2020-2021学年新教材高中英语 Unit 6 The admirable单元综合检测(含解析)北师大版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The admirable单元综合检测含解析北师大版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 admirable 单元 综合 检测 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 6 The admirable单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AMusicOpera at Music Hall:1243 Elm Street.The season runs June through August,with additional performances in March and September.The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts.Phone:2412742.http:/Chamber Orchestra:The Orchestra plays at
2、 Memorial Hall at 1406 Elm Street,which offers several concerts from March through June.Call 7231182 for more information.http:/Symphony Orchestra:At Music Hall and Riverbend.For ticket sales,call 3813300.Regular season runs September through May at Music Hall in summer at Riverbend.http:/www.sympho
3、ny.org/home.aspCollege Conservatory of Music (CCM):Performances are on the main campus(校园) of the university,usually at Patricia Cobbett Theater.CCM organizes a variety of events,including performances by the wellknown LaSalle Quartet,CCMs Philharmonic Orchestra,and various groups of musicians prese
4、nting Baroque through modern music.Students with ID.cards can attend the events for free.A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 5564183.http:/www.ccm.uc.edu/events/calendarRiverbend Music Theater:6295 Kellogg Ave.Large outdoor theater with the closest seats
5、 under cover (price difference)Big name shows all summer long! Phone:2326220.http:/1Which number should you call if you want to see an opera?A2412742.B7231182.C3813300.D2326220.2When can you go to a concert by Chamber Orchestra?AFebruary.BMay.CAugust.DNovember.3Where can students go for free perform
6、ances with their ID.cards?AMusic Hall.BMemorial Hall.CPatricia Cobbett Theater.DRiverbend Music Theater.【语篇解读】本文介绍了几场音乐演出的相关信息。1A细节理解题。根据第一段中的“Opera at Music Hall”及“Phone:2412742.”可知,想看戏剧的话应该拨打2412742,故A项正确。2B细节理解题。根据第二段中的“Chamber Orchestra:The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street,whi
7、ch offers several concerts from March through June.”可知,室内管弦乐队的音乐会在3月到6月举办,所以你可以5月去,故B项正确。3C细节理解题。根据倒数第二段中的“Performances are on the main campus(校园) of the university,usually at Patricia Cobbett Theater.”及“Students with ID.cards can attend the events for free.”可知,学生持身份证可免费到Patricia Cobbett歌剧院观看演出,故C项正
8、确。BHospitals in Southwest Chinas Sichuan Province for the first time used 5G technology for disaster medical rescue,after a magnitude 6.0 earthquake hit Changning county on 17 June,2019. This is the worlds first case of applying 5G technology to disaster medical rescue.According to the official Weib
9、o account of Sichuan Provincial Peoples Hospital,at 1:25 pm.on 18 June,an ambulance equipped with a 5G emergency rescue systemthe first of its kind in the countrycarrying a medical team from Sichuan Provincial Peoples Hospital and engineers from China Mobile Sichuan Company and China Mobile(Chengdu)
10、Industrial Research Institute assisting in the joint rescue efforts arrived at Changning County Hospital of Traditional Chinese Medicine(TCM)At around 9:30 pm.Sichuan Provincial Peoples Hospital launched a 5G realtime remote video consultation with its medical team on a patient admitted to Changning
11、 County Hospital of TCM for a suspected spleen rupture(脾脏破裂)According to Sichuan Provincial Peoples Hospital,the 5G emergency rescue system, which puts artificial intelligence (AI) , augmented reality (增强现实) ,virtual reality and drone (无人机) applications together, allows a series of medical checks in
12、cluding blood tests, electrocardiograms and ultrasounds (心电图和超声波) to be given to patients right away.The information can then be transferred back to the hospital in real time, which greatly saves time in rescuing patients.The rescue system also helped a 72yearold patient who had his bone broken in t
13、he earthquake. According to a report from Chinanews.con, a temporary ward supported by 5G technology was established at the epicentre of the disaster zone for consultation with doctors from Chengdu, as the aged patient had a previous history of high blood pressure and cerebral infarction (脑梗塞), whic
14、h made him need more careful treatment.“The 5Gbased network thoroughly solved the problems of poor definition and distortion(失真) of images, as well as interupted signal transmission,”said Li Wei, director of the emergency centre of Sichuan Provincial Peoples Hospital.【语篇解读】本文是一篇说明文。2019年6月17日,四川长宁县发
15、生地震。四川省人民医院在世界范围内首次将5G技术用于灾难医学救援。4Who did the disaster medical rescue with 5G technology?ADoctors and engineers.BFirefighters and soldiers.CEarthquake professionals.D5G rescue systems inventors.A细节理解题。根据第二段中的“an ambulance equipped with a 5G.carrying a medical team from Sichuan Provincial Peoples Hos
16、pital and engineers from China Mobile Sichuan Company and China Mobile(Chenggdu) Industrial Research institute. ”可知,用5G技术进行灾难救援的有四川省人民医院的医疗队以及中国移动四川公司和中国移动(成都)产业研究院的工程师。5How was the rescue carried out?ABy consulting online in real time.BBy performing an operation on the patients spleen.CBy sending p
17、atients to Chengdu.DBy giving patients remote medica/checks.A细节理解题。根据第二段中的“Sichuan Provincial Peoples Hospital launched a 5G realtime remote video consultation with its medical team on a patient admitted to Changning County Hospital of TCM for a suspected spleen rupture(脾脏破裂)”可知,本次救援是通过利用5G技术对病人进行实时
18、远程会诊。6What is the advantage of the 5G emergency rescue system?ASpending less time in rescuing patients.BTreating all patients without any doctors.CUsing an advanced technology.DPromoting the accuracy of medical diagnosis.A推理判断题。根据第三段中的“The information can then be transferred back to the hospital in
19、real time,which greatly saves time in rescuing patients.”可知,5G应急救援系统能够大大节省营救病人的时间。7Why did the aged patient need more careful treatment?AHe was too old to be curred.BHe had diseases of old age.CHe had the worst injury to his legs.DHe didnt follow doctorsadvice.B细节理解题。根据第四段中的“as the aged paitent had
20、a previous history of high blood pressure and cerbral infarction(脑梗塞)which made him need more careful treatment”可知,这位年老的病人有一些老年病,需要更仔细的诊治。CAlmost none of us have the time to read everything wed like to read.Yet we lose countless hours to daily activities that bring us little joy like taking buses an
21、d waiting in line.What if we could turn these little blocks of unoccupied time into precious and rewarding moments for learning and thinking?Established in 2012,iReader,a microlearning app on mobile phones,brings the biggest ideas from bestselling books through 15minute audio (音频) and text.So far,mo
22、re than 3,000 books have been included,ranging from psychology and parenting to management and economics,with new titles added every day.iReader is pioneering a new method of reading,with over 9 million users enjoying the benefits already.According to the Pew Research Centre (PRC),the British read j
23、ust 4 paper books a year and over 25% havent read a single paper book this year,but reading isnt dying.There are now more ways for the British to read than ever before,due to the widespread use of ebooks and audio books.The books in iReader are rewritten to ensure it is easy to remember the main con
24、tent.The way the content is edited has been specifically designed to ensure it is useful in practice.Besides,the content is rewritten with related examples in real life,which means users are more likely to remember and apply what is helpful to them.Holger Seim,German cofounder of this app,declares,“
25、iReader gives you the biggest ideas in the shortest possible time.It transforms great ideas into little packs you can listen to or read in just 15 minutes.”8What does the author suggest people do in the unoccupied time?ABring joy to daily routines.BWrite and share.CAvoid taking buses.DRead and think
26、.9What can we infer from the PRC findings?AThe British benefit a lot from reading.BReading methods are more important than before.CDigital technology took the place of paper books.DNew forms of books are changing the way the British read.10How does iReader make the content easy to remember?ABy bring
27、ing fun to it.BBy making it useful.CBy using artistic designs.DBy taking users as examples.11What is the best title for the text?AiReader Prevents Reading from DyingBiReader Unites Worldwide BookloversCiReader:The Best New App CreationDiReader:Big Ideas in Small Packages【语篇解读】本文介绍了一款新的阅读方式iReader应用软
28、件。iReader开创了一种新的阅读方式,可利用空余的时间来阅读。iReader改写了书的内容,通过专门设计,让书的内容能与现实生活相结合,并能运用于生活实践中,内容更容易记住。iReader把伟大的想法转化成小包装。8D细节理解题。根据第一段“ Yet we lose countless hours to daily activities that bring us little joy like taking buses and waiting in line. What if we could turn these little blocks of unoccupied time int
29、o precious and rewarding moments for learning and thinking?”可知,作者建议人们在空闲时间进行阅读和思考。故选D。9D推理判断题。根据第三段“According to the Pew Research Centre (PRC),the British read just 4 paper books a year and over 25% havent read a single paper book this year,but reading isnt dying.There are now more ways for the Brit
30、ish to read than ever before,due to the widespread use of ebooks and audio books.”可知,英国人超过25%的人今年没有读过一本纸质书,但阅读并没有消失。由于电子书和有声书的广泛使用,英国人现在有了比以往更多的阅读方式。由此可推断出新形式的书籍如电子书和有声书籍正在改变英国人的阅读方式。分析选项可知D项符合题意,故选D。10B推理判断题。第四段内容说 iReader中的书被改写,目的是便于记住主要内容。编辑内容的方式是专门设计的,以确保在实践中是有用的。此外,还会用现实生活中相关的例子改写,让用户更容易记住并应用对他
31、们有帮助的内容。由此可推断出,iReader改写了书的内容,并能运用于生活实践中,这样书中的内容更容易记住。分析选项可知,B项符合题意,故选B。11D主旨大意题。本文介绍了一款新的阅读方式应用软件iReader。由于人们几乎没有时间阅读,而iReader改写了书的内容,通过专门设计,让书的内容能与现实生活相结合,并能运用于生活实践中,内容更容易记住。iReader能在尽可能短的时间内为你提供最大的创意。本文的主旨句在最后一段最后一句,即iReader是“把伟大的想法转化成小包装”。因此最佳的题目为:iReader是小包装的大创意。因此D项符合题意,故选D。DIt was August in t
32、he US,and the school year had just started,when one parent received an unexpected phone call.Stacie Dunn had been called to Woodford County High School because her teenage daughter had been caught going against the dress rules.But the offense left Dunn shocked.She arrived to find her daughter in a s
33、et of pretty ordinary clothes:a cardigan,a tank top and jeans.The trouble,administrators indicated,lay with her daughters exposed collarbone (锁骨)Bare shoulders and naked collarbones are illegal under Woodford County High Schools dress rules.Students who break these rules can receive detention (the p
34、unishment of being kept at school for a time after school)or after multiple violations (违纪),be prevented from going to school entirely.Dunn was very shocked and angry.“Parents are being called away from their important jobs,and students are missing important class time because they are showing their
35、 collarbones,” she wrote on the social media site Facebook,attaching a picture of her daughter in the offending clothes.“Something needs to change!”Dress rules vary by school districts and are often decided by teachers and school administrators.Yoga pants and skinny jeans are banned.Certain dress ru
36、les also require kneelength pants and skirts.Some school administrators argue they are simply supporting having a professional standard of dress to prepare their students for their future careers.But others have told students that their clothes present a “distraction” to others.Certain schools have
37、chosen to reevaluate their dress rules,with input from parents and students.Even Woodford County High Schoolhome of the “collarbone” banis reconsidering its policies this month.But,at least for now,the dress rule debate is far from over.12Why was Stacie Dunn called to Woodford County High School?AHe
38、r daughter went to school with bare shoulders.BHer daughter broke her collarbone.CHer daughter broke the dress rules of the school.DHer daughter received detention.13Under the dress rules,which of the following clothes are acceptable?ASkinny jeans.BLong skirts.CYoga pants.DShort pants.14How did Stac
39、ie Dunn respond to being called to school?AShe wasnt in favor of what the school did.BShe turned to Facebook for help.CShe bought a standard dress for her daughter.DShe accused the school of wasting her time.15The underlined sentence in the last paragraph indicates that Athe debate between parents a
40、nd students will never be overBfew schools will take measures to change their policyCthe problem of “clothes distractions” will lastDthe argument on what to wear and how to dress will continue【语篇解读】本文叙述了Woodford County High School高中的一名学生,因着装露锁骨被叫家长和处分,家长对学生着装规定提出质疑。某些学校已经选择再评估他们的着装规则。12C细节理解题。根据第二段“
41、Stacie Dunn had been called to Woodford County High School because her teenage daughter had been caught going against the dress rules.斯塔西邓恩(Stacie Dunn)被伍德福德县高中(Woodford County High School)叫去,因为她十几岁的女儿违反着装规定被抓”。故选C。13B细节理解题。根据倒数第三段“Dress rules vary by school districts and are often decided by teache
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445527.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级语文下册第五单元综合语文园地五随文读图写话课件新人教版.ppt
