2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Meeting the muse Developing ideas素养评价(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Meeting the muse Developing ideas素养评价含解析外研版选择性必修第一
- 资源描述:
-
1、课时素养评价 十二Unit 4Developing ideas.单句语法填空1.He said these athletes inspired(inspire) children to chase their dreams.2.You can look at the source of this page for yourself if you have installed(install) the application.3.The answer depends on what you think you gain from innovation(innovate) and lose fro
2、m crises.4.Technically(technical) it was the first full year since the end of the Great Recession.5.The room was then full of people chatting animatedly(animate) and laughing.6.He was distinctly(distinct) pleased with his generalship: “I prepared an excellent order of battle.完成句子1.There is something
3、 about music that distinguishes it from all other art forms.音乐中一些因素使之有别于其他艺术形式。2.Since the news is inspiring, they push everyone on the team to give more of themselves.因为这个消息很令人振奋, 他们要求团队的每个人都付出得更多。3.Do we need to be more innovative to meet the demands of our clients? 我们是否需要应我们客户的要求更加创新一些? 4.However
4、, here there is a distinct difference that you cant say no anyhow.但是, 这里有一个明显的不同, 你无论如何都不能说不。5.Whoever wants to speak to me on the phone, tell him I am very busy now.无论是谁想和我通电话, 告诉他我现在很忙。6.Whatever you did in the past was just what I want.Thank you so much! 不管你过去做了什么, 都是我想要的, 非常感谢! 7.Not only all th
5、e Chinese, but also the whole world has taken great measures to deal with this epidemic.不仅所有的中国人, 而且全世界都采取了很大的措施来对付这种流行病。 .阅读理解A(2020孝感高二检测)There was a man playing the piano in a bar. He was a good piano player and always performed in this bar. People came in just to hear him play. But one night, a
6、customer told him that he didnt want to hear him just play the piano any more. He wanted him to sing a song.The man said, “I dont sing.”But the customer was persistent(执着的). He told the bar manager, “Im tired of listening to the piano. I want that man to sing! ” The manager shouted across the room,
7、“If you want to get paid, sing a song. Our customers are asking you to sing! ”So he did. He sang a song. A piano player who had never sung in public did so for the first time. And everyone was surprised by his song Mona Lisa. He got lots of applause(掌声) that night.He had such a talent for singing, b
8、ut he just had been sitting on his talent for the past years! If without such a chance, he may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar. However, now he has become one of the best-known singers in America.You, too, have skills and abilities. Maybe your “talent” is n
9、ot as great as the singer above, but it may be better than you think! And with effort, most skills can be improved. So, in your life, you should be brave enough to try doing different things and find out what talents you really have! 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述的是一个人在酒吧弹钢琴, 一天一个顾客非让他唱歌。当他不得不这样做的时候他发现自己唱歌还是不错的
10、, 后来他成为了一个著名的歌手。1.Why did the man start to sing? A.Because he wanted to make more money.B.Because the bar manager said he liked his song.C.Because the manager asked him to sing at the request of a customer.D.Because he wanted to show everyone that he had a talent for singing.【解析】选C。细节理解题。根据第二段中If yo
11、u want to get paid, sing a song. Our customers are asking you to sing! 可知, 这个人开始唱歌是因为经理要求他应顾客的要求唱歌。故选C。2.What do you think of the bar manager? A.Humourous. B.Rude.C.Strict.D.Kind.【解析】选B。推理判断题。根据第二段中The manager shouted across the room, “If you want to get paid, sing a song. Our customers are asking y
12、ou to sing! ”可知, 这位经理是“粗鲁的”。故选B。3.What can we know from the passage? A.The man didnt get paid at last.B.The customers were unsatisfied with the song.C.The man became a singer later.D.The manager had to lay the man off.【解析】选C。推理判断题。根据第三段最后一句However, now he has become one of the best-known singers in
13、America.“然而, 现在他已经成为美国最著名的歌手之一。”可知, 这个人后来成了一名歌手。故选C。4.What can we learn from the last paragraph? A.Some people really have no skills or abilities.B.Sometimes through effort we can know our talents.C.None of us is as great as the singer.D.No skills can be improved even if you try your best.【解析】选B。推理判
14、断题。根据最后一段中And with effort, most skills can be improved. So, in your life, you should be brave enough to try doing different things and find out what talents you really have! “通过努力, 大多数技能都可以提高。所以, 在你的生活中, 你应该勇敢地尝试做不同的事情, 找出你真正拥有的天赋! ”由此可知, 有时通过努力, 我们可以知道我们的才能。故选B。【方法技巧】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上, 做出一定的推理
15、判断, 从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话, 也可能是某几句话, 所以, 推理判断题的答案只能是根据原文表面文字信息进一步推出的答案: 即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer, suggest, imply, conclude, indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、观点态度推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。本篇第2小题, 根据第二段中The manager shouted across the room, “If you want to get paid, sin
16、g a song. Our customers are asking you to sing! ”经理在房间的另一头喊道: “如果你想拿工资, 唱首歌吧。我们的顾客都在要求你唱! ”由此可知, 这位经理是“粗鲁的”。故选B。BSouth African singer Larry Joe found in solitary confinement(隔离监禁)the peace of mind he needed to develop his talent. A producer helped him make a CD in a cell-turned-studio.Joe, 31, can s
17、ee only seven stars outside his window in a prison in Douglas, South Africa for housebreaking. But he has a guitar and a wild hope.“I want to be a bright star. I want people, when they hear me, to see the darkness much less. ” Joe said.On December 1, 2008, one of South Africas top musical groups, Fr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445141.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高考英语一轮复习语法专项突破 第1讲 名词和冠词课件 牛津译林版.ppt
