2020-2021学年新教材高中英语 模块综合检测(一)(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 模块综合检测一含解析新人教版选择性必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 模块 综合 检测 解析 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ATravelling to Europe to see its famous monuments like the Eiffel Tower in Paris and the Colosseum(古罗马竞技场)in Rome,is not exactly the ideal vacation for kids.Fortunately,Europe has more to offer than lots of old churches and ancient history.You can enjoy some fun
2、with your kids in the sun at some of the famous beaches of the continent.Mykonos,GreeceThe closer you get to the equator,the longer the beach season is,and Greece is wonderful for that.You can enjoy beautiful green water,public chairs and lovely umbrellas at the beaches in Mykonos.Dubrovnik,CroatiaT
3、heres nothing more attractive than the beautiful beaches bordering Dubrovnik,Croatias most beautiful city. Its surrounded by stone walls like a castle.It almost makes you feel like youre suntanning(晒黑皮肤)at Hogwarts,where the hero Harry Potter of the story is trained!Sicily,ItalyRabbit Beach on the i
4、sland of Sicily offers shallow and crystal clear waters,making it a perfect beach for families with young children.And if you want to add interest to your experience,try snorkeling(徒手潜水)Nice,FranceLined with palm trees and firstclass hotels,the city of Nice,located on the French Riviera,offers a who
5、le coastline of Mediterranean beaches.Because theyre in the heart of the city,these beaches attract a large crowd.So if youre looking for something more private,youll have to travel a few miles outside of the city center.Ribadeo,SpainAt low tide,Playa de las Catedrales in Ribadeo,Spain is the perfec
6、t beach to take in the natural wonders without urban amusements like restaurants,bars or huge crowds.It boasts beautiful wild flowers and unique rock formations making it truly a picture worthy.【语篇解读】本文主要介绍了几个适合孩子去度假的欧洲旅游胜地。1What makes Dubrovnik so special?AIt is surrounded by stone walls.BIt has th
7、e most attractive coastline.CIt has the longest beach season.DIt is the training center of Harry Potter.A细节理解题。根据第三段的“Theres nothing more attractive. Its surrounded by stone walls like a castle.”可知,Dubrovnik的特别之处就是它像城堡一样被石墙围绕。2If you plan to go to a beach in the city,where should you go?AMykonos.BSi
8、cily.CNice.DRibadeo.C细节理解题。根据倒数第二段的第二句“Because theyre in the heart of the city,these beaches attract a large crowd.”可知,选C。3Which of the following is true about Ribadeo?AVisitors can try snorkeling there.BIt offers visitors firstclass hotels.CIt has restaurants,bars and huge crowds.DVisitors can enjo
9、y unique rock formations there.D细节理解题。根据最后一段的最后一句“It boasts beautiful wild flowers and unique rock formations making it truly a picture worthy.”可知,游客们可以欣赏到Ribadeo独一无二的岩石构造。4What do all the beaches have in common?AThey have beautiful wild flowers.BThey are famous European beaches.CThey are wellknown
10、for their green water.DThey provide visitors with urban amusements.B细节理解题。根椐第一段中出现的“Europe”和“You can enjoy some fun.the continent.”可知,文章中介绍的所有景点都在欧洲,结合全文可知,这些景点都是海滩。BIt began as a game:High school and college students studying computer technology figured out they could use personal computers to brea
11、k into telephone company computers and make free,longdistance telephone calls. These young computer talents soon gained the name “hackers”Police arrested a few hackers,but many went on to even more complex hacking. One of them was arrested for making illegal telephone calls and later he used a phone
12、 to change a police officers credit records to get back at the officer for arresting him. He also used a computer to change his college records to give himself better grades.As hackers gained experience,they began invading computers at banks,airlines and other businesses. In one case a hacker instru
13、cted an airlines computer to give him free airplane tickets.The US. government is worried that hackers may break into its networks of defense computers. The governments secrets are easily attacked because thousands of government computers are connected by telephone lines that hackers can get into.In
14、 November 1988,a college student entered a US. Defense Department computer network called Arpanet. The hacker injected a computer program that made copies of itself throughout Arpanet. Some hackers use viruses to destroy all the data in a computer. But in this case,government officials shut down the
15、 network before the program reached every computer in the system. Shutting down the system angered many researchers who were using the computers. The hacker turned himself in to the police and he was charged with a crime.The incident put the spotlight on computer hacking in the United States. Many c
16、ompanies have hired experts to protect their computers from hackers,and many computer experts now advise companies on how to protect their computers.The US. government believes foreign governments have hired hackers to try to break into topsecret defense computers.Experts disagree over whether a com
17、puter network can ever be safe from hacking. But in the future,some of the most outstanding minds in the US. will be working to frustrate the attempts of computer hackers.【语篇解读】本文讲述了“黑客”的由来和威胁,以及公司和政府对此采取的应对措施。5What did the first hackers do?AThey broke into government computers.BThey destroyed airpl
18、ane ticket systems.CThey played computer games.DThey made free phone calls.D推理判断题。根据第一段中的“It began as a game:.figured out they could use personal computers to break into telephone company computers and make free,longdistance telephone calls. These young computer talents soon gained the name hackers”
19、可知它(也就是黑客)起初是一个游戏:学习计算机的高中生和大学生发现他们可以使用个人电脑闯入电话公司的电脑并拨打免费的长途电话。这些年轻的计算机人才很快就被称为“黑客”。这说明这些高中生和大学生是第一批黑客,他们拨打了免费的电话,故选D项。6Why can US. government computers be easily hacked into?AThey have no defense systems.BThey are connected by telephone lines.CThey are partly accessible to the public.DThey lack com
20、plex processing programs.B细节理解题。根据第四段中的“The governments secrets are easily attacked because thousands of government computers are connected by telephone lines that hackers can get into.”可知政府的秘密很容易被攻击,因为成千上万的政府计算机被容易受黑客侵入的电话线连接起来。故选B项。7What happened to the government computers in November 1988?AThey
21、lost all of the important data.BThey were shut down by researchers.CThey were invaded by a college student.DThey got totally ruined by a computer program.C细节理解题。根据第五段中的“In November 1988,a college student entered a US. Defense Department computer network called Arpanet. The hacker injected a computer
22、 program that made copies of itself throughout Arpanet.”可知1988年11月,一名大学生进入美国国防部的计算机网络Arpanet并注入了一个计算机程序,这个程序可以通过Arpanet进行自我复制。也就是说,美国政府的电脑被一个大学生入侵了,故选C项。8What did companies decide to do to protect their computer systems?AEmploy computer talents.BBuild secret defense systems.CAsk the government for h
23、elp.DCollect and analyze the data of hackers.A细节理解题。根据倒数第三段中的“Many companies have hired experts to protect their computers from hackers,and many computer experts now advise companies on how to protect their computers. ”许多公司聘请了专家来保护他们的计算机免受黑客攻击并且许多计算机专家如今会建议公司如何保护他们的计算机。故选A项。CIts shocking that countl
24、ess species become extinct every year and such extinction means forever. To change the situation,scientists are now on their way to bringing back extinct species.DNA is the chemical that carries the structure of a living thing,which is needed by researchers to bring back a species. Dinosaurs have be
25、en gone too long for any of their DNA to remain in fossils. However it seems possible to bring back more recently extinct species such as Ice Age animal,the woolly mammoth. In 2015,a team of Spanish and French scientists recreated the Pyrenean ibex,which had gone extinct three years earlier. The new
26、 animal didnt survive long,but scientific advances should improve the success rate. In January,Australian scientists announced that they were trying to restore the brooding frog.That we can bring species back doesnt mean that we should. There may be benefits to bring back a species. But theres no wa
27、y to know how it will turn out. For example,would a passenger pigeon fit into its old habitat? Or might it crowd out existing species?Environmentalists worry that our ability to bring species back might cut down support for the hard work of traditional conservation. Why bother to preserve a wild lif
28、e habitat or fight poachers(偷猎者) if we know we can make up for our mistakes?But those extinctions are our mistakes to correct. As environmentalist Stewart Brand put it,“Humans have the ability to repair some of that damage.”We would do well to remember the lesson of Jurassic Park: Continue with caut
29、ion.【语篇解读】本文讲述的是让灭绝的物种回归。令人震惊的是,每年都有无数的物种灭绝,而这样的灭绝意味着永远。为了改变这种状况,科学家们现在正着手让灭绝的物种回归。9What can we know from Paragraph 2?AScientists have successfully brought back some dinosaurs.BIts likely for scientists to bring back recently extinct animals.CScientists have discovered DNA of all Ice Age species in
30、fossils.DIce Age animals live longer than before after being brought back to life.B细节理解题。根据第二段中的“However it seems possible to bring back more recently extinct species such as Ice Age animal,the woolly mammoth.”然而,似乎有可能使最近灭绝的物种重新出现,比如冰河时代的猛犸象。由此可知,科学家很可能会把最近灭绝的动物带回来。故选B。10Paragraph 3 mainly shows tha
31、t bringing back extinct species is AharmfulBrealisticChelpfulDdoubleedgedD推理判断题。根据第三段“That we can bring species back doesnt mean that we should. There may be benefits to bring back a species. But theres no way to know how it will turn out. For example,would a passenger pigeon fit into its old habita
32、t? Or might it crowd out existing species?”我们能让物种回归并不意味着我们应该这么做。把一个物种带回来可能会有好处。但是没有办法知道结果会怎样。例如,信鸽能适应它原来的栖息地吗?或者它会排挤现存物种吗?可知,第三段主要表明,把灭绝的物种带回地球是一把双刃剑。故选D。11What makes environmentalists worried according to the passage?AScientists cannot make up for the mistakes they made in DNA research.BScientists
33、still lack technical support to bring back extinct species to life.CTraditional conservation seems useless when restoring species is available.DSpecies that will be brought back to life after distinction will not survive long.C推理判断题。根据第四段“Environmentalists worry that our ability to bring species bac
34、k might cut down support for the hard work of traditional conservation. Why bother to preserve a wild life habitat or fight poachers if we know we can make up for our mistakes?”环保人士担心,我们将物种带回地球的能力可能会减少对传统保护工作的支持。如果我们知道我们可以弥补我们的错误,为什么还要费心去保护野生动物栖息地或打击偷猎者呢?可知,当恢复物种可用时,传统的保护似乎毫无用处。故选C。12What is the pro
35、bable attitude of Stewart Brand toward bringing extinct species back to life?ACritical.BWorried.CDisapproving.DSupportive.D推理判断题。根据倒数第二段“But those extinctions are our mistakes to correct. As environmentalist Stewart Brand put it,Humans have the ability to repair some of that damage.” 但这些灭绝是我们需要纠正的错误
36、。正如环保主义者斯图尔特布兰德所说的,人类有能力修复其中的一些损害。可知,斯图尔特布兰德对于让灭绝的物种复活持支持的态度。故选D。DThe streets of Stockholm may be cold and snowy during winter,but it is one of the worlds hottest startup(创业) centers and a good choice for people with talent worldwide.Once the snow melts(融化) in early spring,the city is among the gree
37、nest in the world. Two thirds of Stockholm is made up of either water or parks,and locals make it the first thing to enjoy these peaceful surroundings. Less than 1% of Swedish employees work more than 50 hours per week.The quality of life is important. New parents are given 480 days of leave to look
38、 after their babies,while childcare is heavily supported in various sides. Little wonder that Sweden was rated the best location in the world for family life. Adam Webb,34,a British businessman and fatherofone,said,“Everything is set towards helping parents,from giving dads time off on almost full p
39、ay to free bus rides for anyone with a baby carriage.”Stockholm is also proud of what Vogue magazine recently ranked as Europes coolest neighborhood. On the island of Sodermalm,just south of the city center,independent record stores still make money,while plenty of cafes offer a taste for Scandinavi
40、as love affairs with timeless style.Many major international companies,including H&M and Ericsson,offer expats(外来者) accommodation for the first three months of their contracts(合同) in Stockholm. But other foreigners arriving in the city are left to battle with a unique property market and a shortage
41、of apartments. More than a third of Swedes live in rented housing,half of which is owned by local governments or state rental companies. If youre lucky enough to get a firsthand contract for this kind of accommodation,it is yours for life. Expats are welcome to join the queue,but in Stockholm they w
42、ill find around half a million locals in front of them and an average wait of nine years.“Finding a place to live is the single biggest challenge when moving to Stockholm,but there is a lot going on to try and solve the problem,” said Julika Lamberth from Stockholm Business Region,a statefunded comp
43、any working to increase investment in the city.【语篇解读】本文介绍了斯德哥尔摩是工作家庭最宜居住的城市。13Stockholm attracts international talent probably because of its Abeautiful weatherBfree apartmentsCworking policies for employeesDwidespread greenness in the cityC细节理解题。由第一段“.but it is one of the worlds hottest startup cen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445894.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
妙用游戏,让“成语”在儿童心中扎根.pdf
