2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测3 The internet(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测3 The internet含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 internet 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADuring the day,Mike Kosciuk teaches students at De La Salle Collegiate High School in MichiganHowever,in the evenings and on weekends,Mike provides instruction on T.Not only does he teach students math from 9th grade through college level,he also teaches other o
2、nline teachers how to improve their teaching.Recognized as a leader in online teaching,Mike was the February 2010 Tutor of the Month for T.Chrissy Markley is one of many online teachers who are taking virtual (虚拟的)learning to the lower grades.At Arizona Connections Academy,an online public school,Ch
3、rissy teaches 7/8th Grade Gifted Language Arts and 9th Grade Language Arts.Once a 6th grade teacher in a traditional public school area,Chrissy enjoys teaching in the virtual classroom.Recognized as an excellent teacher,she was named the schools 2011 Teacher of the Year.Having ten years experience i
4、n online teaching,Jody Shine began teaching with Davenport University.When she was asked to teach online,she was skeptical at first.“I feared something would be lost in the give and take of classroom discussion,” Jody said.“Now I know online teaching allows students greater freedom to express themse
5、lves.” Today,Jody uses voice recordings and online videos to teach English Composition to Davenport students.Like Arizona Connections Academy,Open High School of Utah is also a public school offering online instruction.There,Amy Pace is an awardwinning science teacher.After spending 11 years in a tr
6、aditional teaching environment,Amy joined Open High School of Utah.She has helped create an interesting science course.In 2010,she was one of 103 7th to 12th grade teachers to be chosen for a Presidential Award for Excellence in Mathematics and Science Teaching.【语篇解读】本文主要介绍了四位网上授课老师的基本情况以及他们所获得的相应奖项
7、等。1What subject does Mike teach?AEnglish Composition.BLanguage Arts.CScience. DMath.D细节理解题。根据第一段中的“Not only does he teach students math”可知,Mike是教数学的。2The underlined word “skeptical” in Paragraph 3 probably means Aunhappy BdoubtfulCserious DboredB词义猜测题。根据Jody所说的“I feared something would be lost in th
8、e give and take of classroom discussion”和“Now I know online teaching allows students greater freedom to express themselves.”之间的对比可知,Jody一开始担心网络授课中不能很好地进行课堂讨论交流,因此对是否要进行网络授课有所怀疑。3What kind of readers will probably like reading the text?AParents who are helping their kids choose a public school.BStude
9、nts who are searching for an online teacher.CTeachers who want to win prizes in teaching.DAnyone who likes to study abroad.B推理判断题。本文主要介绍了四位网上授课老师的基本情况以及他们所获得的相应奖项,因此对于正在挑选在线老师的学生来说很有用处。BA new library in TianjinTianjin Binhai Public Libraryrecently became an online hit.The Daily Mail described it as
10、the“worlds ultimate(终极的)library”,while the word“breathtaking”was the choice of Newsweek magazine.Once look at the library and youll see why.With its futuristic(未来派的)design and walls loaded with books,its the dream library of every book lover.But as the surprise continues,theres a burning question ly
11、ing in the back of our minds:When physical bookstores are closing down one by one,what makes libraries safe from the wave of digitization(数字化)?And do we really still need libraries now that weve got the Internet in our hands?Reporter Ian Clark has the answer.“Libraries are not reducing in importance
12、people are simply changing the way they use them,”he wrote on The Guardian website.What Clark means is that libraries have changed from simply being storehouses of books to a medium to help“bridge the gap between the haves and the havenots”,according to website Libraries Are Essential.Since not ever
13、yone can afford a smartphone,a tablet or an Internet connection,and not everyone has the knowhow to search the Internet correctly and efficiently,its public libraries that make sure that these resources and technologies are available to a larger group of people.“Nobody is trying to sell you anything
14、 in the library.There is no pressure to buy and there is no judgment of your choices,”Anne Goulding,a professor at Victoria University of Wellington in New Zealand,wrote on the Newsroom website.“There are few other spaces that you can justbein without somebody questioning your presence or your motiv
15、ation(动机).”【语篇解读】本文主要说明了在数字化时代,图书馆存在的原因。4What cause book lovers to like Tianjin Binhai Public Library?ABreathtaking magazines.BWorlds ultimate buildings.CDesign and book walls.DDigitization.C细节理解题。根据第一段可知,让图书爱好者喜欢上天津滨海公共图书馆的是它的设计和书墙。5Where does the text most probably come from?AA fiction.BA tour gui
16、de.CA newspaper. DA book.C推理判断题。根据第一段中的“A new library in TianjinTianjin Binhai Public Libraryrecently became an online hit.The Daily Mail described it as theworlds ultimate library”可知,这篇文章可能出自报纸。6Why are physical libraries necessary to exist?AEveryone has a phone with them.BSome people are still use
17、d to the old ways.CMore and more people use computers.DPeople can buy what they want there.B推理判断题。根据第四段可知,由于并不是每个人都能通过网络获取知识,所以一些人依然在使用老方法,即去图书馆获取知识。7What does the text mainly talk about?ALibraries living on in the digital age.BInternet libraries nowadays.CPhysical libraries in the past.DPeoples dre
18、am libraries.A主旨大意题。根据全文内容尤其是第二段中的“When physical bookstores are closing down one by one,what makes libraries.now that weve got the Internet in our hands?”可知,这篇文章的主旨是在数字化时代,图书馆仍将继续存在。CWhats next after the smartphone?Humans can perform tricks today that magicians couldnt have imagined 50 years ago. Ar
19、med with only a tiny device today, our smartphones allow us to access a lifetimes worth of information, connect with anyone in real time even if they are miles away and perform complex tasks like drawing a floor plan within minutes. But the most astonishing part of this technological “magic” is the
20、speed at which new opportunities and experiences are appearing.From generation to generation, we have seen the unavoidable connection between humans and technology as new technology is adopted to serve us and improve our quality of life. And the rate of technological progress is doubling every year.
21、Twenty years ago, who would have thought that we would be walking with robots and cyborgs(半人半机器生物)?With the advancement of technology,we humans are accepting digital technology to improve and extend our senses and capabilities.Take Moon Ribas and Neil Harbisson for example. They are the founders of
22、the Cyborg Foundation, which aims to help humans become cyborgs, defend the rights of cyborgs and promote cyborgism as a social and artistic movement. Both Ribas and Harbisson are cyborgs, with Ribas having a seismic chip(地震芯片)put into her arm so she can feel earthquakes all around the world in real
23、 time and Harbisson, who is colorblind, has an antenna (天线)put into his head to allow him to be aware of visible and invisible colors via sound waves.This is only the beginning of beginnings. As we continue to spend more time with machines, they will become more embedded(深入的)in our lives. Technology
24、 already feels as if it had a mind of its own, and over the next two decades, this will become even more pronouncedMachines will eventually become as intelligent as us, and,while today they may just live in our pockets, tomorrow they could be in our blood stream and our minds, linking us to the clou
25、d.And as this gap separating humans and machines continues to close, we will reach a point where we become indistinguishable from one another. Technology and humanity will fuse (融合)together some day in the near future.【语篇解读】智能手机之后是什么?随着技术突飞猛进的发展,机器会变得和我们一样聪明,愈发地深入我们的生活,人与机器之间的鸿沟不断缩小,终有一天技术将与人融为一体。8T
26、he first paragraph of the passage is intended to tell readers Athe smartphone brings us much convenienceB.the magical and powerful functions of the smartphoneCthe most astonishing technological magic of the smartphoneD.new opportunities and experiences are emerging at a high speedD写作意图题。本段开头描述了智能手机的
27、功能,但接着用一个转折句来说明技术的“魔法”最惊人的地方在于新机遇、新体验的涌现速度,明确了本段的写作意图、引入了文章的主题,所以选D。9What does the underlined word“pronounced” in Paragraph 5 mean?ASpoken.BDeclared.CEvident. DLively.C词义猜测题。动词pronounce的意思是“发音;正式宣布”,由上文中所提到的“This is only the beginning of beginnings.As we continue to spend more time with machines,the
28、y will become more embedded in our lives.Technology already feels as if it had a mind of its own, and over the next two decades, this will become even more pronounced”可以推断出形容词pronounced一词是“明显的”的意思,所以选C。10Neil Harbisson is a cyborg that can Ahelp humans to create other cyborgsBsense colors by using s
29、ound wavesC.see both visible and invisible colorsDfeel earthquakes all around the worldB细节理解题。根据文章第四段最后一句中的“to allow him to be aware of visible and invisible colors via sound waves”可知Neil Harbisson能够用声波感受色彩,所以选B。11What is the main idea of this passage?AThe new technology will be related to the smart
30、phone in the near future.B.Machines will eventually become as intelligent as human beings.CThe future tendency is that technology and humanity will fuse together.D.We are reaching a point where we cant tell humans and machines apart.C主旨大意题。本文主要说明了随着技术突飞猛进的发展,终有一天技术将与人融为一体。文章最后一段点明了主旨,所以选C。DAsk anyon
31、e who lives in an apartment in a packed city and theyll likely tell you space is among their biggest problems.Those living in even smaller rooms know the headache all too well.Some even pay money each month for storage as a result just to make more room.Bostonbased company Ori is out to solve those
32、problems with a system that uses robotics and apartment furniture to change small spaces in seconds.The companys new system is also called Ori,which is named for the Japanese word“origami”,the art of folding(折叠)paper.The new system makes your furniture change your small space from a living room into
33、 a bedroom and even a workspace with the push of a button.Ori comes from MITs Media Lab,which works to help companies to create a better future for people.The company is working with developers Boston Properties,Skanska and Samuels Associates to put the furniture in highend apartments in Boston.It i
34、s working with designer Yves Bhar on the furniture designs.The Boston models are being rented(租用)on Airbnb,an online company offering people rentals,so Ori can collect information about what users think of the system and improve it in the future.The system will be put on the market in the near futur
35、e,said Larrea,founder and CEO Hasier Larrea.All of Oris product is made in the US,and Larrea said the furniture is actually more expensive to make than the robotics.Assembly(装配)is simplethe unit can be put together in just a day,Larrea explained.The most difficult thing for this MIT team was making
36、the system feel and look personal.“We are robotics people and have created these amazing robots with amazing abilities,”he said.“But when you bring a system into a home,it cant look like a robot.”【语篇解读】本文是一篇说明文。Ori是一种新型的机器人家具,它能够把屋子随意变成客厅、卧室和办公室。12What is troubling the people mentioned in the first
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445754.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
