2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 Times change Period 4 Developing ideas阅读提能课课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Times change Period Developing ideas阅读提能课课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 十二Unit 3Period 4. 阅读理解AChinese Emoji(表情符号)Circles Globe“Funny”: a made-in-China emoji,seems to have recently moved beyond China. Now,it is more than an emoji,but a cultural expansion. Reaching Global MarketsA series of “funny” emoji-based bolsters(抱枕)have attracted the attention of Japanese c
2、ustomers. Even if one bolster is more than three times as expensive as in China,it doesnt kill their desires to buy it. One Japanese customer Miki said,“They are just so cute and I bought three bolsters at one time for my family. And every time I see them,my mood just brightens suddenly. ”A Japanese
3、 netizen Kiro Kara said,“I think the emoji implies very complicated meanings. My dad will send it when he doesnt agree with someone but he has to say something and behave politely. ”Addition to Domestic Social MediaCompared with Japanese impressions of the “funny” emoji Chinese netizens prefer to us
4、e the emoji to tease one another on social media. One commonly seen online comment is,“We strongly suggest stopping the usage of the emoji because every time other people send me the emoji,I feel very uncomfortable and consider myself as a fool. ”Regarded as the most popular emoji,the “funny” emoji
5、has received much attention since its release in 2013. In fact,the “funny” emoji is the updated version of its original one; “funny” has a smiley mouth,two eyebrows and a naughty look. All these characteristics present users a sense of satire(讽刺). In Everyday Use AbroadIts not the first time the Chi
6、nese emoji takes the world stage. Earlier this year,one emoji from the Chinese basketball celebrity Yao Ming has been spread through the Middle East region. In a city in southern Egypt,Yaos smiling emoji has appeared frequently in local traffic signs to remind people the road ahead is one-way. Many
7、locals do not know Yao Ming but are familiar with his emoji and nick name “Chinese Funny Face”As a new online language,emojis have become a necessary part of peoples daily life,helping people express their views in a more vivid and precise way. Also,it can help foreigners learn about Chinese culture
8、. But how to properly use “the fifth innovation in China” without hurting others and turn them into commercial advantages still need answers. 【语篇概述】本文为说明文。介绍了中国表情包“好笑”,它通过社交媒体逐渐被世界所了解和喜爱。1. Why do the bolsters attract Mikis attention?A. They are inexpensive. B. They help reach an agreement. C. They
9、help brighten the mood. D. They are helpful to express desire. 【解析】选C。细节理解题。从文章的Reaching Global Markets部分中的One Japanese customer Miki said. . . And every time I see them,my mood just brightens suddenly可知,这些表情枕会让Miki心情好起来。2. According to the passage,which of the following is the latest “funny” emoji?
10、【解析】选A。推理判断题。从文章的Addition to Domestic Social Media部分中的“funny” has a smiley mouth,two eyebrows and a naughty look. All these characteristics present users a sense of satire. 可知“好笑”表情有一个微笑的嘴巴,两条眉毛和淘气的表情。3. Emojis are so popular worldwide mainly because people use them to_. A. express their views more
11、vividlyB. present their sense of satire directlyC. imply very complicated meanings properlyD. tease one another on social media purposely【解析】选A。细节理解题。根据最后一段As a new online language,emojis have become a necessary part of peoples daily life,helping people express their views in a more vivid and precis
12、e way. 可知,这些表情可以更生动地表达观点。4. The main purpose of the text is to_. A. promote the emoji worldwideB. teach us how to use the emojiC. explain the meaning of the emojiD. show us the popularity of the emoji【解析】选D。推理判断题。文章以表情符号为切入点,介绍了中国元素表情符号走出国门,深受国外友人欢迎的故事,其目的是向我们展示表情符号的流行。BAmerican cities are similar t
13、o other cities around the world. In every country,cities reflect the values of the culture. American cities are changing,just as American society is changing. After World War ,the population of most large American cities decreased;however,the population in many Sun Belt cities increased. Los Angeles
14、 and Houston are cities where population shifts(转移)to and from the city reflect the changing values of American society. In the late 1940s and early 1950s,city residents(居民)became wealthier. They had more children so they needed more space. They moved out of their apartments in the city to buy their
15、 own homes. They bought houses in the suburbs(郊区). Now things are changing. The children of the people who left the cities in the 1950s are now adults. Many,unlike their parents,want to live in the cities. They continue to move to Sun Belt cities and older ones of the Northeast and Midwest. Many you
16、ng professionals are moving back into the city. They prefer the city to the suburbs because their jobs are there;or they just enjoy the excitement and possibilities that the city offers. This population shift is bringing problems as well as benefits. Countless poor people must leave their apartments
17、 in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s,many poor people did not have enough money to move to the suburbs;now many of these same people do not have enough money to stay in the cities. Only a few years ago,people thought
18、 that the older American cities were dying. Some city residents now see a bright,new future. Others see only problems and conflicts. One thing is sure: many dying cities are alive again. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要介绍了美国城市的变化,尤其是在二战后美国城市的变化。5. What does the author think of cities all over the world?A. They are
19、 alive. B. They are hopeless. C. They are similar. D. They are different. 【解析】 选C。细节理解题。根据第一段首句American cities are similar to other cities around the world. 可知,世界上的城市都是相似的。6. Why did American city residents want to live in the suburbs after World War ?A. Because older American cities were dying. B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444977.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
