2020-2021学年新教材高中英语 课时作业13 Unit 3 Diverse Cultures Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时作业13 Unit Diverse Cultures Discovering Useful Structures习题含解析
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Diverse Cultures.阅读理解It was dinner time for the Rangers, a group of mostly Indigenous (本地的) Australians who had spent a long day cleaning up the polluted beaches of the continents northern coast. Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the stars on an open fire,
2、 as their ancestors did.The Rangers are of more than 100 Indigenous groups spread across Australia who have taken on the job of protecting the land of their forefathers. In Arnhem Land, they are the protectors of 3,300 square miles of land and sea. They comb the beaches by hand, picking up as much r
3、ubbish as possible. The task is very difficult as each day it delivers waves of new rubbish.For the Rangers, cleaning the beaches is more than a vacation. For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to preserving their history.However, colonization fo
4、rcefully broke their connection to the land generations ago. Indigenous people were displaced and their cultural practices outlawed. Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plant and animal sp
5、ecies, bush fires and land mismanagement.In recent years, the government has restored more than 20 percent of Australias land to Indigenous owners. Since 2007,the Indigenous Rangers Organizations have been at work protecting this land.Luck, one of the few nonIndigenous employees working with the Ran
6、gers, said the combination of old and new techniques and an appreciation for the culture of Indigenous workers has been critical to the programs success.“You are working with staff who see the world different to you, so there is a much higher focus on the cultural aspects of work and life,” he said.
7、“Being a ranger is a source of confidence. You feel strong,” said Terence, a senior ranger. “Here we still live on the land. The culture is still alive.”这是一篇新闻报道。短文报道了澳大利亚人土著人Rangers,他们保护环境,捡拾垃圾,承担着保护祖先土地的任务,对他们来说,保护环境就等于保护他们的历史和他们的文化。少数非土著人也与Rangers一起工作来保护他们的文化。1What did Indigenous Australians live
8、 on in the past?ARubbish picked up by hand.BProtecting the land.CCatching the fish and seafood.DInvasive plants and animals.答案:C解析:细节理解题。由第一段“ Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the stars on an open fire, as their ancestors did.”可知,他们像他们的祖先一样,在星空下吃着篝火煮熟的新鲜的鱼和海鲜。所以
9、澳大利亚土著居民过去过着以捕鱼和打捞海鲜为主的生活。故C选项正确。2What do the Rangers think of cleaning the beaches?AIts a job of their ancestors.BIts just a vacation.CIts a difficult task.DIts their culture.答案:D解析:细节理解题。由第三段“For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to preserving
10、 their history”可知,对于一个文化与土地紧密相连的民族来说,保护环境就等于保护他们的历史。所以Rangers认为清理海滩就是保护他们的文化。故D选项正确。3Why has the government restored the land to Indigenous owners?AThe polluted land needs better management.BTheir cultural practices were outlawed.CThe people were too strong.DThe land belongs to them.答案:A解析:推理判断题。由第四
11、段“Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plant and animal species, bush fires and land mismanagement.”可知,成千上万年的传统的土地管理模式结束了,因此,这个国家的许多地区现在面临着来自外来动植物物种的入侵、丛林火灾和土地管理不善的严重灾难。所以政府要将土地归还给原著居民是因为被污
12、染的土地需要他们更好地管理。故A选项正确。4What can we learn from the last three paragraphs?ANot many employees are the Indigenous Australians.BCulture is important to the Indigenous Australians.CTheir new techniques are successful.DBoth Luck and Terence are rangers.答案:B解析:推理判断题。由倒数后三段“the combination of old and new tec
13、hniques and an appreciation for the culture of Indigenous workers has been critical to the programs success.”和“You are working with staff who see the world different to you, so there is a much higher focus on the cultural aspects of work and life, he said.” 及“The culture is still alive.”可知,新老技术的结合以及
14、对土著人文化的欣赏对该项目的成功至关重要。他说:“你的同事和你有着不同的世界观,所以应更加关注工作和生活中的文化方面。”这种文化仍然存在。所以通过Luck和 Terence所说的话可以判断出,从最后三段中能学到,文化对澳大利亚土著居民很重要。故B选项正确。.七选五Reasons you should make time for the sunsetHeres why you should consider making time to watch the sunset1It can slow down time.Seriously. By witnessing the beauty of th
15、e sunset, you can slow down your perception (感知) of time. 1 Amazingly, by taking the time to look at the vast sky, were actually empowering ourselves to regain control of the clock.2It can provide energy for you.Even if you have to go back to the office after you watch that last sliver disappear bel
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445971.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级上册语文课件-回顾 拓展七∣人教新课标(共12张PPT).ppt
