2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测5(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测5含解析外研版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 外研版 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AElephant ReserveCountry:ThailandThis is a working vacation at a wildlife centre.Anyone can become a volunteer if he/she agrees to help the elephant keepers with tasks.Daily tasksGather the elephants at 6:30 am.Take them to look for food in the forest.Clean the e
2、nclosure(围场)Swim with the elephants in the lake in the afternoon.If volunteers want to relax after work,they can watch satellite television.How this vacation helpsIf these elephants hadnt been rescued they would still be living on the streets of Bangkok.The rural environment is much better for them
3、than the urban environment where there is lots of pollution.Your Comment“I love working with these huge gentle animals.”Gorilla safari(观赏野兽的旅行)Countries:Kenya,Rwanda and UgandaDepartures(出发):23 departures per month from Aug.to Dec.Extras:permit 220If youre lucky,youll see lions,elephants and rhinos
4、during this safari.The highlight(最好的部分) of the trip is the opportunity to see gorillas in the mountain forests.However,you must be in good healthif a gorilla caught a cold,it would be extremely harmful to its whole family.How this vacation helpsThere are only about 600 gorillas left in the world as
5、human activity has reduced the area where they can live.When you buy a permit this will pay for the protection of the national park.Your comment“Ill surely go back as soon as I have enough money!”Polar bear watchingArea & Country:Arctic,CanadaDepartures:sixty trips between Oct.1Nov.19.Every October
6、and November groups of polar bears gather in Hudson Bay.As they are normally lonely creatures,this is unusual.The bears wait for the ocean to freeze so that they can hunt for seals,so this is the perfect opportunity to see them.Extra activities include dog sledding(狗拉雪橇) and a night trip to see the
7、Northern Lights.How this vacation helpsIf the Arctic ice cap melts due to global warming,polar bears will be in danger.We give a share of our profits(利益) to the charity that protects polar bears.Your comment“These terrible bears get all the liquid they need from their food.”【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了三个保护野生动
8、物的活动。1What will elephant volunteers do?ASweep the enclosure of elephants.BTake food for elephants at 6:30 am.CWatch satellite television on elephants.DWash elephants in the lake in the afternoon.A细节理解题。根据表格第一栏中Daily tasks部分的“Clean the enclosure”可知,大象志愿者将要打扫大象的围栏,故A项正确。2What do we know about the Gori
9、lla safari?AYou can find gorillas in Kenya and Canada.BYou will get a cold in the mountain forests.CVisitors need to pay $220 to see gorillas.DThere are about 10 trips to visit gorillas.D细节理解题。根据表格第二栏中的“Departures(出发):23 departures per month from Aug.to Dec.”可知,8月至12月每月有两到三次观赏野兽的旅行,由此可知,大概共有1015(25或
10、35)次观赏野兽的旅行。3Whats the aim of these activities?ATo help build more national parks.BTo help protect the wild animals.CTo help deal with the pollution in cities.DTo help solve the problem of global warming.B推理判断题。根据第三栏中How this vacation helps部分中的内容可知,活动的目的是保护野生动物。BLuke has always been my closest and c
11、onstant companion these past five years.In fact,he is very friendly to me especially when I take care of other furry friends in our shelter.There have been a lot of forest fires during the summer season.Not far from our shelter,a forest caught fire during this hot summer.Luke rushed towards the fore
12、st where flames send out a terrible heat.Theres no longer any hope at the moment to wait for Luke to come back to the shelter.In fact,I was waiting for the firemen to announce me his death in the forest.Suddenly,a fireman burst into my office and informed me that my dog Luke succeeded in saving four
13、 cats which were trapped by the flames.Luke seized the kittens,one by one moving them to a safe place.I immediately accompanied the fireman to the forest to pick up the rescued kittens,but Luke was not there.Then we heard the sound of a dog came from the forest barking furiously.The firemen followed
14、 the tracks of the dog until they found him barking loudly by the side of an injured fireman who was lying on the ground.That day,I was very proud of Luke for his two heroic actions.I paid a visit to the fireman accompanied with my adorable Luke.What a memorable scene when the fireman hugged Luke ti
15、ghtly to his chest! “One thousand thanks,Luke,for saving my life,” the fireman said.This true story of love shows us that pets are kind loving,and caring.We should love and protect them.Dont belittle them.Little animals can make enormous things for humans.【语篇解读】本文为记叙文。主要讲述了小狗Luke在一场森林大火中,奋不顾身地拯救四只小猫
16、和一个消防员的故事。4What did the author think had happened to Luke?ALuke ran away from the shelter for ever.BLuke was afraid of big fire.CLuke was killed by the big fire.DLuke was able to save all the people.C推理判断题。根据文章第二段“Theres no longer any hope at the moment to wait for Luke to come back to the shelter.I
17、n fact,I was waiting for the firemen to announce me his death in the forest.”可知作者原来认为自己的狗有可能在森林中被烧死。5Why was the author proud of the Luke?ALuke rescued four cats and a fireman from the fire.BLuke warned people of the coming fire.CLuke took care of other furry animals in the shelter.DLuke has always
18、been my closest and constant companion.A细节理解题。文章主要叙述了小狗Luke在一场森林大火中,奋不顾身地拯救四只小猫和一个消防员的故事。所以作者对小狗Luke的英勇行为而感到自豪。6What does the underlined word “belittle” in the last paragraph probably mean?AMake things small.BLook down upon.CLive up to.DThink highly of.B词义猜测题。根据最后一段划线词的上一句“This true story of love sh
19、ows us that pets are kind loving,and caring.”及下句“ We should love and protect them.Little animals can make enormous things for humans.”作者呼吁我们要关爱和保护动物,小动物也能为人类做出巨大的贡献。可知我们不要小瞧了它们。由此可推断出“Dont belittle them”中的划线词意为“瞧不起(Look down upon.)”。7What is the authors purpose in writing the passage?ATo stress the
20、role of pets in peoples life.BTo persuade people to keep pets.CTo call attention to the danger of big fire.DTo share a story of love and care from pets with us.D主旨大意题。文章主要讲述了小狗Luke在一场森林大火中,奋不顾身地拯救四只小猫和一个消防员的故事。由此可推断出作者讲述Luke的英勇事迹是为了与读者分享Luke的爱与关心的故事。故选D。CAfter entering high school,you may find there
21、 are many clubs at your school.You may think youre too busy to join one.But as a former high school student,I can tell you joining a school club can greatly benefit(有益于)you.Your old friends may have left you after entering high school.And it means you need to meet new people.Joining a club allows yo
22、u to talk with others and find those who have similar interests as you.Based on my experience,I have met some of my best friends from club activities,which opened up many new doors for me.Another really nice thing about joining a club is that it looks really good on your applications (申请书)Trying new
23、 things is something that looks really good on any application.Outgoing is considered a very good quality which shows that you are determined and willing to put yourself out there and best of all try new things.Whats more,it can help you develop skills that can serve you during future college interv
24、iews.Besides,joining a club can make students use their free time wisely.Most teens go to schools,then go back home and spend the rest of the day in front of a screen.Teens are also very likely to fall into the wrong crowd,which could lead to some bad results.Clubs are good places to spend time with
25、 good people to fall back on.The most important reason why you should join a club is the longterm benefits it brings.The classroom isnt the only learning environment in a school.The skills you learn in clubs are necessary ones that can be used in everyday life,which I think is the final goal of join
26、ing a club.Things such as meeting and speaking to new people,making the most of time,and being organized are those you will meet every single day of your life,but you can learn all of them in clubs.So if you havent joined a school club yet,you know what you should do now.【语篇解读】本文是一篇议论文。作者认为进入高中后,学生们
27、应该加入学校社团。8What can we learn from the second paragraph?AFriends should share common interest.BJoining a club helps one make friends.CJoining a club benefits ones mental health.DFriends may leave each other sooner or later.B推理判断题。根据第二段的内容可知,本段指出了加入学校的社团可以帮助学生交到一些朋友。9In the authors opinion,whats the gr
28、eatest benefit of joining a club?ADeveloping new hobbies.BMeeting different people.CGaining useful life skills.DMaking use of your free time.C细节理解题。根据第五段的“The skills you learn in clubs are necessary ones that can be used in everyday life,which I think is the final goal of joining a club.”可知,参加社团最大的好
29、处就是可以获得在日常生活中使用的技能。10Whats the authors purpose in writing the text?ATo give tips on making new friends.BTo show ways to set up school clubs.CTo teach students to enjoy a better school life.DTo encourage high school students to join a club.D写作意图题。根据文章内容可知,本文主要表明了高中生为什么要加入学校社团,旨在鼓励他们参加学校社团。11In which
30、section of a magazine,may this text appear? AHealth.BSchool life.CCulture.DSocial work.B推理判断题。通读全文可知,本文主要讲的是学生应该加入学校社团,故我们可能在一本杂志的学校生活部分读到这篇文章。DPassenger pigeons (旅鸽)once flew over much of the United States in unbelievable numbers.Written accounts from the 18th and 19th centuries described flocks (群
31、)so large that they darkened the sky for hours.It was calculated that when its population reached its highest point,there were more than 3 billion passenger pigeonsa number equal to 24 to 40 percent of the total bird population in the United States,making it perhaps the most abundant bird in the wor
32、ld.Even as late as 1870 when their numbers had already become smaller,a flock believed to be 1 mile wide and 320 miles (about 515 kilometers) long was seen near Cincinnati.Sadly,the abundance of passenger pigeons may have been their undoing.Where the birds were most abundant,people believed there wa
33、s an everlasting supply and killed them by the thousands.Commercial hunters attracted them to small clearings with grain waited until pigeons had settled to feed,then threw large nets over them,taking hundreds at a time.The birds were shipped to large cities and sold in restaurants.By the closing de
34、cades of the 19th century,the hardwood forests where passenger pigeons nested had been damaged by Americans need for wood,which scattered (驱散) the flocks and forced the birds to go farther north,where cold temperatures and storms contributed to their decline.Soon the great flocks were gone,never to
35、be seen again.In 1897,the state of Michigan passed a law prohibiting the killing of passenger pigeons,but by then,no sizable flocks had been seen in the state for 10 years.The last confirmed wild pigeon in the United States was shot by a boy in Pike County,Ohio,in 1900.For a time,a few birds survive
36、d under human care.The last of them,known affectionately as Martha,died at the Cincinnati Zoological Garden on September 1,1914.【语篇解读】本文是一篇记叙文。叙述了旅鸽逐渐消失的过程。在美国,18世纪和19世纪旅鸽的数量很大,人们认为旅鸽数量多,会永恒的供应,于是数千只旅鸽被捕杀。19世纪末,美国人需要大量的木材,结果使旅鸽赖以栖身的硬材林遭到破坏。在1897年,到密歇根州通过禁止屠杀旅鸽的法律时,在美国已经10年没有见过大的旅鸽群。最后一批旅鸽,于1914年,在辛辛
37、那提动物园死去。12In the 18th and early 19th centuries,passenger pigeons .Awere the biggest bird in the worldBlived mainly in the south of AmericaCdid great harm to the natural environmentDwere the largest bird population in the USD细节理解题。根据第一段“Passenger pigeons (旅鸽) once flew over much of the United States
38、in unbelievable numbers.Written accounts from the 18th and 19th centuries described flocks (群) so large that they darkened the sky for hours.”(可知在美国,18世纪和19世纪旅鸽的数量很大。13The underlined word “undoing” probably refers to the pigeons .AEscapeBRuinCReleaseDDevelopmentB词义猜测题。根据下文“Where the birds were most
39、abundant,people believed there was an everlasting supply and killed them by the thousands.”可知人们认为旅鸽数量多会永恒的供应,于是便捕杀了数千只旅鸽。因此判断此处undoing的意思是死亡,毁灭。14What was the main reason for people to kill passenger pigeons?ATo seek pleasure.BTo save other birds.CTo make money.DTo protect crops.C细节理解题。根据第四段“Commerc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445777.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
