四川省棠湖中学2020届高三英语一诊模拟试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2020 届高三 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2020届高三英语一诊模拟试题(含解析)本试卷分第卷(选择题,共100分)和第卷(非选择题,共50分)两部分。总分150分,考试时间120分钟。第卷 选择题(100分)注意事项:1答题前,考生务必将自己的姓名、班级、考号用0.5毫米的黑色墨水签字笔填写在答题卡上。并检查条形码粘贴是否正确。21-60小题选出答案后,用2B铅笔填涂在答题卡对应题目标号的位置上,非选择题用0.5毫米黑色墨水签字笔书写在答题卡对应框内,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。3考试结束后,将答题卡收回。第一部分:听力(共两节,满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的
2、A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman want to learn next year?A. Math. B. Science. C. Law.2.How does the man feel now?A. Cheerful. B. Unhappy. C. Afraid.3.Whats the probable relationship between the speakers?A. Professor and student. B. Boss and secretary.
3、C. Manager and applicant.4.What is the weather like in the mans hometown?A. Warm. B. Comfortable. C. Wet.5.Who is possibly at college?A. Liza. B. Peter. C. Grace.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段
4、材料,回答第6、7题。6.Where does the conversation probably take place?A. At an airport. B. At home. C. At a restaurant.7.What is the man dissatisfied with about the flight?A. The service. B. The movie. C. The food.听第7段材料,回答第8、9题。8.When will Sophie go to Florida?A. On June 30th. B. On June 28th. C. On June 26
5、th.9.What is Sophie going to do in Orlando?A. Visit theme parks. B. Go to a nature reserve. C. Go camping.听第8段材料,回答第10-12题。10.How long will the woman stay in New York?A. For two years. B. For three years. C. For four years.11.From whom did the man know where the woman is?A. The womans brother. B. Th
6、e woman herself. C. The womans team-member.12.Whats the probable relationship between the two speakers?A. They are teammates. B. They are lovers. C. They are coach and player.听第9段材料,回答第13-16题。13.How many French songs should DJs play according to the new rule?A. 40 percent. B. 60 percent. C. 90 perce
7、nt.14.Why are the radio bosses and DJs unhappy about the new rule?A. More people will not listen to their radio.B. No people will listen to their American songs.C. The English language will get deeper into their culture.15.What is the purpose of the new rule?A. To protect American culture. B. To pro
8、tect French culture. C. To protect British culture.16.Whats the French musicians attitude toward the new rule?A. They hate it. B. They dont care. C. Theyre for it.听第10段材料,回答第17-20题。17.How long will the man probably stay in China?A. Half a year. B. At least one year. C. Less than one year.18.What is
9、very difficult for the man to learn Chinese?A. Knowing the four tones. B. Writing the Chinese characters. C. Getting interested in the language.19.Why does the woman suggest the language-exchange program?A. The man has long been interested in it.B. She wants to make friends with the man.C. They can
10、help each other in 1anguage learning.20.When do the speakers plan to begin their lessons?A. Tonight. B. This Sunday. C. Next Sunday.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASummer Programs for TeensUniversity of Maryland: TERP Young ScholarsThis program is the perf
11、ect summer camp for academically talented teenagers who want to pursue academic interests, explore career opportunities, and discover college life at the University of Maryland.During three weeks of intellectual exploration, teens can study with students who share similar interests, and communicate
12、with some of the universitys best teachers. Upon successful completion, students can earn three college credits.Carpe Diem: The University-bound AdventureCarpe Diem supports both American and international students in applying to a university by providing private consultation. This 2-week experience
13、 also includes tours of famous East Const universities Students will also have the opportunity to build their resumes (简历) by working with writing experts.Great Books Summer ProgramThis is a lively, warm and welcoming summer camp community of outstanding teens, who love literature and ideas In the p
14、ast eleven years, it has gathered middle and high school students from across the world to read selections from the greatest works of literature, experience heated discussions and enjoy summer camp fun with other literary-minded students. Participants can gain confidence in their ability to read a t
15、ext closely and express their ideas clearly both verbally and in writing.Zeal TravelWe offer our teens two week and three- week long trips to Hawaii, Alaska, Australia and Spain. All trips include 15-25 hours of community service activities.Depending on your trip of choice, youll be helping Hawaiian
16、s protect their forest ecosystem, caring for dogs in Spain, working with Habitat for Humanity, and much more. Every trip also includes exciting outdoor activities like surfing, driving, ice-climbing, hiking and more. The possibilities are endless and there is a zeal trip for every interest.1. Which
17、program offers students the opportunity to develop academic interests?A. Carpt Diem.B. Zeal Travel.C. University of Maryland.D. Great Books Summer Program.2. What can students do in Great Books Summer Program?A. Learn how to write stories.B. Attend a campus cultural event.C. Make friends with famous
18、 writers.D. Read and discuss the great works of literature.3. What is special about Zeal Travel?A. It includes a lot of thrilling outdoor activities.B. It provides community service for students.C. It offers students exciting free trips.D. It will last 3 weeks.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一则广告。文章介绍了
19、一些青少年暑期活动项目。【1题详解】细节理解题。根据University of Maryland: TERP Young Scholars中This program is the perfect summer camp for academically talented teenagers who want to pursue academic interests,(这个项目是一个完美的夏令营,专为那些想要追求学术兴趣的那些有天赋的青少年准备的)可知,“University of Maryland项目提供学生发展学术兴趣的机会”。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Great Books Su
20、mmer Program中In the past eleven years, it has gathered middle and high school students from across the world to read selections from the greatest works of literature, experience heated discussions and enjoy summer camp fun with other literary-minded students.(在过去的11年里,它聚集了来自世界各地的中学生来阅读最伟大的文学作品,经历激烈的
21、讨论,和其他有文学头脑的学生一起享受夏令营的乐趣。)可知,学生们可以在暑期活动中阅读和讨论伟大的文学作品。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Zeal Travel中Every trip also includes exciting outdoor activities like surfing, driving, ice-climbing, hiking and more. The possibilities are endless and there is a zeal trip for every interest.(每次旅行还包括令人兴奋的户外活动,如冲浪、驾驶、攀冰、徒步旅行等。可能
22、性是无限的,每一个兴趣都有热情的旅行。”可知,Zeal Travel的特殊之处是它包含很多刺激的户外活动,故选A。【点睛】在细节考查题中有一类事实细节题。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。本题第3小题,根据Zeal Travel中Every trip also includes exciting outdoor activit
23、ies like surfing, driving, ice-climbing, hiking and more. The possibilities are endless and there is a zeal trip for every interest.“每次旅行还包括令人兴奋的户外活动,如冲浪、驾驶、攀冰、徒步旅行等。可能性是无限的,每一个兴趣都有热情的旅行。”可知,Zeal Travel的特殊之处是它包含很多刺激的户外活动,故选A。B项具有迷惑性,但原文中是说All trips include 15-25 hours of community service activities
24、.,也就是所有旅行,学生都要做15-25小时的社区服务,而不是为学生提供社区服务。BMark Rothko, one of the greatest painters of the twentieth century, was born in Daugavpils, Latvia in 1903. His father immigrated to the United States, fearing that his son would be drafted (招募) into the Czarist army. Mark stayed in Russia with his mother an
25、d elder sister; they joined the family later, arriving in the winter of 1913, after a 12-day voyage.Mark moved to New York in the autumn of 1923 and found employment in the garment trade and took up residence on the Upper West Side. It was while he was visiting someone at the Art Students League tha
26、t he saw students sketching a nude model. According to him, this was the start of his life as an artist. He was twenty years old and had taken some art lessons at school, so his initial experience was far from an immediate calling.In 1936, Mark Rothko began writing a book, which he never completed a
27、bout the similarities in the childrens art and the work of modern painters. The work of modernists, which was influenced by primitive (原始的) art, according to him, could be compared to that of children in that “Child art transforms itself into primitivism (原始主义), which is only the child producing a m
28、imicry (模仿) of himself.” However, in this same work, he said that “The fact that one usually begins with drawing is already academic. We start with the colors.”It was not long before his multiform developed into the style he is remembered for; in 1949 Rothko exhibited these new works at the Betty Pa
29、rsons Gallery. For critic Harold Rosenberg, the paintings were a revelation. After painting his first multiform, Rothko withdrew himself to his home in East Hampton on Long Island. The discovery of his definitive form came at a period of great grief; his mother Kate died in October 1948 and it was a
30、t some point during that winter that Rothko chanced upon the striking symmetrical (对称的) rectangular blocks of two to three opposing or contrasting, yet complementary colors (对称). As part of this new uniformity of artistic vision, his paintings and drawings no longer had individual titles: from this
31、point on they were simply untitled, numbered or dated. However, to assist in distinguishing one work from another, dealers would sometimes add the primary colors to the name.4. Mark Rothkos family have experienced all of the following except .A. a separation from his fatherB. the call up of the army
32、C. a temporary stay in RussiaD. a 12-day voyage to the United States5. What made Mark Rothko want to be an artist?A. His move to the Upper West Side.B. His visit to the Art Students League.C. His sight of the students drawing.D. His lessons took in art school.6. Mark Rothko thought modern art share
33、some similarities with child art because .A. they are both considered childish and academicB. they are both ways of expressing primitivismC. they are both a copy of the painters themselvesD. they ate both striking blocks and colors7. Which of the following statements is true about Mark Rothkos style
34、?A. It was inspired by Rosenberg.B. It resulted from moving to Long Island.C It resulted from his grief.D. It evolved (develop gradually) in 1948.【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】本文是一篇人物传记,介绍了20世纪最伟大的画家之一马克罗斯科的生平及艺术风格。4题详解】细节理解题。根据第一段内容故可知,他的父亲移居美国,他和母亲临时呆在俄罗斯,后来经过12天航行才到美国和父亲重聚,根据“His father immigrated t
35、o the United States, afraid that his sons would be drafted into the Czarist army.”可知,他的父亲只是担心儿子们会应征加入沙皇军队,由此可知他并没有被军队召集,故B项正确。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“It was while he was visiting someone at the Art Students League that he saw students sketching a nude model. According to him, this was the start of his l
36、ife as an artist. ”可知,目睹学生们画画让他开始有了当艺术家的想法,故C项正确。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的“The work of modernists, which was influenced by primitive art, could, according to him, be compared to that of children in that child art transforms itself into primitivism, which is only the child producing a mimicry of himself. ”
37、可知,他认为现代艺术与儿童艺术有相似之处是因为它们都表达了原始风格,故C项正确。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中的“his mother Kate died in October 1948 and it was at some point during that winter that Rothko chanced upon the striking symmetrical rectangular blocks of two to three opposing or contrasting, yet complementary colors. As part of this new un
38、iformity of artistic vision, his paintings and drawings no longer had individual titles”可知,1848年冬天他偶然发现了两到三种对立但互补的颜色组成的引人注目的对称矩形方块,发展了自己的视觉艺术风格,故D项正确。CImagine jet-setting from Tokyo to Paris, enjoying first-class travel, a four-course dinner and a city tourall without leaving the ground. This is the
39、 future of air travel according to Japanese company First Airlines, which has used the power of virtual reality to create dream vacations.Passengers avoid the costly airport transfer, the baggage fees or busy airport terminal(航站楼)and instead enjoy the privileges of business or first-class travel and
40、 an expensive tour of Parisall while remaining motionless in Tokyo. As well as Paris, First Airlines also offers the virtual destinations of New York, Rome and Hawaii.After boarding, guests can settle down for the two-hour flight on their advanced Airbus seatsurrounded by decoration that is modeled
41、on the inside of an aircraft, for maximum realism. There is flight service and VR, foods, music for every destination. Passengers will be served a delicious meal by air stewards, alongside drinks and other desserts. The menu depends on the destination of choiceManhattan clam chowder and cheesecake f
42、or New York and salmon tartar and onion soup for Paris. After landing at the destination, guests can enjoy a 360-degree tour of the destinationall thanks to projection(投影)mapping and video.It makes for a supposedly stress-free vacation, perfect for those whose ability to travel abroad is limited by
43、cost or health. Virtual reality is becoming increasingly present everywhere at all times in the world of travelallowing travelers to appreciate the wonders of the world, all without leaving their house.At just 4,980 yen($ 46)for business class and 5,980 yen($ 56)for first classthese two- hour flight
44、s are far more affordable than their real-life flights. Tokyo citizens eager to experience First Airlines can book a trip on the website, with reservations currently being taken until May 2018.8. What can we learn about the future of air travel from Tokyo to Paris?A. It is high-flying.B. It is money
45、-saving.C. It is power-wasting.D. It is time-consuming.9. When can passengers enjoy the beauty of the destination?A. Upon arrival.B. During the flight.C. After boarding the plane.D. On getting off the plane.10. The flight is perfect for travelers who .A. do little physical exerciseB. work under grea
46、t pressureC. desire to travel a long distanceD. have health or money troubles11. What can be the best title for the text?A. A Scientific FantasyB. The Power of Virtual RealityC. Japans Virtual Air Travel AbroadD. Appreciation of the Global Wonders【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】本文是一篇科普类文章。根据日本公司第一航空公司的
47、说法,描述了航空旅行的未来,它利用虚拟现实的力量创造了梦幻般的假期。【8题详解】推理判断题。Passengers avoid the costly airport transfer, the baggage fees or busy airport terminal(航站楼)and instead enjoy the privileges of business or first-class travel and an expensive tour of Parisall while remaining motionless in Tokyo.可知,从东京到巴黎,我们能了解到航空旅行的未来是省
48、钱。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第二段中As well as Paris, First Airlines also offers the virtual destinations of New York, Rome and Hawaii.可知,一到达旅客就能享受到目的地的美。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第四段第一句It makes for a supposedly stress-free vacation, perfect for those whose ability to travel abroad is limited by cost or health.可知,对于那些
49、有健康或金钱问题的旅行者来说,这趟航班是完美的。故选D。【11题详解】推理判断题。根据第一段Imagine jet-setting from Tokyo to Paris, enjoying first-class travel, a four-course dinner and a city tourall without leaving the ground. This is the future of air travel according to Japanese company First Airlines, which has used the power of virtual r
50、eality to create dream vacations.由此可知本文主题是Japans Virtual Air Travel Abroad。故选C。DBritain faces social problems as lots of people are set to lose their jobs in technological revolution, Bank of Englands chief economist warned.Andy Haldane said the so-called Fourth Industrial Revolution will make the m
51、achine replace humans to do thinking things. The dark side of the change could be a much bigger breakdown of employment than in Victorian times, with professions such as accountancy (会计) among those at risk.A report by the accountancy firm PwC last month warned that more than 7 million jobs in Brita
52、in had been lost over the next 20 years as technological change sweeps though workplaces.The majority of these are in jobs in the retail, transport and manufacturing industries. However, other traditional professional sectors could also be at serious risk.Economists treat the arrival of increasingly
53、 intelligent computers and robots as the fourth industrial revolution. The first was the shift from agricultural to urban societies, the second saw the widespread use of electricity and steel, and the third was the digital revolution when computers, the Internet and mobile phones were developed.Mr H
54、aldane said the hollowing-out (空洞化) experienced in the past years could be on a greater scale in the future so it is important to learn the lessons of history and ensure that people are given training to take advantage of new opportunities.“Jobs were effectively taken by machines of various types, t
55、here was a hollowing-out of the jobs market, which left many people for a long period out of work and struggling to make a living,” Haldane added, “That heightened social and financial tensions, and led to a rise in inequality. This is the dark side of technological revolution.”“That hollowing-out i
56、s going to be potentially on a much greater scale in the future, when we have machines thinking and doing the cognitive and technical skills of humans.” Mr Haldane said professions like accountancy could be among those hardest hit by the rise of AI. But he suggested economists could escape.12. What
57、is the dark side mentioned in the text?A. The hollowing-out has become a major social problem.B. Less and less people have the desire to learn accountancyC. Intelligent computers and robots decrease good workers.D. The technological revolution causes people to lose jobs.13. Why are economists the lu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高中英语人教版备课资料包:必修1 UNIT 5课件 LANGUAGE POINTS .ppt
