2020-2021学年新教材高中英语 课时作业30 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD Reading for Writing(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时作业30 UNIT LANGUAGES AROUND THE WORLD Reading for Writing含解析新人教版必修第一册 2020 2021
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD.阅读理解There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers, he used two buckets(桶). One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one, which had seen many years of service, but was now past its best.Every mo
2、rning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled(溢出). The old bucket felt very ashamed because of its holes: be
3、fore it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.Sometimes the new bucket would say, “See how capable I am! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I dont know why he still bothers with you. What a waste of space you are!”And all that the old bucke
4、t could say was, “I know Im not very useful, but I can only do my best. Im happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.”One day, the gardener heard that kind of conversation. After watering the flowers as usual, he said, “You both have done your work very well. Now I am g
5、oing to carry you back. I want you to look carefully along the path.”Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare(光秃秃的)earth; on the other side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flowers
6、, leading all the way to the garden.文章讲述了一个园艺工人一直在使用一只破桶来浇花,以此告诉我们任何一样事物的存在都是有理由的。1What does the underlined word “dilapidated” probably mean?AGreat. BDark.CWornout. DExcellent.答案:C解析:词义猜测题。根据前一句One was a shiny and new bucket.The other was a very old and dilapidated one,which had seen many years of s
7、ervice,but was now past its best.可知,该词意思与old相近,是指这只桶是破旧的,下文The old bucket felt very ashamed because of its holes也给了提示。故选C。2What was the old bucket ashamed of?AHis past. BHis aging.CHis manner. DHis leaking.答案:D解析:细节理解题。根据第二段最后The old bucket felt very ashamed because of its holes:before it reached th
8、e flowerbeds,much water had leaked along the path.可知,旧桶对自己的漏水很羞愧,故选D。3The new bucket made conversations with the old one mainly to _.Alaugh at the old one Btake pity on the old oneCshow off its beautiful looks Dpraise the gardeners kindness答案:A解析:推理判断题。根据第三段See how capable I am!How good it is that t
9、he gardener has me to water the flowers every day!I dont know why he still bothers with you.What a waste of space you are!(看看我有多能干!园丁让我每天给花浇水,真是太好了!我不知道为什么他仍然使用你。你真是浪费空间!)可推知,新桶与旧桶对话主要是为了嘲笑旧桶,故选A。4Why was the old bucket still kept by the gardener?ABecause it was used to keep a balance.BBecause it st
10、ayed in its best condition.CBecause it was taken as a treasure.DBecause it had its own function.答案:D解析:推理判断题。根据文章最后一段Then the two buckets did so. All along the path,they noticed,on the side where the new bucket was carried,there was just bare(光秃秃的)earth;on the other side where the old bucket was car
11、ried,there was a joyous row of wild flowers,leading all the way to the garden.可知,这只破桶也有作用和价值,因为漏水,它浇灌了通向花园的路边的花草,故它的存在仍然是有价值的,故选D。.七选五Are you having trouble concentrating when youre reading a book or listening to a lecture? This list of activities might help to improve your study habits.Make a List.
12、 We often have trouble paying attention to one thing because our brain wants to think about something else. _1_ You dont worry about whatever else you should be doing.Sleep More. Studies show that people who sleep fewer than eight hours a night for a period of time have slower response systems and m
13、ore difficulty recalling information. _2_ Eat Healthier Foods. Many people enjoy foods high in fats and sugars. _3_ They might give you a temporary burst of energy. However, that energy is soon followed by a crash.Reduce Screen Time. This may be the most unpopular suggestion among young people. Scre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446056.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
