2021-2022学年高中英语 Module4 A Social Survey—My Neighbourhood 模块形成性评价练习(含解析)外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Module4 Social SurveyMy Neighbourhood 模块形成性评价练习含解析外研版必修1 2021 2022 学年 高中英语 Survey
- 资源描述:
-
1、模块形成性评价(四)(Module 4)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I cant believe that you failed your test. You studied for it all night long. How come you havent gotten an A?M: When I got to the
2、 test I was too exhausted. I couldnt keep my eyes open. 1. Why did the man fail the test?A. He didnt work hard. B. He didnt sleep well. C. He got to the test late. 答案: BText 2M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theater yesterday?W: Yes, it couldnt be better. But I didnt like the
3、 people there. They always made noises. 2. What does the woman think of the play?A. Terrible. B. Just so-so. C. Great. 答案: CText 3M: Its raining again. The weather report says its going to snow tonight. I dont like this kind of weather. W: But its going to be sunny this weekend. 3. Whats the weather
4、 like now?A. Snowy. B. Sunny. C. Rainy. 答案: CText 4M: You can sit in my place if you like a window seat. W: Oh, its very kind of you, but mine is right over a wing. I would be able to see anything. Thanks anyway. 4. Where does the conversation probably take place?A. In a train. B. In a plane. C. In
5、a restaurant. 答案: BText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache?W: Neither. The noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary sleep well?A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答
6、案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, Peter. Im sorry!M: Hi, Diana. Whats wrong?W: We were going to Hong Kong this weekend, but Im afraid I cant go. M: How come?W:
7、I have a really big geography test and I have to study for it. M: We can go next week instead. W: No, I dont want to ruin your weekend. You go ahead and please take the book I bought to my friend Sally. Tell her I have to study all the weekend, because I cant afford to fail the test. M: OK, then Ill
8、 go with Dan. But its a pity you cant come. 6. Why does Diana say sorry to Peter?A. She has to give up her travel plan. B. She wants to visit another city. C. She needs to put off her test. 答案: A7. What does Diana want Peter to do?A. Help her with her study. B. Take a book to her friend. C. Teach a
9、geography lesson. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hello, this is Andrea. M: Hello, Andrea, this is Alex. I have some very good news for you. Miranda was very satisfied with you and said shes very much looking forward to working with you. Isnt that wonderful? Congratulations, dear! How does it feel to
10、be Mirandas new assistant?I imagine that youre just delighted with the news. So, lets see. . . you can start on Monday, right?W: Um, well, I dont think I can start on Monday. I am visiting my father in Baltimore. And because I dont live in New York, Ill need a couple of days to find a flat and buy s
11、ome furniture and move my things from Avon. M: Oh, well. . . then, in that case I suppose Wednesday would be good. OK, see you then!8. Why does the man call the woman?A. To tell her about her new job. B. To ask about her job program. C. To plan a meeting with her. 答案: A9. Who needs a new flat?A. Ale
12、x. B. Miranda. C. Andrea. 答案: C10. Where is the woman now?A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Good morning. Can I see your membership card, please?W: Well, Im actually here to join the book club today. M: Im really sorry. There is something wrong with the comp
13、uter. If you can come back on Mondaythats tomorrowwe can sign you up then. And we have a discount on Mondays and Tuesdays. W: Oh, but I have to see the dentist tomorrow, and I have a meeting to attend on Tuesday. M: In that case, you can leave your information on this piece of paper and Ill put your
14、 application into the computer tomorrow. W: Oh, thats wonderful!M: Which membership would you like: a one-year membership, a three-year membership, or a lifetime membership?There is a special gift for the lifetime membership. W: Let me see. I think a one-year membership is right for me. 11. What day
15、 is it today?A. Monday. B. Tuesday. C. Sunday. 答案: C12. What is the woman planning to do tomorrow?A. See her dentist. B. Attend a meeting. C. Join the book club. 答案: A13. How many kinds of membership cards are mentioned by the man?A. Two. B. Three. C. Four. 答案: B听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: I have such
16、 a busy day today. I dont know when Ill be home. Can you pick up our son from school today?W: Oh, you have to speak at the High School of Science and Technology today?M: Thatll be finished by 3 oclock. But then I have to go to the office and prepare my notes for my speech at the Computer Societys an
17、nual dinner tonight. W: Well, at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it?M: Yes, at least thats done. In fact, it should be published sometime next month. W: Do you think youll be given time to eat tonight or will you have to spend th
18、e entire evening answering questions?M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case, I guess Ill be pretty hungry when I get home. W: Do you have any idea what time youll be finished?M: No. W: Well, Ill have something ready for you to eat. Can you catch the last
19、bus? Or maybe you should take a taxi. M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. Its picking me up at the office at six and will bring me home after the meeting. 14. What will the man do in the late afternoon?A. Give a speech. B. Write a maga
20、zine article. C. Prepare some materials. 答案: C15. When should the magazine be published?A. Next month. B. Today. C. Sometime. 答案: A16. Where will the man have dinner tonight?A. At home. B. In the office. C. In a meeting room. 答案: A17. How will the man go back home?A. By bus. B. By car. C. By taxi. 答
21、案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10 A Greek man said he missed the Ethiopian Airlines flight that crashed just after taking off by mere minutes, in a Facebook post that has now been shared thousands of times. In a post called “My Lucky Day”, the man shared an image of what appears to be his boarding pass.
22、 “When I arrived, boarding was closed and I watched the last passengers in the tunnel go in. I screamed to put me in but they didnt allow it, ” he wrote. The flight crashed six minutes after taking off, killing all 157 people on board. The man said he was transferred to the next flight but was later
23、 told he was unable to board because security wanted to talk with him after discovering the plane had lost contact. “A security staff member told me gently not to protest and say thank-you to God, because I am the only passenger who did not enter the flight, ” he wrote. Ethiopian Airlines said passe
24、ngers from at least 35 countries were on the flight. The crash has led to questions about Boeings new 737 MAX 8 jet, which was also involved in another air crash that killed 189 people 5 months ago. 18. What do we know about the man?A. He was questioned by the security men. B. He flew back home in t
25、he next flight that day. C. He was the last passenger who boarded the plane. 答案: A19. When did the flight crash?A. Six minutes after taking off. B. Upon taking off. C. Sixty-six minutes after taking off. 答案: A20. What is the text mainly talking about?A. A lucky flight. B. A narrow escape. C. A deadl
26、y crash. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AKompong Phhluk Private TourDepart the city for an unspoiled floating community called Kompong Phhluk which is well-known for its stilted-house (吊脚楼) villages and flooded forest. Stop on the way for the Rolous Market tour. This is a great cha
27、nce for you to take the photos of locals selling vegetables, different fish species and other local produce. After this market tour well all have a boat trip to the floating community of Kompong Phhluk, visit an island pagoda, school and houses standing on 8m or 10m high stilts, fish farms and learn
28、 about the village life. Stop and have lunch in a familys house before getting into a row boat and venturing into the flooded forest, the habitat to some famous water-bird species. Eventually we jump back into the big boat and set off for the largest fresh water lake in SE Asia, Tonle Sap. Tour Deta
29、ilsDeparts 8: 30amReturns around 2pmA picnic lunch with sandwiches and drinks is provided. We cannot provide local food from the area due to poor sanitation (卫生设备), lack of hygiene standards and refrigeration. No passes requiredRatesThese rates are based on an English speaking guide. Rates include a
30、ll transport, water and a picnic lunch. Children 11 years and under are 50%. Children 4 years and below are free. If your group is larger than 5 people please email us for the best rate. Number of People Price Per Person1 Person $652 People $453 People $404 People $355 People $32What to WearPlease b
31、e mindful of your clothing and try to avoid anything too revealing. We strongly recommend a sunglasses, hat and sunscreen. General InformationThis is a poor rural village, please be mindful of the environment. Please do not hand things out to villagers, for this leads to creating a begging cycle and
32、 can create jealousy. We recommend heading to the toilet before you go on this trip as facilities (设施) are very basic. 【文章大意】这是一篇说明文。短文介绍了旅游地Kompong Phhluk的特色、景点、费用以及注意事项。21. Kompong Phhluk is famous for its _. A. local vegetables and different fish speciesB. stilted-house villages and flooded fores
33、tC. Rolous Market and island pagodaD. water-bird habitat and fish farms【解析】选B。细节理解题。由第一段“Depart the city for an unspoiled floating community called Kompong Phhluk which is well-known for its stilted-house villages and flooded forest. ”可知, 离开城市前往一个名为Kompong Phhluk的未受破坏的漂浮社区, 它以吊脚楼村和沼泽森林而出名。故B选项正确。22.
34、 A private trip for two parents and a 3-year-old boy costs _. A. $40 B. $80 C. $90 D. $120【解析】选C。细节理解题。由“Children 4 years and below are free及2 People $45”可知, 父母带着一个三岁的男孩的花费只有父母的$45*2=$90, 三岁男孩免费, 因此一共花费$90。故C选项正确。23. We can conclude from the passage that _. A. the living standard in the village is q
35、uite lowB. the tourist facilities along the way are quite goodC. revealing clothes are appropriate in the hot weatherD. giving local children small gifts is strongly recommended【解析】选A。推理判断题。由“We cannot provide local food from the area due to poor sanitation, lack of hygiene standards and refrigerati
36、on. ”以及“This is a poor rural village”可知, 由于卫生条件差、缺乏卫生标准和冷藏设备, 我们无法提供当地的食物。这是一个很贫穷的村庄。所以通过关键词“poor sanitation, lack of hygiene standards and refrigeration”。故从这篇文章我们可以得出结论, 村里的生活水平相当低。故A选项正确。【方法技巧】抓住特定信息进行逆向或者正向推理。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息, 即某些关键词或短语去分析、推理、判断, 利用逆向思维或正向推理, 从而推断出这句话所隐含的深层含义。BIll never forge
37、t the day when Mary came into my office and said, she was too old to learn how to use a computer. I shook my head. Here was a woman who had raised 6 children and who had made great progress in her career telling me that she was too old to learn something new. I told her that I always believed people
38、 were never too old to learn. Mary followed my advice and did learn how to use the computer. Now, she is retired and leading a very active life volunteering in her community (社区), using her computer skills and helping anyone that needs help. When she was in her sixties, one day she called me and sai
39、d she had played the piano for others all her life, and now she was going to plan to make a CD of her own. My mind flashed back to the day when she told me she was too old to learn. You can imagine my surprise and delight. To produce the CD, she had a lot of things to learn. It was not just sitting
40、at the piano and playing. She had to research the songs, learn about copyright (版权), and learn about marketing. It was pretty amazing for someone who once said she was too old to learn. And finally she made it. Now she has her own CDMixed Blessings. Most of you probably have heard about some people
41、who have gone back to university in their seventies and have also graduated. They are on their way again to charging themselves with a new skill and a new attitude towards life. The point is you are unable to learn anything at any age if you believe you are too old. On the contrary, you can achieve
42、anything at any age if you believe you can. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章通过讲述玛丽最终学会电脑的故事, 说明了如果你认为自己太老了, 那么你在任何年龄都学不到任何东西。相反, 如果你相信你能做到, 你可以在任何年龄取得任何成就。24. When Mary said she was too old to learn, the author _. A. became disappointed with herB. felt sad and decided to help herC. did not agree with herD. thought
43、what she had said was true【解析】选C。细节理解题。答案定位在第一段I shook my head. (我摇摇头。)和I told her that I always believed people were never too old to learn. (我告诉她, 我一直相信人活到老学到老。)由此可知, 当玛丽说她太老了不能学习时, 作者不同意她的看法, 故选C。25. Why did Mary call the author one day in her sixties?A. To ask him to play the piano. B. To talk a
44、bout her education. C. To ask him to make a CD. D. To tell him about her plan. 【解析】选D。细节理解题。答案定位在第三段When she was in her sixties, one day she called me and said she had played the piano for others all her life, and now she was going to plan to make a CD of her own. (当她六十多岁的时候, 有一天她打电话给我, 说她一生都在为别人弹钢琴
45、, 现在她打算制作一张自己的CD。)可知, 玛丽在六十多岁的某一天给作者打电话, 是为了告诉作者她的计划, 故选D。26. The author thought it _for Mary to make a CD. A. impossibleB. difficultC. unnecessaryD. interesting【解析】选B。推理判断题。答案定位在第四段To produce the CD, she had a lot of things to learn. It was not just sitting at the piano and playing. (为了制作这张CD, 她有很多
46、东西要学。不仅仅是坐在钢琴前演奏。)由此推断出, 作者认为对玛丽来说制作一张CD是困难的, 故选B。27. What does the text mainly tell us?A. Were never too old to learn. B. We should always learn new skills. C. Interest is the best teacher. D. Some people succeed for a reason. 【解析】选A。主旨大意题。答案定位在第一段I told her that I always believed people were never
47、 too old to learn. (我告诉她, 我一直相信人活到老学到老。)以及最后一段The point is you are unable to learn anything at any age if you believe you are too old. On the contrary, you can achieve anything at any age if you believe you can. (关键是, 如果你认为自己太老了, 那么你在任何年龄都学不到任何东西。相反, 如果你相信你能做到, 你可以在任何年龄取得任何成就), 结合全文内容可知, 文章通过讲述玛丽最终学
48、会电脑的故事说明了“活到老, 学到老”, 故选A。CA day in the life of 18-year-old David Lanster is full of teenage activities: school, baseball practice, homework. And then he starts cooking. “Some nights Im up until 1 a. m. making pies, or even later if were cooking beef, ” said the student at Ransom Everglades High Scho
49、ol in Florida, US. For the past year, Lanster and Kelly Moran, his classmate, have been hosting fancy dinner parties at Lansters parents home. Their meals have 17 courses and are all made by them. Their guests used to give them gifts to thank them, until the pair decided to do something nice for cha
50、rity. “We got some really great Miami Heat tickets, a nice watch, and many kitchen machines, ” Lanster said. “But we wanted to make this something positive for people rather than us. ”Lanster and Moran focused on Common Threads, a charity (慈善机构) that helps to teach kids in poor neighborhood to cook
51、and make healthy eating choices. The young cooks ask their guests to give however much they want as payment for their meals. It all goes to Common Threads because Lansters parents cover their food costs. After their last 12-person event, Lanster and Moran gave $1, 600 to the charity. Now, theyre tak
52、ing their show out of the kitchen and on the road. Lanster and Moran have started to organize private dinner parties in a similar way: the host pays for the ingredients (食材), and the guests make a donation (捐赠) to a charity. Outside the kitchen, the two are busy preparing their college applications.
53、 Neither is sure what they will do in the future, but theyve promised their parents that theyll leave cooking alone until they finish high school. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Lanster and Moran热衷于厨艺, 并以举办私人晚宴的方式来为慈善团体筹款的故事。28. Why does Lanster and Moran cook now?A. To get gifts from guests. B. To raise mon
54、ey for charity. C. To become cooks. D. To make healthier eating choices. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中Lanster and Moran focused on Common Threads, a charity that helps to teach kids in poor neighborhood to cook and make healthy eating choices. “兰斯特和莫兰关注的是Common Threads, 这是一家慈善机构, 它帮助教给贫困社区的孩子做饭, 并做出健康的饮食选择。”
55、可知, 兰斯特和莫兰现在做饭是为慈善筹款。故选B。29. What can we infer about Lanster and Moran?A. They will give up cooking forever. B. They are sure about their future jobs. C. Their parents support cooking as a job. D. They will stop cooking for college application. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句Outside the kitchen, the two are
56、busy preparing their college applications. “在厨房外, 两人正忙着准备大学申请。”可知, 为了申请大学, 他们将停止做饭。故选D。30. How can we best describe Lanster and Moran?A. Selfish and reliable. B. Creative and helpful. C. Confident and careful. D. Outgoing and patient. 【解析】选B。细节理解题。根据文章Their meals have 17 courses and are all made by
57、them. 可知他们很有创造性, Their guests used to give them gifts to thank them, until the pair decided to do something nice for charity. 可知他们乐于帮助别人。结合选项, 故选B。31. What can be a suitable title for the text?A. A Great CookB. Eat as You WishC. Helping by CookingD. Cooking for School Fees【解析】选C。主旨大意题。根据第三段第一句Lanste
58、r and Moran focused on Common Threads, a charity that helps to teach kids in poor neighborhood to cook and make healthy eating choices. “兰斯特和莫兰关注的是Common Threads, 这是一家慈善机构, 它帮助教给贫困社区的孩子做饭, 并做出健康的饮食选择。”由此推知本文主题是C项Helping by Cooking。【方法技巧】弄清文章的大意, 关键是找到主题句。主题句的位置: 主题句通常在文首、文末或首尾呼应, 有时也在文中, 或没有主题句, 需根据
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446930.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《优化设计》2015-2016学年高二语文人教版选修《先秦诸子》课件:1-6有教无类 .ppt
