北京市第四十三中学2020-2021学年高二英语上学期12月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 第四 十三 中学 2020 2021 学年 英语 上学 12 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、北京市第四十三中学2020-2021学年高二英语上学期12月月考试题(含解析)第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1. 5 分,共 7. 5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后。你将有 10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。l. Where is Tom?A. In his room. B. In the teachers office. C. In the classroom.2. How many people took the driving test i
2、n the last two days?A. 70. B. 55. C. 125.3. What does the woman want the man to buy?A. Food. B. Medicine. C. Newspaper.4. Why is Tony crying?A. He has been sitting still too long.B. He wants to go to the pet shop.C. His pet died.5. What are they talking about?A. The mans leg. B. The mans coach. C. T
3、he mans race.第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分,满分 15 分)请听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6. What is the most probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student.B. Driver and pass
4、enger.C. Employer and employee.7. Why is the man often late for work?A. He cares for his aunt.B. He gets caught in traffic.C. He doesnt like his work hours.听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。8. What made the woman decide to become a teacher at first?A. Her own early plan.B. Her love of teaching.C. Her parents enc
5、ouragement.9. How did she feel when standing in front of her students for the first time?A. Full of confidence. B. Unsure of herself. C. Really moved.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Where does the woman work?A. In Tokyo. B. In London. C. In Oxford.11. What are the speakers going to do together tomorrow e
6、vening?A. Visit Mary. B. Have dinner. C. See customers.12. Who is Mary?A. Mikes customer. B. Mikes boss. C. Mikes wife.听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。13. What is the most probable occupation of the speaker?A. Manager of a company.B. Professor of a university.C. Engineer of a company.14. What is the speaker
7、most likely to talk about next?A. Technology.B. The consumer market abroad.C. Targets for the coming year.15. What has been increased most?A. Profits. B. Results in the market. C. The whole sale.第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分;每空只填写 1 个单词)听下面一段对话,根据题目要求在相应题号后的横线上写下回答第 16 至第 20 题的相关信息。听对话前,你有 20 秒钟的时间读题
8、,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。Arrangement for a VisitWhere the visitors are from 16 .Time of arrivalIn 17 The number of visitors 18 The visitors special interestThe use of 19 in the classroomThe arrangement of the last dayTo 20 London(请将第16至第20题的答案抄写在答题卡相应位置上)第二部分:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)阅读下面短文
9、,掌握其大意, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。Oneday.apoorboywhowastryingtopayhiswaythroughschoolbysellinggoodsfromdoortodoorfoundthatheonlyhadonedimeleftHewashungrysohedecidedto_1_foramealatthenexthouseHowever,helosthisnerve_2_alovelyyoungwomanopenedthedoorInsteadofamealheaskedforadrinkofwaterSh
10、ethoughthelooked_3_soshebroughthimalargeglassofmilkHedrankit_4_,andthenasked,“HowmuchdoIoweyou?”“Youdontowemeanything,”she_5_“Motherhastaughtmenevertoacceptpayfora_6_”Hesaid,“ThenIthankyoufromthebottomofmyheart”AsHowardKellyleftthathouse,henotonlyfeltstronger_7_,butitalsoincreasedhisfaithinGodandhum
11、anraceHewasabouttogiveupandquitbeforethispointYearslatertheyoungwomanbecamecriticallyillThelocaldoctorswerebaffledTheyfinallysenthertothebigcity,wherespecialistscanbecalled_8_tostudyherrarediseaseDrHowardKelly,now_9_,wascalledinfortheconsultationWhenheheardthenameofthetownshecamefrom,astrangelight_1
12、0_hiseyesImmediately,he_11_andwentdownthroughthehospitalhallintoherroom_12_inhisdoctorsgownhewentintoseeherHe_13_heratonceHewentbacktotheconsultationroomand_14_todohisbesttosaveherlifeFromthatdayon,hegave_15_attentiontohercaseAfteralong_16_,thebattlewaswonDrKelly_17_thebusinessofficetopassthefinalbi
13、lltohimforapprovalHelookedatitandthenwrotesomethingonthesideThebillwassenttoherroomShewasafraidtoopenitbecauseshewas_18_thatitwouldtaketherestofherlifetopayitoffFinallyshelooked,andthenoteonthesideofthebillcaughther_19_Shereadthesewords“Paidinfullwithaglassofmilk”(Signed)DrHowardKellyTearsofjoyflood
14、edhereyesasshe_20_silently“Thankyou,GodYourlovehasspreadthroughhumanheartsandhands”1. A. callB. makeC. begD. prepare2. A. whileB. whenC. thoughD. unless3. A. thirstyB. lazyC. tiredD. hungry4. A. slowlyB. unexpectedlyC. steadilyD. hurriedly5. A. announcedB. shookC. repliedD. doubted6. A. rewardB. kin
15、dnessC. handD. value7. A. physicallyB. mentallyC. normallyD. properly8. A. upB. forC. onD. in9. A. richB. famousC. observantD. vivid10. A. filledB. consultedC. fixedD. concentrated11. A. roseB. raisedC. gotD. left12. A. WornB. HavingC. puttingD. Dressed13. A. recognizedB. knewC. sparedD. regained14.
16、 A. desiredB. declaredC. determinedD. declined15. A. specialB. ordinaryC. normalD. no16. A. decisionB. preparationC. struggleD. debate17. A. orderedB. requestedC. confusedD. compressed18. A. negativeB. uncertainC. positiveD. obvious19. A. presentationB. preferenceC. attentionD. arrangement20. A. pra
17、yedB. pretendedC. pressedD. praised【答案】1. C 2. B 3. D 4. A 5. C 6. B 7. A 8. D 9. B 10. A 11. A 12. D 13. A 14. C 15. A 16. C 17. B 18. C 19. C 20. A【解析】这是一篇记叙文,讲述了一个受人一饭之恩的小男孩成年后回报恩人的故事。【1题详解】考查动词。句意:他太饿了,于是他决定向下一户人家讨口饭吃。A. call叫喊,打电话;B. make制造;C. beg祈求;D. prepare准备。根据“He was hungry ”可知,他太饿了,于是他决定向
18、下一户人家讨口饭吃,故选C。【2题详解】考查连词。句意:当一个可爱的年轻女子打开门时,他失去了勇气。A. while在-期间;B. when 当-时候;C. though尽管; D. unless除非。根据However,he lost his nerve _2_ a lovely young woman opened the door然而,当一个可爱的年轻女子打开门时,他失去了勇气。故选B。【3题详解】考查形容词。句意:她觉得他看起来饿了,所以她给他拿了一大杯牛奶。A. thirsty渴的;B. lazy 懒惰的;C. tired 疲倦的;D. hungry饥饿的。根据“so she bro
19、ught him a large glass of milk”可知,她觉得他看起来饿了,所以她给他拿了一大杯牛奶。故选D。【4题详解】考查副词。句意:他慢慢地喝了下去,然后问道:“我欠你多少钱?”A. slowly慢慢地;B. unexpectedly未料到地;C. steadily稳定地;D. hurriedly匆忙地。根据常识可知,应该是慢慢地喝牛奶,故选A。【5题详解】考查动词。句意:“你不欠我的”,她回答道。A. announced 宣布;B. shook摇动;C. replied回答;D. doubted怀疑。此处是她对男孩的问话的回答,故选C。【6题详解】考查名词。句意:“妈妈教我
20、永远不要因为一次善良而接受报酬”。A. reward报酬;B. kindness善良;C. hand 手;D. value价值。根据“Mother has taught me never to accept pay for a”可知,“妈妈教我永远不要因为一次善良而接受报酬。”故选B。【7题详解】考查副词。句意:当霍华德凯利离开那所房子时,他不仅感到身体更强壮,而且还增加了他对上帝和人类的信心。A. physically 身体上地;B. mentally精神上;C. normally正常地;D. properly适当地。吃了东西后应该是身体感到强壮了,故选A。【8题详解】考查介词。句意:他们最
21、终把她送到了大城市,在那里,专家可以被请来研究她罕见的疾病。根据“to study her rare disease”可知,专家可以被请来研究她罕见的疾病。call in请来,故选D。【9题详解】考查形容词。句意:大名鼎鼎的霍华德-凯利被请来参加这次会诊。A. rich有钱的;B. famous 著名的;C. observant善于观察的;D. vivid生动的。根据常识,参加会诊的都是有名的专家。故选B。【10题详解】考查动词。句意:当他听到她来自城镇的名字时,他的眼睛里充满了异样的光。A. filled填满;B. consulted咨询;C. fixed修理;D. concentrated
22、集中。根据常识可知,眼睛里充满了异样的光。故选A。【11题详解】考查动词。句意:立即起身,穿过医院大厅进入她的病房。A. rose 上升、起立;B. raised提高;C. got得到;D. left离开。根据“ went down through the hospital hall into her room”可知,他立即起身,穿过医院大厅进入她的房间。故选A。【12题详解】考查动词。A. 句意:他穿着医生的长褂,走进来见她。Worn佩戴;B. Having有;C. putting放;D. Dressed穿衣。根据常识可知,医生应该是穿着长褂,dressed in穿着,故选D。【13题详解】
23、考查动词。句意:他立刻认出了她。A. recognized认识;B. knew知道;C. spared抽出;D. regained重新获得。根据“her at once”可知,他立刻认出了她。故选A。【14题详解】考查动词。句意:,他回到咨询室,决心尽自己最大的努力挽救她的生命。A. desired渴望;B. declared宣布;C. determined下决心; D. declined下降。根据“to do his best to save her life”可知,他决心尽自己最大的努力挽救她的生命。故选C。【15题详解】考查形容词。句意:从那天起,他就特别注意她的案例。A. specia
24、l特殊的;B. ordinary普通的;C. normal正常的;D. no不。要救自己的恩人,所以他特别注意她的案例。故选A。【16题详解】考查名词。句意:过长期的努力,这场战斗终于胜利了。A. decision 决定;B. preparation准备;C. struggle挣扎、努力; D. debate辩论。根据“the battle was won”可知,经过长期的努力,这场战斗终于胜利了。故选C。【17题详解】考查动词。A句意:凯利医生要求财务部把最后的账单交给他审批。A.ordered命令;B. requested 请求;C. confused困惑; D. compressed压缩
25、。根据“the business office to pass the final bill to him for approval”可知,凯利医生要求财务部把最后的账单交给他审批。故选B。【18题详解】考查形容词。句意:她不敢打开它,因为她很肯定,她的余生都要还债。A. negative 消极的;B. uncertain不确定的;C. positive 积极的、肯定的;D. obvious明显的。她心里清楚治病花了很多钱,因此她肯定自己的余生都要还债。故选C。【19题详解】考查名词。句意:最后,她看了看,帐单边上的条子引起了她的注意。 A. presentation展示;B. prefere
26、nce偏爱;C. attention关注;D. arrangement安排。根据“Finally she looked,and the note on the side of the bill caught her”可知,最后,帐单边上的条子引起了她的注意。故选C。【20题详解】考查动词。句意:当她默默地祈祷时,喜悦的泪水淹没了她的眼睛。A. prayed祈祷;B. pretended假装;C. pressed按压;D. praised表扬。根据“Tears of joy flooded her eyes ”可知,当她默默地祈祷时,喜悦的泪水淹没了她的眼睛。故选A。第三部分:阅读理解(共二节,
27、26 分)第一节(共 10 小题;每小题 2 分,共 20 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABooks for ChildrenFleabag and the Rings End Beth WebbMore stories of Fleabag, the talking cat-star of this wonderful set of 3 books.Ages 8-13, 208 pages, paper-back 07459 44116, 3.99The little White House Elizabeth Goudg
28、eA fairy tale and winner of the Carnegie Medal. Ages 8-12, 240 pages, paper-back 07459 45783, 4.99My Very First ChristmasBook Lois Rock and Alec AyliffeA big, bright book, which presents the story simply, and delightfully for very young children.Ages 0-3, 12 pages, 200mmx200mm, board 07459 40560, 4.
29、99First Festival: Christmas Lois RockAn all-in-one book to help grown-ups and children prepare their Christmas celebration together. Presents, activities and customs.Ages 5-8, 48 pages, 290mmx250mm, hardback 07459 39074, 8.99Star of Wonder Pat AlexanderA wonderful collection of Christmas stories and
30、 poems. Full of lively pages to read and enjoy.Ages 7-12, 224 pages, paperback 07459 39323, 4.99The Not-So-Wise ManAlan MacDonald and Andrew Rowland We all know about the 3 Wise Men who traveled to Bethlehem and discovered the baby Jesus Christ. This is the tale of another one, who always missed the
31、 point.Ages 5-9, 32 pages, 270mm210mm, hardback. 07459 38922, 8.9921. If you want to make a Christmas plan together with your children, which book do you prefer?A. Star of WonderB. The Not-So-Wise ManC. First Festival: ChristmasD. My Very First Christmas Book22. Which number would you dial if you wa
32、nt to order a book for your 2-year-old child?A. 07459 40560.B. 07459 38922.C. 07459 45783.D. 07459 44116.23. If your child wants to read stories of animals, whose book will be your choice?A. Pat Alexander.B. Beth Webb.C. Lois Rock.D. Elizabeth Goudge.【答案】21. C 22. A 23. B【解析】本文是应用文。文章介绍了六本适合儿童阅读的书籍。
33、【21题详解】细节理解题。根据First Festival: Christmas一书的介绍中“An all-in-one book to help grown-ups and children prepare their Christmas celebration together.”可知,First Festival: Christmas这本书是一本帮助大人和孩子们一起准备圣诞节庆祝活动的书。如果你想和你的孩子们一起制定一个圣诞节计划,你应该更喜欢First Festival: Christmas。故选C。【22题详解】细节理解题。根据My Very First Christmas一书的介绍
34、中“for very young children. Ages 0-307459 40560”可知,My Very First Christmas这本书适合03岁年幼的孩子。如果你想为你两岁的孩子订书,你可以订这本书,可以拨打07459 40560。故选A。【23题详解】细节理解题。根据Fleabag and the Rings End一书的介绍中“More stories of Fleabag, the talking cat-star of this wonderful set of 3 books.(更多关于Fleabag的故事,会说话的猫这部精彩的三本书的主角)可知,如果你的孩子想读动
35、物的故事,你可以选择Fleabag and the Rings End,这本书作者是Beth Webb。故选B。BThe world itself is becoming much smaller by using modern traffic and modern communication means. Life today is much easier than it was hundreds of years ago but it has brought new problems. One of the biggest problems is pollution. To pollute
36、 means to make things dirty. Pollution comes in many ways. We see it, smell it, drink it and even hear it.Man has been polluting the earth. The more people, the more pollution. Many years ago, the problem was not so serious because there were not so many people. When the land was used up or the rive
37、r was dirty in one place, man moved to another place. But this is no longer true.Man is now slowly polluting the whole world. Air pollution is still the most serious. Its bad for all living things in the world, but it is not the only one kind of pollution. Water pollution kills our fish and pollutes
38、 our drinking water. Noise pollution makes us angry more easily.Many countries are making rules to fight pollution. They stop people from burning coal in houses and factories in the city, and from putting dirty smoke into the air. Pollution by SO 2 is now the most dangerous kind of air pollution. It
39、 is caused by heavy traffic. We are sure that if there are fewer people driving, there will be less air pollution.The earth is our home. We must take care of it. That means keeping the land, water and air clean. And we must take care of the rise in pollution at the same time.24. _, our world is beco
40、ming much smaller.A. Because of the rise in pollutionB. Thanks to science developmentC. Because the earth is being polluted day and nightD. Because the earth is blown away by the wind every year25. Pollution comes in many ways. We can even hear it. Here “it” means_.A. rubbishB. noise pollutionC. air
41、 pollutionD. water pollution26. Air pollution is the most serious kind of pollution because_.A. it makes much noiseB. it makes us angry more easilyC. it makes our rivers and lakes dirtyD. its bad for all living things in the world【答案】24. B 25. B 26. D【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了地球的科技正在发展,但是也带来了新的问题,最大的问题就是污染
42、。各种各样的污染使地球变得污秽不堪,呼吁我们保护地球我们的家园。【24题详解】细节理解题。根据第一段中的“The world itself is becoming much smaller by using modern traffic and modern communication means.( 通过使用现代交通和现代通信手段,世界本身正变得越来越小) ”可知,世界变小是科技的发展导致的。故选B。【25题详解】词义猜测题。根据文章第一段的“One of the biggest is pollution (污染). Pollution comes in many ways. We see
43、it, smell it, drink it and even hear it.( 最大的问题之一是污染。污染是多方面的。我们看到它,闻到它,喝它,甚至听到它) ”可知,在四个选项中,只有 noise pollution 噪音污染 是听得见的。因此推断it指代noise pollution,故选B。【26题详解】细节理解题。根据第三段的“Air pollution is still the most serious. Its bad for all living things in the world, but it is not the only one kind of pollution.
44、( 空气污染仍然是最严重的。它对世界上所有的生物是有害的,但它不是唯一的一种污染)”。可知,空气污染对所有的生物都有害。故选D。CDo you want to live another 100 years or more? Do you want to live never to die? Some experts say, it will be not a dream one day. Modern technology will make it come true. Man will live more years beyond what is now seen as the natura
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445250.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
