四川省江油中学2020-2021学年高二下学期4月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省江油中学2020-2021学年高二下学期4月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 江油 中学 2020 2021 学年 下学 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、四川省江油中学2020-2021学年高二下学期4月月考英语试题本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共150分。(考试时间:120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题l.5 分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to buy?A. A shirt. B. A suit. C. A tie.2. Who will be absent
2、from the party?A. David. B. Becky. C. Henry.3. Why does the man want to speak to Candy?A. To talk about a customer. B. To discuss the cover design.C. To ask her for a message.4. What are the speakers mainly talking about?A. A town. B. A bird. C. A painter.5. Where would the man like to live?A. In a
3、college dormitory. B. Ina flat on his own. C. In a local family s house.第二节(共15小题;每小题l.5 分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6. How many members take part in events regularly this year?A. At l
4、east 60. B. At least 70 C. At least 85.7. What takes place on May 5th?A. A family ride. B. A camping tour. C. A barbecue.请听第7段材科,回答第8、9题。8. What does the woman intend to do next term?A. Make better use of the Internet.B. Improve her note taking sills.C. Use the reading list effectively.9. What are t
5、he speakers both unsatisfied with about the library?A. The desks. B. The opening hours.C. The catalogue.(目录)请听第8段材料,回答第10至12题。10. When will the woman check into the hotel?A. On Monday. B. On Tuesday C. On Wednesday.11. What will the whole afternoon of the 22nd be occupied with?A. Visiting an exhibit
6、ion. B. Talking to an expert.C. Touring the city.12. What does the man remind the woman to do at last?A. Study records of shop ownership.B. Listen to tapes in the library.C. Take photos of the castle.请听第9段材料,回答第13至16题。13. How long will the folk music concert last?A. For six days. B. For seven days.
7、C. For eight days.14. What does the man say about the film?A. It II be shown outdoors.B. Itll held twice a week.C. Itll be introduced by the producer.15. What is a one-day event?A. The singing competition. B. The dancing festival.C The quiz show.16. What will the man do next?A. Answer some questions
8、.B. Offer the website address.C. Introduce the dance festival.诸听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the weather usually like in Oak Town in summer?A. Cool. B. Warm. C. Hot18. What is Stone Town well-known for?A. Its sports clubs. B. Its open-air theaters.C. Its seafood restaurants.19. How does the speaker
9、suggest going to Stone Town from the airport?A. By bus. B. By taxi. C. By car.20. What do tourists prefer to shop for on the island?A. Native arts. B. Perfume. C. Jewelry.第二部分:阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACrafternoonTime: Sunday, January 17, 2021, 1:00PMLoc
10、ation: Emma Clark Library. 120 Main Street Setauket, NY 11733Warm up at the library! This event at Emma Clark Library would be an forgettable experience for you. Stop by Sunday, January 17 anytime between 1pm and 3 pm for this free craft (手工艺)activity! All kids are welcome. If you have any questions
11、, please email us at kidse mmaclark.org.Rolling River Day Camp Family DayTime: Sunday, January 24, 2021, 1:00AMLocation: 477 Ocean Avenue, East Rockaway, NY11518It is time for you to learn more about Summer Camp 2021. Bring your family to Rolling River s Family Day! It is a special opportunity for c
12、hildren to get a taste of camp while parents can enjoy a wonderful weekend, too. You must pre-register to attend. All families who register for Camp 2021 that day will receive a free gift.Super Bowls SundayTime: Sunday, February 7, 2021, 2:00PMLocation: Emma Clark Library, 120 Main Street, Setauket,
13、 NY 11733Lets begin the Super Bowl weekend with football-themed parties on Sunday, February 7. Simply drop by the Childrens Department at Emma Clark Library between the hours of 2:00一4:00 p.m. You can play games and have a chance to win a special prize. It is a special event where the Library manage
14、r encourages visitors to wear a shirt or jersey with their favorite football team, but this is not required. Be sure to catch the fun! There is no registration, and families with kids of all ages are welcome.St. Gregory s DayTime: March 7, 2021, 7:00 PMMarch 17, 2021,7:00 PMLocation: 87th Avenue & C
15、ross Island Parkway, Bellerose, NY 11426Visit us at . Featuring live(实况转播的) music performances, fun-filled games and food, it will offer delightful experiences to you. You will enjoy rides, games, prizes, well-known live entertainment outdoors and delicious dishes.1. If you want to attend “Rolling R
16、iver Day Camp Family Day, you shouldA. donate a gift firstB. make registration earlyC. be dressed in a shirt or jerseyD. visit first2. What do the first event and the third event have in common?A. They will be held at the same time.B. They share the same organizer.C. They have the same requirements.
17、D. They will be held in the same place.3. What can we learn about the last event?A. It will last more than one week.B. It is more suitable for campers.C. It has special requirements for clothes.D. Its most activities will be held indoors.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了举办四个活动的时间和地点等相关情况。【1题详解
18、】细节理解题。根据Rolling River Day Camp Family Day部分中“You must pre-register to attend.(你必须预先登记才能参加)”可知,如果你想参加Rolling River Day Camp Family Day,你应该提早预约。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Crafternoon部分中“Location: Emma Clark Library, 120 Main Street, Setauket, NY 11733(地点:艾玛克拉克图书馆,120 Main Street, setaket, NY 11733)”以及Super Bo
19、wls Sunday部分中“Location: Emma Clark Library, 120 Main Street, Setauket, NY 11733(地点:艾玛克拉克图书馆,120 Main Street, setaket, NY 11733)”可知第一个活动和第三个活动的共同之处在于它们举办的地点相同。故选D。【3题详解】细节理解题。根据St. Gregorys Day部分中“Time: March 7, 2020, 7: 00 PM March 17, 2020, 7:00PM(时间:2020年3月7日,晚上7点2020年3月17日,晚上7点)”可知St. Gregorys Da
20、y将持续一个多星期。故选A。BIf a person lost an arm, how could he or she still play basketball, or even dribble(运球) like Kyrie Irving does? Zhang Jiacheng, a l3-year-old Chinese boy, did it and impressed everyone.After a short video of the teenage basketball player playing a one-on-one competition was recently s
21、hared online, Zhangs dribbling skills and the story behind it, became a hot topic on Weibo in China, with more than 35 million views as of Tuesday.NBA star Stephen Curry said on Thursday that he wanted to find this one-armed Chinese boy.Who is this kid? Help me find him! Keep being yourself and dont
22、 let anyone tell you that you cant, the famous player wrote to his 4.5 million followers on Weibo.Born in southern Chinese province of Guangdong, Zhang lost his right arm in an accident at just five years old, which was a tragedy for a little kid. But Zhang has never given in to fate (命运) as his lov
23、e for basketball grows stronger.The heart, is always the strongest part of the body, said Yi Jianlian, current Chinese Basketball Association (CBA)s all-time leading scorer, after watching the teenagers short video. Zhang has also been invited to visit Chinese Basketball Association champions Guangd
24、ong Southern Tigers. This is the best kid I have ever seen playing basketball, Zhu Fangyu, general manager of defending champions the Guangdong Southern Tigers said.Zhang is a fan of Kyrie Irving and he uses a poster of the dribbling master as the cover image of his Douyin account (账号). The one-arme
25、d teenager dreams of being a basketball player.Give it a try, or give it up, he wrote when sharing a short video.4. After his video was shared online, Zhang _.A. lost his right armB. became an Internet hitC. met Kyrie Irving personallyD. won a one-on-one competition5. What can we know about Zhang Ji
26、acheng?A. He liked playing basketball when he was five.B. He used to be interested in sharing videos.C. He became disabled because of an accident.D. He is now more physically active than before.6. What can we infer from Yi and Zhus words?A. They showed their appreciation of Zhang.B. They are willing
27、 to help Zhang.C. They inspired Zhang to play basketball.D. They were moved by Zhangs misfortune.7. What could be the best title for the text?A. Hope Is Brought Back To Sports With DisabilitiesB. The Disabled Are Supposed To Get Back To The FieldC. A Teenager Dreams Of Being A Famous Basketball Play
28、erD. One-armed Teen Shocks People With His Basketball Skills【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文介绍中国13岁独臂男孩张家城凭借精湛的篮球技能走红网络,被国内外巨星疯狂支持。【4题详解】细节理解题。根据第二段“After a short video of the teenage basketball player playing a one-on-one competition was recently shared online, Zhangs dribbling skills and
29、 the story behind it, became a hot topic on Weibo in China, with more than 35 million views as of Tuesday.”(最近,一段关于这位青少年篮球运动员参加一对一比赛的短片在网上被分享后,张家城的运球技巧及其背后的故事成为中国微博上的热门话题,截至周二,浏览量超过3500万。)由此可知,在他的视频被分享到网上后,他成为了网络红人。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“Born in southern Chinese province of Guangdong, Zhang lost his
30、 right arm in an accident at just five years old, which was a tragedy for a little kid.”(张家城出生在中国南部的广东省,5岁时在一次事故中失去了右臂,这对一个小孩子来说是一个悲剧。)由此可知,他因一场事故而致残。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据第五段“The heart, is always the strongest part of the body, said Yi Jianlian.This is the best kid I have ever seen playing basketball,
31、 Zhu Fangyu”(心,永远是身体最强壮的部分。”易建联说。这是我见过的打篮球最好的孩子,朱芳雨说)由此判断出,从易建联和朱芳雨的话语中我们可以推断出他们表达了对张的欣赏之情。故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“If a person lost an arm, how could he or she still play basketball, or even dribble(运球) like Kyrie Irving does? Zhang Jiacheng, a l3-year-old Chinese boy, did it and impressed everyone.”
32、(如果一个人失去了一只手臂,他或她怎么还能打篮球,甚至像凯里欧文那样运球?13岁的中国男孩张家城就这样做到了,给大家留下了深刻的印象。)以及短文介绍中国13岁独臂男孩张家城凭借精湛的篮球技能走红网络,被国内外巨星疯狂支持。由此判断出短文的最佳标题为“独臂少年用他的篮球技术震惊世人”。故选D项。CHave you ever run into a careless cell phone user on the street? Perhaps they were busy talking, texting or checking updates on WeChat without looking a
33、t what was going on around them. As the number of this new “species” of human has kept rising, they have been given a new name phubbers(低头族).Recently, a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight. In the short film, phubbers with
34、various social identities(身份) bury themselves in their phones. A doctor plays with his cell phone while letting his patient die, a pretty woman takes selfie in front of a car accident site, and a father loses his child without knowing about it while using his mobile phone. A chain of similar events
35、eventually leads to the destruction of the world.Although the ending sounds overstated, the damage phubbing can bring is real.Your health is the first to bear the effect and result of it. “Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,” Guangming Daily quoted doctors a
36、s saying. “the neck is like a rope that breaks after long-term stretching.” Also, staring at cell phones for long periods of time will damage your eyesight gradually, according to the report.But thats not all. Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends
37、and family. At reunions with family or friends, many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere, Qilu Evening News reported.It can also cost you your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to t
38、heir death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.8. For what purpose does the author give the example of a cartoon in Paragragh2?A. To inform people of the bad effects of phubbing.B. To advertise the cartoon made by students.C. To indicate the world will finally
39、 be destroyed by phubbers.D. To warn doctors against using cell phones while treating patients.9. Which of the following is NOT a risk a phubber may have?A. His social skills could be affected.B. His neck and eyesight will be gradually harmed.C. He will cause the destruction of the world.D. He might
40、 get separated from his friends and family.10. Which of the following may be the authors attitude towards phubbing?A. Supportive.B. Opposed.C. Optimistic.D. Objective.11. What may the passage talk about next?A. Advice on how to use a cell phone.B. People addicted to phubbing.C. Measures to reduce th
41、e risks of phubbing.D. Consequences of phubbing.【答案】8. A 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章论述的的是低头看手机给我们社会带来的巨大影响和破坏。它也会让你失去生命。有很多关于phubbers(低头族)的报告,他们死于事故,并且在光天化日之下被抢了他们的手机。【8题详解】推理判断题。根据第二段最后一句可知,该卡通片中这一连串的事件都在告诉我们低头看手机给我们社会带来的巨大影响和破坏。所以作者提到此短片的目的在于此。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段尾句Also, staring at cell p
42、hones for long periods of time will damage your eyesight gradually,和第三句Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,可知B是正确的。第四段第二句Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family.可知A和D是对的,C言过其实,故选C。【10题详解】推理判断题。从作者提供
43、的卡通视频和后面提到的各种后果可知,作者是反对低头族的。故选B。【11题详解】推理判断题。文中作者详细叙述了低头族给人们的生活带来危险。接着应该介绍了为了消除这些危险。根据排除法,根据A、B、D在文中都已谈论过,下面应该告诉我们减少危害的措施了。故选C。DIn a world with limited land, water and other natural resources, the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decade has seen more and mo
44、re forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable(可持续的)ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep t
45、he earth healthy while using its supply of natural resources.Today, sustainable development is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. China, for example, has set its mind on leading t
46、hat market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets
47、 for sustainable products such as palm oil(棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%.Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducin
48、g carbon emissions and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses c
49、an accelerate the change from traditional model to a sustainable one.The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.12. T
50、he traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that _.A. it makes the world warmerB. it consumes natural resourcesC. it makes growth hard to continueD. it brings severe damage to forests13. To fully develop the low-carbon markets, governments can _.A. cut public expense
51、sB. forbid carbon emissionC. develop public resourcesD. encourage energy conservation14. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to _.A. develop sustainable productsB. explore new natural resourcesC. make full use of natural resourcesD. deal with the major challenge15.
52、 What is the main purpose of the passage?A. To compare two business models.B. To introduce a new business model.C. To advocate sustainable development.D. To predict a change of the global markets.【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了传统的发展对自然资源和自然环境的破坏,重点阐述可持续发展的必要性和政府可以采取的措施等内容,从而倡导可持续发展。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444532.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
