分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021-2022学年高中英语 Unit 13 People Section Ⅰ Warm-up & Lesson 1 EQ IQ课后篇巩固提升(含解析)北师大版必修5.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:446950
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:22.03KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中英语 Unit 13 People Section Warm-up Lesson EQ IQ课后篇巩固提升含解析北师大版必修5 2021 2022 学年 高中英语 Warm
    资源描述:

    1、Unit13PeopleSectionWarm-up&Lesson1EQ:IQ课后篇巩固提升一、单词拼写1.What did the teacher said to you just now?He told me to be confident about my (长处).答案strengths2.What was it that made her so frightened?The (闪电).答案lightning3.My deskmate is always working hard.So he is.He really (应该) to win first prize.答案deserves

    2、4.What did the policeman ask you?The (联系) between the young man and I.答案connection5.What are the policemen busy doing these days?They are looking into a (一连串) of accidents.答案chain6.Dont worry about your brother.In fact,he knows his (长处)and (弱点) well.He also can describe his work (准确地).He suffered ma

    3、ny (失败),but he is still (积极的)about his future.Therefore,there is much (可能性) that he will get promoted.答案strengths;weaknesses;accurately;failures;positive;possibility二、写出画线部分的汉语意思My brother used to like football very much.Later,his disability 1. made him drop out the game.However,he was not passive 2

    4、. about his life.He gained 3. a lot from his previous 4. training and tried to lead a positive 5. life.Sometimes,he was totally 6. lost in reading,ignoring his connection 7. with the world.答案1.残疾2.消极的3.获得4.以前的5.积极的6.完全地7.联系三、翻译句子1.你的建议值得认真讨论。(deserve)答案Your suggestion deserves to be talked about car

    5、efully.2.那位教授被指责剽窃学生的观点。(accuse)答案That professor was accused of stealing the students idea.3.你能预测明天发生什么吗?(predict)答案Can you predict what will happen tomorrow?4.在健康方面,他是非常可怜的。(in terms of)答案In terms of health,he was very poor.5.他很可能会从监狱里逃跑。(possibility)答案There is much possibility that he will escape

    6、from the prison.四、单句语法填空1.(compare) with the best students,I still have a long way to go.答案Compared2.(warn) against the coming hurricane,they dared not leave home.答案Warned3.When the man hurried to his house,he found it (break) into.答案broken4.I entered the room and saw him (seat) on the chair.答案seate

    7、d5.The girl was (frighten)when she saw the snake.答案frightened6.The bad news really made the students very (disappoint).答案disappointed五、阅读理解AThe 92-year-old,thin,calm and proud lady,who is fully dressed each morning by eight oclock,even though she is nearly blind,moved to a nursing home today.Her hus

    8、band of seventy years recently passed away,making the move necessary.After many hours of waiting patiently in the hall of the nursing home,she smiled sweetly when told her room was ready.As she walked slowly to the elevator,I provided a true description of her tiny room,including the old sheets that

    9、 had been hung on her window.“I love it,” she said with the happiness of an eight-year-old having just been presented with a new puppy.“Mrs.Jones,you havent seen the room.just wait.”“That doesnt matter,” she replied.“Happiness is something you decide ahead of time.Whether I like my room or not doesn

    10、t depend on how the furniture is arranged.Its how I arranged my mind.I have already decided to love it.Its a decision I make every morning when I wake up.Each day is a gift,and as long as my eyes open Ill focus on the new day and all the happy memories Ive stored away.”She went on to explain,“Old ag

    11、e is like a bank account.You take what youve put in.So,my advice to you would be to put in a lot of happiness in the bank account of memories.Thank you for your part in filling my memory bank.”And with a smile,she said,“All my memories are happy ones.”1.We can infer from the passage that the author

    12、.A.is one of Mrs.Jones childrenB.works in the nursing homeC.is a relative of Mrs.JonesD.is the owner of the nursing home答案B解析细节理解题。根据第三段第一句“Asshewalkedslowlytotheelevator,Iprovidedatruedescriptionofhertinyroom”可知,作者是nursinghome的工作人员,故选B项。2.Mrs.Jones was very happy when told about her room because sh

    13、e .A.couldnt see what her room was likeB.thought the nursing home was her homeC.had already made up her mind to be happyD.would have to live in the nursing home答案C解析推理判断题。根据最后一段Mrs.Jones的话“Happinessissomethingyoudecideaheadoftime.WhetherIlikemyroomornotdoesntdependonhowthefurnitureisarranged.ItshowI

    14、arrangedmymind.”可知,Mrs.Jones谈到她的房间时很快乐是因为她已经决定自己要快乐了,故选C项。3.Which of the following words can best describe Mrs.Jones?A.Proud.B.Determined.C.Cheerful.D.Honest.答案C解析细节理解题。通读全文可知Mrs.Jones认为快乐与否是自己提前决定的,每天一醒来她就决定快乐地生活,每天都是一个礼物。可知她是一个快乐的人。故选C项。BAfter I made it to the city center,I started to feel it migh

    15、t be easy for a foreigner to deal with the great size of Beijing.With growing confidence,I decided to take the subway to the hotel,not realizing that the network didnt go that far.Impressed with the cleanliness of the station,I bought a ticket and boarded the first train that came along.After a few

    16、minutes I asked in English of course a young man seated next to me where I should get off closest to the Friendship Hotel.Wearing a smart business suit and tie,he would surely speak English,wouldnt he?Unfortunately,he couldnt understand me but seemed very friendly.I showed him the room card with all

    17、 the information of the Friendship Hotel in Chinese characters.He looked at it,and then his eyes moved quickly to the carriage subway map.Next,he raised three fingers of his right hand.In Australia,raising fingers at someone is not usually nice,but this man wasnt smiling.At the next station he showe

    18、d me two fingers.Now in Australia,thats really rude,but I got the message.When we stopped at the third station,he didnt just point to the door,but got up,took me out of the train,and led me to the top of the stairs,and out onto the street.Then he stopped a taxi and told the driver where to take me.A

    19、ll this came from a man who couldnt speak my language,and I couldnt speak his.I was now speechless,especially when he refused my offer of money.I felt a little embarrassed having even thought he would accept a tip.This experience made it clear I had to learn some Chinese quickly or my adventures mig

    20、ht start turning into bad luck.4.The author decided to take the subway because .A.he lived near the city centerB.the network covered most of the stopsC.he believed in his ability to deal with the tripD.he had a good impression of its cleanliness答案C解析细节理解题。根据文章第一段的“Withgrowingconfidence,Idecidedtotak

    21、ethesubwaytothehotel,notrealizingthatthenetworkdidntgothatfar.”可知选C项,作者相信自己能处理好这次旅程。5.Having been shown the room card,the young man .A.understood the author wellB.still remained puzzledC.answered the author directlyD.pointed at the subway map答案A解析推理判断题。根据文章第二段的“Helookedatit,andthenhiseyesmovedquickl

    22、ytothecarriagesubwaymap.Next,heraisedthreefingersofhisrighthand.”可知,年轻人看到房卡后就看车厢的地图,然后伸出三根手指头。说明年轻人已经知道作者的意思,故选A项。6.Which of the following cant be used to describe the young man?A.Helpful.B.Rude.C.Warmhearted.D.Caring.答案B解析推理判断题。根据文章内容可知,年轻人虽然不会说英语却帮助了作者,由此可判断A、C、D三项都是正确的。故选B项。7.The authors purpose

    23、of writing this passage is mainly to .A.prove the importance of being carefulB.appreciate the kindness of the young manC.complain some cultural misunderstandingD.describe one of his adventurous experiences答案D解析主旨大意题。通过对整篇文章的理解可知,作者就是讲述了自己在北京的一次经历,故选D项。六、七选五While it may seem like everyone surfs the w

    24、eb these days,there is a fine line between casually checking your social media pages and having a full-blown Internet addiction.If you fear that you may lose interest in other aspects of your life because you prefer to be on the Internet,you may be on your way to an Internet addiction.1Admit you are

    25、 at risk of an addiction.More and more people in the world are becoming addicted to the Internet.You are not the only one with this problem;it is becoming more and more common and more and more well known.2.Set aside limited time for computer use.Make sure not to turn it on too many times a week.If

    26、you have a laptop,make sure to put it somewhere that you can remember but not somewhere that you see every day.Try keeping the lid closed when you are not using it;3 If you have a desktop PC,try not to go near it or put something over it like a sheet.Call people instead of sending instant messages o

    27、r texts.If you are free on weekends,call friends and ask them to go outside.This will distract you from the computer.4Use an alarm clock or timer.Before using your computer,decide on a time limit such as 30 minutes.Set the clock or timer and make sure that you get off the computer when the time is u

    28、p.Alternatively create a shutdown timer on your desktop.5.A.Make a small list of what you want to do within that time.B.When the computer is not looking at you,you are less likely to use it.C.This can be programmed to shutdown your computer after the set time.D.Luckily,there are ways to avoid living your life in front of the computer.E.This will stop you from using the Internet so often or going on to another page.F.If you have a problem on weekdays,phone your friends or ask for help in person.G.Do not be embarrassed;find others with the same problem and help each other beat it.答案15 DGBFC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中英语 Unit 13 People Section Ⅰ Warm-up & Lesson 1 EQ IQ课后篇巩固提升(含解析)北师大版必修5.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446950.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1