吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(6)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林市 2014 高考 英语 阅读 理解 精英 训练 精品 答案
- 资源描述:
-
1、吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(6)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(5)】DAs global temperatures rise, so do our levels of hostility(敌意) and violence, according to a new study.Scientists from the University of California, Berkeley and Princeton University discovered a strong link between change in climate and human viole
2、nce around the world. The study found that even minor climate deviations, such as slight changes in normal temperature and rainfall, can greatly increase the risk of conflict. The link between climate variations and violent behavior was noted on a small scale - in one-on-one crimes like attack or mu
3、rder - as well as on a much grander scale involving riots (暴乱) or civil war.Unlike previous similar studies, this project combined data and evidence from a larger number of fields such as economics; political science, geography, psychology and archeology, according to Professor Edward Miguel from th
4、e University of California, Berkeley.Climate change that researchers explored included temperature as well as rainfall - from very low rainfall and drought conditions to extreme amounts of rainfall.The scientists say their findings could have critical implications for understanding the impact of fut
5、ure climate change on human societies. The global temperature will increase by at least 2 Celsius over the next half century.The researchers compared extensive data spanning from ancient times until today. Collecting more material than any prior study did, the researchers were able to show that the
6、Earths climate plays a more influential role in human affairs than previously thought.Among the historical correlations, researchers found the case of the advanced Mayan civilization which was established around 2,000 BC in what is now Mexico and Central America. Some scholars say this Mesoamerican
7、(中美洲的) civilization peaked from 250 AD to 900 AD, when it mysteriously declined.Scientists and historians, including those involved in this study, theorize that climate change may have had a lot to do with the Mayan decline and failure.41. From the first paragraph, we can know that_. A. if it snows
8、heavily, there will be a conflict B. enemies dislike global temperatures C. violence has nothing to do with the climate D. warmer climate is linked to increased human violence42. The underlined word deviations in Paragraph 2 is closest in meaning to _. A. differences B. measures C. increases D. risk
9、s43. According to Professor Edward Miguel_. A. the former studies include a larger number of fields B. the former studies include a small number of fields C. the present study includes a small number of fields D. the present study has nothing to do with the previous ones44. How long has Mayan civili
10、zation been at its peak? A. 2,900 years. B. 1,150 years. C. 900 years. D. 650 years.45. It can be inferred from the passage that some civilizations declined due to_. A. civil war B. violent behavior C. climate change D. extreme amounts of rainfall【参考答案】41-45 DABDC最新研究发现全球气候上升可能会导致冲突、战争甚至灭绝。41. D。细节理
11、解题。根据第一段中.so do our levels of hostility and violence得知。42. A。词义猜测题。根据划线后部分及同义词change,variations得知。43. B。 推理判断题。根据第四段中Unlike previous similar studies, this project combined data and evidence from a larger number of fields.得知。44. D。细节理解题。根据倒数第二段中.this Mesoamerican civilization peaked from 250 AD to 90
12、0 AD得知。45. C。推理判断题。通读全文特别是最后一段可推理出答案。阅读理解People tend to become more personal and hide less of themselves when using email Researchers from Open University in Britain have found in a recent study that there are good reasons for this The team of researchers asked 83 pairs of students, all strangers to
13、 each other, to solve a problemThey had to discuss this question: If only five people in the world could be saved from a world disaster, who should they be? The pairs of students had to talk over the problem either face to face or by computersDrJohnson said, “They told their partners four times as m
14、uch about themselves when they talked over the Internet as when they talked face to faceWhen the computers were fitted with cameras so that students could see each other, this limited the personal side of the conversation” Generally the information was not extremely personalIt was mainly about thing
15、s such as where they went to school, or where they used to liveBut some students discussed their love stories, and personal childhood experiencesDrJohnson believes that emailing encourages people to focus on themselvesAnd when they do this, they become more open , especially if there are no cameras“
16、If you cannot see the other person, it becomes easier to talk about yourselfThis is because you are not thinking what the other person is thinking of youSo emailing has become the modern way of talking” said DrJohnsonHowever, this style of talking is not entirely new“In the 19th century people start
17、ed to use the telegraph to communicateNow the same kind of thing has happened and people ended up speaking more freely” DrJohnson thinks that e-mailers need to know about these effects of emailing, especially when they start work in a company“If you dont know about it, you could find yourself saying
18、 more about yourself than you wanted to ”17The subject discussed in this passage is Ahow people open up when emailing Bhow people do research studies Chow to communicate at work Dhow to discuss and solve a problem 18The reason that some couples talked freely about themselves is that Athey didnt talk
19、 about very personal things Bthey couldnt see each other Cthe cameras on the computers were turned on Dthey had to discuss a question 19What do the underlined words (in para4) refer to?AThe telegraphBThe computerCEmailingDFace-to-face talk20In the writers opinion, one should Afocus on oneself when e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
