分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练1 Unit 1 People of Achievement(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445601
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:48KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练1 Unit People of Achievement含解析新人教版选择性必修第一册 202
    资源描述:

    1、Unit 1 People of Achievement单元加餐练.阅读理解Not every parent looks at education in the same light. Some prefer the public school approach, while other parents would rather take their childs learning experience into their own hands at home.Reports state there has been a 75 percent increase in homeschooling

    2、 in the US since 1999. Over two million American children are homeschooled now. Parents can tailor(定做) their childrens classes, environment and schedule in order to fit the needs of the family, which is very convenient.There is a dark side to this educational freedom,though. Homeschooling is complet

    3、ely legal, but in most states parents are only required to sign a paper expressing their intention to homeschool their child. It is only when there is doubt of misconduct or mistreatment that officials will look more into the authenticity(可靠性) of the level of education and care of the child within t

    4、he home.Blindly trusting parents to give their kids a proper learning experience at home without any outside intervention (干预) is putting children at risk for losing out on a basic standard education. There is no confirmed statistic that shows homeschooled children do any better in study than those

    5、in public and private schools. A study in 2013, in fact, showed homeschoolers can be at a disadvantage and pointed out a serious educational gap.Homeschooling can also create more opportunities for mistreatment in households that struggle with home violence. One frightening case in particular involv

    6、ed 10yearold Raashanai Jones, who was found dead in her home, where her mother was supposed to be providing a safe haven and a basic education for her. Raashanai was 55 pounds, and neighbors didnt even know she existed because they had never seen her outside.Many times when there is a problem with a

    7、 child, whether it being mental, physical or educational, teachers and peers are the first to take notice. Taking this opportunity away from the child without giving back is a huge harm to the child and the community at large.这是一篇说明文。有报告指出,自1999年以来,美国在家上学的人数增加了75%。现在有200多万美国儿童在家接受教育。父母可以根据家庭的需要来调整孩子

    8、的课程、环境和时间表,这是非常方便的。同时文章指出了这种教育方式也有不利的方面,如会使孩子面临失去基本标准教育的风险等问题。1According to Paragraph 2, some parents prefer homeschooling because _.Ahomeschooling can save much moneyBthey can control their childrens educationCthey want their children to stay in a safer placeDthey want their children to help them w

    9、ith housework答案:B解析:细节理解题。根据第二段的“Parents can tailor (定做) their childrens classes, environment and schedule in order to fit the needs of the family, which is very convenient.”可知,许多家长选择在家教育孩子是因为他们能够掌控孩子的教育。故选B。2What can be inferred about homeschooling in Paragraph 3?AIt should be made illegal in the U

    10、S.BIt has more disadvantages than advantages.CIt has no authenticity of the level of education.DIts easy for parents to get the permission for that答案:D解析:推理判断题。根据第三段的“but in most states parents are only required to sign a paper expressing their intention to homeschool their child”可推断,申请在家教育孩子并没有什么门槛

    11、。故选D。3Why does the author give the example of 10yearold Raashanai Jones?ATo show her mother is cruel.BTo show children should go outdoors.CTo show homeschooling may not be safe for kids.DTo show home violence is dangerous.答案:C解析:推理判断题。根据第五段的“One frightening case in particular involved 10yearold Raas

    12、hanai Jones, who was found dead in her home, where her mother was supposed to be providing a safe haven and a basic education for her.”可知这个例子能够表明在家上学对于孩子来说并不一定是安全的。故选C。4Whats most probably the authors attitude towards homeschooling?ASupportive.BConcerned.CScared.DUninterested.答案:B解析:推理判断题。根据第五段中的“On

    13、e frightening case ”和最后一段最后一句“Taking this opportunity away from the child without giving back is a huge harm to the child and the community at large.”等信息,可以看出作者对在家教育孩子感到担忧。故选B。.七选五Change is scary._1_It can go hand in hand with the fear that we might hurt someone else if we think about ourselves. The

    14、 truth is that youre so much more courageous than you give yourself credit for and far stronger than you realize. Here are some ways that you can use to help yourself make the process of creating change more manageable.Make change into small bite size pieces._2_Remember that as long as you attempt t

    15、o take regular practice towards your goal, such as eating more healthily every day, or walking twenty minutes a day, youre heading in the right direction to make changes.Form a habit of keeping a diary every day. Writing a journal every night before going to bed can effectively help you cope with th

    16、e emotional impact of the change process. Go to grab a pen or pencil and remember a journal is not for being neat and tidy with good spelling._3_.Rest is essential to success. Have a rest and take time out to build your energy._4_If we dont give ourselves time to rest, we just end up burning out by

    17、the constant striving and worry. As we dont have the energy to keep going, we have to give up!_5_Just accept it! Im sorry to say that unless some people are really secure in themselves and truly happy in their own life, theyre never going to like your changes. This has nothing to do with whether the

    18、y love you or not. They are just for selfpreservation! Therefore, give them a little time to adjust and get used to it.AIt is a step into the unknown.BIts not being lazy to have time out.CNo one else is going to like your changes.DDont try to eat the elephant in one sitting.ECreating change is about

    19、 building your character.FKeep repeating your small steps over and over again.GIts a private place where you can speak out your inner thoughts.文章教会我们怎样改变,通过什么样的方式去改变。1A解析:由 Change is scary. _1_ It can go hand in hand with the fear that we might hurt someone else if we think about ourselves.可知,改变是很吓人

    20、的,如果我们只考虑自己我们很可能就伤害了别人,所以改变可能是未知的,所以可以推出A。2D解析:由 Make change into small bite size pieces.可知,改变要从小事做起,所以D选项“不要试图一顿吃进去一头大象”正确。3G解析:前文是讲养成写日记的习惯,日记是一个私人的空间,所以G符合题意。4B解析:由前文的Have a rest and take time out to build your energy.可知,休息可以养好你的精力,所以我们休息并不是懒惰,所以选B。5C解析:由Just accept it!可知,没有人会喜欢你的改变,所以我们要接受,故选C。.

    21、完形填空At my daughters recent graduation, a speaker kept repeating, “You can do anything with a degree in philosophy.” To that, I thought you can do anything with the right _1_. I didnt have a _2_ job until I was 27. When I was hired, I was basically _3_. My car had broken down. I was living with two o

    22、ther people and sleeping on a couch. My family and friends thought I was going _4_.I didnt feel that way though. I wasnt doing well _5_. Sure, friends of mine got married and bought houses. But neither of those choices _6_ me. Taking the road _7_ traveled is part of being an entrepreneur (创业者). I wa

    23、nted to _8_ my dream, which was to work with my hands and be creative. I wanted to be my own boss. At the time, I was _9_ toy animals and selling them at street fairs. It wasnt easy, but I stayed true to myself. I was _10_ and hardworking. I know those were the qualities that led me to get _11_ at m

    24、y first job. So dont give up hope. One Sunday, I read an article about a toy company called Worlds of Wonder. I knew I could make a better teddy bear than the one they were _12_, although I had designed just a few cuddly toys for another company. The next day, I visited the companys offices in perso

    25、n and told them they needed me. To my surprise, they _13_ to interview me, because they could tell I was enthusiastic. Many of us dont _14_ new things because were sure we dont have the skills. But from my experience, its far more _15_ to have the right attitude. Almost everything can be taught. Are

    26、 you a ready and willing student? 本文作者根据自己寻找工作的亲身经历,告诉我们对于工作,拥有正确的态度要重要得多。1A.direction Battitude CwayDknowledge答案:B解析:考查名词及语境理解。A.direction方向; Battitude态度; Cway方法; Dknowledge知识。根据前文句子You can do anything with a degree in philosophy,有哲学学位你什么都可以做。可见意思是有这个学位你可以做任何事情,而我认为,有正确的态度你可以做任何事情,所以选B。2A.fulltime

    27、Bspecial CcreativeDsurprising答案:A解析:考查形容词及语境理解。A.fulltime 全职的;B.special 特别的;C.creative 有创造性的;D.surprising令人惊讶的。27岁以前我没有一份全职工作,所以选A。 3A.blessing Bannoying CstarvingDsatisfying答案:C解析:考查动词及语境理解。A.blessing 祈祷;B.annoying 使烦恼;C.starving饥饿; Dsatisfying令人满意。根据后文句子My car had broken down. I was living with tw

    28、o other people and sleeping on a couch.可见当我被雇用的时候,我基本上都快饿死了,所以选C。4A.forward Bnowhere CanywhereDsomewhere答案:B解析:考查副词及语境理解。A.forward 向前;B.nowhere 没有地方;C.anywhere 任何地方;D.somewhere某个地方。根据前文句子 I was living with two other people and sleeping on a couch.我和另外两个人住在一起,睡在沙发上。可见我是没地方去了,所以选B。5A.physically Bspiri

    29、tually CmentallyDfinancially答案:D解析:考查副词及语境理解。A.physically身体上; Bspiritually 精神上;C.mentally 思想上;D.financially经济上。根据前文的描述,我的经济状况不好,所以选D。6A.upset Bdisappointed CenviedDexcited答案:D解析:考查动词及语境理解。A.upset使不安; Bdisappointed 使失望;C.envied使嫉妒; Dexcited使兴奋。根据句意结婚或买房哪一个选择都不让我兴奋,所以选D。 7A.often Bnearly ClessDeasily答

    30、案:C解析:考查副词及语境理解。A.often经常地; Bnearly接近地; Cless 少地;D.easily容易地。走常人少走的路是成为创业者的一部分,所以选C。8A.follow Bchange CgetDearn答案:A解析:考查动词及语境理解。A.follow跟随; Bchange 改变;C.get 得到;D.earn赚得。根据后文句子which was to work with my hands and be creative. I wanted to be my own boss.可见是想追随自己的梦想,所以选A。9A.copying Bmaking CbuyingDlearn

    31、ing答案:B解析:考查动词及语境理解。A.copying复制; Bmaking制造; Cbuying 买;D.learning学习。根据语境可知制作动物玩具在街上卖,所以选B。 10A.enthusiastic Bhealthy CfriendlyDintelligent答案:A解析:考查形容词及语境理解。A.enthusiastic热情的; Bhealthy健康的;C.friendly 友好的;D.intelligent智力的。根据后文句子I know those were the qualities that led me to get _11_ at my first job. So

    32、dont give up hope.可见我对于这项工作非常热情和努力,所以选A。 11A.hired Blost CwarnedDsupported答案:A解析:考查动词及语境理解。A.hired 雇用;B.lost 丢失;C.warned 警告;D.supported支持。我对于工作的努力和热情,让我得到了我的第一份工作,所以选A。 12A.improving Bresearching CdesigningDmarketing答案:D解析:考查动词及语境理解。A.improving提高; Bresearching 研究;C.designing设计; Dmarketing促销。我知道我可以做一

    33、个比他们卖得更好的泰迪熊,所以选D。 13A.denied Bagreed CrefusedDinvited答案:B解析:考查动词及语境理解。A.denied 否认;B.agreed 同意;C.refused拒绝; Dinvited邀请。根据后文句子Because they could tell I was enthusiastic.他们同意面试我,所以选B。14A.give away Btake on Cput upDlet down答案:B解析:考查短语动词及语境理解。A.give away泄露;B.take on接受;C.put up张贴;D.let down使沮丧。根据句意:我们中的许

    34、多人不接受新事物,因为我们确信自己没有这些技能。所以选B。 15A.funny Bready CimportantDsuccessful答案:C解析:考查形容词及语境理解。A.funny 滑稽的;B.ready 准备了的;C.important 重要的;D.successful成功的。根据句意:根据我的经历,拥有正确的态度要重要得多。所以选C。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Work is a very important part of life in the United States. When the early immigrants came to th

    35、is country, they brought the idea that work was the way to God and heaven. This attitude still influences America today. Work is not only important for the salary, but also for social and psychological working, being productive. For most Americans, they are what they do. What happens, then, when a p

    36、erson retires at the age of sixtyfive or seventy? Its easy to imagine that retirement is no easy thing. Retirees often feel they are unproductive and no longer needed by others.Once people retire, they may also get into financial trouble. Many people rely on Social Security checks every month. Durin

    37、g their working years, employees contribute a certain percentage of their salaries to the government. When people retire, they receive this money as income. These checks do not provide enough money to live on, however, because prices are increasing very rapidly. After retirement, they have to change

    38、 their lifestyles. They have to spend carefully to be sure that they can afford to buy food, fuel, and other necessities.Of course, not all senior citizens feel sad when they are in face of retirement. Working for so many years, they eventually have time to spend with their families or to enjoy thei

    39、r hobbies such as reading, traveling or joining some senior citizen clubs. Some continue to work part time; others choose to do volunteer work like helping young people to get started in new business.American government is taking steps to ease the problems of retired people. They are building new ho

    40、using, offering discounts in stores and museums and on buses, and providing other services, such as free courses, food service, and help with housework. It is wise to do so. Retired citizens are an important part of the population and their special needs must be concerned about. After all, everyone

    41、will be a senior citizen someday.Work_plays_an_extremely_important_role_in_American_culture,_so_people_find_retirement_difficult_as_they_may_feel_useless_without_jobs._(要点1)_Retirement_can_also_bring_financial_problemsas_Social_Security_checks_dont_provide_enough_money._(要点2)_However,_some_senior_citizens_feel_happy_about_retirement_as_they_finally_get_time_to_do_what_they_really_want._(要点3)_American_government_is_solving_retired_citizens_problems_and_concerning_their_special_needs,_which_is_wise_and_necessary,_because_everyone_will_get_old.(要点4)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练1 Unit 1 People of Achievement(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445601.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1