这项工作的贡献感到失望)说明画线句与山半句是转折关系,因此推断尽管伊莎贝拉被忽视了贡献,但是她很平静。故划线单词意思是“平静的,冷静的”。故选D。CA teenager needs to have a sense of independence in their life to feel secure(安全的). To some teenagers independence means a lot to them, and I think that some pa
33、rents dont allow their teenagers enough independence.Independence has something to do with freedom. Some kids are not allowed to go anywhere alone, and the only thing their schedule includes is going to school, coming home, going to sleep, and repeating the process the next day. Parents tend to be a
34、fraid that their kids can get hurt if they go outside into the world. But if parents control their kids too much, they may never learn to live on their own. The best way for a teenager to learn lesson is through experience. I think it is beneficial for teenagers to have freedom.Teenagers lack of fre
35、edom can also stop them from having good friendship at school. Some might say this is a good thing, because it helps them focus more on their school work. I argue that this can only discourage them not to do their school work. Some parents do not allow their children to be around their friends outsi
36、de the school, thinking that this will get them into trouble. But I dont think so. Instead, isnt this a good reason for parents to get their children a cellphone? Cellphones allow teenagers to stay in touch with their parents, and communicate with friends.Privacy is another issue between parents and
37、 their teenagers. Teenagers tend to enjoy relaxation by themselves in their own room. This also gives them a sense of independence. It often annoys teenagers when their parents enter their room when they are not home. I know that my mom always goes in my room when Im not home, and this has brought m
38、e to the point where I have asked many times to get a lock on my door.8. What is the main idea of the second paragraph?A. Kids know how to live independently.B. Some parents allow their kids no freedom.C. It benefits teenagers to have freedom.D. Kids have a dull routine every day9. In the opinion of
39、 the author, _.A. parents should make it easy for kids to communicate with their friendsB. good friendships between kids harm their school workC. it is unnecessary for a kid to have a cellphoneD. kids should focus on the school work10. How do teenagers usually feel when their parents enter their roo
40、ms in their absence?A. DisappointedB. LuckyC. AngryD. Calm11. The author hopes to have her door locked in order to _.A. keep her father from reading her dairyB. prevent her mother entering her roomC. Protect herself from any harmD. Stop thieves from going in【答案】8. C 9. A 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。独立对青少
41、年很重要,然而许多父母没有让孩子有足够的独立。独立与自主有关,青少年有自由是有益的,青少年缺乏自由会影响孩子在学校建立良好的友谊。此外,有自己的隐私空间会给青少年一种独立感。【8题详解】主旨大意题。第二段作者提出独立与自由有关,他指出很多父母过分控制自己的孩子,这样孩子永远不可能学会独立,他认为为青少年有自由是有益的。也就是说青少年要独立就要有自由,青少年有自由是有好处的,故选C项。【9题详解】推理判断题。根据Instead, isnt this a good reason for parents to get their children a cellphone? Cellphones al
42、low teenagers to stay in touch with their parents, and communicate with friends.可知作者认为父母给孩子买手机可以让孩子和父母,朋友保持联系。这说明作者认为父母应该让孩子们能够轻易的与朋友交流。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据It often annoys teenagers when their parents enter their room when they are not home.可知对于青少年来说,父母在他们不在家的时候进入他们的房间经常会惹恼他们。故选C。【11题详解】细节理解题。根据I kn
43、ow that my mom always goes in my room when Im not home, and this has brought me to the point where I have asked many times to get a lock on my door.可知作者的妈总是在她不在家的时候走进她的房间,这让她多次要求在她的门上加一把锁。这说明作者希望锁门是为了不让自己的妈妈进入自己的房间。故选B。DWhen going through major life changes, like changing careers, I would change the
44、 people with whom I spent the most time. Weve all gone through periods when the people in our lives have changedgraduation, moving to a new city, getting a new job, joining a new club, etc. I dont think I need to convince you just how much influence other people can have over your identity. If youve
45、 ever experienced a major switch in your people environment, then you know that you change as well.Most people dont make these choices consciously though. You might consciously decide to spend more time with a certain friend, or you may ask someone out on a date to begin a new relationship. But few
46、people choose their existing friendships deliberately.Theres no “getting rid of people”. People are always dropping into and out of each others lives. Associations grow into friendships, and friendships fade into associations. You dont get rid of anyone. The truth is that in order to make room for n
47、ew people and new experiences, you may need to loosen up some of your existing connections.What about loyalty? Shouldnt you always be loyal to your friends? Once you have a close friend, even if their influence on you is slightly harmful, shouldnt you stick by them?Loyalty to a friend sometimes mean
48、s having to let go. It means being loyal to their highest and best as well. If someone is destroying his health by smoking, for example, you arent showing loyalty by smoking right along with him. True loyally sometimes requires that you break damaging connections, get yourself back on solid ground,
49、and then decide what you can really do to help your friend.It can take a lot of courage to tell someone, “Im sorry, but I cant have you in my life anymore. But even though this might seem like a selfish act at times, its often the best thing for the other person too. If a relationship is holding you
50、 back in some way, understand that it is also hurting the other person. For example, if you work for a violent boss, your acceptance of that situation is considered to be silent approval, encouraging your boss to continue to behave violently.12. When experiencing major life changes, people may _.A.
51、join a new social communityB. influence their friends aroundC. choose their friendships purposelyD. have their people environment changed13. What can be concluded from Paragraph 3 in the passage?A. Everyone has at least one friend.B. Friendship still exists though theres less connection.C. It is unn
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444062.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
