2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Making a difference Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Making difference Starting out 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、课时素养评价四Unit 2Starting out & Understanding ideas. 单句语法填空1. There is no heating available due to fuel shortages (shortage). 2. We had great trouble making him understand (understand) what we taught him. 3. He really made a great difference to the world by his own efforts. 4. Training didnt result in g
2、ood results and was much less effective(effective)than expected. 5. Marie Curie made great contributions(contribution) to the development of science, but money and reputation made no sense to her. 6. Many countries in Africa are developing (develop) countries. 7. His plan was to become (become) an e
3、ngineer at first but he became a famous singer at last. 8. The boy donated all his pocket money to the charity. 9. What was once regarded as impossible has now become a reality (real). 10. One day, the potter forgot to take the rope, with which he tied the donkey every day. . 完成句子1. The more we do f
4、or the people, the happier well be. 我们为人民做得越多, 我们就越幸福。2. Much to my relief, my son was eventually admitted to a key university. 使我非常欣慰的是, 我儿子最终被一所重点大学录取了。3. This country is short of natural resources but rich in human resources. 这个国家缺乏自然资源, 却有着丰富的人力资源。4. When a young man starts to earn his living, h
5、e can no longer expect others to pay for his food and clothing. 当一个年轻人开始自己谋生的时候, 他不可能再指望别人为他的衣食买单。5. Its not how much you read but what you read that matters. 重要的不是你读了多少而是你读了什么。6. The policeman found that the house had been broken into and a quantity of jewellery had been stolen. 警察发现房子被人闯入了, 许多珠宝也被
6、偷了。7. I am sure everyone will benefit a lot from this activity. 我相信大家都会从这个活动中获益良多。8. It is such clean water that I can see the fish in it. 水如此清澈以至于我都能看见里面的鱼。9. Gehrig had trouble throwing and catching the ball. 格里克在投球和接球方面有困难。10. No matter how difficult it is, we cant give up. 无论多么困难, 我们都不能放弃。. 阅读理解
7、AEvery summer, my family and I visit our relatives in India and whenever we travel, my parents always remind me to drink only bottled or boiled water. On one of my trips to India, I saw children drinking water from the roadside. I was troubled to learn that millions of people, most of them children
8、in developing countries, die each year because of water related diseases. Living in the US, I am lucky to be able to turn on the tap and get potable water(饮用水), while one sixth of the worlds population lacks access to clean water. This year, I entered the Discovery Education 3M Young Scientist Chall
9、enge. In late June, I learned that I was selected as one of the top 10 national finalists of this famous middle school science competition. Over the summer, I worked with Dr. Jim Jonza, my Scientist mentor(导师)from 3M, and developed a system that uses solar energy to purify water. My invention is gre
10、en and cost-effective, and I am looking forward to implementing this in places that are affected by harmful water pollution. In October, my family and I flew to 3M Headquarters in St Paul, Minnesota, where the final event was to be held. For the last challenge, each of us had to present the inventio
11、n we had been working on over the summer. The first place winner would win $25, 000, a trip to Costa Rica, and the title of Americas Top Young Scientist. At the awards ceremony, all of us waited anxiously until one of the judges, Danny Forester, started announcing “The winner of the Discovery Educat
12、ion 3M Young Scientist Challenge is. . . ”You could hear a pin(大头针)drop as he opened the paper with the winners name, “Deepika Kurup!”As an Americas Top Young Scientist, I was given an opportunity to show my invention on national television and deliver several presentations. One of the most importan
13、t things I have learned is that communication and teamwork are the key to success. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了作者通过一次去印度的经历, 发现人们缺乏清洁水, 就此得到启发, 回国后与Jim Jonza博士合作, 开发了一个利用太阳能的净水系统。1. Why does the author mention her visits to India?A. To express her great love for India. B. To show the problem of unclean water
14、. C. To explain the importance of relatives. D. To compare eastern and western cultures. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段最后一句可知, 每年有数百万人死于与水有关的疾病, 其中大多数是发展中国家的儿童。由此可以推断出, 作者提到自己去印度的经历是为了说明人们缺乏清洁水的问题, 故选B项。2. Which of the following can replace the underlined word “implementing” in Paragraph 2?A. Researching. B. Ch
15、anging. C. Finishing. D. Using. 【解析】选D。词义猜测题。根据My invention is green and cost-effective可知, 作者的发明很环保、划算, 因此作者期待将它应用到受有害的水污染影响的地区。故画线词implementing是“应用”的意思。3. How did the audience react as Forester opened the paper with the winners name?A. They appeared calm. B. They let out shouts of joy. C. They sat
16、quietly. D. They dropped pins to the author. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后一句可知, Forester宣布获胜者时所有观众都屏住呼吸, 你甚至可以听到大头针落地的声音。由此可知观众都非常安静地坐着, 故选C项。4. How is the text mainly organized? A. In order of time. B. In order of complexity(复杂性). C. In order of place. D. In order of importance. 【解析】选A。推理判断题。根据全文可知, 作者主要按时间
17、顺序回顾了自己在发现教育3M青年科学家挑战赛中夺冠的经历, 故选A项。BRecently, the most heated topic of “which is the right bin for my garbage” has swept China. Shanghai is among Chinas first cities to introduce garbage classification (垃圾分类) and also the countrys most serious in its performing. Since July 1, 2019, Shanghai resident
18、s have been required by law to sort garbage into four different categories, or they could face fines. Individuals, including tourists, can be fined 200 yuan for failing to sort their waste properly, while companies and institutions can be fined up to 50, 000 yuan. The government has set up online ap
19、ps to handle sorting questions, and announced guidelines to address the “one-size-fits-all” method. The country is about to invest over 21 billion yuan in the construction of garbage processing facilities to meet demands. Now its introducing artificial intelligence into its waste management system,
20、by setting up little cameras in many sets of bins. However, not every face can be recognized by the smart dustbin until you register for the system. Once registration is completed, users will scan a QR code on the bin, which then opens it up to allow for garbage disposal (处理). Now, each household ge
21、ts one special QR code for throwing out waste. Here, the intelligent bins dont just calculate garbage weight; they also help residents gain rewards by collecting points through the special app. China is stepping into the age of compulsory garbage sorting with its cities revising laws on garbage clas
22、sification. For Shanghai, sixty percent of the city is expected to carry out garbage sorting by the end of 2019, and 90 percent by 2020. Garbage sorting is, without doubt, a costly but worthwhile endeavor. It is good for the environment and important for the countrys sustainable development (可持续发展),
23、 and may finally turn out to be a promising industry as well. 【文章大意】这是一篇说明文。最近, 最热门的话题“哪个垃圾桶最适合我的垃圾”席卷了中国。在上海, 居民必须把垃圾分成四类。我国要推行强制垃圾分类是为了促进环境的可持续发展。5. What is the correct order in using smart garbage sorting system?Gain rewards. Open up the bin. Register for the system. Scan a QR code on the bin. A.
24、 B. C. D. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段内容可知并不是每一张脸都能被智能垃圾桶识别, 直到你注册了这个系统。注册完成后, 用户将扫描垃圾桶上的二维码, 然后打开垃圾桶进行垃圾处理。现在, 每个家庭都有一个特殊的二维码来扔垃圾。在这里, 智能垃圾桶不仅可以计算垃圾的重量, 还可以通过这款特殊的应用, 帮助居民通过积分获得奖励。所以使用智能垃圾分类系统的正确顺序是。6. What does the underlined word “endeavor” in the last paragraph mean?A. Effort. B. Fashion. C. Announcement.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444555.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
