吉林省长春市实验中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 实验 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省长春市实验中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到 答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 短对话,每段对话后有一个小题,从题中给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man ask the class to do?A. Study from the
2、book.B. Get into groups.C. Stand up and listen.【答案】A【解析】【原文】M: OK, class, listen up. Please be seated, and open your textbooks. I want you to read Chapter Two and answer the three questions at the end of the class.W: Mr.Jones? Can we work in groups again?M: If you wish.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which team
3、 will have to wait?A. The yellow team.B. The red team.C. The blue team.【答案】A【解析】【原文】W: All right, gather round, everyone. Red and blue will be playing first, and yellow will come on in five minutes.M: Thats not fair. The red team played first last time.W: Dont worry. Each team will play the same amo
4、unt.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why has the woman changed the boys seat?A. Because he cant see clearly.B. Because he talks too much.C. Because he has trouble in listening.【答案】B【解析】【原文】M: Mrs. Lane? Why has my seat been moved to the front row? Everyone else is sitting in their original seats.W: If you choose
5、 to talk in class instead of listening, your seat will be moved closer to me so I can see you better.4.此处可播放相关音频,请去附件查看】When are the speakers waking up tomorrow?A. At ten.B. Around nine.C. Before eight.【答案】C【解析】【原文】W: We have an early wake-up tomorrow, so you have to wake up before eight tomorrow mo
6、rning. We have to be on the road around nine.M: Yeah, yeah. Dont worry about me. Im not the one who is going out tonight. Its already ten oclock, you know5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man feel?A. Hopeful.B. Worried.C. Happy.【答案】A【解析】【原文】W: Tell our listeners, Dr. Foster. Is it true that one out o
7、f every four students in high school has a learning difficulty?M: Our research seems to confirm this, yes. But rather than being concerned, Im actually hopeful for the future. Thats why I came on your show第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听每段对话或独白前,
8、你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How many dogs do the speakers have?A. Two.B. One.C. Three.7. Why does the woman change her mind about the cat?A. She wants more animals.B. She doesnt want it to die.C. She has enough money and room for it.【答案】
9、6. B 7. B【解析】【原文】M: I found an abandoned cat beside the road. I think we should bring it home with us.W: Are you sure? We already have two cats and one dog. We cant take care of too many animals. We wont have enough money to feed them or have room for them.M: I know. But the sad little cat was all a
10、lone and scared. Its very small. Its just a kitten. It will die if we dont save it.W: Okay, okay. Lets go get it. I want it to survive. I hate seeing animals in pain. Well take care of it somehow.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What kind of food does the man want to eat?A. Beef.B. Ham sandwich
11、.C. Chicken.9. When will the mans son receive his food?A. In about ten minutes.B. In about two minutes.C. In about one minute.10. Where does the conversation most likely take place?A. In a restaurant.B. In a movie theater.C. On a plane.【答案】8. C 9. A 10. C【解析】W: Would you like the beef and vegetables
12、 or the chicken and rice?M: Ill have the chicken, and my wife will have the beef and vegetables. Also, do you have a kids menu we can order from?W: Sure. Its in the pocket on the back of the seat. What would you like?M: My son will have a ham sandwich and some potato chips. Thank you.W: OK. Youll ha
13、ve to wait until we finish serving the lunches. All our attendants are busy right now. I will be here in about 10 minutes.M: Can I get a Coke, two bottles of water, please?W: Youll just have to wait a minute, sir. The drink cart is right behind me. Anything else?M: Yes, actually. I think my earphone
14、s are broken. I cant hear the sound from the movie.W: No problem, sir. Ill bring you a pair when I come back with the sandwich. Is that all?M: Yes, thats it. Thanks.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What did the man do last weekend?A. He went to the movies.B. He went ice-skating.C. He played ho
15、ckey.12. What do the speakers decide to do this weekend?A. Visit the girls father.B. Watch a hockey game.C. Join a professional hockey team.13. Whats the relationship between the speakers?A. Friends.B. Coach and player.C. Brother and sister.【答案】11. A 12. B 13. A【解析】【原文】W: What do you feel like doing
16、 this weekend? Want to go to the movies?M: Not really. I went to the movies last weekend.W: Well, want to go ice-skating? All the lakes are frozen.M: Im so bad at ice-skating. Every time I go, I lose balance and fall.W: Yeah, Im not very good, either, but its fun. Want to go to watch my brothers hoc
17、key game?M: Sure! I love hockey. I want to learn how to play hockey better so I can play someday.W: My brother is really good. My dad was a professional hockey player. He is retired now. M: Really? Thats so cool!W: Thanks! My brother is playing hockey for a college team and he hopes hell be able to
18、go professional.M: I hope so, too. Then I can say I learned hockey from a professional!W:Well, youre going to need to learn how to ice-skate first!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What day is it today?A. Saturday.B. Thursday.C. Friday.15. When will the man complete the report?A. Next Monday.B.
19、 At the end of this weekend.C. One day later than the deadline.16. How could we describe the womans attitude?A. Doubtful.B. Confident.C. Serious.【答案】14. C 15. B 16. B【解析】【原文】M: Arent you worried about our social studies report on the American Revolution? Its due on Monday, you know.W: I know. I have
20、 been putting it off for a while now. Ill have to work all day tomorrow and Sunday to get it done.M: I spent two weeks straight researching and writing everything. I will spend this weekend editing and completing my final draft.W: I usually do my best work when it is at the last minute.M: Thats what
21、 all people who put things off like to say.W: Well, some people like to do everything early and get it out of the way. I like to do everything at the end. That way, everything is fresh in my mind.M: You do know what happens if you hand it in late, right? You lose ten percent every day.W: So, if I tu
22、rn it in a day late but get one hundred percent, Ill go down to ninety percent. That is still an “A”.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Who is the speaker talking to?A. Teachers.B. Parents.C. Students.18. What will the temperature be tomorrow morning?A. -15C.B. -10C.C. C. -20C.19. What should the
23、listeners have so that they can change into?A. A warm jacket.B. A pair of pants.C. A pair of boots.20. Where is this announcement from?A. A TV station.B. A radio station.C. A school.【答案】17. C 18. A 19. C 20. C【解析】【原文】Attention, everyone! Please pause your conversations for an announcement about what
24、 to do during bad weather! Safety is our first concern, especially in winter. Recently, its supposed to get very cold-about -10C tonight, and -15C tomorrow morning. Whats worse, it will be even farther down to -20C by tomorrow evening. Please make sure you come to school with enough clothes to keep
25、you warm, and you should also have a pair of boots you can change into. Highland Public School District officials will consider travel conditions before making a decision about whether to cancel school. If school is closed because of winter weather or another reason, an announcement will be made by
26、6:00 a.m. on that day by local radio stations and television stations. We may need to inform your parents by phone as well, so if your parents phone numbers have changed, please tell the school. Lets make sure we all have a happy and safe winter! Thank you for your attention.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一
27、节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AFoods of the FutureWe asked young scientists to write an advertisement that answers this question: How will food options, food availability, and individuals food choices change in the future? A selection of their suggested marketing cam
28、paigns is below. Read previous NextGen Voices survey results at http:/science.sciencemag.org/collection/nextgen-voices. Jennifer SillsPersonalized Meal PlansSend us your DNA, and we will predict your food preferences! Receive your personalized food basket, with a day-by-day diet program. We will sen
29、d you full meals and personalized smoothies (水果奶昔) based on your genetic taste tendency.Ada Gabriela BlidnerTwitter:adagbbFresh FruitIf you miss sweet temperate fruits, welcome to our Moon Farm. Our fruit trees are planted in hybrid-soil and artificial air that reproduce Earths environment from 5000
30、 years ago. Pick fruits with your family or ship to your doorstep with MoonEx. Freshness guaranteed.Yongsheng JiEmail: MeatOur steaks are sourced from natural grasslands, where cattle now fill the ecological roles. With FoodFootprint feeding system, we enhance natural grazing (放牧) to improve animal
31、growth effectively while minimizing methane production and water consumption. At only $219.00/kg (including carbon taxes and ecological taxes), our steaks are affordable for the whole family.Falko BuschkeEmail: falko. buschkegmail. com21. Which of the following needs you to provide the information o
32、f your genes?A. Meat.B. Fresh Fruit.C. NextGen Voices.D. Personalized Meal Plans.22. Who should you contact if you want to have fun with your family?A. Jennifer Sills.B. Yongsheng Ji.C. Falko Buschke.D. Ada Gabriela Blidner.23. Which of the following best describes the steaks in Meat?A. Fresh.B. Gre
33、en.C. Expensive.D. Personalized.【答案】21. D 22. B 23. B【解析】本文是一篇应用文。文章提供了未来食物选择的几个营销活动,以供人们做出选择。【21题详解】细节理解题。根据Personalized Meal Plans中的“Send us your DNA, and we will predict your food preferences!”可知,这个营销活动需要你发送自己的DNA,然后其根据DNA信息将预测出你的食物偏好。故选D。【22题详解】细节理解题。根据第三段中的“Pick fruits with your family Yongshen
34、g Ji”可知,你可以与家人一起享受采摘水果的快乐。该营销活动提供的联系人是Yongsheng Ji。故选B。【23题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Our steaks are sourced from natural grasslands, where cattle now fill the ecological roles.”可知,这个营销活动的牛排来自天然草原,那里的牛吃着原生态的草。由此可知,在天然草原长大的牛吃的是没有污染的草,因此牛排是绿色无污染的。故选B。BIn 2012, Kim Stemple was a special education teacher and a
35、solid performer in her age group in marathons. And then she got sick. After three years of tests and treatments, the doctors figured out she has a rare mitochondrial disease that is causing progressive mental and physical health to go worse. They told her there was no cure and that this disease woul
36、d take her life.Yet Stemple kept running and competing in marathons. One day she was training for the Rock “n” Roll Marathon in Las Vegas when she became too sick to travel. The usually outgoing Stemple sunk into disappointment. But then she received a gift it was a marathon medal given to her by a
37、friend.Stemple hung the medal near her hospital bed and it was an instant conversation starter with doctors, nurses and anyone who came to visit. That medal pulled Stemple out of her disappointment. And that gave Stemple the idea to start We Finish Together, an organization devoted to connecting run
38、ners who wish to donate medals with those who might appreciate them. Stemple pens a handwritten note of encouragement on each of the medals she gives away. Recipients have included hospital patients, residents of homeless shelters and even doctors and nurses who care for the very ill. “This gives th
39、em a connection to someone,” says Stemple. “If they receive a medal, they know someone cares.”Can a simple medal really make a difference? Joan Musarra said yes, who suffered from a serious disease. “I opened my package containing my new medal and the notes of positive, warm thoughts. I was really e
40、xcited,” she wrote to Stemple. “It means so much to me to feel that I am not alone.”24. What can we infer about Stemple before she got too sick to exercise?A. She was doubtful.B. She was courageous.C. She was down-hearted.D. She was optimistic.25. What inspired Stemple to found We Finish Together?A.
41、 The patients request.B. The medals she won.C. Her friends gift.D. The encouragement from doctors.26. How does Stemples organization help people in need?A. By having chats.B. By giving out recycled medals.C. By contributing money.D. By connecting their relatives.27. Why did Musarra write the letter
42、to Stemple?A. To show the medals positive effect on her.B. To discuss about their illnesses.C. To relieve the symptoms of her illness.D. To ask for another medal.【答案】24. D 25. C 26. B 27. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Kim Stemple曾是一位特教教师,她不幸患上了不治之症;朋友们赠送的奖牌使她创建了一个组织,通过收集、分发奖牌的方式来激励需要者,帮助他们振作起来。【24题详解】推理判断题。根据第二
43、段中的Yet Stemple kept running and competing in marathons. One day she was training for the Rock “n” Roll Marathon in Las Vegas when she became too sick to travel. The usually outgoing Stemple sunk into disappointment.(然而,Stemple坚持跑马拉松,参加比赛。有一天,她正在拉斯维加斯为摇滚马拉松训练,突然病得不能去旅行了。通常外向的Stemple陷入了失望)可推知,Stemple在
44、她病得不能运动之前是积极、乐观的。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据第二段最后一句But then she received a gift it was a marathon medal given to her by a friend.(但后来她收到了一份礼物那是一位朋友送给她的马拉松奖章)和第三段中的That medal pulled Stemple out of her disappointment. And that gave Stemple the idea to start We Finish Together, an organization devoted to conn
45、ecting runners who wish to donate medals with those who might appreciate them.(那枚奖章使Stemple从失望中解脱出来。这给了Stemple一个启动We Finish Together组织的想法,一个致力于把那些希望捐赠奖牌的运动员和那些可能欣赏奖牌的人联系起来的组织)可知,朋友送的奖牌使她从失望中振作起来,激励她建立We Finish Together组织。故选C项。【26题详解】细节理解题。根据第三段中的And that gave Stemple the idea to start We Finish Toge
46、ther, an organization devoted to connecting runners who wish to donate medals with those who might appreciate them.(这给了Stemple一个启动We Finish Together组织的想法,一个致力于把那些希望捐赠奖牌的运动员和那些可能欣赏奖牌的人联系起来的组织)可知,该组织是通过收集、分发奖牌给需要者的方式来实施帮助的。故选B项。【27题详解】推理判断题。根据最后一段中的Can a simple medal really make a difference? Joan Mus
47、arra said yes, who suffered from a serious disease.(一枚简单的奖牌真的能起到作用吗?得了重病的Joan Musarra说,是的)和“I was really excited,” she wrote to Stemple. “It means so much to me to feel that I am not alone.”(“我真的很兴奋,”她写信给Stemple。“感觉到自己不孤单对我意义重大。”)可推断出,Musarra写信给Stemple旨在表明奖牌对她起到了积极影响。故选A项。CWhale researchers believe
48、they have found a new way to measure the amount of stress felt by whales when they experience serious threats, such as being hit by a ship, and they say the technique could help protect the huge sea creatures from dying off.American Rosalind Rolland is the lead scientist on the project. She and her
49、team are with the New England Aquarium in Boston, Massachusetts. They measured stress hormones (荷尔蒙 ) by studying baleen, a substance found in the upper part of the mouth of some kinds of whale. She explains that the baleen serves as a record that shows a spike in stress hormones when whales face da
50、ngers such as a changing climate and ship strikes. Scientists can then read these records, similar to reading the rings on a tree.Understanding the information is important because whales who often feel stressed are less likely to be reproductive and more likely to become sick. That combination is n
51、ot good for the whale population which is already dangerously low.The scientists did their work on a whale that had become trapped in fishing equipment, which some scientists estimate kills up to 300, 000 whales and dolphins annually. It was finally killed by Inuit hunters who found it trying to dra
52、g the fishing equipment. The hunters said the whale seemed to lack energy. When scientists examined the dead whale, they found its mouth showed an increase in stress hormones 20 times greater than normal.Regina Asmutis-Silvia is a biologist with the Whale and Dolphin Conservation in Massachusetts. S
53、he didnt participate in the research, but she says it is important. “We clearly understand that stress is bad for humans. We also need to understand that stress is bad for other animals, too,” she adds.28. What does the text mainly tell us?A. The dangers the whale often faces.B. The measures to stop
54、 sea life being hit.C. A discovery to measure stress on whales.D. A way to protect the mouth of the whale.29. Which of the following can best replace “spike” underlined in Paragraph 2?A. Rise.B. Change.C. Crash.D. Slide.30. What may a whale living a stressful life be like?A. Calm and fierce.B. Unhea
55、lthy and unable to reproduce.C. Uneasy and energetic.D. Sizeable and likely to lose appetite.31. Why does the author mention the words by Regina?A. To move on to another topic.B. To stress the importance of the finding.C. To tell the necessity of studying other animals.D To show the similarity betwe
56、en humans and animals.【答案】28. C 29. A 30. B 31. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,研究人员找到了一种新的方法测量鲸鱼在遭遇严重威胁时所感受到的压力,这项技术可以帮助保护这些巨大的海洋生物免于灭绝。【28题详解】主旨大意题。由第一段中的“Whale researchers believe they have found a new way to measure the amount of stress felt by whales when they experience serious threats, such as being hit b
57、y a ship, and they say the technique could help protect the huge sea creatures from dying off.”(鲸鱼研究人员认为,他们找到了一种新的方法来测量鲸鱼在遭遇严重威胁(如被船撞)时所感受到的压力,他们说,这项技术可以帮助保护这些巨大的海洋生物免于死亡。)可知文章主要讲一项测量鲸鱼压力的发现。故选C项。【29题详解】词义猜测题。由第二段中的“She explains that the baleen serves as a record that shows a spike in stress hormone
58、s when whales face dangers such as a changing climate and ship strikes.”(她解释说,当鲸鱼面临气候变化和船只撞击等危险时,须鲸的压力荷尔蒙会急剧上升。)和第四段最后一句“When scientists examined the dead whale, they found its mouth showed an increase in stress hormones 20 times greater than normal.”(当科学家检查死鲸时,他们发现它的嘴显示出压力荷尔蒙的增加是正常的20倍。),可知鲸鱼面临危险时,
59、压力荷尔蒙处于增长状态,所以死鲸压力荷尔蒙的增加是正常的20倍,此处spike意为“增加、上升”。故选A项。【30题详解】细节理解题。由第三段中的“Understanding the information is important because whales who often feel stressed are less likely to be reproductive and more likely to become sick.”(了解这些信息是很重要的,因为经常感到压力的鲸鱼不太可能繁殖,更容易生病。)可知经常感到压力的鲸鱼繁殖率低,更容易生病。故选B项。31题详解】推理判断题。
60、由最后一段中的“She didnt participate in the research, but she says it is important. “We clearly understand that stress is bad for humans. We also need to understand that stress is bad for other animals, too,” she adds.”(她没有参与这项研究,但她说这很重要。“我们清楚地知道压力对人类有害。我们还需要明白,压力对其他动物也有害,”她补充说。),可推断出作者引用Regina的话是强调该发现的重要性
61、。故选B项。DIn colleges around the country, most students are also workers.The reality of college can be pretty different from the images presented in movies and television. Instead of the students who wake up late, party all the time, and study only before exams, many colleges are full of students with
62、pressing schedules of not just classes and activities, but real jobs, too.This isnt a temporary phenomenon. The share of working students has been on the rise since the 1970s, and one-fifth of students work year round. About one-quarter of those who work while attending school have both a full-cours
63、e load and a full-time job. The arrangement can help pay for tuition (学费) and living costs, obviously. And theres value in it beyond the direct cause: such jobs can also be vital for developing important professional and social skills that make it easier to land a job after graduation. With many emp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
