2020-2021学年新教材高中英语 单元素养评价(二) 新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元素养评价二 新人教版必修1 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(二)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Oh, no! My new hat is missing. M: I dont remember you having it at lunch in the restaurant. You must have left it in your car. 1. Where did the woman
2、probably leave her hat? A. In a restaurant. B. In her car. C. In a shop. 答案: BText 2M: We dont have to hurry. The train will leave in an hour and a half. W: But its already nine oclock and itll take us an hour to get to the station. 2. When will the train leave? A. At 9: 00. B. At 10: 00. C. At 10:
3、30. 答案: CText 3W: Dont tell me you ate them all again! M: Well, I love them to death. I dont like biscuits with chocolate at all. But nuts are different. Tell you what, nut biscuits taste even better with a glass of cold milk. 3. What are the speakers mainly talking about? A. Biscuits. B. Chocolate.
4、 C. Milk. 答案: AText 4M: Whats wrong, Rachel? You arent looking yourself! W: My mums got a job in Liverpool! Ive finally made friends after years of loneliness here. Now off we go again. Why cant my mum have a steady job? 4. Why is the girl upset? A. Her family is about to move. B. Her mother is out
5、of work. C. She has no friends now. 答案: AText 5M: This math puzzle is really beyond me. W: Well, if you cant solve it, I wont stand a chance. 5. What does the woman mean? A. The man isnt able to do the puzzle. B. She cant stand by the man anymore. C. She will not be able to solve the puzzle. 答案: C第二
6、节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Excuse me, can you tell me if I can go directly to Melbourne from here? M: Melbourne, oh yes, the train goes in about 10 minutes, but i
7、ts a stopping train. W: Stopping train? You mean it stops at every station? M: Right. I took it two weeks ago. W: Oh. And how long is that journey? M: It will take about 4 and a half hours. W: Oh dear, what about the bus? M: Maybe it takes much longer. W: Well, the train maybe the better choice. Tha
8、nk you. 6. Who is the woman probably speaking to? A. A close friend. B. A passenger. C. A conductor. 答案: B7. What is the woman going to do then? A. Take the bus. B. Give up the journey. C. Take the train. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Shall I call and tell your assistant that youre not going to work
9、 today? M: Yes, please, dear. Tell her Ive got a cold and a headache, but I hope to be back in a day or two. Youd better tell her Im staying in bed. W: But youre not in bed! Do you want me to tell a lie? M: Oh, its only a very little one, dear. Im not making a false excuse. I really have a bad heada
10、che. W: Then put the cigarette out. Its very foolish of you to smoke when youve got a cold. M: Very well, dear. Youre quite right. W: Look, heres some hot water. Please do as I tell you now. Ive put something in the water thatll do you a lot of good. Put your nose over the water. Thats right. Breath
11、e in deeply. . . M: Oh. . . it smells nice. 8. Whats the probable relationship between the speakers? A. Doctor and patient. B. Boss and assistant. C. Husband and wife. 答案: C9. What can we learn about the man? A. He has a cold. B. He often tells lies. C. Hes staying in bed. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text
12、 8W: Professor Jones, Ive been working on my research project. Ive got all the data, but the report is turning out to be fairly short. M: Well, thats OK as long as you have all of the information in it that you need to explain. W: OK. This is the first time Ive ever done my own research. It was hard
13、 because I didnt have any experience. I was thinking about trying to get a part-time job as a lab assistant next year. M: I think youd be a good candidate. In fact, why dont you finish the report, and Ill look it over for you before you hand in the final copy? W: That would be perfect. I could bring
14、 it in next Tuesday. Would that be OK? M: Yes, but that would only give you one daythat is Wednesdaybefore the report is due. Why dont you bring it to class this Friday? W: That would be great. 10. What problem does the woman have with her report? A. Shell miss the deadline. B. She doesnt think it i
15、s long enough. C. She has no experience in writing a report. 答案: B11. What does the woman want to do next year? A. Find a part-time job. B. Do her own research. C. Collect more data. 答案: A12. When is probably the deadline for the womans report? A. Next Tuesday. B. Next Thursday. C. This Friday. 答案:
16、B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hi. Do come in. The apartment for rent is upstairs. W: Thank you. I like the carpet, though it looks like its not very easy to clean. M: The colors are nice, arent they? This apartment is in very good condition. Heres the living room. W: Where would we eat? M: In the kitch
17、en. Its this way. W: The kitchen is quite small. M: Yes, but it has everything: cooker, fridge, even a dishwasher. Let me show you the bedrooms. This is the smaller one. W: Its a good size, though. Is all the furniture included? M: We only have tables and chairs, so you will have to provide the beds
18、. If you come into the other bedroom, you can see the bathroom, too. W: Yes, its very nice, but I will have to ask my friend first. We would be renting the place together. The rent is $800 a month, isnt it? M: Yes, but you do realize it would be much more expensive a few blocks farther downtown. W:
19、Well, thank you. Ill be in touch. 13. What does the man say about the carpet? A. It has nice colors. B. Its easy to clean. C. Its in good condition. 答案: A14. What furniture is not included? A. The tables. B. The chairs. C. The beds. 答案: C15. How many bedrooms does the apartment have? A. One. B. Two.
20、 C. Three. 答案: B16. What does the woman decide to do in the end? A. Discuss with her friend. B. Bargain with the man. C. See another apartment downtown. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Welcome to the activity week, everyone. Our first activity will begin on Monday morning at half past nine, when yo
21、ull begin horse riding along the pleasant river path and into open countryside. On Monday evening at 8: 00, there will be a welcome party in a tent where you can get to know each other over coffee and biscuits. On Tuesday morning, it is devoted to water sports, including wind surfing and sailing. On
22、 Tuesday afternoon, there is an opportunity to learn climbing. The first hour will be devoted to a lecture by Mr Denda on climbing practice and safety. Then youll be doing some gentle rock climbing yourself. On Wednesday, we will start the day with a lesson on map reading skills. In the afternoon, w
23、ell be going a long walk across the hills to test those newly learned map reading skills. This scenery is really beautiful. So its well worth bringing a camera. You can take photographs whenever you like. On Thursday, in the morning, there is a choice of end of holiday trips, such as a visit to a wi
24、ldlife park or historic castle. Ill be checking your preference later, so dont worry. You dont have to decide now. Well be returning early because there is a football match arranged for the afternoon. Well be leaving for home straight after the match. 17. What activity can the listeners begin on Mon
25、day morning? A. Climbing. B. Sailing. C. Horse riding. 答案: C18. When can the listeners do some water sports? A. On Thursday morning. B. On Tuesday morning. C. On Wednesday morning. 答案: B19. During which activity will listeners test map reading skills? A. Walking. B. Surfing. C. Visiting a wildlife p
26、ark. 答案: A20. Why will they be returning early for home? A. To have a rest. B. To have a party. C. To see a football match. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHe never felt well on his journey home. He was sick. But this time, it was getting worse.
27、 He finally reached home and saw his mother and wife, who were ignorant of the fact that that happiness was not going to last long. The disease showed its symptoms again. He ignored and gave his time to his family. In between, he saw dreams and kept noting those dreams in a notebook. Things were get
28、ting worse. It had been almost 10 months since his return. No doctor, no medicine. His family tried to make him feel better in vain. But, he kept noting down his dreams and thoughts in a notebook, even in such a terrible health condition. That unexpected day finally came. His mother got a shock. Aft
29、er all, he was too young to die. His wife cried her eyes out. He was turned into ashes. But not his notebook. Dear readers, this is a true story. That man was none other than our respected maths master Srinivasa Ramanujan. That notebook I was talking about was full of new mathematical discoveries bu
30、t without any proofs(证明)of them. Though he had almost no formal training in pure mathematics, Ramanujan made great contributions to it, including solutions to mathematical problems considered to be unsolvable. During his short life, Ramanujan independently produced nearly 3, 900 results. His work ha
31、s opened entirely new areas of mathematics and inspired a vast amount of further research. Nearly all his claims have now been proven correct. We lost him at a very young age of 32 years. What he could have accomplished if he would have lived for some more years! 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了Ramanujan在生命的尽头不忘
32、继续书写自己的梦想新的数学发现, 后被数学界所认可而且将被继续研究。21. What are the dreams he kept writing down in a notebook about? A. New mathematical discoveries. B. Proofs of some mathematical problems. C. Ways to treat his disease. D. Doctors and medicine. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段的But, he kept noting down his dreams and thoughts in
33、a notebook. . . 和第六段的That notebook I was talking about was full of new mathematical discoveries but without any proofs of them. 他一直把自己的梦想和想法记在笔记本上, 而那个笔记本就是写满了未被证实的新的数学发现, 故选A项。22. What do we know about Srinivasa Ramanujan? A. He had a habit of daydreaming. B. He received no formal training in mathe
34、matics. C. He proved many unsolvable mathematical problems. D. He stopped studying maths and returned home because of illness. 【解析】选B。细节理解题。根据第六段的Though he had almost no formal training in pure mathematics. . . 可知, Srinivasa Ramanujan没有受过正规的数学训练。故选B项。23. What might be the authors attitude towards Ra
35、manujans death? A. Inspired. B. Shocked. C. Guilty. D. Sorry. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段“我们在他32岁的时候就失去了他。如果他能多活几年, 他会取得多大的成就啊! ”可知, 作者对于Ramanujan的去世深表遗憾, 故选D项。BThe birth of Britains first cloned dog has been considered “a waste of money” and scientists said the process raised serious ethical (伦理的) concerns
36、. Sooam Biotech, a company in Seoul, said it had cloned the puppy, named Mini-Winnie, from a 12-year-old dog belonging to Rebecca Smith, who lives in the west London. She had won a contest run by the company which hoped to sell the service to pet owners for 60, 000 pounds a time. Mini-Winnie was bor
37、n after scientists took skin cells from Smiths pet and dropped them into donor eggs to make embryos (胚胎). The puppy must remain in Republic of Korea for six months to satisfy British quarantine (检疫) laws. But researchers warned that while a cloned dog might look similar to its biological parent, it
38、would be a very different animal. “You would have many chances of replicating (复制) your favorite pet by choosing one from Battersea Dogs Home, ” said Robin Lovell-Badge, a geneticist at the National Institute for Medical Research in London. Dusko Ilic, a stem cell scientist at Kings College London,
39、said, “It is extremely unlikely that a puppy cloned from a favorite pet will behave in the same way. As time passes by, the differences will be more and more pronounced, especially personality traits. It is an absolute waste of money. ”The cloning process is controversial (有争论的) because the animals
40、are often born with diseases or die soon after birth. I think, its unnecessary to try to clone pets for pet owners. First, its really costly. Second, the cloned pet is actually another dog. Third, there are many homeless dogs for people to adopt in shelters. So why not just adopt a dog instead? 【文章大
41、意】这是一篇议论文。作者主要以英国出生的第一只克隆狗为例, 以及引用多方人士的评论来证明自己认为克隆宠物是完全没有必要的。24. What may be the reason for Sooam Biotechs work on cloning pets? A. To pay back to society. B. To make money out of it. C. To comfort sad pet owners. D. To win an important contest. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段的She had won a contest run by the co
42、mpany which hoped to sell the service to pet owners for 60, 000 pounds a time. 可知这只克隆的小狗赢得了该公司举办的一项竞赛, 该公司希望将这项服务以6万英镑的价格卖给宠物主人。由此可见Sooam Biotech克隆宠物的原因是从中挣钱。25. Why doesnt the cloned dog enter Britain now? A. Because people in Britain are against it. B. Because the company is afraid that it will di
43、e. C. Because it needs to stay in Republic of Korea for research. D. Because British quarantine laws dont allow it. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段的The puppy must remain in Republic of Korea for six months to satisfy British quarantine laws. 可知克隆狗现在不进入英国的原因是这只小狗必须在韩国待六个月, 以符合英国的检疫条例。26. What can we learn from wh
44、at Dusko Ilic said in Paragraph 4? A. Cloned pets are usually not lovely. B. Cloned pets can be very disappointing. C. Its possible to replicate ones favorite pet. D. A cloned dog looks similar to its biological parent. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段中It is extremely unlikely that a puppy cloned from a favorite
45、pet will behave in the same way. . . It is an absolute waste of money. 从最喜欢的宠物身上克隆出来的小狗几乎不可能有同样的行为。这完全是浪费钱。可知Dusko Ilic对这种克隆狗的存在并没抱有积极的态度。27. According to Paragraph 5, why is the cloning process controversial? A. It is costly. B. It is too difficult. C. It can spread diseases. D. The result is unsat
46、isfactory. 【解析】选D。推理判断题。根据第五段的The cloning process is controversial because the animals are often born with diseases or die soon after birth. 克隆过程是有争议的, 因为动物往往生下来就有疾病或不久便会死去。可知, 结果并不令人满意。C(2020无锡高二检测)Attitudes toward new technologies often fall along generational lines. That is, generally, younger pe
47、ople tend to outnumber older people on the front end of a technological shift. It is not always the case, though. When you look at attitudes toward driverless cars, there doesnt seem to be a clear generational divide. The public overall is split on whether theyd like to use a driverless car. In a st
48、udy last year, of all people surveyed, 48 percent said they wanted to ride in one, while 50 percent did not. The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how varying the shift to driverless cars could be. Not everyone wants a driverless car nowa
49、nd no one can get one yetbut among those who are open to them, every age group is similarly involved. Actually, this isnt surprising. Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies, driverless cars promise real value to these age groups in particular. Older adults, espec
50、ially those with limited moving or difficulty driving on their own, are one of the classic use-cases for driverless cars. This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones. When it comes to driverless car
51、s, differences in attitude are easily noticeable based on factors not related to age. College graduates, for example, are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education, 59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with
52、 38 percent of those with a high-school diploma or less. Where a person lives matters, too. More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas. While theres reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the
53、 board, a persons age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream. Once driverless cars are actually available for sale, the early adopters will be the people who can afford to buy them. 【文章大意】本文介绍了一个新科技, 无人驾驶汽车, 这项科技受到各个年龄段的人的欢迎。28. What happens when a new technology app
54、ears? A. It often leads to great inventions in other related fields. B. It contributes greatly to the advance of society as a whole. C. It further widens the gap between the old and the young. D. It usually draws different reactions from different age groups. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段“Attitudes toward new
55、technologies often fall along generational lines. That is, generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift”可知, 新科技出现, 它通常会引起不同年龄群体的不同反应。故选D。29. What does the author say about the driverless car? A. It does not seem to create a generational divide. B
56、. It will not necessarily reduce road accidents. C. It has given rise to unrealistic expectations. D. It may start a revolution in the car industry. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段“When you look at attitudes toward driverless cars, there doesnt seem to be a clear generational divide”可知, 作者对无人驾驶汽车的看法是, 认为它并没有产生不同
57、年龄段的代沟。故选A。30. Why does the driverless car appeal to some old people? A. It helps with their moving. B. It saves their money and energy. C. It adds to the safety of their travel. D. It makes their life more interesting. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段内容可知, 无人驾驶汽车可以帮助老年人出行, 所以也受到老年人的欢迎。故选A。31. What is likely to a
58、ffect ones attitude toward the driverless car? A. The field of their special interest. B. The location of their living place. C. The amount of training they received. D. The length of their driving experience. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段“Where a person lives matters, too. More people who live in cities and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省菏泽市(一中系列)2020-2021学年高一历史下学期期末考试试题(A)(PDF)答案.pdf
