2020-2021学年新教材高中英语 模块素养评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 模块素养评价含解析新人教版必修2 2020 2021 学年 新教材 高中英语 模块 素养 评价 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、模块素养评价 (Units 15)(120分钟150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its going to be another warm day. M: Of course. You know, I miss living somewhere that has four seasons. W: Me, too. I
2、especially miss those cool autumn mornings. 1. What is the weather like today? A. Cool. B. Warm. C. Hot. 答案: BText 2W: Do you have any change for one dollar? M: What do you want it for? W: I need to pay for the parking fee. M: I can just give you 4 quarters if thatll help you. 2. What does the woman
3、 want? A. A one-dollar bill. B. Some coins. C. A parking place. 答案: BText 3M: Your pronunciation is getting much better, and you dont make many grammatical mistakes now. W: Yes. I practice speaking every day, but I still make a lot of spelling mistakes. 3. What is the woman worst at? A. Pronunciatio
4、n. B. Grammar. C. Spelling. 答案: CText 4M: Hi, Julie. Im ringing to remind you that Ill pick you up tonight. W: Thank you. When will you come? M: The film doesnt start until 8: 15, so Ill leave here at 7: 20, and itll take 20 minutes to get to your house. 4. When will the man get to the womans house?
5、 A. At 7: 20. B. At 7: 40. C. At 8: 15. 答案: BText 5M: Im going to New York next week, but the hotel I booked is so expensive. Ive got to start saving. W: Why book a hotel? My parents have two spare rooms in their apartment. 5. What does the woman mean? A. The man can live with her parents. B. She wi
6、ll rent an apartment for him. C. The man should book a cheaper hotel. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: This is quite a nice hotel, isnt it? W: Ill say. Are you h
7、ere on business? M: Oh, no. I stay here in Los Angeles for a study on urban traffic. What about you? W: Im here for a meeting. Im Jane. M: Hi, Jane. Im Bernard Smith. Nice to meet you. So, Jane, what do you think is the best part of this hotel? W: Well, the service here is much better than that of m
8、ost other hotels. M: I agree that the service is great, but my favorite thing about this place is its delicious breakfast. 6. Why does the woman come to Los Angeles? A. For a study. B. To attend a meeting. C. To be on vacation. 答案: B7. What is the mans favourite part of the hotel? A. Price. B. Break
9、fast. C. Service. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, I dont think weve met. My names Tom. W: Hi, Tom. Nice to meet you. My name is Juanita, but everybody calls me Jenny. M: Nice to meet you, Jenny. So, where are you from? W: Well, I was from Australia, but we moved to the United States when I was abo
10、ut five years old. My parents now live in Chile. Thats where they first met. How about you, Tom? M: I was born in California, and we lived there until I was seven. W: Oh yeah? Where did you go after that? M: Well, we spent a total of ten years in Germany and Japan, and then we returned to the United
11、 States, but I think my parents would have stayed in Japan, lets say, another 20 years had it not been for my education. W: Wow. It sounds like youve had an interesting life. So, what do you do now? M: Im a student at Purdue University. 8. Where was the woman born? A. In Chile. B. In Australia. C. I
12、n the United States. 答案: B9. How old was the man when he returned to the United States? A. 20. B. 17. C. 15. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: So, what sort of person are we looking for? W: Well, theyd have to be reliable, of course. I dont want to find that we are about to go out and they havent shown
13、 up, or they are running late or something. M: Sure. That last kidwhat was her name? She. . . W: Oh, please, she was always late, but you have to admit she was hard-workingalways cleaned the house while we were out. M: Well, thats not so important as far as Im concerned. I mean, they are being paid
14、to take care of the kids. If they clean the place, its a bonus, but. . . W: But, no. . . we need to be able to trust them, of courseI mean, leaving them here in the house with the kids, you know. . . M: Yeah. Honesty is definitely important. W: And also they have to be friendly. Its no good if the k
15、ids dont like them. M: Absolutely. So, who should we interview, then? 10. What is the shortcoming of the last girl they mentioned in the dialogue? A. She didnt work hard. B. She wasnt on time. C. She didnt tell the truth. 答案: B11. Why are they going to have an interview? A. To find someone to teach
16、their kids. B. To find someone to clean the house. C. To find someone to look after their kids. 答案: C12. What quality is a must in the mans opinion? A. Being hard-working. B. Being honest. C. Being friendly. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick Friedman. Youre a frequent traveler. And
17、we also know that you eat out twice a day. How come are you so fond of eating out? M: When I got my first job back in 1982 and started traveling, I had no choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that made me feel good.
18、 The secret was the quality of the food and how well the food was prepared. I made an effort to find good restaurants as well as nice dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants? M: I have lived in many cities, and when I moved back to Sweden from the United States, peop
19、le asked me where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lot of ideas. Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together. Since I had all the facts about the restaurants I had been to, I starte
20、d to do that. W: How do you find restaurants? M: The best way is to ask the people there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand. 13. W
21、hat does Jan consider most important when he judges a restaurant? A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 答案: C14. When did Jan begin to write for a magazine? A. After he came back to Sweden. B. Before he went to the United States. C. As soon as h
22、e got his first job in 1982. 答案: A15. What may Jan do to find a good restaurant? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks. 答案: A16. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案: B听第10段
23、材料, 回答第1720题。Text 10The Huawei Watch is a smart watch for Android Wear. The watch was first announced on March 1st, 2015 at the Mobile World Congress, and officially released in Berlin on September 2nd, 2015. Although it looks more like a traditional watch than a smart watch, it has built-in Wi-Fi a
24、nd Bluetooth and supports Google Now voice commands. It also has a heart rate monitor, 4GB of storage, and more than 4, 000 apps to choose from in the Google Play Store. It can also receive texts and emails, as well as make and receive calls. Users describe the watch as beautiful, fashionable, and c
25、omfortable. Even though the watch is a costly $400, some users have complained about its short battery life, its large body, and the fact that it doesnt have GPS. The watch face is also hard to see at times, especially in the sun. Because the brightness doesnt change automatically, users must set it
26、 themselves when going inside or outside. The watch comes in gold, silver, or black, and users can pick from 50 different watch faces that either come pre-loaded or can be downloaded from Google Play. 17. When did the watch officially go on sale? A. On March 1st, 2015. B. On March 2nd, 2015. C. On S
27、eptember 2nd, 2015. 答案: C18. What has been built into the watch? A. Automatic brightness. B. Wi-Fi. C. GPS. 答案: B19. What do some users dislike about the watch? A. Its too large. B. It looks too traditional. C. It doesnt have enough storage. 答案: A20. How many watch faces can users choose from? A. 50
28、. B. 400. C. 4, 000. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)A(2020宁波高一检测)Notre-Dame, the cathedral (大教堂) that serves as one of Pariss most beloved monuments, is on fire. According to The New York Times, the fire began around 6: 30 p. m. local time, when tourists urgently rushed out of
29、the building. While Andre Finot, a spokesman for the cathedral, told The Times that the cause of the fire is still unknown and that no one has been hurt while damage to the building appears catastrophic(灾难性的). CNN reports that over 400 firefighters have been sent to fight the fire, but that they may
30、 be unable to save the cathedral. Built in the 12th century, Notre-Dame houses several relics important to Catholics (天主教徒). NBC News reports that relics from Saint Genevieve and Saint Denis may have been lost, together with a relic believed to be from Jesus Christs crown of thorns, but it states th
31、at authorities now believe that the cathedral has been saved from “total destruction”. Notre-Dame is visited by a reported 30, 000 people a day and 13 million people per year. Its destruction represents a global cultural loss. “This is just horrible”, Mohamed Megdoul, 33, a film producer and witness
32、 to the fire told The Times, speaking through tears. “A thousand years of history is being wiped away. This belonged to the whole world, and now its disappearing. ”French President Emmanuel Macron expressed his sadness on Twitter. “Notre-Dame of Paris in flames, ” reads an English translation of his
33、 statement. “Emotion for a whole nation. Thoughts for all Catholics and for all the French. Like all our countrymen, Im sad together to see this part of us burn. ” Other politicians, including Melania Trump, London Mayor Sadiq Khan, U. K. Prime Minister Theresa May also shared their sadness on Twitt
34、er. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章报道了举世闻名的法国巴黎圣母院发生火灾的相关信息。21. What do we know about Notre-Dame according to the passage? A. It has been completely destroyed by the fire. B. Its a huge political loss to the world. C. Its only meaningful to Catholics. D. The reason of the fire remained to be found out. 【解析】选D。细节
35、理解题。根据While Andre Finot, a spokesman for the cathedral, told The Times that the cause of the fire is still unknown and that no one has been hurt while damage to the building appears catastrophic可知这起火灾的原因还不得而知, 对建筑的破坏是灾难性的, 并没有说建筑被完全破坏了。故选D。22. What does the underlined sentence in the third paragraph
36、 imply? A. The history of France is destroyed because of the fire. B. The loss the fire caused is huge. C. The damage of Notre-Dame is being wiped off. D. The cathedral has been saved from “total destruction”. 【解析】选B。句意理解题。根据第三段“ Its destruction represents a global cultural loss. ”“A thousand years
37、of history is being wiped away. ”可知, 它的毁灭代表了全球文化的损失。Mohamed Megdoul说道: 这很糟糕, 一千年的历史就这样被破坏殆尽。wipe away擦掉。由此判断出这句话显示了火灾造成的损失是巨大的。故选B。23. Whats the purpose of writing the passage? A. To report a disaster of Notre-Dame. B. To express peoples sadness of the destruction. C. To emphasize the value of Notre
38、-Dame. D. To show the concerns from the worldwide. 【解析】选A。推理判断题。通览全文可知本文是一篇新闻报道, 文章报道了举世闻名的法国巴黎圣母院发生火灾的相关信息。因此本文的目的在于报道巴黎圣母院遭遇的巨大灾难。故选A。B(2020成都高一检测)Now in 2019, jazz music is an important part of Indianapolis art culture. Jazz clubs around the city still host concerts with local jazz musicians like
39、 Rob Dixon and Joel Tucker. One of these clubs, the Chatterbox Jazz Club, still has live jazz seven nights a week. But the real history of jazz in Indy is much less simple. Along with the Avenues culture, jazz music was gone from the streets for many years. Indiana Avenue was the heart of a neighbor
40、hood along the White River. It was a center for black music and live streetmusic. The wealthy avoided this area. So it became a place that poorer families, including many African-American and immigrant (移民) families, moved to. Jazz prospered in the mix of American cultures around the Avenue in the 1
41、930s and 1940s. But in the 1950s, things changed. After the war, there were projects to make the city beautiful and build a university nearby. Both of these seemed like good changes. However, the new university and buildings caused poorer families to have to leave the area. This destroyed the Indian
42、a Avenue communityand with it, its jazz culture. After many years, Indianapolis remembered the value of its arts and music culture. It began to bring back lost cultures such as live music on the Avenue. To do so, it began to make new changes. The changes included repairing historic areas like the Av
43、enue. Once again, the high living costs in these historic arts areas pushed low-income families out. Today there are several old-style jazz clubs where friends can meet up to remember the past or just enjoy a summer evening. It might seem at first that jazz is alive again, but there is a sad reality
44、 behind these jazz clubs: Modern Indy jazz is only a shadow (影子) of the lively culture that was once on Indiana Avenue. 【文章大意】文章讲述了2019年爵士乐仍然是印第安纳波利斯艺术文化的重要组成部分, 但是它的本土文化消失了。24. What does the author mainly want to say in Paragraph 1? A. Jazz clubs can make money. B. Jazz musicians often hold concert
45、s. C. Jazz music is popular in Indianapolis. D. Jazz culture is just part of Indianapolis culture. 【解析】选C。主旨大意题。根据第一段中Now in 2019, jazz music is an important part of Indianapolis art culture. 现在到了2019年, 爵士乐是印第安纳波利斯艺术文化的重要组成部分。可知, 第一段主要是介绍了爵士乐在印第安纳波利斯很受欢迎。故选C项。25. What does the underlined word “prosp
46、ered” in Paragraph 4 mean? A. Disappeared quickly. B. Arrived soon. C. Recovered soon. D. Developed well. 【解析】选D。词义猜测题。根据第四段中划线词下文But in the 1950s, things changed. . . . However, the new university and buildings caused poorer families to have to leave the area. This destroyed the Indiana Avenue comm
47、unityand with it, its jazz culture. 但在20世纪50年代, 情况发生了变化。然而, 新的大学和建筑使得贫困家庭不得不离开这个地区。这摧毁了印第安纳大道社区, 也随之摧毁了它的爵士乐文化。可知, 转折词But之后描述了爵士乐的衰落, 因此推测出划线词prospered意为“兴盛、蓬勃发展”。故选D项。26. What did Indianapolis do to bring back its lost culture? A. It rebuilt some old important areas. B. It invited old jazz musician
48、s to sing in the city. C. It educated people about the value of music culture. D. It settled low-income families in the Indiana Avenue community. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段中It began to bring back lost cultures such as live music on the Avenue. To do so, it began to make new changes. The changes included r
49、epairing historic areas like the Avenue. 它开始带回失落的文化, 比如大街上的现场音乐。为此, 它开始做出新的改变。这些改变包括修复像Avenue这样的历史街区。可知, 它重建了一些旧的重要区域。故选A项。27. According to the passage, which of the following about modern Indy jazz is true? A. Its home culture is gone. B. Its styles are too traditional. C. It shows the sadness of t
50、he poor. D. It is no longer a favorite of the young. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中It might seem at first that jazz is alive again, but there is a sad reality behind these jazz clubs: Modern Indy jazz is only a shadow of the lively culture that was once on Indiana Avenue. 乍一看, 爵士乐似乎又活了起来, 但在这些爵士乐俱乐部背后却有一个可悲的现
51、实: 现代印第安纳爵士乐只是曾经活跃在印第安纳大道上的文化的一个影子。可知, 爵士乐的本土文化消失了。故选A项。C(2020北京高一检测)Hermit crabs are natures recyclers. They eat waste and help keep oceans and shores clean. Unlike other crabs, the hermit crab has a thin outer shell over its soft tail. This makes the hermit crab easy prey for hungry predators(天敌).
52、 Hermit crabs stay safe by living in old seashells. A hermit crab is picky(挑剔的); it tries on many shells until it finds one that fits just right. In recent years, however, many hermit crabs have had trouble finding their perfect homes. What is the problems? There are not enough shells to go around!
53、One reason for the seashell shortage is that ocean water is not as clean as it once was. This has caused chemical changes to sea water. Some sea animals, like snails, are affected by these changes. Now there are fewer snails making shells. People visiting the beach often take shells home as souvenir
54、s(纪念品). This is another problem. Other people even take shells for their own pet hermit crabs! They do not realize that hermit crabs in the wild need those shells too. Now people are working to solve this hermit crab housing shortage. They are teaching beach-Boers to leave seashells where they belon
55、gat the seashore! Some people even make fake seashells that they hope the hermit crabs will like. For example, a group called Project Shelter invited people who visited their website to create different designs for hermit crab shells. These designers had a lot to consider. What kind of material shou
56、ld be used to build a seashell. The material must be light enough for the hermit crab to carry, but strong enough to protect the crab from predators. The man-made shells could not contain glue or any other substance(物质)that might harm a hermit crab. Another challenge with building a hermit crab home
57、 was the opening to the shell. Too big would mean the crab would not feel safe. Too small would be uncomfortable, and the crab would not want to move in. The Project Shelter shells are placed in the wild for hermit crabs to find. Lucky hermit crabs can move into these new dream homes. 【文章大意】文章讲述的是寄居
58、蟹生存的贝壳越来越少的现状及人类努力为它们建的新家。28. Where can hermit crabs stay safe? A. In different old seashells. B. Behind the waste theyll eat. C. In their own thin outer shells. D. Under the stones at the seashore. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中Hermit crabs stay safe by living in old seashells. 可知, 寄居蟹在不同的旧贝壳中安身。故选A。29. Accor
59、ding to the passage, what should be put in the webs? A. The methods to recycle the wastes. B. The ways to help the hermit crabs. C. The materials of seashells. D. The designs of websites. 【解析】选B。推理判断题。文章结构是先提出问题寄居蟹的家园日益减少; 然后分析原因; 下面就应该是想办法解决问题。根据第三段中Now people are working to solve this hermit crab
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
