2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Knowing me knowing you Developing ideas素养练习(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Knowing me you Developing ideas素养练习含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 ideas
- 资源描述:
-
1、课时素养评价三Unit 1Developing ideas. 单词拼写1. After the epidemic, it will go through a period of adjustment(调整). 2. When the doctors who helped Hubei left, people waved goodbye with tears(眼泪)in their eyes. 3. He offered a frank(坦诚的) apology to her for having lost the telephone. 4. Almost anything is better
2、than the embarrassment(尴尬) of a quiet party and silent guests. 5. Forgiveness(宽恕) does not necessarily mean reconciliation(和解) with the person who hurts you. 6. He was standing a bit apart(分开)from the rest of us, watching us. 7. Whoever leaves the classroom last must ensure(确保) that all the windows
3、and doors are well closed. 8. He criticised (批评) me for failing to complete the work on time. 9. Many independent(独立的) Chinese women like to earn their own bread. 10 I think its our duty(职责)to help those who are in need of help. . 用适当的介、副词填空1. I found about 500 pounds in his pocket by accident. 2. Y
4、ou had better settle down and set about revising. 3. He looks down on/upon anyone who hasnt had a college education. 4. If you tell me in advance, I will have your order ready for you. 5. How would you feel if you discovered that the people closest to you had been hiding the truth from you?6. When I
5、 talked to them like that, they understood to some extent. 7. I just may lie to you to make you feel good. 8. Despite applying for hundreds of jobs, he is still out of work. 9. As a child, you should drink more boiled water instead of tea. 10. I think this is because he really enjoys teaching Chines
6、e literature he loves it, in fact. 完成句子1. The longer we get along with him, the more popular with us he will be. 我们跟他相处的时间越长, 他就会越受我们的欢迎。2. When a child is studying abroad, he must learn to adjust to living on his own. 当孩子出国留学时, 他必须学会适应独自生活。3. Though I believe in telling the truth, I think a white l
7、ie is sometimes good. 虽然我认为应该说实话, 但我认为善意的谎言有时是好的。4. Much attention should be paid to protecting endangered animals from dying out. 应该特别注意保护濒危动物灭绝。5. Every time he arrived home at the end of the day, wed greet him at the door. 每次在一天结束时他回到家, 我们都在门口迎接他。. 阅读理解AAfter giving a talk at a high school, I was
8、 asked to pay a visit to a special student. An illness had kept the boy home, but he had expressed an interest in meeting me, and it would mean a great deal to him. I agreed. During the nine-mile drive to his home, I found out something about Matthew. He had muscular dystrophy(肌肉萎缩症). When he was bo
9、rn, the doctor told his parents that he would not live to see five, then they were told he would not make it to ten. Now he was thirteen. He wanted to meet me because I was a gold-medal power lifter, and I knew about overcoming obstacles and going for my dreams. I spent over one hour talking to Matt
10、hew. Never once did he complain or ask, “Why me?” He spoke about winning and succeeding and going for his dreams. Obviously, he knew what he was talking about. He didnt mention that his classmates had made fun of him because he was different. He just talked about his hopes for the future, and how on
11、e day he wanted to lift weight with me. When we finished talking, I went to my briefcase and pulled out the first gold medal I won and put it around his neck. I told him he was more of a winner and knew more about success and overcoming obstacles than I ever would. He looked at it for a moment, then
12、 took it off and handed it back to me. He said, “You are a champion. You earned that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you. ”Last summer I received a letter from Matthews parents telling me that Matthew had passed away. They wanted me to have a letter
13、he had written to me a few days before: Dear Rick, My mom said I should send you a thank-you letter for the picture you sent me. I also want to let you know that the doctors tell me that I dont have long to live anymore. But I still smile as much as I can. I told you someday I was going to the Olymp
14、ics and win a gold medal. But I know now I will never get to do that. But I know Im a champion, and God knows that too. When I get to Heaven, God will give me my medal and when you get there, I will show it to you. Thank you for loving me. Yours, Matthew【文章大意】这是一篇记叙文。作者去看望了一个名叫Matthew的不幸的孩子, 他一出生就患了
15、不治之症, 但是他并没有怨天尤人, 而是对未来充满希望, 意志坚强。1. The boy wanted to meet the author because _. A. he was interested in weight liftingB. he wanted to get a gold medalC. he admired the author very muchD. he wanted the author to know him【解析】选C。细节理解题。根据第二段中He wanted to meet me because I was a gold-medal power lifter
16、, and I knew about overcoming obstacles and going for my dreams. 可知, 他想见我, 因为我是一名金牌举重运动员, 我知道如何克服障碍, 实现自己的梦想。由此可知, 这个男孩想见见作者, 因为他非常崇拜作者。故选C。2. The underlined part in the third paragraph probably means “_”. A. Why do you come to see me?B. Why do I have to stay at home?C. Why does the disease fall on
17、me?D. Why not give a gold medal to me?【解析】选C。句意猜测题。根据后文He spoke about winning and succeeding and going for his dreams. Obviously, he knew what he was talking about. 可知, 他谈到了胜利和成功, 以及追求自己的梦想。显然, 他知道自己在说什么。由此可知, Matthew并没有向作者抱怨为什么是自己患了这种疾病, 而是和作者谈胜利、成功和梦想, 故画线句子的意思是“为什么疾病会落到我的身上”。故选C。3. We can infer f
18、rom the passage that _. A. Matthew is a determined boyB. Rick used to have the same diseaseC. Matthew became a champion finallyD. Rick regarded Matthew as normal【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中But I know Im a champion, and God knows that too. 可知, 但我知道我是冠军, 上帝也知道。结合文章内容, 作者去看望了一个名叫Matthew的不幸的孩子, 他一出生就患了不治之症, 但是他
19、并没有怨天尤人, 而是对未来充满希望, 意志坚强。由此可推知, Matthew是一个意志坚定的男孩。故选A。4. The boy refused the authors medal because _. A. he was not worthy of itB. he would not be pitied by othersC. he knew he would die soonD. he thought he himself could earn one in the future【解析】选D。细节理解题。根据第四段中He said, “You are a champion. You ear
20、ned that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you. ”可知他说: “你是冠军。你赢得了那枚奖牌。总有一天, 当我参加奥运会并赢得我自己的奖牌时, 我会把它拿给你看。”由此可知, 这个男孩拒绝接受作者的奖牌, 因为他认为他自己将来也能获得奖牌。故选D。BSome people say that friendship is the only channel through which human beings can ever experience the v
21、alue of life. In our daily life, it is likely that you share some common interests with othersthey may like the same sport, go to the same school or like the same kind of music as you do. Since you often meet them, they become your acquaintances. Although some people develop many acquaintances, only
22、 a few become their good friends in their lifetime because there are differences between acquaintances and friends. It is said that true friendship begins when someone knows what you are really like, but still likes you anyway. A true friend shows loyalty from the very beginning of the relationship.
23、 A friend will go through challenges to help you without expecting anything in return. A “friend” today may probably become a “true friend” tomorrow when they get involved in unexpected circumstances together with youfor example, when you are going through a difficult experience and your friend is t
24、here to help you out. However, some acquaintances might leave you when you badly need their help. At this time, you can experience what true friendship is. In our life, some people seem to go through life with plenty of friends. They may be funny or they may have a bright and pleasant personality. F
25、or these people, wherever they go, people seem to like them and welcome their company. But when they go through challenging life experiences, some of their friends are not there to help them. Therefore we can say some of their friends are not real friends and their friendship is just skin-deep. Howe
26、ver, others seem to go through life with no friends at all. They like to be alone, to travel by themselves or to do their own things. Its a pity that few of these people find success in life because they have no friends. They lack the best gift in lifefriendship. 【文章大意】这是一篇议论文。文章讲述了友谊是人类体验人生价值的唯一途径。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444267.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春一年级数学下册 第3单元 分类与整理第3课时 练习课教学课件 新人教版.pptx
