吉林省示范高中(四平一中、梅河口五中、白城一中等)2020届高三英语第四次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 示范 高中 四平 一中 梅河口 白城 2020 届高三 英语 第四 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省示范高中(四平一中、梅河口五中、白城一中等)2020届高三英语第四次模拟考试试题(含解析)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分
2、,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C.1. What does the woman think of cloning?A. It has no side effect at all.B. It should be strictly forbidden.C. It may cause trouble for humans.2. What s the
3、 possible relationship between the speakers?A.Friends.B. Husband and wife.C. Strangers.3. What do the speakers hope to do?A. Stop cigarette production.B. Advise people not to smoke.C. Stop young people smoking.4. Who are the speakers talking about?A. Their Chinese teacher.B. Their history teacher.C.
4、 Their politics teacher.5. What does the man think the weather will be like in April?A. Cool. B. Hot. C. Windy.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man think of the TV show?A
5、. Boring. B. Funny. C. Educational.7. Why didnt the woman watch TV last night?A. She was not interested.B. She went to see a friend.C. She was taken to hospital.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where is the man going to travel?A. Honolulu. B. Chicago. C. New York.9. Which flights is the man going to take for his r
6、ound trip?A. Flight 220 and Flight 576.B. Flight 220 and Flight 515.C. Flight 515 and Flight 476.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the man?A. A policeman. B. A researcher. C. A doctor.11. What was the woman doing when the accident happened?A. Driving a car. B Walking fast to her son. C. Hurrying to pay a
7、 bill.12. What did the driver do first after knocking the woman down?A. He took the woman to the hospital.B. He got out of his car to have a look.C. He drove his car away at once.听第9段材料,回答第13至16题。13. What will the woman do for her holiday?A. Go for a picnic. B Go boating. C. Go to the coast.14. Why
8、does the man suggest the woman watching the whales?A. Its the right time.B. Its not expensive.C. Its for whale protection.15. What is the woman recommended to do to watch the whales?A. Rent a boat. B. Practise swimming. C Make a reservation.16. How does the woman feel about watching the whales?A. Sa
9、tisfied. B. Scared. C. Inspired.听第10段材料,回答第17至20题。17. What can we learn about Beijing?A. The rent of a one-bedroom in Tongzhou is 2, 500 yuan.B. The souths rent is more expensive than the norths.C. Taking taxis is usually money-saving.18. How far is Sanlitun from the center of Beijing?A. 5 km. B. 9
10、km. C 22 km.19. Why does Josh Ong come to Beijing?A. For study. B. For travel. C. For work.20. Whats the speaker mainly talking about?A. How to travel in Beijing.B. Delicious food in BeijingC. How to live well in Beijing.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHot
11、els in CanberraUniversity House ANULocation: 1 Balmain Cres, 2601 Canberra, AustraliaSet within the ANU Campus, University House ANU offers rooms with a balcony, aflat-screen TV and a refrigerator. Located on site, Boffins Restaurant offers Asian-influenced, contemporary dishes and a wide selection
12、of local and imported wines. The hotel is within 10 minutes bus ride of Parliament House, the National Gallery of Australia and the National Library of Australia.Couples rate it 9. 4 points for a two person trip.Vibe Hotel Canberra AirportLocation: 1 Rogan Street, 2609 Canberra, AustraliaFeaturing f
13、ree WiFi and a fitness centre, Vibe Hotel Canberra Airport offers spacious accommodation, situated at Canberra Airport. This hotel features picturesque views of Lake Burley Griffin and an on-site restaurant. Vibe Hotel Canberra Airport is conveniently located within 10 minutes drive of Canberra 8 ma
14、ny attractions.Couples rate it 8.1 points for a two person trip.Southside VillageLocation: 250 Canberra Avenue, 2609 Canberra, AustraliaSet in Canberra in the Australian Capital Territory region Southside Village offers accommodation with free private parking. The holiday park offers a childrens pla
15、yground. After a day of hiking, cycling or fishing, guests can relax in the garden. Manuka Shopping Area is 2.8 km from Southside Village. The nearest airport is Canberra Airport, 7 km from the accommodation.Couples rate it 7. 3 points for a two-person trip.Forrest Hotel & ApartmentsLocation:30 Nati
16、onal Circuit. Forrest, 2603 Canberra, AustraliaLocated in the quiet Canberra suburb of Forrest, this hotel is less than 10 minutes drive from Parliament House and the National Gallery of Australia. Forrest Hotel & Apartments offers modern accommodation with free cable TV, 500 MB of free WiFi and fre
17、e private parking.Couples rate it 6.7 points for a two person trip.1. Which hotel may most couples like best?A. Southside Village.B. Vibe Hotel Canberra Airport.C. University House ANU.D. Forrest Hotel & Apartments.2. Which location is best for passengers to catch early flights?A. 1 Rogan Street, 26
18、09 Canberra.B. 1 Balmain Cres,2601 Canberra.C. 250 Canberra Avenue, 2609 Canberra.D. 30 National Circuit, Forrest, 2603 Canberra.3. What do Southside Village and Forrest Hotel & Apartments have in common?A. They both offer free WiFi.B. They both offer free private parking.C. They both offer a childr
19、ens playground.D. They are both within 10 minutes drive from Parliament House.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了澳大利亚堪培拉的几家酒店。【1题详解】细节理解题。根据University House- ANU部分中Couples rate it 9.4 points for a two person trip.可知情侣们给双人旅行评分为9.4分。是四家酒店中的最高分,由此可知,情侣最喜欢的酒店是University House ANU。故选C。2题详解】细节理解题。根据Vibe
20、Hotel Canberra Airport部分中Featuring free WiFi and a fitness centre, Vibe Hotel Canberra Airport offers spacious accommodation, situated at Canberra Airport.可知拥有免费WiFi和健身中心,Vibe酒店堪培拉机场提供宽敞的住宿,位于堪培拉机场。由此可知,Vibe Hotel Canberra Airport的位置1 Rogan Street, 2609 Canberra, Australia,非常适合乘坐早班航班的乘客。故选A。【3题详解】细节
21、理解题。根据Southside Village部分中Set in Canberra in the Australian Capital Territory region, Southside Village offers accommodation with free private parking.可知位于澳大利亚首都地区的堪培拉,Southside Village提供免费私人停车场。以及Forrest Hotel & Apartments部分中Forrest Hotel & Apartments offers modern accommodation with free cable TV,
22、 500 MB of free WiFi and free private parking.可知Forrest Hotel & Apartments提供现代化的住宿与免费有线电视,500 MB免费WiFi和免费私人停车场。由此可知,Southside Village和Forrest Hotel & Apartments共同之处在于他们都提供免费的私人停车场。故选B。BA year ago I lost my wonderful friend and colleague Rachael Bland. She died at the age of just 40, two years after
23、being diagnosed with breast cancer.Her death knocked me for six. I knew it was coming and we had talked about itbut nothing prepared me for actually not having her in my life every day. The thing was, while we only knew each other for a short period of time, she had a huge impact on me. When I got d
24、iagnosed with stage 4 lung cancer, I made a whole new group of friends. Rachael was up there with the best of them. She understood exactly what I was going through, she shared my fears and was always there at 3 am to reassure me. She was my rock.After Rachael died, I had a nervous breakdown. I hit n
25、umerous brick walls in the weeks and months that followed. My cancer was progressing and I fell into a dark place. I pushed it away but ignored the terror of it all and inevitably it all came crashing down around me. Great Sorrow hit me when I least expected. Her death felt like a bad dream. The emo
26、tional bit aside, one of the things I found really hard was to actually accept she died.Rachael hoped that by starting the conversation around cancer, she could help other women avoid getting cancer too. It was her absolute determination and bravery at helping to break down taboos (禁忌) that will liv
27、e on for generations to come.Rachael showed me how to live with cancer. Even in her darkest days she was determined to show that cancer didnt get to take over. She helped remind me to get busy living with cancer rather than worry about dying of it. She was in the bottom of my heart forever.4. What d
28、oes the underlined sentence in Paragraph 2 mean?A. I was beaten six times.B. Her death gave me the strength.C. She was knocked down and died.D. Her death made me very shocked.5. Why did the author hit the brick walls?A. She wanted to end up her life.B. She couldnt stand the pain of cancer.C. She had
29、 been suffering from nightmares.D. She was too sorrowful to accept Rachaels death.6. What is Rachaels wish?A. To help women fight against fear.B. To assess womens conversational skills.C. To prevent other women from getting cancer.D. To inspire sick people to hope for their future.7. Which of the fo
30、llowing best describes Rachael?A. Optimistic.B. Weak.C. Humorous.D. Demanding.【答案】4. D 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者对因癌症去世的朋友Rachael的怀念,Rachael对她的影响和鼓励,使作者能正视癌症并与之斗争。.【4题详解】词句猜测题。根据划线句子的下文“I knew it was coming and we had talked about itbut nothing prepared me for actually not having her in m
31、y life every day.”(我知道死亡会来的,我们谈论过但是,关于她确实不会在我生命中的每一天出现了这件事,我还没准备好。)可以推测,划线句子的意思是“她的死亡让我非常震惊。”故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段“After Rachael died, I had a nervous breakdown. I hit numerous brick walls in the weeks and months that followed.”(Rachael去世以后,我精神崩溃了。在接下来的几周、几个月里,我撞了无数次砖墙。)可知,无法接受Rachael的死亡,精神崩溃是作者撞墙的原
32、因。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Rachael hoped that by starting the conversation around cancer, she could help other women avoid getting cancer too.”(Rachael希望通过开始关于癌症的对话,能够帮助其他的女人避免也得癌症。)可知,Rachael希望能够阻止其他女人得癌症。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Even in her darkest days she was determined to show that cancer didnt get
33、to take over. She helped remind me to get busy living with cancer rather than worry about dying of it.”(即使在她最黑暗的日子里,她决心表现出癌症不会占上风的样子。她帮助提醒我忙于治疗癌症,而不是担心死于癌症。)可知,Rachael是一个乐观的人。Optimistic意为“乐观的”。故选A。【点睛】词句猜测题要求考生在阅读过程中,根据选材、背景及上下文等线索,推测出单词(短语)或句子的意思。常用的方法是根据上下文内容进行句意的推测。如本文第一小题,通过阅读下文我们知道,作者的好朋友Rachae
34、l因癌症去世了,虽然作者知道死亡会来临,甚至她们还谈论过,可当这一天真的到来时,作者还是难以接受的。因此推测句意为:朋友Rachael的死亡让作者非常震惊。故选D。CIn todays world, most workers are highly specialized, but this specialization can come at a costespecially for those on the wrong team. New research by Harvards Growth Lab uncovers the importance of teams and coworker
35、s when it comes to ones productivity, earning potential, and stays of employment. The research analyzed administrative data on the 9 million inhabitants of Sweden. It found that to earn high wages and returns on education, workers must find coworkers who complement, but not substitute them.The resea
36、rch offers a tool to assess the right and wrong coworkers in fields of expertise. The right coworkers are those with sills you lack, yet needed to complete a team. The wrong coworkers are those who have the same skill set as you and eventually lower your value to the employer. For example, those wit
37、h a degree in architecture are best assisted by workers with engineering, construction, or surveying degrees, and negatively impacted by those with landscape or interior design degrees.“We tend to think of sills as something personal that individuals can market to a company, ” said Frank Neffke, Gro
38、wth Lab Research Director “However, this vision of sills is too simplistic. One persons sills connect to another persons sills, etc. ,and the better these connections are, the more productive workers will be, and the more they will earn” Neffke adds that the benefits of working with complementary co
39、workers are not the same for all workers. Those with higher levels of education seem to benefit much more from working in complementary teams than workers with lower levels. Over the past 20 years, workers with college degrees or higher have been increasingly able to find better matching coworkers.C
40、omplementary also drives careers. The research shows that people tend to stay longer in organizations with many complementary workers and tend to leave those with many workers who substitute them. These results hold true for up to 20 years of ones career.The research also supports several well-known
41、 facts, such as cities and large firms pay higher wages. Workers are more likely to find better fitting teams in cities, and large firms often allow workers to specialize.8. Which group of workers can make up the best team?A. Those who can substitute each other.B. Those who come from the same place.
42、C. Those who are expert in the same field.D. Those who have the complementary sill9. Who may be the best complementary coworker for an architect?A. A landscaper.B. A house agent.C. A constructor.D. Another architect.10. Employers think more of their staffs_.A. dependence relationshipB. struggling sp
43、iritC. physical qualityD. educational level11. What can be the best title of the text?A. What workers your employer need mostB. How coworkers impact the value of your skillsC. How coworkers get higher wages and a long-term jobD. How complementarity improves your mental potential【答案】8. D 9. C 10. A 1
44、1. B【解析】本文是一篇说明文。哈佛大学成长实验室的一项新研究揭示了团队和同事对一个人的生产力、收入潜力和就业机会的重要性。研究表明你团队的伙伴擅长的领域也会影响到你的技术价值,如果你的伙伴也擅长你的技术,你的价值就无法体现,你就有可能被替代,这在团队合作中是不利的。文章说明了工人间技术上的互补性在一个成功的团队的作用及其益处。【8题详解】细节理解题。根据第一段中It found that to earn high wages and returns on education, workers must find coworkers who complement (互补),but not s
45、ubstitute them.可知研究发现,要想获得高工资和教育回报,员工必须找到能够互补而不是替代他们的同事。由此可知,那些有互补基础的人可以组成最好的团队。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段最后一句For example, those with a degree in architecture are best assisted by workers with engineering, construction, or surveying degrees, and negatively impacted by those with landscape or interior des
46、ign degrees.可知例如,拥有建筑学学位的人最好能得到拥有工程、建筑或测量学位的工人的帮助,而拥有景观或室内设计学位的人则会对他们产生负面影响。由此可知,对于建筑师来说,最好的辅助者是建造者。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第三段中One persons sills connect to another persons sills, etc. ,and the better these connections are, the more productive workers will be, and the more they will earn” Neffke adds tha
47、t the benefits of working with complementary coworkers are not the same for all workers.可知一个人的基础与另一个人的基础相联系,等等,这些联系越好,员工的工作效率就越高,他们赚的钱也就越多。”Neffke补充说,与互补的同事一起工作的好处对所有员工来说都是不一样的。由此可知,雇主更看重员工的依赖关系。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中New research by Harvards Growth Lab uncovers the importance of teams and coworkers
48、 when it comes to ones productivity, earning potential, and stays of employment. The research analyzed administrative data on the 9 million inhabitants of Sweden. It found that to earn high wages and returns on education, workers must find coworkers who complement, but not substitute them.可知哈佛大学成长实验
49、室的一项新研究揭示了团队和同事对一个人的生产力、收入潜力和就业机会的重要性。研究分析了900万瑞典居民的管理数据。研究发现,要想获得高工资和教育回报,员工必须找到能够互补而不是替代他们的同事。结合文章主要讲述现代社会工人之间的技术互补性对团队的成功很重要。研究表明你团队的伙伴擅长的领域也会影响到你的技术价值,如果你的伙伴也擅长你的技术,你的价值就无法体现,你就有可能被替代,这在团队合作中是不利的。故B选项“同事如何影响你技能的价值”最符合文章标题。故选B。DFood companies engineer junk food to make it addictive. They label th
50、eir products to make them seem much healthier than they are. Their advertisements target children. All of this is according to a news report read recently by students in a Texas middle school. They were taking part in an experiment run by the University of Chicago and the University of Texas. “I don
51、t understand how this is even legal, ” said a girl who took part in the study.Researchers had students learn about food-industry advertising strategies. They wanted to know if learning about them would change how kids feel about junk food. All over the world, kids are eating more foods that are high
52、 in salt, sugar, and fat. That is partly the result of clever ads that make junk food irresistible. Christopher J. Bryan led the study. He says that when kids question the motives behind junk food ads, they feel like theyre fighting injustice. The reward is knowing they are doing the right thing.Jun
53、k food has been linked to health problems such as heart disease, obesity, and diabetes,But in 2018,food companies spent nearly $9 billion TV ads selling unhealthy fare. Companies use varying strategies. An ad with cartoon characters may make chips seen fun to eat. A professional athlete enjoying a s
54、ugary drink may make it look cool. Advertisers know that if kids want a product, theyll annoy their parents to buy it. Even parents dont notice the power of ads. By the time they are adults they have been used to junk-food advertising. They just dont see it.In the Texas study, Bryan had students vie
55、w ads on iPad. Their job was to write or draw on the screen, to make each ads message true. For example, a McDonalds ad showed a Big Mac (巨无霸) and the words “The thing you want when you order salad. ” To the end of the sentence, a student added “should be salad”.Three months after analyzing ads, stu
56、dents were still choosing healthier snacks: milk instead of sugary juices, fruit over cookies. Kids are becoming conscious of themselves as agents in the world. They see a chance to make the world a better place.12. What is the purpose of the experiment?A. To survey what snacks children like best.B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447791.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级下语文课件-小英雄王二小_语文S版.ppt
