吉林省长春外国语学校2020-2021学年高一上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春外国语学校2020-2021学年高一上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春 外国语学校 2020 2021 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、长春外国语学校2020-2021学年第一学期第二次月考高一年级英语试卷本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡交回。注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4.作图可先使用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5.保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第卷第一部分 听力(
2、共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman want to do? A. Return the sweater. B. Buy a larger sweater. C. Change the sweater. 2 Where is the bank?A. Beside a post office. B. On a corner. C. Next to
3、a church.3 What does the woman tell the man to do?A. Call again some time later.B. Wait for about three minutes.C. Come to see Dr. Smith around 3: 00.4. What is the man going to major in?A. History. B. Chemistry. C. Geography.5. What does the woman mean? A. She has just finished a cigarette.B. She i
4、s unwilling to smoke cigarettes.C. She likes to sit in the smoking section.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the weather like?A. Sunny. B. Windy. C. Rainy.7. What will the
5、speakers do?A. Call the police. B. Listen to the radio. C. Get out and help the guy.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation most probably take place?A. At home. B. In a clinic. C. In a restaurant.9. What does the man like to drink?A. Water. B. Tea. C. Coffee.听第8段材料,回答第10至12题。10. What kind of r
6、oom did the man want at first?A. Three single rooms. B. A room with three beds.C. A double room and a single room.11. How much should the man pay for a night? A. $ 99. B. $ 129. C. $228.12. What date is it today?A. July 2nd. B. July 3rd. C. July 5th.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the woman feel about
7、 the result of the exam?A. Disappointed. B. Incredible (难以置信的).C. Unsurprised.14. Who passed the exam? A. Sandy. B. Kate. C. Jack.15. Why didnt Scott pass the exam?A. He was sick during the week of the exam.B. He failed to finish the paper.C. He didnt study hard.16. What can we learn from the conver
8、sation?A. Jack works hard in his study.B. Scotts sister cheated on the exam.C. The head may leave because of the bad result.听第10段材料,回答第17至20题。17. What kind of people especially need exercise?A. Adults from 20 to 80.B. Young people in their teens.C. Those who sit most of the day.18. What exercise is
9、the most suitable for beginners?A. Jogging. B. Weightlifting. C. Climbing.19. How long would it be better for an exercise period to last?A. 5 to 10 minutes. B. 15 to 20 minutes. C. 25 to 30 minutes. 20. What is the best time for exercise?A. Morning. B. Afternoon . C. Evening.第二部分 阅读理解(共10小题;每小题2分,满分
10、20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AThe holiday season is upon us. These are a few places you can visit without breaking the bank while having a fun and relaxing experience.Lakowe LakesLakowe Lakes is a beautiful golf resort 45 minutes away from the city of Lagos. You can rent an apartment for a
11、 couple of days.A trip to Lakowe Lakes will involve activities like fishing at the lake, pedal boat rides,golfing on an 18-championship golf course, bike riding, movies under the stars, outdoor barbeques and spa treatments.Inagbe ResortsInagbe Resorts is an excellent choice for whoever wants a getaw
12、ay from the city especially families. Individuals or families looking for a quiet place with a beach would love Inagbe.There are facilities like swimming pools, basketball courts and children playing grounds. It offers different kinds of activities such as watersports, horse rides and quad biking.Ca
13、labar Carnival(狂欢节)Calabar Carnival is still one of the best carnivals out of Nigeria. This week-long event, held every December, is filled with fun moments, parades and display of culture. It is also known as Africus biggest street party.This will be an opportunity to explore Calabar, the national
14、museums, Tortuga island, Mary Slessor house, Drill Ranchm Tinapa resort and the national park.The GambiaThe smiling coast of Africa will make you live more happily than you have ever been.There is an experience for everyone based on your how much money you spend.Explore the city of Banjul, go birdwa
15、tching,attend a cooking class, watch crocodiles at the crocodile pool, discover the slave roots of Kunta Kinte, go fishing, lake a hike and visit a village market.1. What common fun do both Lakowe Lakes and The Gambia provide?A. Bike riding.B. Watching birds.C. Going fishing.D. Outdoor barbeques.2.
16、Which place is the best choice for those who want to get away from city life?A. Lakowe Lakes.B. Inagbe Resorts.C. Calabar Camival.D. The Gambia.3. What can you do at Calabar Camival?A. Rent a house.B. Attend a cooking class.C. Watch movies under the sky.D. Learn about the national park.【答案】1. C 2. B
17、 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个度假地,可以在不花大钱的情况下,同时享受快乐和放松。【1题详解】细节理解题。根据Lakowe Lakes部分中“A trip to Lakowe Lakes will involve activities like fishing at the lake, pedal boat rides,golfing on an 18-championship golf course, bike riding, movies under the stars, outdoor barbeques and spa treatments.”(去Lakowe湖的
18、旅行包括在湖边钓鱼、划船、在18个冠军高尔夫球场上打高尔夫球、骑自行车、在星空下看电影、户外烧烤和水疗)”以及The Gambia部分中“Explore the city of Banjul, go birdwatching,attend a cooking class, watch crocodiles at the crocodile pool, discover the slave roots of Kunta Kinte, go fishing, lake a hike and visit a village market. ”(游览Banjul市,观鸟,参加烹饪课,在鳄鱼池里看鳄鱼,
19、发现昆塔金特的奴隶根源,钓鱼,徒步旅行,参观村庄市场)可知,Lakowe Lakes 和The Gambia提供的共同乐趣是钓鱼。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Inagbe Resorts部分中“Inagbe Resorts is an excellent choice for whoever wants a getaway from the city especially families.” (Inagbe度假村是任何想逃离城市的人,尤其是家庭的绝佳选择)可知,对于那些想要逃离城市生活的人来说,Inagbe度假村是最好的选择。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Calabar Car
20、nival(狂欢节)部分中“This will be an opportunity to explore Calabar, the national museums, Tortuga island, Mary Slessor house, Drill Ranchm Tinapa resort and the national park. ”(这将是一次探索卡拉巴尔、国家博物馆、托尔图加岛、玛丽斯莱索住宅、迪纳帕度假村和国家公园的机会)可知,你可以在Calabar Camival了解国家公园。故选D。BI seldom kept my things tidy and in order, whil
21、e my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy d
22、esk. We both got tired of each other.War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started shouting. She shouted back louder.The room was filled with anger. We
23、could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled (爬) under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go thr
24、ough alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so busy with my work that I even didnt notice Kate had sat up. She was watching, her tears dri
25、ed and her expression was such disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me, “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on
26、.4. Why was Kate angry that evening?A. She couldnt find her books.B. She heard the author shouting loud.C. She saw the authors shoes under her bed.D. She got the news that her grandma was ill.5. Why did the author tidy up the room?A. She wanted to show her care.B. She was scared by Kates anger.C. Sh
27、e was asked by Kate to do so.D. She hated herself for being so messy.6. What could be the best title for the text?A. My School LifeB. Hard Work Pays offC. How to be OrganizedD. Learning to be Roommates【答案】4. C 5. A 6. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者和室友Kate是如何在生活习惯中磨合和学会相处的。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Soon, I heard her
28、screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!”(很快,我听到她尖叫道:“把鞋拿走!为什么在我床底下!”)”可知,那天晚上Kate生气了因为她在床底下看见了作者的鞋子。故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.(突然,一股暖暖的同情之情油然而生。)”和第四段中“Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned
29、 the socks and swept the floor, even on her side.(慢慢地,我把铅笔收起来,把书拿回去,整理床铺,擦袜子,扫地,甚至是走到了她身边。)”可知,作者整理房间是想表达她对Kate的关心。故选A项。6题详解】主旨大意题。根据第一段中“I seldom kept my things tidy and in order, while my roommate Kate was extremely organized.(我很少把东西整理得井井有条,而我的室友Kate却极其有条理。)”尤其是最后一段中“Kate and I stayed roommates fo
30、r the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.(在那一年剩下的时间里,Kate和我一直是室友。我们并不总是意见一致,但我们学会了生活在一起的关键:让步,清理和坚持。)”可知,本文主要讲述了作者和室友Kate是如何在生活习惯中磨合和学会相处的,因此文本的最佳标题是“学会成为室友”。故选D项。CWe all have some people whom we respect very much
31、, like our family members, our friends or our teachers.Respect often means different things to different people. There are several aspects that many people can agree on, though. For example, at its most basic level, respect means being kind and considerate to others.Respect can take many forms. Dont
32、 make fun of others. Put yourself in other peoples shoes and think about how they feel. Remember the Golden Rule: treat others the same way youd want to be treated.Respect is important because it sets the proper stage for all our human interactions. Friendship, love, and even basic communication mus
33、t all start with respect.Everyone wants to be respected. To get respect, though, you must also show respect for others. Its always a two-way street. You cant be impolite to others and expect respect in return.Its easy to show respect. Be polite. Look for the best in people rather than concentrating
34、on their mistakes. Show compassion to others and try to put their interests before your own. Make others comfortable when theyre uneasy. Help out whenever you can. When you pay it forward, amazing things can happen.And be respectful to everyone. The world is an unbelievably huge place filled with bi
35、llions of people, each one of whom is unique and special. And they all deserve your respect!Be careful, though. Not everyone will show you respect all the time. In fact, youll probably see examples of impolite behaviour each and every day. How you respond to impolite behaviour, though, can make a hu
36、ge difference.If you choose to respond to impolite behaviour by acting rudely yourself, youve gained nothing. Youve only continued the pattern of impolite behaviour and set a bad example. Instead, act respectfully and set a good example. Consistently acting respectfully might just help others learn
37、from your example!7. According to the Golden Rule, _.A. youd better walk in others shoesB. you cant play jokes on other peopleC. you should pay attention to your feelingsD. the way you are treated depends on yourself8. By saying “Its always a two-way street” in Paragraph 4, the writer probably wants
38、 to tell us “_”.A. People should respect each otherB. It is always safe to walk in the streetC. Some leave and others come backD. There is only one street to go through9. The fifth paragraph is mainly written to tell us _.A. where to find respectB. how to correct mistakesC. when to help others in ti
39、meD. how to show respect for others10. According to the passage, what should we do if someone is impolite to us?A. Show him/her true respect.B. Leave him/her alone.C. Be kind to him/her sometimes.D. Set a special example to others.【答案】7. D 8. A 9. D 10. A【解析】这是一篇议论文。文章主要讲了每个人都想被尊重。然而,为了得到尊重,你也必须尊重他人
40、。【7题详解】细节理解题。答案定位在第三段Remember the Golden Rule: treat others the same way youd want to be treated.可知根据黄金法则,你被对待的方式取决于你自己,故选D。【8题详解】推理判断题。上文Everyone wants to be respected. To get respect, though, you must also show respect for others.说每个人都想被尊重。然而,为了得到尊重,你也必须尊重他人。下文You cant be impolite to others and ex
41、pect respect in return. 你不能对别人不礼貌,却期望别人尊重你。由此推断出通过说“Its always a two-way street”,作者可能想要告诉我们,人们应该互相尊重,故选A。【9题详解】主旨大意题。通过阅读这一段Its easy to show respect. Be polite. Look for the best in people rather than concentrating on their mistakes. Show compassion to others and try to put their interests before yo
42、ur own. Make others comfortable when theyre uneasy. Help out whenever you can. When you pay it forward, amazing things can happen.可知这一段主要讲了如何尊重他人,故选D。【10题详解】细节理解题。答案定位在最后一段Instead, act respectfully and set a good example. Consistently acting respectfully might just help others learn from your exampl
43、e!可知如果有人对我们不礼貌,我们应该向他/她表示真正的尊重,故选A。第三部分 英语知识运用(共五节,满分7.5分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I have been so fortunate to receive kindness from everybody around, warmth from animals and mother nature. When I was _11_ up, I was taught _12_ to thank everything arou
44、nd with gratitude and regard everyone around with _13_ and kindness, just as my grandparents and parents did. A long, long time ago, earlier in my career, I was _14_ for hiring a lot of people in key _15_. Though I hired many, I didnt hire many more. One of my guiding principles was to always _16_ c
45、andidates with kindness and respect. But as many years went by, I was _17_ off because of the _18_ of our company and the severe economic pressure sweeping the country. Like all the candidates I had _19_ , I was now the interviewee. That was _20_ for me. I went through a string of interviews, all _2
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448285.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
