四川省绵阳市2020届高三英语第三次诊断性考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳市 2020 届高三 英语 第三次 诊断 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳市2020届高三英语第三次诊断性考试试题(含解析)第I卷(选择题,共100分)第一部分 听力(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分30分)回答听力部分时,先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题并阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.5. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1
2、. WhatdocsJerrythinkTracyisdoing?A Takingabreak. B. Sendinge-mails. C. Preparingaworkschedule.2. WhereisAmandanow?A. Inthelibrary. B. Inthewomansoffice. C. Intheclassroom.3. Whydoesthewomanthinkshefeelsbad?A. Shedidntrestwell. B. Shedidnteatenough. C. Shehasaheartproblem.4. What can welearn aboutthe
3、 newboy?A. Heisthemansfriend.B. Heenjoystalkingtoothers.C. Hejuststartshisfirstdayof schoolthere.5. Whenwillthespeakersmeet?A. At7:30. B. At8:00. C. At8:30.第二节(共15小題;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所給的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读
4、两遍。听第6段材料,回答第6-7题。6. Whatkindof noveldoesthemansfatherlike?A. Detectivenovels. B. Historicalnovels. C. Romanticnovels.7. Whatdoesthemanthinkof hisfather?A. Humorous. B. Knowledgeable. C. Forgetful.听第7段材料,回答第8-9题。8. WhenisSherrysbirthday?A. Tomorrow. B. Thedayaftertomorrow. C. The day before yesterda
5、y.9. Whatwilltheman andthewoman buyfor Sherry?A. Someflowers. B. Arecord. C. Somechocolates.听第8段材斜,回答第10至12题。10, Whatsthewomansimpressionofthemansapartment?A. Itscleanandtidy. B. Itsinamess. C. Itssmallbutcomfortable.11. Whatsthewomansadviceforthemansproblem?A. Do the housework himself. B. Go to the
6、 cinema. C. Go to a concert.12. Whatwillthespeakersdoaftertheconversation?A. Eatinarestaurant. B. Gotothecinema. C. Gotoaconcert.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whendidthewomanlookatthephotoalbumslasttime?A. Tenyearsago. B. Twentyyearsago. C. Thirtyyearsago.14. Howdidthemanrecognizethewomaninthefirstpicture?A.
7、 Fromherskirt. B. Fromherstraighthair. C. Fromhersmile.15. Howdidthewomansleggetinjuredinthesecondpicture?A. Shehurtitwhileskiing.B. Sheinjureditinacaraccident,C. Shehadabadfalltwoyearsearlier.16. Whatistherelationshipbetweenthespeakers?A. Friends. B. Motherandson. C. Husbandandwife.听第10段材料,回答第17至20
8、题。17. Wheredidwesternculturebegin?A. InwesternEurope. B. InAncientGreece. C. InRome.18. WhatinfluencedtheNorthAmericanculturemostinrecentcenturies?A. Arts. B. Science. C. Government.19. Whathasprovidedanewsourceforwesternvalues?A. Modemliterature.B. 1hemovingpopulation.C. Theinventionof televisionan
9、dtheInternet.20. What is the speaker probably doing?A. Giving a lecture. B. Conducting a TV show. C. Hosting a radio program.第二部分 阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。AThe CLF Art Cafe, PeckhamPlaying different kinds of music, it has a ni
10、ght to serve most tastes. As one of the leading places for the creative arts, the building is full of friendly but crazy students and young people devoted to having a good time. But for those who arent interested in making the ceiling sweat, there is an open-air rooftop, monthly plays and regular sh
11、owings of films.Roxy, FitzroviaIn the heart of Londons shopping center lies one of the flagships for a student night out in London. After showing their Student IDs, students head down into the basement (地下室) of the Roxy where they are thrown into a group of young people from all backgrounds and coun
12、tries. Whether for a few drinks and a chat or a dance along to the sound of the latest hits, the Roxys half-priced cocktail (鸡尾酒) will make sure you arc satisfied.Bar Kick, ShoreditchFor students who are very busy and have forgotten how to relax, keep yourself focused while you play a game of table
13、football. Put yourself into the crowd of bars and clubs Shoreditch has to offer, Bar Kick presents students with a quiet evening. At street level, it seems like any other bar. Heading downstairs youll find almost a dozen football tables replacing the dance floor, giving it a competitive edge to an e
14、vening away from school work.The Court, Tottenham Court RoadFor an affordable meal and drinks on a Sunday before a week of stress, head over to The Court. Combining the perfect combination of traditional pub comforts with student prices, the central London pub offers a quiet place as you catch up wi
15、th classmates and forget about the stresses of being a student.1. Which seems to be a wise pick for a quiet student with a tight budget?A. The CLF Art CafeB. The CourtC. Bar KickD. Roxy2. According to the text, what do we know about Roxy?A. It mainly appeals to foreign students.B. It lies far from L
16、ondons downtown.C. It requires customers proof of identity.D. It offers customers service at half price.3. What makes Bar Kick different from the other three bars mentioned?A. It has a dance floor made of special material.B. It is a place for people to enjoy quietness.C. It looks different from othe
17、rs in the street.D. It provides table games for its customers,【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。文章对四个酒吧的情况进行了介绍。【1题详解】细节理解题。由The Court, Tottenham Court Road中的 Combining the perfect combination of traditional pub comforts with student prices, the central London pub offers a quiet place as you catch up wi
18、th classmates and forget about the stresses of being a student.(伦敦市中心的酒吧将传统酒吧的舒适与学生的价格完美地结合在一起,为你提供了一个安静的地方,让你可以赶上同学,忘记作为学生的压力)可知一名手头很紧并且喜欢安静的学生,最明智的选择是The Court。故选B。【2题详解】细节理解题。由Roxy, Fitzrovia中的After showing their Student IDs,可知Roxy要求顾客的身份证明。故选C。【3题详解】细节理解题。由Bar Kick, Shoreditch中的Heading downstair
19、s youll find almost a dozen football tables replacing the dance floor, giving it a competitive edge to an evening away from school work.(下楼的时候,你会发现几乎有十几张足球桌取代了舞池,这让它在一个远离学校工作的晚上更具竞争力)可知Bar Kick与其他三个酒吧的不同之处在于它为顾客提供桌面游戏。故选D。BOn a cool morning, Wilson Kasaine heads out along a dirt path in southern Ken
20、ya. His calmness makes it easy to forget that hes tracking one of the most dangerous animals in the world. Kasaine is tracking lionsespecially one lion called Marti, who is the real-life Lion King of Selenkay Conservancy.Tracking lions on foot may sound like a death wish, but Kasaine has been doing
21、it for most of his life. Born into a traditional Maasai family he quickly grew to understand the beauty and danger of wildlife. Living with big wild animals forces him to develop a good sense of where they have been and where they may be going. During his 12-kilometer walks to and from school, he le
22、arned how to tell the paw prints (爪印) of a lion from those of other animals.Growing up, Kasaine knew that improving his tracking abilities would help him avoid surprise meetings with dangerous animals. For many Maasai, tracking is mainly a matter of self-protection. But Kasaine is tracking lions to
23、meet them and to protect them. He leads a small group of wide-eyed tourists over the red sandy path, searching for the lion that has left upon it his prints.Each year, thousands of tourists crowd Kenyas national parks to try to have a look at thebig five; elephants, rhinoceros, leopards, buffaloes a
24、nd lions. The international draw of these animals matters a lot because the nations economy is tied to the protection of its wildlife. If Kenyas wildlife disappears, so does its second-largest source of income.Wildlife protection efforts in Kenya meant marking off land exclusively(专门地)for animals. B
25、ut it also meant that the people who had originally lived in the area were forced to leave their land and into smaller surrounding areas. They are also finding it increasingly hard to keep a traditional Maasai lifestyle. But people are glad that it really makes a difference to wildlife protection.4.
26、 How did Kasaine track lions?A. By working together with tourists.B. By running after them all the time.C. By going to school every day.D. By studying their paw prints.5. What can we learn from Paragraph 4?A. Maasai people are born animal lovers.B. Tourism is a big threat to Kenyas wildlife.C. Kenya
27、 benefits a lot from its wildlife protection.D. Small animals are not included in their protection policy.6. What does the underlined word itin the last paragraph refer to?A. Kenyas economic development.B. Peoples leaving their original homes.C. Kenyas second-largest income source.D. Kenyan peoples
28、traditional Maasai lifestyle.7. What is the best title for the text?A. Wildlife protection in KenyaB. Meeting a dangerous animalC. Wilson Kasaines wise choiceD. Learning to live with lions【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】本文是记叙文。这篇文章通过讲述Kasaine通过狮子的脚印追踪狮子、保护狮子的故事说明了肯尼亚从它的野生动植物保护中受益很多。即使人们离开他们最初的家,人们也非常高兴,并
29、且支持野生动植物保护。【4题详解】推理判断题。由第二段During his 12-kilometer walks to and from school, he learned how to tell the paw prints (爪印)of a lion from those of other animals.可推知Kasaine通过狮子的脚印追踪狮子,选D。【5题详解】细节理解题。由第四段The international draw of these animals matters a lot because the nations economy is tied to the prote
30、ction of its wildlife. If Kenyas wildlife disappears, so does its second-largest source of income.可知肯尼亚从它的野生动植物保护中受益很多,选C。【6题详解】推理判断题。由最后一段But it also meant that the people who had originally lived in the area were forced to leave their land and into smaller surrounding areas,可推知it”指的是人们离开他们最初的家,选B。
31、【7题详解】主旨大意题。这篇文章通过讲述Kasaine通过狮子的脚印追踪狮子、保护狮子的故事说明了肯尼亚从它的野生动植物保护中受益很多。即使人们离开他们最初的家,人们也非常高兴,并且支持野生动植物保护,选A。CMany people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.The great thing about container gardening is that
32、you can use a variety of different containers. You simply have to use your imagination. You could create a beautiful garden with things such as cement blocks, hanging baskets, clay pots, or window boxes. There are so many options when it comes to container gardening; it is only limited by your imagi
33、nation.Of course, you will want to take the following into consideration when you are ready to begin container gardening, in order for it to be successful.First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood. This could lead to the sudden death of yo
34、ur flowers and lead to the failure of your container gardening.With any container that you choose, you need to ensure that it allows the water in it to drain when necessary. So it may be essential for you to create holes in the container to help this along. You should also make sure the containers a
35、re placed on a raised surface, not upon the floor, to ensure the best possible drainage.Ensure that the containers you choose are appropriate in size for the plants you choose, You need to prevent the roots from overgrowing the container.If you like fresh veggies, you could consider container garden
36、ing with vegetables. This requires a process that differs from that of flower gardening. Talk to an employee at a supply store in your area, They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.8. Which of the fol lowing may be improper materials for container gar
37、dening?A. Clay pots.B. Cement blocks.C. Treated wood.D. Window boxes.9. What docs the underlined worddrain in Paragraph 5 mean?A. To flow away.B. To give off.C. To pour down.D. To hold back.10. Compared to flower gardening, what do we know about vegetable gardening?A. It seems much easier.B. It requ
38、ires more time,C. It demands more water.D. It needs special containers.11. Who may be interested in the text?A. Farmers who are good at gardening.B. Citizens who enjoy gardening.C. Children who like outdoor activities.D. People who have a big yard.【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】本文作者针对没有空间,如何选用合适的容器进行园
39、艺种植这一问题,给出了自己的一些建议。【8题详解】细节理解题。由第四段First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood.可知处理过的木头不适合被当作园艺种植的容器,选C。【9题详解】词义猜测题。由下文内容So it may be essential for you to create holes in the container to help this along.可猜出上一句的意思是你需要确保它里面的水可以流走,drain的意思是流走,
40、选A。【10题详解】推理判断题。由最后一段This requires a process that differs from that of flower gardening. Talk to an employee at a supply store in your area, They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.可推知和花园种植相比较,蔬菜种植需要特殊的容器,选D。【11题详解】细节理解题。由第一段Many people want to grow t
41、heir own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.可知喜欢园艺种植的市民对这篇文章感兴趣,选B。DHaving a learning disability doesnt mean you cant learn, but youll need some help and need to work extra hard. If you have a learning disability such as dysl
42、exia or dyscalculia, remember that you are not slow or stupid.Learning disabilities can be genetic. That means they can be passed down in families through the genes, But kids today have an advantage over their parents. Learning experts now know a lot more about the brain and how learning works, and
43、its easier for kids to get the help they need.Dyslexia is a learning disability hat means a kid has a lot of trouble reading and writing. Kids who have trouble with math may have dyscalculia. Other kids may havelanguage disorders, meaning they have trouble understanding language and understanding wh
44、at they read.It can be confusing, though. What qualifies as “trouble enough to be diagnosed as a learning disability? Reading, doing math, and writing letters may be tough for lots of kids at first. But when those troubles dont fade away and its really difficult to make any progress, its possible th
45、at the kid has a learning disability.Finding out you have a learning disability can be upsetting. You might feel different from everyone else. But the truth is that learning disabilities are pretty common. And if your learning specialist or psychologist has figured out which one youre facing, youre
46、on the right track. Now, you can start getting the help you need to do better in school.But for this special help to really work, youll need to practice the new skills youre leaning. It may take a lot of efforts every day, That can be a challenge, but you can do it Soon, youll enjoy the results of a
47、ll your hard work: more fun and success at school.12. What do we know about learning disability?A. It is a physical disease.B. It can be treated by doctors.C. It happens to children who are lazy.D. It gets you into trouble when learning a subject.13. Children are likely to have a learning disability
48、 .A. if their parents have the same problemB. if they are not interested in a subjectC. if they dont get help in timeD. if they dont work hard14. How can you know if you have a learning disability?A. Your teacher says you are a slow student.B. You cant make progress after hard work.C. You have troub
49、le with some lessons at first.D. Your learning style is different from others.15. Whats the main purpose of the text?A. To find out the reasons for the learning disability.B. To get parents to know more about their children.C. To help people know and handle learning disability.D. To ask teachers to
50、help students with learning disability.【答案】12. D 13. A 14. B 15. C【解析】这篇文章主要讲了什么是学习障碍、学习障碍的类型以及如何应对学习障碍。【12题详解】推理判断题。由第四段Reading, doing math, and writing letters may be tough for lots of kids at first. But when those troubles dont fade away and its really difficult to make any progress, its possible
51、 that the kid has a learning disability.可知学习障碍是当你学习一个科目时,会陷入困境,选D。【13题详解】细节理解题。由第二段Learning disabilities can be genetic. That means they can be passed down in families through the genes, But kids today have an advantage over their parents.可知如果他们的父母有同样的问题,孩子们可能会有学习障碍,选A。【14题详解】细节理解题。由第四段But when thos
52、e troubles dont fade away and its really difficult to make any progress, its possible that the kid has a learning disability.可知如果你经过努力也没有取得进步,说明你可能有学习障碍,选B。【15题详解】写作意图题。这篇文章主要讲了什么是学习障碍、学习障碍的类型以及如何应对学习障碍,选C。【名师点睛】细节理解中语言转述型细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述。从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的
53、段落、语句,去除不必要的东西,找出句子的主、谓和宾语,简化结构,仔细品味,对照比较,确定答案。这种题往往把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。例如:小题2细节理解题。由第二段Learning disabilities can be genetic. That means they can be passed down in families through the genes, But kids today have an advantage over their parents.可知如果他们的父母有同样的问题,孩子们可能会有学习障碍,选A。第二节(共5小题: 每小题2 分,满分10
54、分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Stress is so common that many people choose to ignore it. But without right management, stress can be something much more serious. _16_ They allow you to continue living your life in a healthy, happy manner.BreatheThe stress-relief technique that pretty muc
55、h everyones heard of, the act of breathing nonetheless remains an important point as any when it comes to cooling down the angry blood thats raging (发怒)around your body. _17_Write_18_Scribble (涂写) your feelings onto a piece of paper. They dont even have to make sense. Just punch (按键) away at your co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《优化课堂》2015-2016学年高一数学苏教版必修1课件:1.3 交集、并集 .pptx
