2020-2021学年高一英语译林版选修6单元综合检测2 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高一英语译林版选修6单元综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 选修 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二) (时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AWhat is happiness?Different people have different ideas.Some people are rich; they think they are happy.Other people have many friends,so they feel happy.Still others are happy because their lives are meaningful.Happiness attracts everyone.For
2、 children,happiness often suggests eating something good or playing with toys.For a stamp collector,stamps bring more delight than meals.And for a scientist,a discovery or an invention rather than anything else gives him greatest satisfaction.There was once a beggar who was always happy.The king saw
3、 him and wondered why he was so happy though he was so poor.However,the king could have whatever he wanted; yet he himself was not happy at all.Thus we can see ones happiness doesnt depend on whether he is rich or poor.Happiness is a state of mind.As long as one thinks hes content and satisfied,he i
4、s happy.As everything exists only because its opposite exists,happiness exists only when pain exists.Just as a person who does not know failure never knows success,a person,who has not experienced suffering or sadness,never knows what happiness means.Happiness always promises a hope by which people
5、go on living.When they come to the point of losing hope because they have suffered a great deal,it is often the time when happiness comes that will give them the courage and desire to live.Cheer up and be happy.Happiness is not far from you.Its just around you.Try to grasp it and enjoy it.【语篇解读】本文主要
6、阐述了什么是幸福。1Why are several kinds of people mentioned in Paragraph 1,according to the writers opinion?AThe rich people are happy because they can get what they want with money.BA scientist is happy because he or she has made great contributions to the world.CPeople who have many friends feel happy bec
7、ause they can get help when in trouble.DPeople who feel their lives are meaningful feel happy because they are happy with their lives.D细节理解题。根据第二段最后两句可知。2Which statement is NOT correct according to the passage?AHappiness is a kind of feeling.BHappiness exists relatively.COnly a failure can achieve s
8、uccess.DIts not difficult to be happy.C细节理解题。根据第三段可知,不知道失败的人就不知道成功过的滋味,而不是只有失败的人才能获得成功。3What does the passage mainly talk about?AWhat happiness is.BDifferent definitions of happiness.CHappiness is about you.DHow to get happiness.A主旨大意题。根据全文第一句可知,本文主要阐述的是什么是幸福。BKatie always felt there had to be somet
9、hing more to life than just partying,buying clothes and driving a cool car.She finally discovered what she was missing out on when she traveled halfway around the world to help poor kids.When she was 14,she discovered a club at school called Operation Smile,an organization that supports free operati
10、on for facially deformed kids in developing countries.At that time,she joined Operation Smile just to satisfy her schools community service requirement.After working with Operation Smile for a while,she learned different countries had different deformities (畸形). The more she learned about what affec
11、ted kids around the world,the more she wanted to go abroad with Operation Smile.At 15,she was chosen to go abroad. She was so happyeven though she didnt realize what she was getting herself into.Before her trip,she attended a weekend“mission training”Thats when she was told shed be going to the Phil
12、ippines.Although she was excited,one night during training,she broke down in tears.She didnt know if she was prepared to see all these unfortunate kids.She was put to work three days after her arrival in the Philippines.Her first day was at the hospital,where she met those kids waiting for operation
13、,and they were running around and happy.It seemed normal.Her job was to play with the kids before their operation to help them feel more at ease.She also went to nearby schools to hand out toothbrushes and teach students how to brush their teeth.When their operation was over,the kids were always ove
14、rjoyed,but their parents were blown away.Sometimes they couldnt even recognize their kids because their appearances had improved so much.Theyd cry and hug the doctors and nurses and give them presentsthey were so grateful.【语篇解读】一个叫Katie的女孩当初加入Operation Smile俱乐部是为了完成学校的参加社区服务的要求。后来她意识到了参加这种公益活动的意义,于是
15、乐在其中。4Why did the author join the Operation Smile?ATo help poor kids in developing countries.BTo satisfy her own curiosity.CTo do what was required by the school.DTo operate on those unfortunate kids.C细节理解题。根据第二段“At that time,she joined Operation Smile just to satisfy her schools community service r
16、equirement.”可知,她加入俱乐部是为了完成学校的参加社区服务的要求。5According to the passage,Operation Smile _.Ais a club popular with studentsBis an organization founded by studentsChelps those unfortunate kids learn how to smileDoffers operation for those unfortunate kids free of chargeD细节理解题。根据第二段“an organization that suppo
17、rts free operation for facially deformed kids in developing countries”可知答案。6Why did the author play with those kids in hospital?ATo make them happy.BTo learn more about them.CTo teach them how to brush their teeth.DTo make them feel relaxed about the operation.D细节理解题。根据第四段“Her job was to play with t
18、he kids before their operation to help them feel more at ease.”可知,她的工作就是使孩子们在手术前放松。7After the operation,parents felt surprised for their kids _ had improved so much.Ahealth conditionBlooksCsmileDmoodB细节理解题。根据最后一段“Sometimes they couldnt even recognize their kids because their appearances had improved
19、 so much.”可知,孩子的容貌变得比以前好多了,有的家长都认不出自己的孩子了。CClose your eyes for a minute and imagine what life would be like if you had a hundred dollars less.Also imagine what it would be like spending the rest of your life with you eyes closed.Imagine having to read this page,not with your eyes but with your finge
20、rtips.With existing medical knowledge and skills,twothirds of the worlds 42 million blind should not have to suffer. Unfortunately,rich countries possess most of this knowledge,while developing countries do not.ORBIS is an international nonprofit organization which operates the worlds only flying te
21、aching eye hospital.ORBIS intends to help fight blindness worldwide.Inside a DC8 aircraft there is a fullyequipped teaching hospital with television studio and classroom.Doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people there.Project ORBIS also aims at promoting peaceful coop
22、eration (合作) among countries.ORBIS tries to help developing countries by providing training during threeweek medical programs.ORBIS has taught sightsaving techniques to over 35,000 doctors and nurses,who continue to cure tens of thousands of blind people every year.ORBIS has conducted 17 plane progr
23、ams in China so far.For the seven to ten million blind in China,ORBIS is planning to do more for them.At the moment ORBIS is working on a longterm plan to develop a training center and to provide eye care service to Shanxi Province.ORBIS needs your help to continue their work and free people from bl
24、indness.For just US $38,you can help one person see;for $380 you can bring sight to 10 people; $1,300 helps teach a doctor new skills; and for $13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again.Your money can open their eyes to the worl
25、d.Please help ORBIS improve the quality of life for so many people less fortunate than ourselves.【语篇解读】本文是一篇说明文。世界盲人多达4千万。为使贫富国家获得均等的医疗知识和技术,ORBIS组织为之做了许多贡献。为让这个机构发挥更大作用,大家都出一份力吧!8The first paragraph is intended to _.Aintroduce a new way of readingBadvise the public to lead a simple lifeCdirect the
26、publics attention to the blindDencourage the public to use imaginationC推理判断题。第一段连续用了三个imagine。尤其后两句要读者想象一下:闭着眼睛度过余生将会怎样;用指尖不用眼睛阅读此文又会怎样。作者显然要大家体会一下盲人生活,从而引起读者阅读下文话题的兴趣。故选C。9What do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?AThey are adequate.BThey are not equally distributed.
27、CThey have not been updated.DThey have benefited most of the blind.B细节理解题。根据第二段“Unfortunately, rich countries possess most of this knowledge, while developing countries do not.”可知,当今世界医疗知识如此丰富,医疗技术如此发达,四千二百万的盲人,2/3不应该遭受失明的痛苦。然而医疗知识和技巧的拥有者发达国家居多,而贫穷国家则无。显然是医疗知识和技巧的分配不均。故选B。10ORBIS aims to help the bl
28、ind by _.Ateaching medical studentsBtraining doctors and nursesCrunning flying hospitals globallyDsetting up nonprofit organizationB细节理解题。第三段告诉我们,在ORBIS组织中医生学习为使盲人恢复视力的最新技术;在第四段中还可知ORBIS组织通过提供为期三个星期的培训课程来帮助发展中国家;该段还提到ORBIS组织已教了三万五千多名医生和护士相关的恢复视力技巧。由此得知,故选B。11What can be the best title for the passag
29、e?AORBIS in ChinaBFighting BlindnessCSightseeing TechniquesDORBIS Flying HospitalD标题归纳题。全文先以吸引读者关注盲人入手,然后介绍ORBIS组织运营的flying teaching eye hospital为全世界培训医生和护士所作出的贡献。最后倡导大家捐款来帮助ORBIS组织运营的flying teaching eye hospital。 唯有D选项符合文章大意。A、B选项范畴太大,不贴切。DSome researchers,such as David TLykken,have found that abou
30、t 50% of a persons happiness depends on ones genes.This finding is based on studying identical twins,whose happiness is 50% correlated even when growing up in different houses. About 10% to 15% is a result of various measurable life circumstance variables (变量),such as status,health,income,sex and ot
31、hers.The remaining 40% is a combination of unknown factors and the results of actions that individuals engage in to become happier.These actions may differ between people.For example,being outgoing may benefit a person by placing himself in situations involving large amounts of human interaction.Als
32、o,exercise has been shown to increase a persons level of happiness.Even simple exercise,such as running,is regarded as a key factor in making a person happy.Human relationships are found to be the most important correlation with human happiness.A widely publicized study in 2008 published in the Brit
33、ish Medical Journal reported that happiness in social networks may spread from person to person.Researchers followed nearly 5,000 individuals for 20 years in the longstanding Framingham Heart Study and found that clusters (群)of happiness and unhappiness spread up to 3 degrees of separation on averag
34、e.Happiness tended to spread through close relationships like friends,relatives,and nextdoor neighbors.And the researchers reported that happiness spread more quickly than unhappiness through the network. Moreover,the structure of the social network appeared to have an effect on happiness,as people
35、who were very central(with many friends and friends of friends)were more likely to be happy.Overall,the results suggest that happiness might spread through a population like a virus.Research in the US has found that older Americans are generally happier than younger adults.The effect does not appear
36、 to be generational,because it has been found that happiness increased over time for the older people who were studied.While older individuals reported more health problems,they reported fewer problems overall.Young adults reported more anger,anxiety,depression,financial problems,troubled relationsh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
鲁教版语文九下写作《岁月如歌 我的初中生活》课件 (共21张PPT).ppt
