2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 History and traditions Section Ⅱ练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit History and traditions Section 练习含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 练习 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 4 History and traditionsSection Reading and Thinking (1)阅读理解AI come from Cambridge, a beautiful city in the east of England. It is on the River Cam and has a population of about 120,000. My hometown is especially famous for its university. Many famous people studied here, such as Isaac Newton a
2、nd Charles Darwin. There are lots of old buildings and churches to visit. Students and tourists enjoy trips along the river by boat.Cambridge is 80 kilometres from London. London is in the south of England and it is on the River Thames. It has a population of about seven and a half million, so it is
3、 bigger and busier than Cambridge. It is about 2,000 years old, and it is famous for Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.England itself is part of an island, and you are always near the sea. The small villages and beaches on the coast are popular for holidays. Tourists like the areas of low
4、mountains and beautiful lakes in the north, and the hills and pretty villages in the south. Everywhere in England, you will notice how green the countryside is.It is never very hot in summer or very cold in winter. So come and see England any time of the year, but bring an umbrella with you. It rain
5、s a lot all year round. You will need it most days.1. How many examples of famous people are mentioned in the passage?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.解析:细节理解题。由第一段第四句“Many famous people studied here, such as Isaac Newton and Charles Darwin.”可知,只有两位名人被提到。故选B。答案:B2. What can we know about Cambridge and
6、 London?A. Cambridge is much busier than London.B. London is 2,000 kilometres from Cambridge.C. Cambridge has more famous buildings than London.D. London has a much bigger population than Cambridge.解析:细节理解题。由第一段第二句“It is on the River Cam and has a population of about 120,000.”和第二段第三句“It has a popula
7、tion of about seven and a half million”可知,剑桥有约12万人口,而伦敦有约750万人口。故选D。答案:D3. What do tourists like about the south of England?A. The churches.B. The low mountains.C. The pretty villages.D. The beautiful lakes.解析:细节理解题。由第三段第三句“Tourists like the areas of low mountains and beautiful lakes in the north, a
8、nd the hills and pretty villages in the south.”可知,游客喜欢位于英国南面的漂亮村庄。故选C。答案:C4. Whats the climate like in England?A. Very hot in summer.B. Very cold in winter.C. Not very cold in winter.D. Not rainy all year round.解析:细节理解题。由第四段第一句“It is never very hot in summer or very cold in winter.”可知,英国夏天不是很热,冬天不是很
9、冷。故选C。答案:CBIreland has had a very difficult history. The problems started in the 16th century when English rulers tried to conquer Ireland. For hundreds of years, the Irish people fought against the English. Finally, in 1921, the British government was forced to give independence to the south of Ire
10、land. The result is that today there are two “Irelands”. Northern Ireland, in the north, is part of the United Kingdom. The Republic of Ireland, in the south, is an independent country. In the 1840s, the main crop, potatoes, were affected by disease and about 750,000 people died of hunger. This, and
11、 a shortage(短缺) of work, forced many people to leave Ireland and live in the USA, the UK, Australia and Canada. As a result of these problems, the population fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in 1851.For many years, the majority of Irish people earned their living as farmers. Today, many
12、people still work on the land but more and more people are moving to the cities to work in factories and offices. Life in the cities is very different from life in the countryside, where things move at a quieter and slower pace.The Irish are famous for being warm-hearted and friendly. Oscar Wilde, a
13、 famous Irish writer, once said that the Irish were “the greatest talkers since the Greeks”. Since independence, Ireland has revived(复兴) its own culture of music, language, literature and singing. Different areas have different styles of old Irish songs which are sung without instruments. Other kind
14、s of Irish music use many different instruments such as the violin, whistles, etc.5. What does the author tell us in paragraph 1?A. How the Irish fought against the English.B. How Ireland gained independence.C. How English rulers tried to conquer Ireland.D. How two “Irelands” came into being.解析:推理判断
15、题。由第一段中“The result is that today there are two Irelands. Northern Ireland, in the north, is part of the United Kingdom. The Republic of Ireland, in the south, is an independent country.”可知,北爱尔兰是英国的一部分,而南部的爱尔兰共和国是独立的国家。由此可知,作者告诉我们,“两个爱尔兰”是如何形成的。故选D。答案:D6. What can we learn about Ireland from the text
16、?A. Food shortages in the 1840s led to a decline in population.B. People are moving to the cities for lack of work in the countryside.C. It is harder to make a living as a farmer than as a factory worker.D. Different kinds of old Irish songs are all sung with instruments.解析:细节理解题。根据第二段“In the 1840s,
17、 the main crop, potatoes, were affected by disease and about 750,000 people died of hunger.”和“the population fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in 1851”可知,在19世纪40年代,主要农作物受疾病影响,大约75万人死于饥饿,爱尔兰人口骤减到660万。故选A。答案:A7. What can be the best title for the text?A. Life in IrelandB. A Very Difficult H
18、istoryC. Ireland, Past and PresentD. The Independence of Ireland解析:主旨大意题。文章讲述了爱尔兰的一段历史,没有详细讲爱尔兰的独立,B、D排除;文章第三段主要讲的是爱尔兰人的生活,A是对第三段的总结,不够全面。总览全文,文章讲了爱尔兰的过去和现在,故选C。答案:CCManchester is the “capital” of the northwest of England. Situated on the east bank of the River Irwell, it is a lively busy city with
19、a large student population. Although it was once seen as only a dull industrial place, in recent years Manchester has become the “in” place. It is well known for its clubs, its fashion and its music, not to mention its world-famous football team, Manchester United.There is plenty to see in Mancheste
20、r and something to suit all tastes. For example, you have a taste of the Orient in Chinatown, home to Manchesters large Chinese population. Another place to visit is the historical Eastlefield area, which contains the first urban heritage park in Britain. Here you can walk around the museums and exp
21、erience the atmosphere of the 19th century Manchester.Football fans need not feel left out; they can always make a trip to the Old Trafford Manchester United Museum which also contains a coffee shop and a souvenir shop.Its easy to find your way around the city centre and youre never too far away fro
22、m a bus, which will take you wherever you want to go. However, many people prefer walking in a city where theres so much to see, and much of it is off the main travel lines.If you get tired with all that walking, you can refresh yourself at one of the many caf bars in the city. Theres a wide variety
23、 of homely and old-fashioned ones.Whatever you do, you wont have a dull moment in the place which was awarded the title of“most interesting city in Europe”. Despite its unpopular industrial image in the past, Manchester is becoming more and more popular as a tourist destination nowadays.8. What do w
24、e know about Manchester?A. It is a big city in the southwest of England.B. It is only known for its heavy industry.C. It is interesting only if you like football.D. It is a very popular place now.解析:细节理解题。根据第一段中的“ in recent years Manchester has become the in place. It is well known for its clubs, it
25、s fashion and its music, not to mention its world-famous football team, Manchester United.”可知,曼彻斯特已经变成时尚之都,以俱乐部、时装、音乐等闻名于世,还有世界著名的球队曼联。故选D。答案:D9. If you are interested in Manchesters history, you .A. will see the 18th century buildingsB. can go to ChinatownC. dont have a choiceD. can visit the Eastl
26、efield解析:细节理解题。 根据第二段“Another place to visit is the historical Eastlefield area Here you can walk around the museums and experience the atmosphere of the 19th century Manchester.”可知,Eastlefield与历史有关,如果你对历史感兴趣,可以去那里参观。故选D。答案:D10. What does the underlined word “its” in the last paragraph refer to?A. E
27、uropes.B. Tourisms.C. Manchesters.D. Industrys.解析:词义猜测题。Despite its unpopular industrial image in the past是介词短语,主语是后面的Manchester。尽管曼彻斯特以前是一个工业城市,但是曼彻斯特正变为一个旅游目的地,而且越来越受欢迎。故选C。答案:CDThe United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is one of the most diverse nations in the whole of Europe. This
28、 article will show you how to adapt to the varied culture of England, Scotland, Wales and Northern Ireland.Get used to small spaces. The United States is not only a huge country but also has big cars, houses and spaces. 11 Houses, apartments, cars and appliances are all smaller than what you are acc
29、ustomed to, so you have to get used to smaller things. Be polite. Always apologise for running into someone, even if it is their fault, as it makes you out to be a kind person. Respect peoples personal space and always wait in line.Accept jokes. 12 Bantering and taking the mickey are all ways to des
30、cribe making fun of someone but this isnt necessarily a bad thing. Teasing someone is a common way to show friendship. As one Briton put it, “You never make fun of someone you dont like.”Get used to the driving. The British drive on the left side of the road.13 Also the cars in the UK have the steer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445109.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
