分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版必修第一册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445168
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:104KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS Section 单元要点复习课时作业含解析新人教版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元
    资源描述:

    1、课时作业20Earthquakes happen without warning(前兆)They can happen any time of a day,at any point during the year.But dont worry because most are so weak that they cannot be felt.Only a few big ones hurt people.However,its important to know what to do when an earthquake is happening.Do not go outside.You c

    2、ould get injured from falling glass or parts of buildings.If you are outside,stay away from buildings and power lines (输电线)Stay under a desk,table,or other strong furniture.Hold on to it.Or stay in a corner of the building.Cover your face and head with your arms and cover your mouth with a towel or

    3、clothing.Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside.Keep away from windows,pictures or advertisements on the wall or the building,and anything else that could fall and hurt you.Most people get injured by falling things during an earthquake,not by the shaking itself.Also keep away f

    4、rom a fire.You could fall down and burn yourself on the fire.If you are driving when an earthquake happens,stop the car if its safe.Stay inside your car until the earthquake stops,and dont drive near bridges.Try not to stop by power lines or trees.These could fall and hurt you.文章大意:本文是一篇说明文。文章讲述了如何在

    5、地震中保护自己。1Most earthquakes are too _ to hurt people.Astrong BweakCdangerousDheavy答案:B解析:细节理解题。根据第一段第三句But dont worry because most are so weak that they cannot be felt可知大多数地震都很“微弱”,不会伤人,故选B。2From the passage,when an earthquake is happening,we should _.Astay under a big buildingBstay under a strong fur

    6、nitureCstand by windowsDdrive near a big bridge答案:B解析:细节理解题。根据第三段第一句Stay under a desk,table,or other strong furniture.可知,当地震发生时,我们应该待在一个结实的家具下面。故选B。3It isnt safe for you to _ while the earthquake is happening.Arun out of the buildingBstay in a corner of the buildingCcover your head with your armsDco

    7、ver your mouth with a towel答案:A解析:推理判断题。根据第三段最后一句Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside.可知地震期间不要出去会更安全一些,故选A。4This passage tells us _.Ahow dangerous the earthquake isBhow to be safe in an earthquakeCwe shouldnt be afraid of the earthquakeDhow the earthquake comes into being答案:B

    8、解析:主旨大意题。通读全文,再根据第一段最后一句its important to know what to do when an earthquake is happening.可知本文讲的是地震来时如何保护自己,故选B。Sometimes we fall in love with something at once and sometimes it takes time._1_If lucky,we come across a poem that immediately attracts us.But usually we need to spend a little time or mak

    9、e a little effort to truly understand a poem.Today Id like to share some tips for reading poetry in ways that make the experience better with the goal of improving your own poetry writing._2_Sometimes a poem that seems boring on first reading becomes clear with more readings.A poem that feels meanin

    10、gless becomes deeper and more meaningful.And sometimes youre just not in the right mood the first time you read a poem,but later it touches your heart.Keep a dictionary and a poetry reference book at hand when you are reading poetry.Poets are fond of using unusual words._3_Read aloud and listen to t

    11、he poem.Some poems have unclear structures and hearing a poets reading will make the poems rhythm clear._4_After you finish reading a poem,take a few moments to consider what it is saying.Sometimes its meaning is better understood through repeated readings._5_It is hard to say that theres a right an

    12、d wrong way to read poetry,but there is an argument to be made for reading practices that will enrich your experience,increase your enjoyment,and deepen your understanding of any poem.ABesides,a poets reading can even help understand the poems meaning.BKeep a record to track the poets youve studied

    13、and the poems youve read.COther times they are grasped through reflection on a poem.DThe same is true with poetry.EReading a poem repeatedly will deepen your understanding of it.FStudy the poets life and read some of his other works to gain deeper understanding.GInstead of skipping over these words

    14、or trying to guess their meanings,look them up.文章大意:本文是一篇说明文,介绍了如何阅读和理解诗歌的几点建议。1D解析:上文说有时我们会马上爱上一件事,有时需要很长时间,下文又说如果幸运的话,我们遇到一首诗,它会马上吸引我们,此处需要一个承上启下的过渡句,故D项(诗歌也是如此)符合语境。2E解析:根据本空后的“Sometimes a poem that seems boring on first reading becomes clear with more readings.”可知,有时候,一首诗第一次读的时候似乎很枯燥,但读的次数越多就越清晰

    15、。此处是说反复阅读的好处,故E项(反复阅读一首诗会加深你对它的理解)符合语境。3G解析:根据本空前的“Poets are fond of using unusual words.”可知,诗人喜欢使用不寻常的词。此处承接上文,讲的还是关于这些词的情况,故G项(不要跳过这些词或试图猜测它们的意思,而是查阅它们)符合语境。4A解析:根据本空前的“Some poems have unclear structures and hearing a poets reading will make the poems rhythm clear.”可知,有些诗的结构不清晰,听诗人朗诵会使诗的韵律清晰。此处承接上

    16、文,讲的是听诗人朗诵的好处,故A项(另外,诗人的朗诵甚至还会帮助你理解诗的意义)符合语境。5C解析:根据本空前的“Sometimes its meaning is better understood through repeated readings.”可知,有时候反复阅读可以让你更好地理解诗的含义。此处是说另一种情况,故C项(另一些时候,它们是通过对一首诗的反思来理解的)符合语境。In 1989, an 8.2 earthquake hit America, killing over 30,000 people. A father _1_ his wife safely at home an

    17、d rushed to the _2_ where his son was supposed to be, _3_ to discover that the building was as flat as a pancake.Seeing this, he remembered the _4_ he had made to his son, “No matter what happens, Ill always be there for you!” Tears began to _5_ his eyes. As he looked at the pile of _6_ that once wa

    18、s the school, it looked _7_, but he kept remembering his words to his son.He began to _8_ his attention towards where he had _9_ his son to class before. Remembering his sons _10_ had been in the back right corner of the teaching building, he rushed there and started digging _11_ the ruins.He kept d

    19、igging and digging. Hours later, other _12_ parents tried to pull him off _13_ had been his sons classroom, saying, “Its too late! Theyre all dead!”But the father kept digging for his son. The fire chief _14_ and said, “Fires are breaking out. Youre in _15_. Go home.” Hearing this, the American fath

    20、er, _16_ very tired now, asked politely, “Are you going to help me?”He went on _17_. He dug for eight hours, 12 hours.24 hours.36 hours.then, in the 38th hour, he heard his sons _18_. He screamed (尖叫) his sons name, “ARMAND!” And he heard his son shout back, “Dad?! Its me, Dad! I told the other kids

    21、 not to worry. I told them that if you were _19_ youd save us. You promised no matter what happened, youd always be there for me! You did _20_, Dad!”文章大意:本文是一篇记叙文。1989年,一次8.2级的地震发生在美国,夺去了3万多人的生命!一位父亲为了兑现自己对儿子的诺言“不论发生什么事,我都会在你身边”,一直不断在学校废墟中挖掘,他坚信儿子一定在等待他的救援。最后,奇迹果然出现了。1A.leftBstayed CreachedDhad答案:A解

    22、析:leave sb. at home“让某人待在家里,把某人安顿在家里”。2A.houseBcompany CschoolDoffice答案:C解析:根据第三段第一句话中的“class”和第二句话中的“the teaching building”可知,他的儿子在学校。3A.hardlyBmainly CsurprisinglyDonly答案:D解析:“only不定式”表示意想不到的结果。4A.beliefBpromise CdecisionDadvice答案:B解析:根据最后一段中的“You promised no matter.”可知,此处应用promise。5A.riseBcover C

    23、fillDsuffer答案:C解析:此处表示“他的双眼满含泪水”。6A.ruinsBdisasters CearthDbricks答案:A解析:根据第一段最后一句话“.the building was as flat as a pancake.”可知,教学楼已成为一片平地。由此可知,曾经的校园已经成为一片废墟。7A.sadBhopeless CneedlessDuseless答案:B解析:根据下文的but可知此处表示“似乎没有任何希望了”。8A.drawBpay CattractDdirect答案:D解析:direct ones attention towards“把某人的注意力转移到”。9A

    24、.walkedBsent CrunDseen答案:A解析:此处用walk表示“他曾经陪孩子走进教室的地方”。10A.doorwayBsituation CclassroomDentrance答案:C解析:他儿子的“教室”位于教学楼后部的右角处。11A.fromBthrough CbyDacross答案:B解析:既然是要把儿子挖出来,他挖的洞应穿过废墟。through“(从内部)通过,穿过”。12A.coldhearted Bwellmeaning CgoodlookingDhardworking答案:B解析:别的家长见他这个样子,出于好心要把他拉开。wellmeaning意为“好心的”。13A

    25、.whoBwhen CwhoseDwhat答案:D解析:句意:人们试图把他从曾经是他儿子教室的地方拉开。此处whatthe place which。14A.showed upBshowed offCgot upDgot off答案:A解析:这时消防队的队长“出现”了。15A.frustrationBdifficultyCdangerDfear答案:C解析:根据上一句“Fires are breaking out.”可知,这位父亲处于危险之中。16A.andBbut CifDthough答案:D解析:由这位父亲的话“你打算帮助我吗?”可知他不想放弃,因此用though“尽管”。17A.lonel

    26、yBalone CtogetherDas well答案:B解析:根据下文可知只有他一个人在挖,因此此处用alone。18A.soundBvoice CnoiseDshout答案:B解析:此处表示人的“声音”,因此应用voice。19A.rightBdead CaliveDinjured答案:C解析:只要你还“活着”,就一定会来救我们的。20A.thatBthis ConeDit答案:D解析:此处用it指代这位父亲遵守了诺言这件事。阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Reggie was a normal boy,but he had been born deaf.H

    27、e was well known to everyone in town,and they were all very fond of him.Unfortunately,he always seemed to be treated _1_ (different) from everyone else.Reggie didnt like this very much.But the person_2_disliked this most was his friend Michael.Michael decided that things had to change.So he managed

    28、to persuade other people in town _3_ (choose) one day of the festival for deaf people this year.During that whole day everyone in town would have to wear earplugs(耳塞)The day _4_ (call) The Day of Silence,and when it arrived everyone stuck plugs in their ears.As the hours passed,people began to reali

    29、ze _5_ difficult life was for the deaf.Soon no one was thinking of Reggie as _6_ deaf person._7_ (use) his usual gestures,Reggie was the one who could communicate best with everyone.They were surprised at his ability to find solutions _8_ almost any problem.They realized all Reggie needed was _9_ (m

    30、uch) time than others to communicate.That was the only difference.It was on this day _10_ everyone realized they have to give people a chance to show how useful they are.文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲了Reggie天生失聪,别人对待他有所不同。他的朋友设法说服镇上的其他人选择今年的一天为今年的聋人节。随着时间的流逝,人们开始意识到聋子的生活是多么艰难。很快,就没有人把Reggie当成一个聋子来看待了。1different

    31、ly解析:考查副词。该空修饰动词treated,用副词,所以填differently。2who/that解析:考查定语从句。_2_ disliked this most是一个定语从句,the person是先行词,关系词在从句中作主语,指人,所以填who /that。3to_choose解析:考查固定用法。句意:因此,他设法说服镇上的其他人选择今年的一天为今年的聋人节。persuade sb.to do sth.说服某人做某事,该用法是固定用法,所以填to choose。4was_called解析:考查时态和语态。整篇文章都用的是一般过去时,所以这里也用一般过去时,The day与call之间

    32、是被动关系,用被动语态,所以填was called。5how解析:考查宾语从句。句意:随着时间的流逝,人们开始意识到聋子的生活是多么艰难。_5_ difficult life was for the deaf.是一个宾语从句,文中表示“多么”,所以填how。6a解析:考查冠词。句意:很快,就没有人把Reggie当成一个聋子来看待了。文中泛指“一个聋子”,deaf的首字母发音是辅音,所以填不定冠词a。7Using解析:考查非谓语动词。use的逻辑主语是Reggie,它们之间是主动关系,用现在分词作状语,所以填Using。8to解析:考查固定用法。句意:他们对他几乎能解决任何问题的能力感到惊讶。f

    33、ind solutions to.找到的解决方案,该用法是固定用法,所以填to。9more解析:考查比较级。根据than others to communicate.可判断出这里在进行比较,用比较级,所以填more。10that解析:考查强调句。把It was和该空去掉,这个句子结构完整,语义清晰,所以这是一个强调句。强调句的基本结构:it is /was 被强调部分 that 句子的其他成分。所以填that。如今在家工作已经成为越来越多的人选择的工作模式。假如你是李华,最近你们班同学就 “Is it good to work at home?” 进行了激烈的辩论。请根据表格所给提示写一篇短文

    34、,介绍此次辩论情况并发表自己的看法,然后发表在你校英语论坛上。注意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯;3开头已给出,不计入总词数。参考词汇: balance vt.平衡,colleague cn.同事,interrupt vt.打扰Recently, a heated debate has been held in our class about whether it is good to work at home.Opinions vary from person to person.58%_of_the_students_are_for_the_idea.First,_th

    35、ey_can_save_a_lot_of_time_and_costs_by_working_at_home.Second,_they_can_decorate_their_working_environment_as_they_like.Whats_more,_they_can_balance_their_work_and_family_better.However,_42%_of_them_are_against_it.First,_they_may_feel_lonely_because_they_are_away_from_their_colleagues.And_they_will_have_fewer_opportunities_to_make_friends_with_their_colleagues.Second,_while_working_at_home,_they_may_be_interrupted_by_their_children_or_family.As_far_as_Im_concerned,_it_is_wise_to_work_in_the_office_because_I_can_learn_a_lot_from_my_colleagues_while_working_with_them.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版必修第一册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445168.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1