2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测4 Unit 4 Stage and screen(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测4 Unit Stage and screen含解析外研版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 screen 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ACREATIVE KIDS FILM MAKINGBecome a director,scriptwriter(编剧),editor(编辑) and more all in a week?Six and a half days of film making six and a half days of fun activities.Whats it all about?Imagine yourself as the new Steven Spielberg or Ridley Scott? Love the cinem
2、a,but think you could do better? Or do you dream of being the next Keira Knightley or Johnny Depp? If so,then this is your holiday! You and your group will choose the type of film to makeadventure,fantasy,thriller or comedy.Then youll create your own film to show at the end of the week.Whats more,yo
3、ull also take your film home on DVD too!Can I do other activities as well?Yesevery day theres also half a day of activities from our great activity programme,and different entertainment every evening.So you can pack in lots of other new experiences too!What do I learn?Youll learn the basics of film
4、and sound recording,performing,and scriptwriting; and how to use sound effects,visual effects and music.Youll also learn about the work of a director,before editing your own film.Do I need any experience?No,our fantastic trained instructors and film industry experts will guide you through the whole
5、process,and give you tips from the professionals.Do I need any specialist equipment?No,well provide all the equipment,from top spec digital video cameras and editing equipment,to costumes and makeup.Just bring your imagination!Only 695 per child!【语篇解读】本文是一则广告。文章介绍了一门为创造性的孩子开设的电影制作课程。1Why are the big
6、 names mentioned?ATo make the course attractive.BTo show they are really great.CTo show the popularity of films.DTo introduce the courses teachers.A推理判断题。根据Whats it all about?中的“Imagine yourself as the new Steven Spielberg or Ridley Scott? Love the cinema,but think you could do better? Or do you dre
7、am of being the next Keira Knightley or Johnny Depp?”可知,之所以要提到那些大名鼎鼎的人是因为要使课程更吸引人。故选A。2What will the kids do in the evening?AShow their films.BEnjoy themselves.CLearn how to make films.DTake part in outdoor activities.B推理判断题。根据Can I do other activities as well?中的“Yesevery day theres also half a day
8、of activities from our great activity programme,and different entertainment every evening.”可知,孩子们在晚上要玩的开心。故选B。3The kids who want to have the course are expected to Awear makeupBbring camerasCbe filmloversDbe experiencedC推理判断题。根据Do I need any experience?中的“No,our fantastic trained instructors and fil
9、m industry experts will guide you through the whole process,and give you tips from the professionals.”可知,想上这门课的孩子应该是电影爱好者。故选C。BCoffee is an important part of Italian culture and since arriving here over six months ago,I have drunk a lot of it!Of course,coffee is also very popular in the UK but coffe
10、e culture in Italy is a completely different story.In Italy,when you order a coffee in a caf or bar(酒吧),you are served with a tiny,bitter espresso.This is “normal(正常的) coffee” for Italians and they are not so interested in the huge coffees that we drink in the UK.If you want more than one sip(小口) of
11、 coffee in Italy,lungo is a good choice.It is espresso with a little more water added,but still served in a small cup.In addition,while takeaway coffee is quite popular among Brits,it is not very common at all in Italy,especially in nontouristy areas.Generally,Italians prefer to drink their tiny cof
12、fees while standing at the bar and,for many,this short break is an important part of their day.Usually,breakfast in a bar in Italy includes a coffee and a pastry(酥皮糕点)I have been spoiled for choice with lovely cafs in the Italian town Im living in.These cafs sell different kinds of mouthwatering pas
13、trieseither plain(无馅料的) or filled with cream,chocolate,etc.as well as delicious coffee.Cappuccinos are very popular at breakfast time and,for me,a creamy cappuccino and a pastry with chocolate is the perfect way to start the day.Finally,I have found that coffee in Italy is so much cheaper than coffe
14、e in the UK.Normally,an espresso or a macchiato (an espresso with a drop of milk) costs around one euro and a cappuccino about 1.50!They are small,of course,but this means that in Italy it is possible to go out for coffee every day without breaking the bank.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了意大利的咖啡文化。4How is Parag
15、raph 2 mainly developed?ABy time.BBy space.CBy example. DBy comparison.D推理判断题。第二段通过与英国的咖啡文化对比,介绍了意大利的咖啡文化。5Which coffee will you get in Italy if you order one without special instructions?AEspresso. BLungo.CCappuccino. DMacchiato.A细节理解题。由第二段中的“In Italy,when you order a coffeenormal(正常的) coffeefor It
16、alians”可知,在意大利咖啡馆或酒吧点一杯咖啡时,服务员上的是espresso,这种咖啡对意大利人来说是正常咖啡。6What can we learn about the coffee culture in Italy?ATakeaway coffee is very popular among Italians.BItalians are very often seen drinking huge coffees.CItalians like to take short breaks from work for coffee.DCoffees are often served along
17、 with pastries during breakfasts.D细节理解题。由第三段中的“Usually,breakfast in a bar in Italy includes a coffee and a pastry(酥皮糕点)”可知,在意大利,人们的早餐通常包含一杯咖啡和一份酥皮糕点。7What does the author think of Italian coffee?AShe loves its bitter taste.BIt is too expensive for her.CIt is a good choice for breakfast.DThe cup it i
18、s served in is too small.C细节理解题。由第三段中的“for me,a creamy cappuccinoperfect way to start the day”可知,作者认为咖啡是早餐的上好选择。CWhat makes you happy? Music? Money? Spending time with friends?For American young people,family time is the main source (来源) of happiness,according to a recent survey (调查) of 1,280 Americ
19、an young people.Most of them say it is a good relationship with their parents that makes them happy.“My mum tells me that,even if I do something silly,shes still going to love me no matter what happens.Just knowing that makes me feel very happy.” says Kristiana St.John,17,a high school student in Ne
20、w York.After family,it is relationships with friends that seem to matter most.There were also many other kinds of answers given to the “What makes you happy?” question.For Chad Fiedler,17,happiness is “just waking up in the morning and looking forward to what hes going to do that day”And for Esohe R
21、oland,14,its “playing the trumpet (小号) in his school band”So,what is happiness? Lets hear what Chinese teenagers want to say.For Bao Yiqiao,15,Beijing,happiness comes from success brought by hard work.She felt happy when she was admitted to a top high school.She was happy when she came fifth in a re
22、cent swimming competition.For Jiang Wenyu,17,Dalian,spending time with his family makes him happy.Whenever he feels down at school,his parents encourage him to go on.They always help him to find a way out.【语篇解读】本文主要介绍的是不同的人对幸福的来源有不同的感受和理解。8 matters most for American young people.AHaving a lot of mon
23、eyBEnjoying musicCGood relationships with their friendsDA good relationship with their parentsD细节理解题。根据第二段可知,对美国年轻人来说,他们感到幸福的主要来源是和家人(父母)的良好关系。故D项切题。9Which of the following might make Bao Yiqiao happy?AGetting on well with her parents.BPlaying computer games all day.CTaking the 2nd place in the tabl
24、e tennis competition.DOffering others timely help.C推理判断题。根据倒数第二段第一句话可知,她的幸福主要来源于通过努力所获得的成功。故C项切题。10We can learn from the passage that AKristiana St.John often does silly thingsBEsohe Roland is fond of playing the guitarCChad Fiedler feels happy when looking forward to the futureDJiang Wenyus parents
25、 never help him with his lessonsC细节理解题。根据倒数第三段第二句话中的“looking forward to what hes going to do that day”可知C项切题。11It can be inferred from the passage that Athe Americans dont believe hard work can lead to successBthe Chinese children dont have a good relationship with their parentsCthe Chinese and the
26、Americans share the same ideas of happinessDdifferent people have different ideas of happinessD推理判断题。通读全文可知,不同的人对幸福有不同的理解。故D项切题。DFrom high definition (HD)TV to 3D TV,if we asked our screens to produce lifelike and realistic pictures,that is certainly what we got.As the 3D TV revolution picks up pace
27、,its time to stop studying the technology itself and to start seeing exactly how we,as television fans,can benefit from it,and how it will change our viewing experience.It is true that what youve got is good if you dont know what youre missing out on; in other words,if youre living with a perfectly
28、common television,which has on HD capabilities,the chances are that youre not hoping for HD TV and that your picture looks as clear as you need it to be.But as soon as you try HD TV,youll be amazed at the difference it makes to your viewing pleasure and the same is true of 3D TV.3D TVs are rapidly b
29、ecoming as common as other TVs on goods shelves (货架) of retailers and in the homes of people across the UK.And as the technology develops,the picture becomes clearer,sharper and more real.Television shows that look particularly good in 3D are sports,nature programs and those that are exciting and fu
30、ll of special effects,and lovers of these are in for a real treat when they buy a 3D TV.More and more football matches are shown on 3D TV,and those fans who have experienced a 3D football match compare it to being there in person.The same is true of nature programs,particularly those that feature br
31、ightly colored animals and plants,the details of which are quite realistic when viewed on 3D TV.Exciting films have always lent themselves to 3D technology,with dinosaurs surrounding you in your own living room and so onit can be a frighteningly realistic experience for viewers!【语篇解读】3D电视是继高清电视之后的新产
32、品,它给人逼真的感觉,很受人们欢迎。12Some people are happy with perfectly common televisions because Athey dont know the benefits of HD TV and 3D TVBtheir common televisions are very expensiveCthey dont have enough money to buy HD TV or 3D TVDtheir televisions must have some HD capabilitiesA细节理解题。根据第二段的“It is true t
33、hat what youve got is good if you dont know what youre missing out on”可知选A。13What does the underlined word “retailers” in Paragraph 3 probably mean?APeople who study HD television.BBusinessmen who sell goods to consumers.CPeople who are ready to buy something.DPlaces where a lot of goods are stored.
34、B词义猜测题。从其前文“other TVs on goods shelves (货架) of”可知其他电视机摆在货架子上,由此猜出“retailers”是“零售商们”,因此选B。14What television programs look particularly good on 3D TV?ASports programs and nature programs.BMusic programs and education programs.CEducation programs and nature programs.DArt programs and writing programs.A
35、细节理解题。根据第三段的最后一句可知体育与自然类节目在3D电视上效果特别好。因此选A。15This text is written mainly to tell readers Athe difference between HD TV and 3D TVBthere is a need to buy HD TV or 3D TVCthe rapid development of technologyD3D TV gives viewers a realistic experienceD写作意图题。根据第一段的 “can benefit from it,and how it will chan
36、ge our viewing experience.”与最后一段的 “it can be a frighteningly realistic experience for viewers.”可知本文主要告诉读者3D电视的好处或3D电视给人带来逼真的感觉。.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)Movies have documented America for more than one hundred years.Since Thomas Edison introduced the movie camera in 1893,amateur and professional m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445767.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2014届江西高考语文二轮突破导学课件(10)《突破辨析选项正误的瓶颈》(61张PPT).ppt
