四川省西昌市2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 西昌市 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省西昌市2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析)本试卷满分为100分,考试时间120分钟。注意事项:1答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2选出每小题答案前,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,共5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the spea
2、kers get to New York?A. At 8:10. B. At 8:30. C. At 8:50.2. Who is the man probably?A. The girls father. B. The girls teacher. C. A computer seller.3. Why is the man going to London?A. To see Andy. B. To take a holiday. C. To be on business.4. Where may Cathy visit during the summer vacation?A. Beiji
3、ng. B. Hainan. C. Gansu.5. What can we learn from the conversation?A. The woman gets an A on her final exam.B. The man will buy an MP4 for the woman.C. The final exam is coming.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、
4、7题。6. Where was the man born?A. In Florida. B. In Chicago. C. In Indiana.7. What is the relationship between the speakers?A. Friends. B. Teacher and student. C. Strangers.听第7段材料,回答第8至10题。8. How many days has the man got for his vacation?A. 25 days. B. 10 days. C. 15 days.9. Why does the man go to Ha
5、waii for his vacation with his family?A. To broaden vision. B. To relax. C. To visit friends.10. Where is the woman going this summer?A. Egypt. B. Canada. C. The United States.听第8段材料,回答第11至13题。11. What are the speakers mainly talking about?A. Health. B. Restaurants. C. Foreign food.12. What is the w
6、omans nationality?A. American. B. Chinese. C. Italian.13. Why are westerners fat?A. They lack of exercise. B. They like eating fat and sugar.C. Their food contains some fiber and salt.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the girl say about the food?A. Terrible. B. Just so-so. C. Delicious.15. What does th
7、e girl plan to do?A. Study. B. Have some snacks. C. Play cards.16. What does the boy advise the girl to do?A. Study more. B. Do more sports. C. Teach him to play the bridge.17. What does the boy do in the evenings?A. Watch TV. B. Learn new things. C. Play games.听第10段材料,回答第18至20题。18. What do we know
8、about Cactus City Wild West Park?A. A place for cowboys and cowgirls to pasture.B. A place for children to play in winter.C. A fun place for the whole family.19. What can we learn from the passage?A. The park is open from April to October.B. The ticket is six dollars for children.C. There are free b
9、uses to the park on weekdays.20 When does the Wild West show begin?A. At 10:00 am on weekdays.B. At 2:00 pm on weekends.C. At 2:30 pm every day.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AWith a continuous 1,300 kilometer-long coastline and beautifu
10、l beaches, Wales is a popular holiday destination in the United Kingdom. Most Welsh people live in south Wales in the capital city, Cardiff, and two other big cities: Swansea and Newport.LanguageThe official languages of Wales are English and Welsh, and “Wenglish” is a Welsh-English dialect (方言). Ev
11、eryone speaks English, but if you go to school in Wales you have to learn Welsh until you are 16. Street signs are written in Welsh and English, and villages, towns and cities have an English name and a Welsh name. The Welsh language is one of the oldest languages in Europe and around 20 percent of
12、people in Wales speak Welsh.SportsThe Welsh enjoy watching and playing sports, especially rugby and football. The modern Millennium Stadium in Cardiff can hold 74,500 people and is where you go if you want to watch a football or rugby match or a concert.Water sports are popular in Wales. You can go
13、surfing or wakeboarding (尾浪滑水). If you like unusual sports, visit the small town of Llanwrtyd Wells. Every year in this town there is a man versus horse marathon (马拉松) and a bog snorkelling (沼泽潜水) competition. FoodThere are lots of sheep in Wales, so people eat a lot of lamb (羊羔肉). Typical Welsh dis
14、hes include “cawl”, which is lamb stew (炖羊肉), sausages and “rarebit”, which is a type of cheese on toast. There are also Welsh cakes, which are small, sweet, round cakes with dried raisins (葡萄干) inside.SymbolsIf you ever go to Wales, you will see dragons everywhere; red dragons are a symbol of Wales
15、. Other symbols include the leek (a long, green vegetable) and the daffodil.1. What are the official languages of Wales?A. EnglishB. English and WelshC. English and WenglishD. Welsh2. Where can you go if you want to watch a rugby and football match?A. Millennium StadiumB. SwanseaC. NewportD. Llanwrt
16、yd Wells.3. The passage may be taken from _?A. a dairyB. a novelC. a guidebookD. a science magazine【答案】1. B 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要从语言、体育、食物、象征四个方面介绍了威尔士的旅游特色。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“The official languages of Wales are English and Welsh (威尔士的官方语言是英语和威尔士语)”可知,威尔士的官方语言是英语和威尔士语。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Sports部分中
17、“The modern Millennium Stadium in Cardiff can hold 74,500 people and is where you go if you want to watch a football or rugby match or a concert. (位于加的夫的现代Millennium Stadium可以容纳74500人,如果你想观看足球、橄榄球比赛或音乐会,这里就是你要去的地方)”可知,如果你想看橄榄球和足球比赛,你可以去Millennium Stadium。故选A。【3题详解】推理判断题。根据第一段中“With a continuous 1,30
18、0 kilometer-long coastline and beautiful beaches, Wales is a popular holiday destination in the United Kingdom.(威尔士拥有绵延1,300公里的海岸线和美丽的海滩,是英国著名的度假胜地)”结合文章主要从语言、体育、食物、象征四个方面介绍了威尔士的旅游特色。可推知,文章选自一本旅游指南。故选C。BWhen I woke up on Aug 4, 2016, there was only one thing on my mind: what to wear. A billion thoug
19、hts appeared through my brain in the closet (衣橱). Not only was it my first day of high school, but it was my first day of school in a new state; first impressions are everything, and it was important for me to impress the people who I would spend the next four years with.After carefully hunting my c
20、loset, I proudly came out in a dress from Target. The soft cotton was comfortable, and the specially designed shoulders added a little of fun. Yes, this cloth was the one. An hour later, I felt powerful as I headed toward room 1136. But as I entered class, my jaw dropped to the floor.Sitting at her
21、desk was Mrs Hutfilz, my English teacher, wearing exactly the same dress as me. I kept my head down and tiptoed(踮着脚尖) to my seat. I made it through my simple introduction speech until Mrs Hutfilz stood up, jokingly saying that she liked my style. Although this was the moment I had been afraid of fro
22、m the moment I walked in, all my anxiety surprisingly melted away, and the students paid attention as I shared my story. My smile grew as I laughed with the students. After class, I stayed behind, talked to Mrs Hutfilz and make a humorous and real communication.Looking back four years later, the ten
23、 minutes I spent afraid of giving my speech were really not worth it. My first period of high school certainly made the day unforgettable in the best way and taught me that Mrs Hutfilz has a brilliant sense of style!4. Why did the author pay great attention to her clothes on the first day of high sc
24、hool?A. She followed her fathers advice.B. She was unconfident about herself.C. She cared too much about her appearance.D. She wanted to make a good impression.5. Which of the following statement is TRUE?A It was her first day of primary school.B. She was satisfied with her first day dress.C. Her te
25、acher was unhappy because she wore the same dress with her.D. She made a conversation with her English teacher in class.6. How did the author probably feel after noticing her teachers dress?A. Angry.B. Confused.C. Proud.D. Embarrassed.7. What is the authors purpose in writing the article?A. To share
26、 a memorable experience.B. To explore the troubles with dressing.C. To introduce her stylish English teacher.D. To stress the importance of first impressions.【答案】4. D 5. B 6. D 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在新的国家生活,高中入学第一天所发生的难忘的经历。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“ Not only was it my first day of high school, but it
27、was my first day of school in a new state; first impressions are everything, and it was important for me to impress the people who I would spend the next four years with.”(这不仅是我上高中的第一天,也是我在一个新国家上学的第一天;第一印象很重要,对我来说,给我接下来四年要相处的人留下深刻印象很重要。)可知,作者之所以这么看重入学第一天的穿着是希望给人们留下一个好印象。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“ i
28、t my first day of high school”可知,这是作者高中入学第一天,A选项说是小学显然不正确;根据第二段第一句“After carefully hunting my closet, I proudly came out in a dress from Target.”(在仔细搜寻了我的衣橱后,我骄傲地穿了一件Target的裙子出来。)可知,作者对她的穿着很骄傲,即对她第一天入学穿着很满意,B选项正确;根据第三段句子“ I made it through my simple introduction speech until Mrs Hutfilz stood up, jo
29、kingly saying that she liked my style. ”(我做了一个简单的自我介绍,直到Hutfilz老师站起来,开玩笑地说她喜欢我的风格。)可知,她的老师并没有因为她的穿着与自己一样而生气,C选项描述与文中不符;根据第三段句子“After class, I stayed behind, talked to Mrs Hutfilz and make a humorous and real communication.”可知,作者是课后才和老师交谈的,D选项中课上与老师交谈不符合原文。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第二段最后一句“ But as I entered
30、 class, my jaw dropped to the floor.”(但当我进入课堂时,我的下巴差点掉在了地上。)和第三段第二句“I kept my head down and tiptoed(踮着脚尖) to my seat.”(我低着头 ,踮着脚尖走到我的座位上去。)可知,作者看到和老师撞衫后很是惊愕,低着头悄悄的走到座位,这些动作表明了作者的尴尬。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“My first period of high school certainly made the day unforgettable in the best way and taught
31、me that Mrs Hutfilz has a brilliant sense of style!”(高中的第一节课让我最难忘,也让我知道Hutfilz太太很有时尚感!)结合全文内容,可知该篇作者以为高中第一天入学挑选衣服开始,到当天自己穿着与老师撞衫,再到作者对这一天很是难忘,这些都是对一个难忘的经历进行分享。故选A项。CThere was one farmer who had a fine olive orchard. He was very hard-working and the garden always did well under his care. But he knew
32、that his three sons looked down on the farm work, and were only interested in getting rich quickly.When the farmer was old and felt that he would die, he called his three sons to him and said, “My sons, there is a pot of gold hidden in the olive orchard. Dig for it, if you wish it.” The sons tried t
33、o get him to tell them the exact place where the gold was hidden, but he said nothing more.After the farmer was dead, the sons went to work to find the gold. Since they did not know where the hiding-place was, they agreed to begin in a line, at one end of the orchard, and to dig until one of them sh
34、ould find the gold.They dug until they had turned up the soil from one end of the orchard to the other, round the tree roots and between them. But no gold was to be found. It seemed as if someone must have stolen it, or as if the farmer had been wandering in his intelligence. The three sons were qui
35、te disappointed to have all their work for nothing.The next olive season, the olive trees in the orchard bore more fruit than they had ever given. When it was sold, it gave the sons a whole pot of gold.And when they saw how much money had come from the orchard, they suddenly understood what the wise
36、 father had meat when he said, There is a lot of gold hidden in the orchard. Dig for it, if you wish it.”8. What did the farmer leave for his sons when he died?A. A pot of goldB. A large houseC. An apple orchardD. An olive orchard9. Why did the fathers son begin to work in the orchard?A. Because the
37、y liked farm workB. Because farm work was very exciting.C. Because they wanted to find gold.D. Because someone put a pot of gold in the orchard.10. After they dug up all the soil of the orchard, the farmers sons were very_.A. excitedB. disappointedC. movedD. interested11. Which of the following has
38、the similar meaning of the old farmers words?A. The keys to your wealth were in your handsB. When in Rome, do as the Romans doC. One is never too old to learn.D. Two hands are better than one.【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了一个农夫在临终前告诉儿子们,自己家的橄榄园里有一罐金子,但是没有告诉儿子们具体的位置。结果,儿子们把橄榄园里的土翻了个遍也没有找到金
39、子,很失望,但是到了橄榄收获的季节,果园里的橄榄树结出的果子比以往都多。卖了以后,儿子们得到了整整一罐金子。故事要告诉我们,想要致富要靠自身努力劳动,致富的钥匙就在你自己手中。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“There was one farmer who had a fine olive orchard.(有一个农民,他有一个很好的橄榄园)”以及第二段中“My sons, there is a pot of gold hidden in the olive orchard. Dig for it, if you wish it. (儿子们,橄榄园里藏有一罐金子。想要就去挖吧)”可知,农
40、夫临终时给他的儿子们留下了一个橄榄园。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段“After the farmer was dead, the sons went to work to find the gold. Since they did not know where the hiding-place was, they agreed to begin in a line, at one end of the orchard, and to dig until one of them should find the gold. (农夫死后,儿子们就开始工作,寻找金子。因为他们不知道金子藏
41、在哪里,所以他们同意排成一行从果园的一端开始挖,直到其中一人挖到金子为止)”可知,父亲的儿子开始在果园里干活,因为他们想找到金子。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“The three sons were quite disappointed to have all their work for nothing. (三个儿子白干了,很失望)”可知,在把果园里的土壤全都挖了一遍后,儿子们却没有找到金子,因此儿子们非常失望。故选B。【11题详解】推理判断题。根据第二段老人说的话“My sons, there is a pot of gold hidden in the olive
42、orchard. Dig for it, if you wish it. (儿子们,橄榄园里藏有一罐金子。想要就去挖吧)”和倒数第二段“The next olive season, the olive trees in the orchard bore more fruit than they had ever given. When it was sold, it gave the sons a whole pot of gold. (到了下一个橄榄收获季节,果园里的橄榄树结出的果子比以往都多。卖了以后,儿子们得到了整整一罐金子)”可知,儿子们带着挖金子的心态翻了土地,让橄榄大获丰收,最终换
43、来了一罐金子。由此推知,农夫想要告诉儿子,想要致富要就靠自己的双手努力工作。可推知,A选项“致富的钥匙就在你自己手中”和农夫的话意思相近。故选A。D“Look how stupid he is! a 7-year-old said to her dad Daniel Funke, pointing to a picture of a famous person on the Internet. The photo showed the man writing his name with his pen turned upside down.Of course, the photo was no
44、t the original one. It had been changed to look like him using the pen the wrong way. Funke quickly pointed out the mistake, and his daughter got an on-the-spot education in fake news. By then, however, many people had already shared it on social media.“The pitfalls of sharing misinformation and fak
45、e news can be very serious, says Laeeq Khan, who heads the Social Media Analytics Lab at Ohio University in Athens. Sharing something thats not true can cost people their lives, he says. Last year, people in India used a messaging app, WhatsApp, to spread fake stories about a kidnapping ring. The li
46、es caused violent attacks in which people died.Fake news stories hurt people in other ways, too. For example, fake reports lead some parents to refuse vaccines (疫苗) for their children. Yet without vaccines, children can get serious diseases or even die. “About seven in 10 Americans were telling us t
47、hat fake news has a big influence on the confidence in our government,” says Jeffrey Gottfried. Hes a journalism and media-research expert at Pew Research Center in Washington, D.C. Researchers there did a survey in the United States about the influence of made-up news. About half the people in the
48、survey said they had shared misinformation online. Most of them said they didnt realize it at the time.Besides causing serious results, sharing a fake story makes it harder for people to tell whats real. And when people find out a story is not real, they may not trust other information from a person
49、 who spread it. Therefore, its important to do fact-checking before sharing news stories.12. What is the purpose of the first two paragraphs?A. To bring up the topic of the text.B. To tell an interesting news story.C. To provide the main idea of the text.D. To list peoples popular online behavior.13
50、. What does the underlined word pitfallsin Paragraph 3 probably mean?A. Mistakes.B. Problems.C. Advantages.D. Possibilities.14. What did the survey done by Pew Research Center find?A. About 30% of online news wasnt real.B. Made-up news spread faster than expected.C. Made-up news had a bad influence
51、on children.D. Many Americans shared fake news without knowing it.15. What is the attitude of the author to the fake news?A. PositiveB. UnclearC. WorriedD. Supporting【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了分享错误信息和假新闻的问题可能非常严重,并列举了一些假新闻从不同方面对人们造成伤害的案例。作者认为分享假故事除了会导致严重的后果,还会让人们更难分辨什么是真实的。因此,在分享新
52、闻之前进行事实核查是很重要的。【12题详解】推理判断题。根据第二段中“Funke quickly pointed out the mistake, and his daughter got an on-the-spot education in fake news. By then, however, many people had already shared it on social media. (Funke很快指出了这个错误,他的女儿在现场接受了假新闻的教育。然而,到那时,许多人已经在社交媒体上分享了这张照片)”以及第三段中“The pitfalls of sharing misinf
53、ormation and fake news can be very serious(分享错误信息和假新闻的问题可能非常严重)”前两段通过一起分享假新闻的事情来引出文章关于分享假新闻可能造成严重后果的主题,即前两段的目的是引出文章的主题。故选A。【13题详解】词义猜测题。根据画线词后文“Sharing something thats not true can cost people their lives, he says. Last year, people in India used a messaging app, WhatsApp, to spread fake stories abo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
地理801C广东答案.pdf
