2020-2021学年新教材高中英语 课时作业24 UNIT 4 NATURAL DISASTERS Listening and Talking(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时作业24 UNIT NATURAL DISASTERS Listening and Talking含解析新人教版必修第一册 2020 2021 学年 新教材
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 NATURAL DISASTERS.阅读理解The City of Christchurch, New Zealand was struck by a 7.1magnitude earthquake on the early morning of Saturday, September 4,2010.No tsunami alert was reported. The countrys army troops were on standby to assist victims and disaster recovery operation. New Zealands Prime
2、Minister John Key, flew to the affected area to inspect and assess the situation of the damaged city. The Prime Minister said that the full assessment of the damages would possibly take months to know the severity of damages. Based from his assessment on what he saw in the area, it could cost at lea
3、st 2 billion New Zealand dollars or US$1.4 billion for reconstruction.“An absolute miracle that no one died,” Prime Minister John Key said. Two were seriously injured from this quake and thousands of local residents were awakened after being shaken at 4:35 am of that Saturday.There were people trapp
4、ed inside the damaged buildings but fortunately none were reported dead from the rubble of the damaged buildings.“Were all feeling scaredweve just had some significant aftershocks,” a survivor told TV One News. “Tonight were just people in the face of a massive natural disaster, trying to help each
5、other and were grateful we havent lost a life.”GNS Science reported 29 aftershocks within the 14 hours after the quake, with strength from magnitude 3.7 to 5.4.New_Zealand_is_no_stranger_to_earthquakes. The country experiences more than 14,000 earthquakes a yearbut only about 150 are felt by people.
6、“Many buildings here were built with earthquake protection measures. However, in most cities in developing countries, people build how they want to and therere no building controls to force them to build to a higher standard thats safe,” Andrew Charleson, an architecture professor at Victoria Univer
7、sity of Wellington told CNN.本文是一篇记叙文。本文讲述巨大地震袭击新西兰城市Christchurch。1How many people were killed in the New Zealand earthquake on September 4, 2010?A250,000. B29.C2.D0.答案:D解析:细节理解题。 由第三段引用的Prime Minister John Key所说的话An absolute miracle that no one died可以看出,这次地震没有人遇难。故选D。2After the earthquake, all of th
8、e following occurred EXCEPT that _.Aa number of aftershocks broke outBarmy troops were there to helpCno people were injured or killedDthe full assessment of the damages cant take in a short time答案:C解析:细节理解题。由第三段的Two were seriously injured from this quake.可知,地震中有两人受了重伤。故选C。3What does the underlined s
9、entence mean?AEarthquakes break out frequently in New Zealand.BThe earthquakes breaking out in New Zealand are very strange.CThe earthquakes breaking out in New Zealand are unusual.DEarthquakes rarely hit New Zealand.答案:A解析:句意理解题。由下文The country experiences more than 14,000 earthquakes a year这个国家一年有1
10、4 000多次地震,可以看出,在新西兰经常发生地震。故选A。4Whats the main idea of the passage?ANo one was ever killed in earthquakes in New Zealand.BA massive earthquake struck the city of Christchurch of New Zealand.CNew Zealand has strict laws to guarantee the buildings safety.DA miracle happened in the terrible earthquake.答
11、案:B解析:主旨大意题。文章报道了新西兰城市Christchurch的一次地震的情况, 可知最好标题是巨大地震袭击新西兰Christchurch,故选B。.完形填空Mr Glen is a millionaire. Years ago, after returning from abroad to his motherland, he _1_ his company. Speaking of success, Glen often tells us a story about his extra expensive “school” fee. He always _2_ his success
12、 to it.At that time, Glen, who already got a Ph.D.degree, _3_ to return home, starting a company. Before leaving, he bought a Rolex watch with the _4_ made through years. At the airport he had to accept the routine customs(海关) check. The watch on his wrist was also required to be taken down for _5_.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446034.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《全优设计》2017版高三语文(山东专用)一轮复习:第1部分 语言文字运用1.1 识记现代汉语普通话常用字的字音2 课件 .ppt
