吉林省长春市北师大附高2020-2021学年高一下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春市北师大附高2020-2021学年高一下学期期中英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春市 北师大 2020 2021 学年 一下 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、北师大长春附属学校20202021学年度下学期高一年级期中考试英语试卷考试时间:120 分钟 满分:150 分第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1. 5 分,满分 7. 5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9.
2、18. C. 9. 15. 答案是 C. 1. Whats the conversation mainly about?A. A play. B. A movie. C. A concert. 2. Where does the conversation most probably take place?A. In a physics lab. B. In a museum. C. In a bookstore. 3. What transport will the woman take tomorrow?A. The taxi. B. The bus. C. The subway. 4. W
3、hat will the speakers do this weekend?A. Go to a new restaurant. B. Watch a French movie. C. Stay at home. 5. What is the weather like now?A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny. 第二节(共 15 小题;每小题 1. 5 分, 满分 22. 5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听
4、完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6、7 题。6. What happened to the mans sunglasses?A. They were destroyed by accident. B. They fell into the pool. C. They were left in the room. 7. Where does the woman suggest they go?A. The pool. B. The gift shop. C. The beach. 听下面一段对话,回答第 8、9 题。8. What does
5、the woman ask the man to do?A Clean the street. B. Pick up medicine for her. C. Give her some help. 9. What is the relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Friends. C. Strangers. 听下面一段对话, 回答第 10 至 12 题。10. How many people are there in Peters family?A. 3. B. 4. C. 5. 11. When do th
6、e whole family walk the dog?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday. 12. What does Peter do at home?A. He does the laundry. B. He cooks food. C. He sweeps the floor. 听下面一段对话, 回答第 13 至 16 题。13. What does the man want to be?A. A pop star. B. A movie star. C. A great musician. 14. How does the man f
7、eel about his future?A. Uncertain. B. Sad. C. Confident. 15. When will the man go to find a manager?A. After he moves to London. B. After he takes his last exam. C. After he knows his exam results. 16. What will the man probably do at first in London?A. Do part-time jobs. B. Make his record. C. Earn
8、 lots of money. 听下面一段独白, 回答第 17 至 20 题。17. Why was the speaker in the river?A. To get water for picnic. B. To catch a fish. C. To get a piece of wood. 18. How old was Danny when the story happened?A. Six. B. Eight. C. Ten. 19. What did Danny do when the speaker fell into the river?A. He jumped into
9、the river. B. He was too scared to move. C. He ran to look for their father. 20. Who finally saved the speaker?A. His father. B. His brother. C. A passer-by. 第二部分阅读(共两节, 满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AHere are some interesting online classes that you can take
10、 to learn something interesting. Premiere Pro CCWhether you want to become the next big YouTube star or the most popular TikTok creator, youll need to learn how to edit(编辑)videos. Premiere Pro CC will bring all your ideas to life. You can master how to use all it offers with this course for $29. 99.
11、 Itll cover various topics including adding videos, adding titles, correcting and grading the color, and more. Udemys Mindfulness Practitioner CourseUdemys Mindfulness Practitioner Course lasts 6-8 weeks but can end up changing your life forever. For just $15. 99, you will receive the tools and tech
12、niques that are necessary in order to apply mindful principles to your everyday life. With the help of videos, articles, and more, youll be taught how to be more self-aware, make better decisions, and take control of your emotions. Master ClassIf you cant practice your jump shot in the park, why not
13、 practice it with Golden State Warrior star Stephen Curry? Thats the kind of mind-blowing experience Master Class offers. Within 12 video lessons, Curry will show you all he knows about ball handling, screens, and more. Individual (单独的)classes cost $90, but now you can get two year-long subscription
14、s for $180. SkillshareYou dont necessarily need a professional camera to take professional-looking pictures. Skillshare is a platform made for creative people. Their photo-taking course will teach you the ins and outs of exposure control, shot composition, and more. You can make the cardboard of ora
15、nge juice in your fridge look like the next cover of Vogue. Sign up now for $19 per month. Get started now!1. What can we do with Premiere Pro CC?A. We can store more videos.B. We can use it to upload videos.C. We can edit videos by using it.D. We can learn something about ball handling.2. What bene
16、fit can Udemys Mindfulness Practitioner Course bring us?A. It can better our living conditions.B. It can improve our way of thinking.C. It can increase our physical activity.D. It can teach us creative artistic skills.3. Which course is charged by the month?A. Skillshare.B. Master Class.C. Premiere
17、Pro CC.D. Udemys Mindfulness Practitioner Course.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个在线课程,即:学习如何编辑视频;学习如何练习正念;学习如何打篮球和学习如何拍照。【1题详解】细节理解题。根据第一个小标题中的“youll need to learn how to edit (编辑) videos. Premiere Pro CC will bring all our ideas to life.(你需要学习如何编辑视频。Premiere Pro CC将把我们所有的想法变为现实。)”可知,可以使
18、用Premiere pro CC编辑视频。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二个小标题中的“With the help of videos, articles, and more, youll be taught how to be more self-aware, make better decisions, and take control of your emotions.(在视频、文章和更多的帮助下,你会学到如何更有自知之明,做出更好的决定,控制自己的情绪。)”可知,这个课程可以改善我们的思维方式。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一个小标题中的“Sign up now fo
19、r $19 per month.(现在注册每月19美元。)”可知,Skillshare这门课程是按月收费的。故选A。BOne-year-old Tallulah turned purple and stopped moving after the sweet became stuck in her throat. Her mum Leigh-Anne said the drama began during a visit to her grandmas house when her grandparents gave her older kids some sweets.“Then at ab
20、out 4:45 pm, Tallulah started to chokewe all went into a panic.”“It seemed like it went on for ages. Not one of us knew what to do.”“I rang an ambulance while my grandma and granddad tried to get the sweet to come up.”“Tallulah was panicking at first but then she started to go purpleshe almost had n
21、o oxygen left in her.”With her daughter limp (无力的) and time running out, LeighAnne knew she couldnt afford to wait for the ambulance to arrive.“The only thing I could think was to go out into the street.” She said.“I rushed out and screamed for someone to help while my grandma rushed out crying with
22、 Tallulah.”At exactly the moment, Caitlin, who is studying public services at Redcar College, was passing by Queen Street. She said, “I was waiting to go to work when I heard someone screaming for help, so I ran straight over.”The 17-year-old girl added, “Something just clicked and I went into auto
23、mode. The little girl was completely limp, so I checked her airways and tilted (使倾斜) her over and started hitting her back. I turned her round and tapped on her chest, then after what felt like forever she coughed up the sweet and spat it out.As soon as she started crying I felt a huge relief. I was
24、 just so pleased I was able to help.”Caitlin was taught her lifesaving skills when she joined the Army Cadets four years ago.4. When did Tallulah get choked?A. While eating sweets.B. While enjoying a drama.C. While having a meal.D. While taking some medicine.5 Why did the family go out into the stre
25、et?A. To buy some needed tools.B. To search for timely help.C. To get a breath of fresh air.D. To wait for the ambulance to arrive.6. Which of the following can best describe Caitlin?A. Brave and selfless.B. Kind and energetic.C. Determined and generous.D. Quick-thinking and helpful.7. What may be t
26、he best title for the text?A. First aid skill sounds important.B. Screaming for help makes sense.C. Eating sweets endangers baby girl.D. Heroic teenager saves baby girls life.【答案】4. A 5. B 6. D 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述的是一岁的Tallulah在吃糖果的时候被卡住,一家人跑到街上求助,正要去上班的Caitlin听到有人喊救命就跑了过去,用自己的救生技能挽救了这个女孩的命。【4题详
27、解】细节理解题。根据第一段One-year-old Tallulah turned purple and stopped moving after the sweet became stuck in her throat.(一岁大的塔卢拉在糖果卡在喉咙里后,脸色发紫,一动不动。)可知,Tallulah在吃糖果的时候被卡住了。故选A。【5题详解】推理判断题。根据文中“The only thing I could think was to go out into the street.” She said.“我唯一能想到的就是走到街上去。”她说。”和“I rushed out and scream
28、ed for someone to help while my grandma rushed out crying with Tallulah.”“我冲了出去,尖叫着找人帮忙,而我奶奶和塔卢拉也冲了出来。”由此推知,这家人跑到街上去为了“寻求帮助”。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第四段中She said, “I was waiting to go to work when I heard someone screaming for help, so I ran straight over.”她说:“我正等着去上班,突然听到有人喊救命,所以我就直接跑过去了。”可知,Caitlin反应快
29、和乐于助人。故选D。【7题详解】主旨大意题。文章讲述的是一岁的Tallulah在吃糖果的时候被卡住,一家人跑到街上求助,正要去上班的Caitlin听到有人喊救命就跑了过去,用自己的救生技能挽救了这个女孩的命。故D项是最佳标题。【点睛】弄清文章的大意,关键是找到主题句。主题句的位置:主题句通常在文首、文末或首尾呼应,有时也在文中,或没有主题句,需根据文章所述内容进行归纳。各段的主题句也常在该段的首句或尾句。议论文和说明文一般有主题句,但记叙文通常没有主题句,需要归纳。本题第4小题,文章讲述的是一岁的Tallulah在吃糖果的时候被卡住,一家人跑到街上求助,正要去上班的Caitlin听到有人喊救命
30、就跑了过去,用自己的救生技能挽救了这个女孩的命。故选D。CReading can be a social activityThink of the people who belong to book groupsThey choose books to read and then meet to discuss themNow the website BookCrossingcom turns the page on the traditional idea of a book groupMembers go on the site and register the books they ow
31、n and would like to shareBookCrossing provides an identification number to stick inside the bookThen the person leaves it in a public place,hoping that the book will have an adventure,traveling far and wide with each new reader who finds itBruce Pederson,the managing director of BookCrossing,says,Th
32、e two things that change your life are the people you meet and books you readBookCrossing combines bothMembers leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shopsWhoever finds their book will go to the site and record where they found itPeople who find a book can also leave a jo
33、urnal entry describing what they thought of itE-mails are then sent to the BookCrossers to keep them updated about where their books have been foundBruce Peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at homeBookCrossing is part of a trend among pe
34、ople who want to get back to therealand not the virtual(虚拟)The site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries8. Why does the author mention book groups in the first paragraph? _A. To explain what they areB. To introduce BookCrossingC. To stress the importan
35、ce of readingD. To encourage readers to share their ideas9. What does the underlined worditin Paragraph 2 refer to? _A. The bookB. An adventureC. A public placeD. The identification number10. What will a BookCrosser do with a book after reading it? _A. Meet other readers to discuss itB. Pass it on t
36、o another readerC. Keep it safe in his bookcaseD. Mail it back to its owner11. What is the best title for the text? _A. Online Reading:A Virtual TourB. Electronic Books:A new TrendC. A Book Group Brings Tradition BackD. A Website Links People through Books【答案】8. B 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主
37、要介绍了一个叫做BookCrossing的网站的功能和设置该网站的目的。【8题详解】推理判断题。根据Now the website BookCrossingcom turns the page on the traditional idea of a book group(现在website BookC为书群的想法翻开了新的篇章)可知作者在第一段提到书群是为了介绍图书漂流这个网站。故选B项。【9题详解】词义猜测题。根据Then the person leaves it in a public place,hoping that the book will have an adventure,t
38、raveling far and wide with each new reader who finds it(然后这个人把书放在公共场所,希望这本书可以有一个奇旅,因为每一个发现它的阅读者可以走的更远更宽)根据句意可知,it是指前半句提到的同一事物the book。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据“Members leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shopsWhoever finds their book will go to the site and record where the
39、y found it”(成员可以把书留在公园长凳上,公交车上,火车站和咖啡厅。发现书的人就去网站登记他们在哪找到它的)可知,他们把书放在那些地方的目的,就是让其他人能够找到并且阅读。选项中和该目的相近的是B项:把书传递给另一个人。故选B项。【11题详解】主旨大意题。这是一篇说明文,目的主要是介绍网站,所以答案应该以网站为中心。再根据The two things that change your life are the people you meet and books you readBookCrossing combines both可知该网站可以把人和书联系在一起。故选D项。DTikTo
40、k has pushed a new safety update in November to its app that allows parents to take more control of their teenagers accounts, as social media companies come under increasing pressure to make their platforms safer for children.The company said Tuesday that its “Family Pairing” feature now enables par
41、ents to turn off comments on their childrens videos entirely or to limit them to friends only. Parents whose accounts are linked to their kids will also be able to set their accounts to private, turn off the search function for content, users or sounds, and limit who can see which videos their child
42、ren have liked.Launched (发布) in March, the Family Pairing tool lets parents see how long their children are spending on TikTok each day and limit the content they can see.TikTok allows children to register and create an account if theyre over the age of 13. All they need to do is provide their date
43、of birth. However, because TikTok doesnt require registers to prove their identities, some children under 13 have registered by lying about their age,according to U. K. regulator Ofcom (英国通讯管理局).Alexandra Evans, head of child safety public policy for TikTok in Europe, told CNBC that Family Pairing h
44、as “put itself in parents shoes” since it was launched.“If were thinking about it as a toolbox, we wanted to offer more tools,” she said on a video call ahead of the announcement.12. What pushed TikTok to launch the new update?A. The pressure from social media.B. The concern about kids online safety
45、.C. The force from government.D. The increasing need of users.13. What is the second paragraph mainly about?A. The safety tips from TikTok.B. New apps explored by TikTok.C. New functions of Family Pairing.D. The limits on Family Pairing.14. What is Ofcom mainly concerned about?A. The difficulty in o
46、pening an account.B. The low age limit for users.C. TikToks failure to check identities.D. The demand for users birth dates.15. Whats Evans attitude toward the new Family Pairing?A. Uninterested.B. Objective.C. Disappointed.D. Supportive.【答案】12. B 13. C 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章报道了TikTok发布了新的安全
47、数据更新,允许父母更多地控制青少年的账号。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“TikTok has pushed a new safety update in November to its app that allows parents to take more control of their teenagers accounts, as social media companies come under increasing pressure to make their platforms safer for children.(去年11月,TikTok对其应用程序进行了新的安全更新
48、,允许父母更多地控制青少年的账户,因为社交媒体公司面临着越来越大的压力,要求他们让平台对儿童更安全。)”可知,对孩子上网安全的担忧促使TikTok推出新的更新。故选B项。【13题详解】主旨大意题。根据第二段中“The company said Tuesday that its “Family Pairing” feature now enables parents to turn off comments on their childrens videos entirely or to limit them to friends only.(该公司周二表示,其“家庭配对”功能现在可以让父母完全
49、关闭对孩子视频的评论,或将孩子的评论限制在朋友之间。)”可知,第二段主要讲了它的家庭配对的新功能。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据第四段中“However, because TikTok doesnt require registers to prove their identities, some children under 13 have registered by lying about their age,according to U. K. regulator Ofcom.(然而,根据英国通讯管理局Ofcom的说法,由于TikTok不要求注册者证明自己的身份,一些13岁以下
50、的儿童通过谎报年龄来注册。)”可知,Ofcom主要关心的是TikTok未能检查身份。故选C项。【15题详解】推理判断题。根据第五段中“Alexandra Evans, head of child safety public policy for TikTok in Europe, told CNBC that Family Pairing has “put itself in parents shoes” since it was launched.(TikTok欧洲儿童安全公共政策负责人Alexandra Evans对CNBC表示,自推出以来,配对家庭已经站在父母的角度考虑问题。)”以及最后
51、一段中她所说的“If were thinking about it as a toolbox, we wanted to offer more tools(如果我们把它看作一个工具箱,我们想提供更多的工具)”可知,Evans对新家庭配对的态度是支持的。故选D项。第二节(共 5 小题:每小题2分,满分10分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to Start Out the New Year Let go of the past. Dont set your expectation(期望)based upon a past unhel
52、pful year. Its so easy to let your expectation for good to happen in a New Year fall low because of some bad things that happened during the last year. You must learn to let go of what happened and leave it in the past. Anyway, that year has already gone. _16_ Dont fear change, but hug it. Heading i
53、nto a brand New Year can often bring about many new opportunities. It may be time for you to start stepping out of your comfort zone and trying something new. _17_If nothing changes then nothing changes. Without change, you might run the risk of repeating the same old year again. _18_Make a great ef
54、fort to do more things that bring joy into your life and a smile to your face. Fill up your joy tank so that you can be ready to face whatever the New Year brings. _19_And then you wont forget to plan some activities that will give you a good time and plenty of belly laughs along the way. Keep movin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449364.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
陕西省蓝田县焦岱中学人教版高中英语选修六:UNIT 2 POEMS 虚拟语气 课件1 .ppt
