吉林省长春市农安县2020-2021学年高一下学期“五育融合”知识竞赛英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春市农安县2020-2021学年高一下学期“五育融合”知识竞赛英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春市 农安县 2020 2021 学年 一下 学期 融合 知识竞赛 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一“五育融合”英语知识竞赛试题第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the conversation mainly about?A. A play. B. A movie. C. A concert.2. Where does the conversation most probably take place?A. In a physics lab. B.
2、 In a museum. C. In a bookstore.3. What transport will the woman take tomorrow?A. The taxi. B. The bus. C. The subway.4. What will the speakers do this weekend?A. Go to a new restaurant. B. Watch a French movie. C. Stay at home.5. What is the weather like now?A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny.第二节(共15小题;
3、每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给岀5秒钟的作答 吋间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What happened to the mans sunglasses?A. They were destroyed by accident.B. They fell into the pool.C. They were left in the room.7. Where does the woman su
4、ggest they go?A. The pool. B. The gift shop. C. The beach.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What does the woman ask the man to do?A. Clean the street. B. Pick up medicine for her. C. Give her some help.9. What is the relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Friends. C. Strangers.听下面一段较长对话,回答以下小
5、题。10. How many people are there in Peters family?A 3. B. 4. C. 5.11. When do the whole family walk the dog?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.12. What does Peter do at home?A. He does the laundry. B. He cooks food. C. He sweeps the floor.听下面一段较长对话,回答以下小题。13 What does the man want to be?A. A
6、pop star. B. A movie star. C. A great musician.14. How does the man feel about his future?A. Uncertain. B. Sad. C. Confident.15. When will the man go to find a manager?A. After he moves to London.B. After he lakes his last exam.C. After he knows his exam results.16. What will the man probably do at
7、first in London?A. Do part-time jobs. B. Make his record. C. Earn lots of money.听下面一段独白,回答以下小题。17. Why was the speaker in the river?A. To get water for picnic.B. To catch a fish.C. To get a piece of wood.18. How old was Danny when the story happened?A. Six. B. Eight. C. Ten.19 What did Danny do when
8、 the speaker fell into the river?A. He jumped into the river.B. He was too scared to move.C. He ran to look for their father.20. Who finally saved the speaker?A. His father. B. His brother. C. A passer-by.第二部分 阅读理解 (共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项( A、B、C和D)中, 选出最佳选项。【A】What to d
9、o, where to goTake your kids for a walk on sciences wild side. These festivals are full of video games, cutting-edge(尖端) tech and fun!Festival of Learning 16-20 JuneCome and join Bournemouth University as we celebrate the joy of knowledge at our Festival of Learning. Well be sharing our learning and
10、 knowledge through 80+ free events that explore our scientific research. Come along, get inspired and learn something new with hands-on sessions, workshops, talks and exhibitions for all ages!Summer Science Exhibition 2-8 JulyRoyal Society invites you to its annual exhibition, showing the UKs most c
11、utting-edge scientific research. From the very first3 D model of the Milky Way, to using quantum physics(量子物理学)in solving mental health problems, this is your chance to meet the extraordinary scientists carrying out research that is likely to change our lives. Alongside a host of exhibitions, you ca
12、n also attend one of 30 talks, family shows and workshops. Join our journey of discovery this July. Evening opening-Tuesday 3 July, adults only.Power Up 3-19 AugustGet your game face on and play awesome games from the past 40 years, from Pong and Pacman to Minecraft and Mario at the Museum of Scienc
13、e and Industry. Whether youre a family dropping in for a 90-minute session or a gamer at an adult-only evening session, test yourself to the limit. Book before 21 June for 20% off selected tickets.Norwich Science Festival 19-27 OctoberCelebrate the wonderful world of experiments, discoveries and exp
14、loration at Norwich Science Festival. Enjoy inspirational exhibitions hands-on family activities, inspiring talks and cutting-edge discoveries. A festival for all age groups and all levels of knowledge.1. Which event should you attend if youre a game lover?A. Power Up.B. Festival of Learning.C. Norw
15、ich Science FestivalD. Summer Science Exhibition2. What can you do if you take part in the event held in October?A. Attend workshopsB. Do hands-on activitiesC. Go to evening sessionsD. Watch fun family shows3. What do the four events have in common?A. They offer discounts to tour groups.B. They requ
16、ire early booking.C. They are intended for kids.D. They are science-themed.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了四个科学活动,分别是:Festival of Learning、Summer Science Exhibition、Power Up以及Norwich Science Festival。【1题详解】细节理解题。根据Power Up部分中Get your game face on and play awesome games from the past 40 years,
17、 from Pong and Pacman to Minecraft and Mario at the Museum of Science and Industry.可知打开你的游戏界面,玩一些过去40年里很棒的游戏,从乒乓和吃豆人到我的世界和科学与工业博物馆的马里奥。由此可知,喜欢打游戏的人可以参加这个Power Up活动。故选A。【2题详解】细节理解题。分析四个活动中只有Norwich Science Festival在10月份举行。根据Norwich Science Festival部分中Celebrate the wonderful world of experiments, disc
18、overies and exploration at Norwich Science Festival. Enjoy inspirational exhibitions hands-on family activities, inspiring talks and cutting-edge discoveries.可知在诺维奇科学节上庆祝这个充满实验、发现和探索的奇妙世界。享受鼓舞人心的展览,动手的家庭活动,鼓舞人心的谈话和前沿的发现。由此可知如果你参加十月份举行的活动,你可以做动手家庭活动。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第一段中Take your kids for a walk on
19、sciences wild side.可知带你的孩子在科学的野外散步。以及结合各项活动介绍中多次出现的science, scientific可知,这四个活动都是以科学为主题的。故选D。【B】Stuart Bee prayed that rescue would come before his ship slipped completely under water. The 62-year-old sailor had been washed out of his boat by a wave while he was sleeping at about midnight on Saturday
20、, leaving him fighting for survival in the Atlantic, 86 miles off Florida.Mr. Bee set out at 4 pm on Friday and was reported missing on Saturday by friends. On Sunday morning, 11 hours later, he was found by a container ship. “What day is it?” he asked Lacruiser Relativo, the container ships second
21、officer who threw him a lifebuoy and helped him aboard.“My ship suffered engine failure. There were long and sharp noises and I was asleep when the water gushed in the back and forced me up the front,” Mr. Bee told the US coast guard after his rescue. He said he swam in jeans and heavy work boots th
22、rough the boats forward hatch (船口) and surfaced, with no life jacket or any flotation. Mr. Relativo said later, “He stuck to the only part of his boat that was not sunk. He told me that he thought maybe that it was to be his last night and that if it was, had he lived his life well enough? He said h
23、e realized he had a beautiful life, out there watching the moon on the open water. It was dark but he found an inner peace as he looked at the sky.”Leisa Bee, his niece, said, “Another half hour and his boat would have completely sunk and no one would have found it or him. I keep looking at the pict
24、ures of his rescue and I cant stop crying. My uncle lived on that boat, so his home is gone now and all his possessions, though he did manage to keep his wallet. When he called my family, he said, Hey, youll never guess what happened to me! I had no clue of the thousands of people whod been praying
25、for me.”4. Who first found Stuart Bee missing?A. His niece.B. His friends.C. Mr. Relativo.D. Coast guards.5. How did Stuart Bee feel while waiting for the rescue?A. Peaceful in mind.B. Satisfied with his career.C. Depressed in heart.D. Hopeful to his future.6. What would happen if Stuart Bee waited
26、for another half hour?A. He would have saved his wallet.B. He wouldnt have been rescued.C. He would have been found by his niece.D. He wouldnt have reached his family.7. Which of the following can be the best title for the text?A. The Old Man and the SeaB. A Hardworking Sailor SurvivedC. A Narrow Es
27、cape from the WaveD. A Lone Sailor Hung in Atlantic for Hours【答案】4. B 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】本文为一篇新闻报道。文章报道了62岁的水手在睡觉时被海浪从自己的船上冲了出来,他在距佛罗里达州86英里的大西洋上挣扎求生,等待救援时的心态和最后获得救援的过程。【4题详解】细节理解题。根据第二段“Mr. Bee set out at 4 pm on Friday and was reported missing on Saturday by friends.(他于周五下午4点出发,周六被朋友报告失踪)”可知,首先
28、发现斯图尔特比失踪的是他的朋友。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段“He told me that he thought maybe that it was to be his last night and that if it was, had he lived his life well enough? He said he realized he had a beautiful life, out there watching the moon on the open water. It was dark but he found an inner peace as he lo
29、oked at the sky.(他告诉我,他认为这可能是他的最后一个晚上,如果是的话,他的生活过得够好吗?他说他意识到他的生活很美好,在开阔的水面上看着月亮。天很黑,但当他看着天空时,他找到了内心的平静)”可知,斯图尔特比在遇到危险,等待救援的时候内心是平静的。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Leisa Bee, his niece, said, “Another half hour and his boat would have completely sunk and no one would have found it or him.(他的侄女莱萨比说:“再过半个小时,他的
30、船就会完全沉没,没有人会找到船或者他”) ”可知,如果斯图尔特比再等半个小时,他的船就会完全沉没,没有人会找到船或者他,他就不会获救了。故选B项。【7题详解】标题判断题。根据第一段“The 62-year-old sailor had been washed out of his boat by a wave while he was sleeping at about midnight on Saturday, leaving him fighting for survival in the Atlantic, 86 miles off Florida.(周六午夜,这位62岁的水手在睡觉时被
31、海浪从自己的船上冲了出来,他在距佛罗里达州86英里的大西洋上挣扎求生) ”以及第二段“On Sunday morning, 11 hours later, he was found by a container ship.(11个小时后的周日上午,他被一艘集装箱船发现)”可知,文章讲述了一名水手被困在大西洋上数小时挣扎求生后获救的过程。D项“A Lone Sailor Hung in Atlantic for Hours(一个孤独的水手在大西洋上徘徊了数小时)”符合。故选D项。【C】NASA has a new job listing,and its no joke. The US space
32、 agency is looking for ajoker to join their journey to Mars.A journey to Mars is no laughing matter. On average, the red planet is 140 million miles away. A trip there would take around eight months in a small spaceship. As it is difficult to communicate, astronauts will have to wait 20 minutes for
33、a reply when an emergency happens.“When youre living with others in a confined space for a long time, such as on a mission to Mars, problems will happen,” said Jeffrey Johnson, a scientist at the University of Florida. This is probably why NASA wants an astronaut with a sense of humor. These people
34、have the ability to pull everyone together.In stressful situations, perhaps humor is a way to know we arent alone. By laughing together, we share stress, Then we can focus on our jobs instead of just worrying.There are other examples of team “jokers”. One example is the journey to the South Pole led
35、 by Norwegian explorer Roald Amundsen, Adolf, a cook at Amundsen s team, was joker. He made people laugh through the whole difficult and dangerous journey, Amundsen later wrote that Adolf was the most valuable member of the team.But if youre hoping that your favorite TV comedian will fly to Mars, th
36、at probably wont happen. “Being funny wont be enough to land somebody the job,” Johnson said. “They also need to be an excellent scientist and engineer.” Besides, they must be in top physical condition.8. Who might get the job offered by NASA?A. A good cook.B. A talented joker.C. A humorous engineer
37、.D. A popular comedian.9. What does a confined space in Paragraph 3 mean?A. a small spaceB. an open spaceC. a secure spaceD. an empty space10. How does the author think humor can help astronauts?A. Reminding them of their family.B. Bringing them closer on a journey.C. Helping them know themselves be
38、tter.D. Helping them fix professional problems.11. Why does the author mention the example of the cook?A. To show the importance of their food.B. To prove the role of humor in difficult situations.C. To argue an actor is more important than a scientist.D. To explain a journey to the South Pole matte
39、rs a lot.【答案】8. C 9. A 10. B 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了美国宇航局正在寻找一位“爱开玩笑的人”与宇航员一起执行火星任务,这个人不但要有幽默感,还要是一名优秀的科学家和工程师。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“The US space agency is looking for a “joker” to join their planned mission to Mars.(美国宇航局正在寻找一名“爱开玩笑的人”加入他们计划中的火星任务)”以及倒数第二段中“Being funny wont be enough to land somebod
40、y the job,” Johnson said. “They also need to be an excellent scientist and engineer.”(Johnson 说:“有趣并不足以让某人得到这份工作,他们还需要是一名优秀的科学家和工程师。”)”可知,幽默的工程师会得到NASA提供的工作。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据画线词后的“such as on a mission to Mars,”可知,在执行火星任务时,几个宇航员要在航天器里生活很多天,而航天器里的空间是非常狭小的,此处是说“当你和别人在一个狭小的空间里生活很长一段时间,比如执行火星任务时,很可能会出现问
41、题”,由此可知画线词指的是“狭小的空间”,故选A。【10题详解】细节理解题。根据第三段“This is probably why NASA wants an astronaut with a sense of humor. These people have the ability to pull everyone together.(这可能就是为什么美国宇航局想要一个有幽默感的宇航员。这些人有能力把大家团结起来)”可知,作者认为幽默可以通过在旅途中拉近宇航员们之间的距离帮助到宇航员。故选B。11题详解】推理判断题。根据第四段“In stressful situations, perhaps
42、humor is a way to know we arent alone. By laughing together, we share stress, Then we can focus on our jobs instead of just worrying.(在有压力的情况下,幽默可能是一种让我们知道自己并不孤单的方式。通过一起笑,我们分享压力,然后我们可以专注于我们的工作,而不仅仅是担心)”以及第五段“There are other examples of team “jokers”. One example is the journey to the South Pole led
43、by Norwegian explorer Roald Amundsen, Adolf, a cook at Amundsen s team, was joker. He made people laugh through the whole difficult and dangerous journey, Amundsen later wrote that Adolf was the most valuable member of the team.(还有其他团队“小丑”的例子。挪威探险家罗尔德阿蒙森带领的南极之旅就是一个例子。阿道夫是阿蒙森探险队的一名厨师,他被称为“爱开玩笑的人”。阿蒙森
44、在整个艰难而危险的旅程中都让人捧腹大笑,阿道夫是团队中最有价值的成员)”可推知,作者提到了厨师的例子是为了证明幽默在困难情况下的作用。故选B。【D】Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. Im not going to say luck, talent, and circumstances dont come in
45、to play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and thats just the reality of how life is.However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in addition to that, in order to get
46、 really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, itll require even more time, time that most people wont put in.This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you dont enjoy what y
47、ou do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it.When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. Its sometimes
48、easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and theres a huge chance that youre wrong anyway.Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long pe
49、riod of time. If youre not willing to put in the time and work, dont expect to receive any rewards. Consistent hard work wont ensure you the level of success you may want, but it will ensure that you will become really good at whatever it is you put all that work into.12. Paragraph 1 mainly talks ab
50、out _.A. the meaning of successB. the reasons for successC. the standards of successD. the importance of success13. In Paragraph 2, the underlined word “that” refers to _.A. setting a practical goalB. being good at somethingC. putting in more timeD. succeeding in life14. Successful people suggest do
51、ing what one loves because _.A. it takes a lot of time to succeedB work makes one feel painC. one gives up his work easilyD. one tends to enjoy his work15. What can we infer from Paragraph 4?A. Successful people like to show their great skills.B. People sometimes succeed without luck or talent.C. Pe
52、ople need to achieve success at the cost of life.D. It helps to think that luck or talent leads to success.【答案】12. B 13. A 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。一些人认为,成功只是为有天赋或出身富裕的人准备的。另一些人认为成功主要靠运气。作者认为,天赋也好,身世显贵也好,运气也好,这些都只是生活中真实存在的情况,它们并不能决定一个人的成功与否【12题详解】主旨大意题。根据第一段可得知,作者列出很多人认为成功的原因,如“Some people are bo
53、rn into the right family while others are born with great intelligence(有些人出生在正确的家庭,而另一些人出生就很聪明)”可知,第一段主要讲的是成功的原因。故选B。【13题详解】词句猜测题。根据划线词所在句前面的“However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical.(然而,要在生活中取得成功,首先需要设定一个目标,然后逐渐使它更实际)”可知,划线词that指的是上文提到的“设定
54、切实可行的目标”。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第二段中的“To become great at certain things, itll require even more time, time that most people wont put in.”可知,要想在某些事情上变得出色,就需要更多的时间,而大多数人是不会投入这些时间的。由此推知,成功人士建议做自己喜欢的事情,因为成功需要花费很多时间。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第四段最后一句“Its sometimes easy to think they got lucky or they were born with
55、some rare talent, but thinking that way does you no good, and theres a huge chance that youre wrong anyway.”可知,有时人们很容易认为他们是幸运的,或者天生就有一些罕见的天赋,但这样想对你没有好处,而且你很有可能是错的。由此推知,没有运气或天赋的人有时也能成功。故选B。第二部分 阅读理解 ( 共两节, 满分40分)第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Basketball is a team spor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448884.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新农村房屋装修合同书(精选版).pdf
