2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT THE VALUE OF MONEY Section 单元要点复习课时作业含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元
- 资源描述:
-
1、课时作业20阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Disease,poverty,hate,loveCharles Dickens stories opened his readers eyes to the most important themes of his age.Two hundred years later,his stories still speak volumes across the world,proving that Dickens legacy (遗产) was far greater than just “greatliterature”
2、To mark Dickens 200th anniversary of birthday,BBC writer Alex Hudson listed six things Dickens gave the modern world.Lets take a look at two of them.A White ChristmasDickens is described as “the man who invented Christmas”not the religious festival,but the cultural aspects that we associate with the
3、 festive season today.In the early 19th century,Christmas was barely worth mentioning,according to critic and writer Leigh Hunt.The committee which ran the Conservative Party even held ordinary business meetings on Christmas Day unthinkable in the West nowadays,when everyone but the most necessary w
4、orkers takes at least three days off.Many people believe that Dickens popular descriptions of the festive period became a blueprint for generations to come.In his classic novel,A Christmas Carol,he not only put forward the idea of snow at Christmas,but also painted a picture of glowing warmth“home e
5、njoyments,affections and hopes”In his biography of Dickens,Peter Ackroyd wrote: “Dickens can be said to have almost singlehandedly created the modern idea of Christmas.”“Dickensian” povertyDickens was one of the first to take an honest look at the underclass and the poor of Victorian London.He helpe
6、d popularize the term “red_tape” to describe situations where people in power use needless amounts of bureaucracy (官僚作风) in a way that particularly hurts the weaker and poorer members of society.“Dickensian” has now become a powerful word for describing an unacceptable level of poverty.In 2009,when
7、the president of the Association of Teachers and Lecturers in the UK wanted to talk about poverty in some areas of Britain,she did not use words like “terrible” or “horrific”, but rather described it as “life mirroring the times of Dickens”本文主要讲述了狄更斯对整个世界的影响。1The article is mainly about _.Aa brief i
8、ntroduction to Charles DickensBCharles Dickens impact on the worldCthe characters in Charles Dickens storiesDCharles Dickens achievements in literature解析:主旨大意题。本文主要讲的是狄更斯对整个世界的影响,故选B。答案:B2Why is Dickens called “the man who invented Christmas”?ABecause he created both religious and cultural festival.
9、BBecause his novels have something to do with Christmas.CBecause one of his novels helped to shape Christmas celebrations.DBecause he was the first man to have proposed celebrating Christmas.解析:细节理解题。由第五段中的“In his classic novel,A Christmas Carol,he not only put forward the idea of snow at Christmas,
10、but also painted a picture of glowing warmthhome enjoyments,affections and hopes”以及第六段中“Dickens can be said to have almost singlehandedly created the modern idea of Christmas.”可知答案为C。答案:C3We can learn from the passage that _.ACharles Dickens novels reflect the true life at his ageBDickensian is wide
11、ly used to describe the ChristmasCevery person can take three days off for ChristmasDthe theme of Charles Dickens stories is about poverty解析:细节理解题。由第七段中的“Dickens was one of the first to take an honest look at the underclass and the poor of Victorian London.”可知选A。答案:A4According to the passage,the und
12、erlined phrase “red tape” refers to _.Arules or regulations that are required to finish a taskBa situation where poor members of society are hurtCconflict between people in power and weaker peopleDpointlessly timeconsuming official procedures解析:词义猜测题。由倒数第二段描述可知,red tape反映的是在很多国家的官方机构里的那种无意义且浪费时间的“官僚
13、作风”。答案:D阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Schools out for the day.But what should you do with the kids?_1_ Public school teacher and blogger Chelly Wood believes that “its important for kids to get at least one hour of playtime after school,regardless of age.Thats real playtime,but not for v
14、ideo games or TV programs.” Here are some creative afterschool activities for kids.Design a comic strip (连环漫画)This is a great indoor activity for kids of all ages and is sure to get the creative juices flowing as children invent characters and story lines._2_ Measuring the strip boxes can also add a
15、n educational element to the activity.Become a scientist.Grab a notebook and a pencil and head outside.Whether in your backyard,a park or a playground,spot a bird or other animals and pretend your kids are scientists._3_Recycle objects._4_ Transform a cereal (麦片) box into something that flies or int
16、o a mask.Use the cereal box as a prompt to think through where the box came from and how it was made.This activity is great for understanding the world in which we live,how things are made,etc._5_Are your neighbors celebrating a victory or have they been sick or out of town?No reason is really neces
17、sary to have your kids give a hand to someone else.Bake cookies,make a card or plant some flowers in a pot.The possibilities are endless.ADo something nice.BKeep positive people around.CIt is really important for children to learn disappointment.DTrack an animal and note what it does from minute to
18、minute.EArtistic drawing skills can be improved by coloring these characters.FTime to come up with some creative ways to keep the kids entertained.GTake something from the recycling bin and make it into something else.本文为说明文。怎样帮助孩子们拥有一个快乐的校外生活?本文给出了几条建议。1F解析:由本空后的内容可知,放学后有至少一个小时的玩耍时间对孩子们是很重要的,这里的玩耍时
19、间并不是指玩视频游戏或者看电视的时间,之后文章列举了一些有创意的校外活动,由此可推知选F项。2E解析:本空前提及孩子们虚构一些人物角色和故事台词,本空承接上文,通过给这些人物上色可以提高画画技巧。3D解析:本空承接上文,假装孩子们是科学家,追踪一种动物并记录它每时每刻的动作变化。4G解析:由本段话的小标题“回收物品”以及空后“将麦片盒制成会飞的东西或面具”可推知选G项。5A解析:空处为本段标题,由本段中的“No reason is really necessary to have your kids give a hand to someone else”可知本段讲的是建议孩子们做一些好事。阅
20、读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Everyone back home told me that one of the nicest things about college is the people you meet.They all assured me that I would _1_ friendships that could last a lifetime.I would always smile and agree.Frankly,before I _2_ college,I really didnt care.I lived in
21、the _3_ where six guys lived in two small connecting rooms.All my roommates seemed to be good guys,but I didnt really try to get to know them.I have always been rather quiet and never been able to make friends _4_.I would always forget names after I met people.When we_5_ again and they called out my
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445374.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
标题-2018-2019学年高中新三维一轮复习语文通用版:专题七 第4讲 题型研究——遵循合“文”合“理”准解观点推断题.ppt
