分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型四川省达州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:448225
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:76KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省达州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题4 四川省 达州市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、四川省达州市2014 高考英语阅读理解一轮暑假训练(4)(答案)(201*山东卷)B Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York-he in computers, she in special education. Teaching means everything to us, Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news

    2、 that leads to some serious thinking about lifes purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of Sevier, Tennesse

    3、e. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire, Tim recalls. He placed the brochure on his desk, as a reminder. Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners wh

    4、o could take advantage of book and postage discounts.The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, they went to Dollywood for a look-see. “We didnt want to give the children rubbish,” says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy speciali

    5、sts and Dollywood board members-included classics such as Ezra Jack Keatss The Snowy Day and newer books like Anna Dewdneys Llama Llama series.Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in

    6、their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books Ive never heard of .” The Richters spend about 400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they

    7、have left.”62.What did Tim want to do after learning about Imagination Library?A. Give out brochures. B .Do something similar.C. Write books for children D. Retire from being a teacher.63.According to the text, Dollly Parton is .A. a well-known surgeon B. a mother of a four-year-oldC. a singer born

    8、in Tennessee D .a computer programmer64.Why did the Richters go to Dollywood?A. To avoid signing up online.B. To meet Dollywood board members.C. To make sure the books were the newest.D. To see if the books were of good quality.65.What can we learn from Tims words in the last paragraph?A. He needs m

    9、ore money to help the children.B. He wonders why some people are so busy.C. He tries to save those waiting to die.D. He considers his efforts worthwhile.【解析】:61-65:ABCDD 【语篇解读】本文讲述了里克特作为教师的一家人在退休后又做出捐献书给儿童的决定,并且为此建立了基金会的事情,而且他们认为这使得他们的人生更为有意义。36. A。细节理解题。由第一段最后两句话可知是Tim 得病导致他思考生命的意义。37. B。细节理解题。从第二段

    10、Tim说的话中“I could do something like this when we retire”,知道他打算在退休后做类似的事,是B选项。38. C。细节理解题。从第二段的第一句话得出Dollly Parton 是singer.39. D.。细节理解题。从第四段前两句话中得出,“We didnt want to give the children rubbish“ 比喻指我们不想要质量不好的东西。从本段首句主题句中也能得出the Richters 关心的是书的质量。40. D。从最后一段Tim的话” 有些人坐而等待死亡,而有些人则在他的余生尽可能的忙碌着“ 可知,他认为自己做出的事

    11、情是值得的有意义的。*结束Most of us spend our lives seeking the natural world. To this end, we walk the dog, play golf, go fishing, sit in the garden, drink outside rather than inside the pub, have a picnic, live in the suburbs, go to the seaside, buy a weekend place in the country. The most popular free time a

    12、ctivity in Britain is going for a walk. And when joggers (慢跑者) jog, they dont run the streets. Every one of them automatically heads to the park or the river. It is my firm belief that not only do we all need nature, but we all seek nature, whether we know we are doing so or not.But despite this, ou

    13、r children are growing up nature-deprived (丧失). I spent my boyhood climbing trees. These days, children are robbed of these ancient freedoms, due to problems like crime, traffic, the loss of the open spaces and strange new ideas about what is best for children, that is to say, things that can be bou

    14、ght, rather than things that can be found.The truth is to be found elsewhere. A study in the US: families had moved to better housing and the children were assessed for ADHD (多动症). Those whose housing had more natural views showed an improvement of 19%; those who had the same improvement in material

    15、 surroundings but no nice view improved just 4%.A study in Sweden indicated that kindergarten children who could play in a natural environment had less illness and greater physical ability than children used only to a normal playground. A US study suggested that when a school gave children access to

    16、 a natural environment, the entire school would do better in studies.Another study found that children play differently in a natural environment. In playgrounds, children create a hierarchy (等级) based on physical abilities, with the tough ones taking the lead. But when a grassy area was planted with

    17、 bushes, the children got much more into fantasy play, and the social hierarchy was now based on imagination and creativity.Most bullying (恃强凌弱) is found in schools where there is a tarmac (柏油碎石) playground; the least bullying is in a natural area that the children are encouraged to explore. This re

    18、minds me unpleasantly of Sunnyhill School, with its hard tarmac, where I used to hang about in corners dreaming about wildlife.But children are frequently discouraged from involvement with natural spaces, for health and safety reasons, for fear that they might get dirty or that they might cause dama

    19、ge. So, instead, the damage is done to the children themselves: not to their bodies but to their souls.One of the great problems of modern childhood is ADHD, now increasingly and expensively treated with drugs. Yet one study after another indicates that contact with nature gives huge benefits to ADH

    20、D children. However, we spend money on drugs rather than on green placesThe life of old people is much better when they have access to nature. The most important for the growing population of old people is in quality rather than quantity of years. And study after study finds that a garden is the sin

    21、gle most important thing in finding that quality.In wider and more difficult areas of life, there is evidence to indicate that natural surroundings improve all kinds of things. Even problems with crime and aggressive behaviour are reduced when there is contact with the natural world.Dr William Bird,

    22、 researcher from the Royal Society for the Protection of Birds, states in his study, “A natural environment can reduce violent behaviour because its process helps reduce anger and behavior that people might regret later.” Wild places need encouraging for this reason, no matter how small their contri

    23、bution.We tend to think human beings are doing nature some kind of favour when we are protecting nature. The error here is far too deep: not only do humans need nature for themselves, but the very idea that humanity and the natural world are separable things is damaging.Human beings are a species of

    24、 animals. For seven million years we lived on the planet as part of nature. So we miss the natural world and long for contact with non-human life. Anyone who has patted a dog, stroked a cat, sat under a tree with a glass of beer, given or received a bunch of flowers or chosen to walk through the par

    25、k on a nice day, understands that.We need the wild world. It is necessary to our well-being, our health, our happiness. Without other living things around us we are less than human.15. What is the authors firm belief?A. People seek nature in different ways.B. People should spend most of their lives

    26、in the wild.C. People have quite different ideas of nature.D. People must make more efforts to study nature.16. What does the author say people prefer for their children nowadays?A. Personal freedom.B. Things that are natural.C. Urban surroundings.D. Things that are purchased.17. What does a study i

    27、n Sweden show?A. The natural environment can help children learn better.B. More access to nature makes children less likely to fall ill.C. A good playground helps kids develop their physical abilities.D. Natural views can prevent children from developing ADHD.18. Children who have chances to explore

    28、 natural areas _.A. tend to develop a strong love for scienceB. are more likely to dream about wildlifeC. tend to be physically tougher in adulthoodD. are less likely to be involved in bullying19. What does the author suggest we do to help children with ADHD?A. Find more effective drugs for them.B.

    29、Provide more green spaces for them.C. Place them under more personal care.D.Engage them in more meaningful activities.20. In what way do elderly people benefit from their contact with nature?A. They look on life optimistically.B. They enjoy a life of better quality. C. They are able to live longer.

    30、D. They become good-humoured.15. A。从第一段最后一句”It is my firm belief that not only do we all need nature, but we all seek nature, whether we know we are doing so or not.”可知人们以各种形式追寻大自然,亲近大自然。16. D。从第二段最后一句中“things that can be bought, rather than things that can be found”可知父母现在更愿意给孩子买东西.17. B。从第四段第一句中 “k

    31、indergarten children who could play in a natural environment had less illness and greater physical ability”可以得出B结论。18. D。从第六段第一句中的“the least bullying is ina natural areathat the children are encouraged toexplore.”可以得出D结论。19. B。第八段第二句“Yet one study after another indicates that contact with nature giv

    32、es huge benefits to ADHD children.”可知对多动症儿童来说,把他们置于自然环境中是最有益的。20. B。第九段第二句“The most important for the growing population of old people is in quality rather than quantity of years.”可以得出B结论。*结束阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A it tastes just like chickenAway from home, eating is more than just a wa

    33、y to keep your stomach fullIt is a language all its own, and no words can say, Glad to meet you glad to be doing business with you quite like sharing a meal offered by your hostClearly, mealtime is not the time for you to say, Thanks, but no thanks Acceptance of the food on your plate means acceptan

    34、ce of host, country, and companySo, no matter how difficult it may be to swallow, swallowOr, as one experienced traveler says, Travel with a cast-iron stomach and eat everything everywhereOften, the food offered represents proudly your host countrys eating cultureWhat would Americans think of a Fren

    35、ch person who refused to take a bite of homemade apple pie or sirloin? Our discomfort comes not so much from the thing itself; it comes from our unfamiliarity with itAfter all, an oyster has remarkably the same look as a sheeps eye; and a first look at a lobster would remind almost anybody of a crea

    36、ture from a science fiction movie, not something you dip in butter and eatBy the way, in Saudi Arabia sheeps eyes are a famous dish and in parts of China its bears paw soupCan you refuse such food without being rude? Most experienced business travelers say no, at least not before taking at least a f

    37、ew bitesIt helps, though, to slice any item very thinThis way, you minimize the taste and the reminder of where it came fromOr, Swallow it quickly, as one traveler recommendsI still cant tell you what sheeps eyeballs taste like As for dealing with taste, the old line that it tastes just like chicken

    38、 is often thankfully trueEven when the it is really rat or snakeAnother useful piece of advice is not knowing what you are eatingWhats for dinner? Dont ask Avoid glancing into the kitchen or looking at English-language menusYour host will be pleased that you are eating the food he offers, and who kn

    39、ows? Maybe it really is chicken in that soup1.The purpose of the article is to _Aintroduce unfamiliar foodBshare the writers personal experiencesCsuggest ways to overcome a cultural barrierDadvise on how to politely refuse to eat foreign food2. According to the writer, people hesitate at strange foo

    40、d mainly due to _Athe way it looks Bsafety worriesClack of information about it Dthe unfamiliar atmosphere3. From the article we can infer that _Aan American may feel comfortable with sirloinBone should refuse strange food after a few bitesCEnglish-language menus are not always dependableDone needs

    41、a cast-iron stomach to travel in other cultures4. One may say It tastes just like chicken when _Ashowing respect for chicken-loving nationsBgreeting people with different dieting habitsCevaluating chefs at an international food festivalDgetting someone to try a visually unpleasant meal1-4 CCAD *结束B

    42、I cry easilyI cried when a boy in the film suffered from an incurable disease I cried when an athlete broke a world recordOne night my wife and I were going to dinner at a friend sAs we went towards the house, I noticed a car pulling out from the sidewalkJust ahead, another car was waiting to back i

    43、nto the parking spaceBut before he could do so a yellow car came up from behind and sneaked into the spaceWhile my wife went ahead into our friend s house, I stepped into the street Hey, I said, this parking space belongs to that guy I gestured towards the man ahead, who was looking back angrilyAt t

    44、hat moment I was feeling pretty manly Mind your own business! the driver told me No, I saidYou don t understandThat fellow was waiting to back into this space Things quickly heated up, until finally he jumped out of the carMy God, he was extremely largeHe grabbed me and shook his rock of a fist at m

    45、eI tasted bloodI was terrifiedAlmost in a panic, I ran to my friend s front doorAs a former Marine (海军) , as a man, I felt absolutely embarrassed as my wife and friends asked me what had happenedAll I could say was that I had had an argument about a parking spaceThey were sensitive and let it go at

    46、thatPerhaps half an hour later, the doorbell rangFor some reason I was sure that the huge man had returned for meMy blood ran coldMy hostess got up to answer it, but I stopped herI knew I had to face up to my fearI opened the doorThere he stood I came back to apologize, he said in a low voiceI am as

    47、hamed of myselfThe Brooklyn Navy Yard where Ive worked for ten years is closingToday I got laid offI m not myselfI hope you ll accept my apology I remembered that after I closed the door, I stood there for a few minutes alone with tears in my eyes5What did the author do when a yellow car drove into

    48、the parking space?AHe beat the driver BHe blamed the driverCHe asked the driver to apologize DHe ran to his friend s house for help6What do we know about the yellow car s driver?AHe was rude and liked fightingBHe was famous for his bad temperCHe lost his job and felt terrible that day DHe tried to g

    49、et the author s parking space7What does the underlined sentence mean? AI became quite calm BI felt extremely frightened CI couldnt move with coldDI was too angry to say anything8What kind of person is the author? ADirect and serious BHumorous and open - minded CHonest and ambitious DWarm - hearted a

    50、nd understanding 58、BCBD *结束C Most of the 20th century has been a development on the Industrial Revolution taken to an extreme: people now own more products than ever before; there are enough unclear weapons to destroy the earth several times over; there is hardly any forest left and pollution has g

    51、ot to the point where we buy water. Within a few years I predict you will be able to buy air. (There once was a time when you didnt need to buy food or shelter either.)Important developments in the last century are the breading down of the class structures left over from the Industrial Revolution st

    52、age, bringing with it the empowerment of the “common man ”: the working day is set by law to only 8 hours a day, everyone has the vote, the media has less obvious government control, people have landed on the moon, sent spacecrafts to Mars and so on. Families have also shrunk drastically(强烈地); the n

    53、uclear family came about, and especially in the last half of the 20th century, one-parent families are becoming more common. This shrinking in the size of the family shows the increased independence of peopleonce upon a time people had to live in large groups to survive.As humans have “become the go

    54、ds”, they have realized their individuality and independence and taken their control of the world to an extreme. In many countries the land is almost completely used in the land is almost completely used in the production of food and as living space and they live in small cities which are entirely h

    55、uman constructed, made from materials which are also entirely human constructed(concrete, bricks) with hardly any remains of nature. Weeds are poisoned because they are messy; even parks have trees grown in tidy lines; grass is mowed to keep it short and so on. I think the massive drug “problem” tro

    56、ubling people is a result of too much of this influence, humans needing to escape the stark world they have created by entering fantasy worlds.Over the last 100 years, the 20th century consciousness has spread throughout the world; most of Asia has been thoroughly “Westernized”, and most of the Thir

    57、d World is being overrun by western ways of doing things and living.9Whats the author most concerned about?AThe influence of pollution.BStrong effects of development.CChanged positions of humans as gods.DThe process of the Industrial Revolution.10What is the authors attitude towards the changes of the 20th century?AObjective.BTolerant.CPositive.DNegative.11What does the underlined word “stark” in Paragraph 3 mean?AUnfair.BIllegal.CDull.DViolent.911、BDC*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省达州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448225.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1