2021-2022学年高中英语 综合测评(一)(含解析)北师大版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 综合测评一含解析北师大版选修6 2021 2022 学年 高中英语 综合 测评 解析 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、综合测评(一)(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Excuse me,is this seat taken?W:I dont think so.The man finished his lunch and left a few minutes ago.1.Where does the conversation probably take plac
2、e?A.In a library.B.In a restaurant.C.On a bus.答案:BM:Do you like this kind of work?W:Well,the working hours are too long,and Im also the only woman in the department.2.How does the woman feel about her work?A.She is disappointed with it.B.She is excited about it.C.She is satisfied with it.答案:AM:Whats
3、 your favorite kind of music?W:I love jazz.I have over 50 jazz CDs.What about you?M:I love all kinds of musicjazz,rock,classical,and folk.3.What kind of music does the woman like?A.Jazz. B.Classical.C.Folk.答案:AW:Alex,do you have a meeting in Edinburgh?M:Yes.Im going to see some important people.Why?
4、W:Im going to Glasgow on Wednesday and its quite near Edinburgh.M:Ah.Im going to drive there tomorrow,so you can go with me.4.Why will the man go to Edinburgh?A.To drive the woman there.B.To have a meeting in Glasgow.C.To meet some important people.答案:CM:What are you going to do tonight?W:Im going t
5、o watch TV with Paul.M:You know we have an exam tomorrow.Arent you going to study?W:No,I think I can pass it easily,so I dont have to study.5.What will the girl do tonight?A.Prepare for an exam.B.Watch TV.C.Go to a movie.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听
6、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:What did you say?M:I said that its a lovely day.Why dont we go for a walk?W:Can you wait a few minutes?I have to finish this letter.M:Dont take too long.It would be a pity not to go out in such lovely weather.W:I wont be long
7、.No more than ten minutes.Why dont you go ahead and Ill meet you at Lakeside Park.M:Ok,I will.Look for me at the tea house in the park.6.What does the man suggest doing?A.Going for a walk.B.Having a cup of tea.C.Mailing a letter.答案:A7.What is the woman doing?A.Writing a letter.B.Cooking dinner.C.Exe
8、rcising.答案:A听第7段材料,回答第8、9题。W:What is so special about tomorrow?M:Tomorrow is October 24th,United Nations Day.W:Why is October 24th United Nations Day?M:Thats the date in 1945 when the United Nations began.W:How does your school celebrate United Nations Day?M:The UN Day celebration includes the songs
9、 and dances of different countries in the United Nations and a traditional dress parade.Our school library displays students works of art from different countries and cultures.We also hold a “Tastes from Around the World” food festival.W:Whats the purpose of the celebration?M:To help us students lea
10、rn about other cultures and understand and respect other cultures.W:It is really worthwhile.8.What is the date today?A.October 22nd.B.October 23rd.C.October 24th.答案:B9.How old is the United Nations in 2017?A.70 years.B.72 years.C.75 years.答案:B听第8段材料,回答第10至12题。W:Ive sent out the invitations for the d
11、inner party.M:Thats good.Now what should we do?W:We need to plan the menu.M:Oh,thats right.What do you have in mind?W:I think Im going to make the chicken salad we had at our 39th wedding anniversary.Remember,I asked Thomson,the chef of the restaurant where we often go,for the recipe?M:Oh,yes.I reme
12、mber.Time sure flies!Now we are celebrating our golden anniversary!And Thomson was very friendly.You know,chefs seldom tell people their recipes.They often keep them a secret.W:I understand that.So you see,I have promised I will also keep the recipe a secret.M:Well,Thomson will appreciate that.Oh,bu
13、t did you forget that Linda doesnt eat chicken?W:Linda?Oh,my Gosh!I forgot to invite her!Shell be mad at me.It just slipped my mind.Thanks for reminding me!I think Im getting old!M:Looks like you are!10.Who is Thomson?A.Lindas husband.B.The mans cousin.C.A cook.答案:C11.How many years have the speaker
14、s got married?A.40.B.50.C.60.答案:B12.What do we know about Linda?A.She wont be invited to the party.B.She doesnt eat chicken.C.She is a good cook.答案:B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hmm.Heres one of a crowd of people moving.I think thats pretty stressful.M:Well,I dont think its so bad.But I do think that going to
15、 the dentist is stressful.W:Oh,so do I!Its stressful because you have no control.M:Thats right.Look at this one.This poor boy is sitting in an exam.I think exams are the most stressful.Sometimes you just cant think of anything to write.W:Yes,I agree with you there.What about these people here?M:Mmm.
16、Im not sure.They seem to be in a hurry,dont they?I think being late is stressful.W:Thats true.It can be terrible,especially when youre late for something important.M:Like an interview.Look at this picture here:heres someone in an interview.Do you think interviews are stressful?W:No.I think theyre qu
17、ite exciting,a challenge.M:Oh,I hate interviews.13.What are the speakers talking about?A.Friends.B.Pictures.C.Stories.答案:B14.Why does the woman think it is stressful to go to the dentist?A.It is out of your control.B.It is too expensive.C.It hurts.答案:A15.What does the man think is the most stressful
18、?A.Being late.B.Having an exam.C.Moving to a new place.答案:B16.What does the woman think of interviews?A.They are challenging.B.They are stressful.C.They are terrible.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。Todays London Marathon was won by two men,Chary Handel from Lich and Ian Britton from Auckland,New Zealand,who c
19、rossed the finish line just outside Buckingham Palace hand in hand in the time of 2 hours,22 minutes,and 16 seconds,five minutes slower than last years record time.They had run the whole race side by side.The first woman to finish was 34-year-old Betty Omary from Belfast in 2 hours and 18 minutes.Th
20、e youngest person to finish so far was 30-year-old Shelly Mortimer from Alcester.All together,more than 10,500 runners took part in the just over 42-kilometer course that started from Greenwich this morning.It is still too early to see how many will actually finish.The organizers say very few runner
21、s have dropped out so far,perhaps because of the cold weather.The medical teams had very little to do.There will be a full report on the London Marathon in this evenings sports report at 7:15 on Radio 2.And now for the rest of the news.17.Where is the finish line?A.Outside London.B.Near Buckingham P
22、alace.C.At Greenwich.答案:B18.What was last years record time?A.2 hours 17 minutes 16 seconds.B.2 hours 22 minutes 16 seconds.C.2 hours 48 minutes.答案:A19.Who was the youngest person to finish the race so far?A.Betty Omary.B.Shelly Mortimer.C.Ian Britton.答案:B20.When will the full report about the event
23、 be?A.At 7:15.B.At 7:30.C.At 7:55.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOnce many years ago,I pulled a family out of a burning car somewhere in Wyoming.Last week I received a telephone call from a woman who could not stop crying as she told me that one of my
24、stories had saved her son from committing suicide.In closing she called me a hero.That got me thinking about what a hero is.Was I a hero because I pulled a family from a burning car?If so,how could I be a hero just because I wrote a story that saved someones life?Today I decided to look up the word
25、“hero” in the dictionary to see exactly what it meant.It read “a person who does something brave”.As I read on,it also said “a person who is good and noble”.That statement impressed me more than the part about being brave.So I thought about something very important.Say I was walking into the local W
26、al-Mart Store and I happened to open,and hold the door for someone as a courtesy.As they passed me by,I say,“How are you today?”Most of the time that would be no big deal,but this time lets say it was for someone who was deeply depressed and near the end of the rope.That may have very well been the
27、only kindness or courtesy shown to them in a very long time.Having been near “the end of my rope”,after my marriage of twenty years ended,I was in such a condition.I was within hours trying to get enough courage to end the pain and misery.When I returned home,someone had sent me a card in the mail w
28、hich told me how much they would appreciate me as a friend.That wonderful card probably saved my life.That person,without even knowing it,saved a life and became a hero.Gee,who would have ever thought that anyone can become a hero,and possibly save a life just by being kind and polite to others?The
29、best part of all is that becoming a hero is free to all who wish to wear such an honor.21.Which of the following would be the best title for this passage?A.Why Should You Be a Hero?B.What Exactly Is a Hero?C.I am a HeroD.Everyone Is a Hero答案:B解析:主旨大意题。全篇均体现了作者对于“英雄”概念的理解。22.From the first paragraph
30、we know that .A.the woman was just the one from the family I pulled outB.one of my stories prevented the womans son from ending his lifeC.the woman couldnt help crying because I had saved her lifeD.the writer was called a hero who had saved a family from an accident答案:B解析:细节理解题。妇女因为“我”救了她的儿子而向“我”道谢并
31、称“我”为英雄。23.The underlined word “courtesy” in Paragraph 4 means the behaviour that is .A.polite and respectfulB.brave and fearlessC.smart and considerateD.cute and kind答案:A解析:词义猜测题。主动为别的顾客开门体现了一种很优雅的尊重,因此选A项。这是作者对于“英雄”行为的具体理解。24.After the writer got divorced,.A.he devoted all his life to helping the
32、poorB.he led a very happy lifeC.he led an extremely unhappy and uncomfortable lifeD.he found much pleasure in supporting the homeless答案:C解析:细节理解题。由文章的第五段可知,作者结束了二十年的婚姻生活后,几乎处于崩溃的边缘。BWe began the task early in 2009,about a year after my grandma passed away.There were rooms upon rooms to go through,cl
33、osets beyond closets,endless cupboards,and attic (阁楼),and two basements.There were small items,treasures,books,clothing and kitchen equipment in it and it is where Grandpa died in December 1993.My grandma and grandpa,who bought The Hill Farm in 1964,loved The Hill Farm and spent weekends and holiday
34、s there.They took in the natural beauty of their farm and the Hudson Valley beyond.They sometimes read and wrote there.The Hill Farm was where we members of the family enjoyed meals.I remember our playing hide and seek,and picnicking on the stone tables.Memories were made both inside and outside of
35、Grandma and Grandpas country home.In a few weeks The Hill Farm will belong to another family.Getting every last item out of The Hill Farm will be difficult.When I was packing up boxes or other belongings,my stomach ached at the thought that this rare and beautiful home will no longer belongs to our
36、family.But it is time to let go.As author Juan Nakamori wrote,“If you have been grasping onto something,try to let it go.Your empty hands will be ready to receive a new gift.” I am not sure what this new gift will be.Perhaps the pleasure will include seeing more lights in the windows,activities on t
37、he farm,and even getting to know the new family.Anyway,I will hold on to the memories made at The Hill Farm and will continue to share them with my children.I will keep the images and memories I experienced there put away where I can easily find them.And now I will let go of The Hill Farm.May it be
38、filled with love again,and with new gifts to be shared by the family who will call it home.25.Why did the writer perform the task of going through all the things in The Hill Farm?A.He expected to find treasures.B.He decided to sell the farm.C.He would repair the kitchen equipment.D.He wanted to plac
39、e them in basements.答案:B解析:推理判断题。根据第三段中的“InafewweeksTheHillFarmwillbelongtoanotherfamily.”可知作者整理物品是因为要把房子卖掉。26.What does Paragraph 2 mainly tell about The Hill Farm?A.The process of buying it.B.The writers holiday life on it.C.The writers memories about it.D.The natural beauty of it.答案:C解析:主旨大意题。第二段
40、主要描述了作者对一家人在农场美好时光的回忆。因此选C项。27.How long did the authors grandpa live at The Hill Farm?A.16.B.44.C.45.D.29.答案:D解析:推理判断题。买房子是在1964年,作者的爷爷在1993年去世,因此选D项。28.When the writer was packing things he felt .A.heartbroken and depressedB.quite happyC.moved and encouragedD.puzzled and disappointed答案:A解析:细节理解题。根据
41、第三段中的“WhenIwaspackingupboxesorotherbelongings,mystomachached”可知作者整理东西时的心情是伤感的。因此选A项。CAbout 8 miles away from the small town of Louisa,Virginia,a hidden community is located in the woods.The community is called Twin Oaks,where 92 adults and 13 children live.They have the Internet,but no television,vi
42、deo games,bank accounts or high-paying jobs.No one is allowed to hunt in the mountains.They are self-sufficient,living together and sharing everything from clothes to childcare.The community makes money through making and selling hammocks (吊床)and they share the income.Adult members earn their living
43、 by working 42 hours a week.Once they became 50,their working time is reduced.When someone needs to deliver something,they check out one of the shared cars from the Twin Oaks main officethe residents are not allowed to own a car themselves.They call their lifestyle“clever poverty”,and each family li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
狐假虎威.pdf
