2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Cultural Heritage Reading for Writing课时素养评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Cultural Heritage Reading for Writing课时素养评价含解析新人教版必修2 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Cultural Heritage课时素养评价 三Unit 1Reading for Writing. 单句语法填空1. Professional (profession) sports are very popular in the United States, and they are big business. 2. Ham, sausage and other processed (process) meats can lead to cancer, according to a report. 3. The storm last night damaged some o
2、f the neighbors roofs (roof). 4. Mary did do some bad things about me, but I have forgiven (forgive) her for that. 5. My aunt has been working in a hospital of traditional (tradition) Chinese medicine since 2000. 6. Besides, we can know about the stars further (far) and learn some excellent qualitie
3、s from them. 7. As far as I am concerned, a city should make effort to preserve its old historic (history) buildings. 8. It is difficult to make a comparison (compare) between my company and his company. 9. Scientists have identified (identify) thousands of known ants species around the world. 10. Y
4、ou cannot accept an opinion offered to you unless it is based on facts. . 同义句替换1. It is said that the wool product in Australia is of high quality. =People say that the wool product in Australia is quality. 2. It is interesting to compare their situations with ours. =It is interesting to contrast th
5、eir situations with ours. 3. He was too far away to recognize their faces. = He was too far away to identify their faces. 4. Appreciating ancient Chinese poems is extremely meaningful. =It is extremely meaningful appreciating ancient Chinese poems. 5. English is widely spoken throughout the world. =
6、English is widely spoken all over the world. 6. He believes that success in life mainly depends on how we get along with other people. =In his opinion, success in life mainly depends on how we get along with other people. . 翻译句子1. 他给那些孩子捐助了一些衣服和书籍。He donated some clothes and books to those children.
7、 2. 什么也挡不住我们实现我们的目标。Nothing can prevent us from reaching our aim. 3. 缺乏睡眠可能加速皮肤衰老。Lack of sleep may speed up skin aging. 4. 昨天参观我们学校的那个人来自伦敦。The man who visited our school yesterday is from London. 5. 中国人民因其在过去的70年里取得的成就而自豪。The Chinese people are proud of what they have achieved in the past 70 years
8、. . 阅读理解APeking Opera is being introduced to primary and middle school students in an effort to promote the traditional art to the younger generation. The countrys first set of textbooks about Peking Opera was compiled and published by the Beijing Association of Promoting Quintessence of Chinese Cul
9、ture and Peoples Education Press in 2015. The textbooks for optional courses have been put on trial use in middle schools in Fengtai district and will be used in middle schools across the city. The textbooks for primary schools will also be rolled out. Since 2008, Beijing has promoted a program to p
10、rovide opera training at dozens of primary schools. Schools apply for funds from the citys education department to hire professional actors and actresses to work with students as young as 6 or 7. Peking Opera arose during the rule of Emperor Qianlong in the Qing Dynasty. It flourished for decades in
11、 China and as its fame spread, it drew audiences in other countries, including the United States and Japan. Yet over the years, its popularity diminished. While a significant number of people listened to radio productions of Peking Opera before the 1980s, generations born after that pursued pop cult
12、ure over the traditional arts. 【文章大意】本文是一篇说明文。为了向年轻一代推广传统艺术, 京剧正被介绍给中小学生。1. What is the purpose of introducing Peking Opera to primary and middle school students? A. To make their horizons broader. B. To increase their knowledge. C. To find their interest. D. To make Peking Opera inherited. 【解析】选D。细
13、节理解题。根据第一段Peking Opera is . . . younger generation. (为了向年轻一代推广传统艺术, 京剧正被介绍给中小学生。)可知向年轻一代介绍京剧是为了推广中国文化, 故选D。2. What is the meaning of the underlined words in Paragraph 3? A. Sold out. B. Printed out. C. Released. D. Delivered. 【解析】选C。词义猜测题。根据上文The textbooks for optional courses. . . schools across th
14、e city. (这些选修课教材已在丰台区的中学试用, 并将在全市中学推广使用。)以及The textbooks for primary schools will also be可知小学教材也将会和中学教材一样推出。故可推测画线短语意为“推出; 发布”。故选C。3. What can be inferred from the passage? A. The introduction process cant be completed very soon. B. Since 2008, dozens of primary schools have started to provide opera
15、 training. C. Peking Opera dates from the rule of Emperor Qianlong. D. Peking Opera was popular with audiences from the United States and Japan. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段第一句Since 2008, Beijing has promoted . . . primary schools. (自2008年以来, 北京在数十所小学推广了一项歌剧培训计划。)以及最后一段Yet over the years, . . . the traditiona
16、l arts. (然而, 多年来, 它的受欢迎程度下降了。20世纪80年代以前, 有相当多的人听京剧的广播节目, 而此后出生的人则追求流行文化而不是传统艺术。)可推测京剧的推广过程漫长而充满波折, 不可能很快完成。故选A。4. Whats the attitude of generations born after the 1980s towards Peking Opera? A. Like. B. Dislike. C. Hate. D. Dont care. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段最后一句While a significant number . . . the tradi
17、tional arts. (20世纪80年代以前, 有相当多的人听京剧的广播节目, 而此后出生的人则追求流行文化而不是传统艺术。)可知20世纪80年代以后出生的人追求的是流行文化, 并不喜欢京剧。故选B。BAs computers become more popular in China, Chinese people are increasingly depending on computer keyboards to input Chinese characters. But if they use the computer too much, they may end up forget
18、ting the exact strokes of each Chinese character when writing on paper. Experts suggest people, especially students, write by hand more. Do you write by hand more or type more? In Beijing, students start using a computer as early as primary school. And computer dependence is more widely spread among
19、 university students. Almost all their assignments and essays are typed on a computer. All the students interviewed say they usually use a computer. Its faster and easier to correct if using a computer. And thats why computers are being applied more and more often to modern education. But when peopl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444220.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
