吉林省长春市第二实验中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 第二 实验 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省长春市第二实验中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共150分,共5页。考试时间为120分钟。考试结束后,只交答题卡。第卷 选择题第一部分:听力(每小题1.5分,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where did the man put his wallet?A. At home. B. In his back pocket. C.
2、In his breast pocket.2. Why does the man look happy?A. He has bought a new book.B. He has finished his new book.C. His poem is being published.3. Where are the speakers?A. In a classroom. B. In a library. C. In a book shop.4. How did the woman know her husband?A. On the Internet. B. By newspaper. C.
3、 By a friend.5. What are the speakers talking about?A. Rainforests. B. Animals. C. Weather.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man think of the lecture?A. Easy. B. Boring. C. Difficul
4、t.7. What does the man ask the woman to do?A. Lend him her notes. B. Look over his notes. C. Prepare for the discussion.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers doing?A. Writing the invitations.B. Planning the menu.C. Making the salad.9. What did the woman forget to do?A. Invite Linda. B. Call the ch
5、ef. C. Buy chicken.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where did the woman go last night before getting home?A. To a cinema. B. To a friends. C. To a store.11. What happened when the woman came at the door?A. The door opened. B. She heard a noise. C. Her key was missing.12. Who was Karl?A. The gatekeeper.B. The wo
6、mans colleague.C. The womans neighbour.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Neighbours. C. Interviewer and interviewee.14. How many hours a week does the man work?A. About 30. B. About 40. C. About 50.15. How many hours a day does the man spend
7、 watching TV?A About 1 hours. B. About 2 hours. C. About 3 hours.16. What does the man spend three hours doing a week?A. Reading. B. Talking to family. C. Talking to friends.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker say about the dolphin?A. It is mans most intelligent friend.B. It is mans favourit
8、e animal.C. It is mans largest friend.18. What were those dolphin paintings mainly made of?A. Glass. B. Stone. C. Wood.19 How many dolphin themes were there in the exhibition?A. About 100. B. About 150. C. About 750.20. Who is Pandora?A. An organizer. B. A dolphin. C. A reporter.第二部分:阅读理解(每小题2分,满分40
9、分)第一节 阅读下列短文,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACentral ParkOutside among the trees, watch the wildlifeboth the human and animal varieties. Call(212) 360-3465 or (212) 360-2726 for daily events and tours.Central Park stretches from 59th to 110th Sts., and from 5th Ave. to Central Park West.Empire State BuildingThi
10、s is among the most striking buildings in the city, the nation, even the world. The observation deck (瞭望台) on the 86th floor is open to the general public, offering a wonderful view of the city. On the second floor youll find the New York Skyride, a simulate helicopter ride over Manhattan.5th Ave. a
11、t 34th St., Midtown: (212) 736-3100Intrepid Sea-Air-Space MuseumFive blocks west of Time Square, this museum has hundreds of air, deep-sea and space exhibits. Walk the flight deck of the 900-foot-long aircraft carrier Intrepid, see dozens of old and modern aircraft and ride the Intrepid Navy Flight
12、Simulator.Pier 86, W. 46th St. and 12th Ave.: (212)245-0072Madison Square GardenIf its big, it probably happens at the Garden. Check out sporting events, concerts and much more. Tours are available.7th Ave., btwn. 31st and 33rd Sts., Midtown: (212)465-67411. The New York Skyride is for .A. sightseei
13、ngB. flight trainingC. model plane sportsD. city transportation2. If a visitor is interested in music, he will probably go to .A. Central ParkB. Empire State BuildingC. Intrepid Sea-Air-Space museumD. Madison Square Garden3. What is the purpose of these texts?A. To provide information of living in N
14、ew York.B. To provide directions of city traffic in New York.C. To give visitors a guide to New York.D. To give a brief introduction to the history of New York.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】本文是一篇广告布告类短文阅读。文章介绍了纽约4处不同地方参观旅游的广告。【1题详解】推理判断题。根据文章Empire State Building中的“On the second floor youll find the New Yor
15、k Skyride, a simulate helicopter ride over Manhattan. (在二楼你会看到“纽约天空之旅”,这是一种模拟直升机飞越曼哈顿的活动。)”,从而可以推断,“纽约天空之旅”是观光用的。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章Madison Square Garden中的“On the second floor youll find the New York Skyride, a simulate helicopter ride over Manhattan. (在二楼你会看到“纽约天空之旅”,这是一种模拟直升机飞越曼哈顿的活动。)”,从而可以推断,“纽
16、约天空之旅”是观光用的。故选D。【3题详解】推理判断题。本文是一篇广告布告类短文阅读。文章介绍了纽约4处不同地方参观旅游的广告。从而可推断出这些短文是给游客介绍纽约。故选C。BIts time to reevaluate how women handle conflict at work. Being overworked or over-committed at home and on the job will not get you where you want to be in life. It will only slow you down and hinder (阻碍) your c
17、areer goals.Did you know women are more likely than men to feel exhausted? nearly twice as many women than men aged 18-44 were reported feeling “very tired” or “exhausted”, according to a recent study.This may not be surprising given that this is the age range when women have children. It is also th
18、e age range when many women are trying to balance careers and home. One reason women may feel exhausted is that they have a hard time saying “no”. Women want to be able to do it allvolunteer for school parties or cook delicious mealsand so their answer to any request is often “Yes, I can.”Women stru
19、ggle to say “no” in the workplace for similar reasons, including the desire to be liked by their colleagues. Unfortunately, this inability to say “no” may be hurting womens health as well as their career.At the workplace, men use conflict as a way to position themselves, while women often avoid conf
20、lict or strive to be the peacemaker, because they dont want to be viewed as aggressive at work. For example, there is a problem that needs to be addressed immediately, resulting in a dispute over who should be the one to fix it. Men are more likely to face that dispute from the perspective of what b
21、enefits them. most, whereas women may approach the same dispute from the perspective of whats the easiest and quickest way to resolve the problemeven if that means doing the boring work themselves.This difference in handling conflict could be the deciding factor on who gets promoted to a leadership
22、position and who does not. Leaders have to be able to delegate (知人善任) and manage resources wiselyincluding staff expertise. Shouldering more of the workload may not earn you that promotion. Instead, it may highlight you inability to delegate effectively.4. What does the author say is the problem wit
23、h women?A. They are often unclear about the career goals to reach.B. They are usually more committed at home than on the job.C. They tend to be over-optimistic about how far they could go.D. They tend to push themselves beyond the limits of their ability.5. Why do working women of child-bearing age
24、tend to feel exhausted?A. They struggle to satisfy the demands of both work and home.B. They are too devoted to work and unable to relax as a result.C. They do their best to cooperate with their workmates.D. They have to take up too many responsibilities.6. Men and women differ in their approach to
25、resolving workplace conflicts in that _.A women tend to be easily satisfiedB. men are generally more persuasiveC. men tend to put their personal interests firstD. women are much more ready to do the boring work7. What is important to a good leader?A. An aggressive personal.B. The ability to delegate
26、.C. The courage to admit failure.D. A strong sense of responsibility.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】这是一篇说明文。文章论述了女性比男性更由可能感到“筋疲力尽”的原因,是因为女性倾向于将自己逼迫到超出自身能力之外。文章还指出在面对工作中的冲突争端时,男性倾向于将个人利益放在第一位,而女性则可能会从解决问题的最简单和最快的方法的角度来处理同样的争议,即使这意味着她们自己要做枯燥的工作。【4题详解】推理判断题。根据第一段第二句“Being overworked or over-committed at ho
27、me and on the job will not get you where you want to be in life.”,第三段第三句“One reason women may feel exhausted is that they have a hard time saying “no”.”与第四段最后一句“Unfortunately, this inability to say “no” may be hurting womens health as well as their career.”可知,作者认为女性的问题在于她们无力说“不”,女性无论是在家里还是工作上,超负荷的工作
28、或过度的投入,即女性的问题在于倾向于把自己推到能力的极限之外。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段第二句“It is also the age range when many women are trying to balance careers and home.”可知处于生育年龄的职业女性会感到疲惫,是因为在这个年龄段,很多女性都在努力平衡事业和家庭。故选A。【6题详解】细节理解题。第五段倒数第二句“Men are more likely to face that dispute from the perspective of what benefits them.”可知男人和女人在
29、解决工作场所冲突的方法上,男性更有可能从对自己有利的角度来面对这种争论。即男性是以自我利益为第一位的,故选C。【7题详解】细节理解题。最后一段倒数第二句“Leaders have to be able to delegate (知人善任) and manage resources wiselyincluding staff expertise.”可知一个好的领导者必须能够知人善任,和明智地分配和管理资源包括员工的专业技能。故选B。CI watched my Dad close the door. It was a really cold night in dead silence and I
30、was all alone at home. My parents left because they had been running fever for several days and they were showing other symptoms of COVID-19. It was the 9th day of Wuhan lockdown (封锁) starting on January 23.The virus we now know as COVID-19 is somehow fearsome partly because it does not discriminate
31、 (区别对待) in choosing who it infects. But that is only partly true. All the evidence suggests that it can be merciless to older people, so I was wondering whether my parents would make it and whether we would ever take family photos, which my parents and I had talked about during the Spring Festival h
32、oliday.On their second day away my parents called and asked me how I was. We talked using FaceTime, and the moment I saw mom lying there with an oxygen mask and my dad could not talk without breathing heavily, I realized that I had to live on my own.But two weeks later, I came across a fever and had
33、 to go into quarantine (隔离) and be put under medical observations for 14 days. Fortunately, my illness turned out to be due to a bacterial infections but not COVID-19.Everything there was hectic (忙碌的), there seemed to be a shortage of medical staff and materials were in short supply. Even though the
34、 doctors and nurses were covered from head to toe, I could see how tired they were when I looked into their bloodshot eyes.They would work a whole day preparing for new patients and seemed incredibly apologetic for not having everything that was needed. Most of the patients were really understanding
35、, but of course there were those who were not, and complained loudly, but all the doctors and nurses tried their best to deal with it in a calming way. And they are all from other cities like Shanghai and Guangzhou, and some of them are just three or four years older than me.When the quarantine was
36、over, every patient effusively thanked the workers for what they had done, but the answer they received was exactly the same: “Thats what were here for.”8. When did the authors parents leave her for the hospital?A. January 23.B. January 30.C. January 31.D. February 2.9. What does the underlined phra
37、se “make it” in Paragraph 2 mean?A. Succeed.B. Join in.C. Arrive.D. Survive.10. What can we learn according to the passage?A. Both the author and her parents got infected with COVID-19.B. The majority of the patients understood the doctors and nurses.C. The patients apologized to the doctors and nur
38、ses because they were too tired.D. The author didnt get infected with COVID-19 because the virus can only infect the older.11. What may the author think of the medical workers according to the passage?A. Admirable.B. Outgoing.C. Impatient.D. Adorable.【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述作者在武汉隔离期
39、间,父母被感染,本人也因发烧而被隔离,期间受到医护人员的照顾,对医护人员的敬业精神而感到由衷的敬佩。【8题详解】细节理解题。根据第一段最后一句It was the 9th day of Wuhan lockdown (封锁) starting on January 23.可知,武汉封城于1月23日,作者的父母住院是在封城的第9天,应该是1月31日。故选C项。【9题详解】词义猜测题。根据第二段第二句All the evidence suggests that it can be merciless to older people, so I was wondering whether my pa
40、rents would make it and whether we would ever take family photos可知,所有的证据都表明,这对老年人来说是残酷的,所以我想知道我的父母是否能做到,我们是否能拍全家福。由此推知,划线词组在此意为“活下来”来。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据第六段第二句Most of the patients were really understanding可知,大多数病人能理解医护人员,与B选项描述相符。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据第五段最后一句I could see how tired they were when I loo
41、ked into their bloodshot eyes.和第六段中They would work a whole day preparing for new patients and seemed incredibly apologetic for not having everything that was needed.及but all the doctors and nurses tried their best to deal with it in a calming way.都可以看出,作者对这些医护人员是由衷的敬佩。故选A项。DTwo friends have an argum
42、ent that breaks up their friendship forever, even though neither one can remember how the whole thing got started. Such sad events happen over and over in high schools across the country. In fact, according to an official report on youth violence, “In our country today, the greatest threat to the li
43、ves of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment, but the terrible reality of violence”. Given that this is the case, why arent students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit?First of all, students need
44、 to realize that conflict is unavoidable. A report on violence among middle school and high school students indicates that most violent incidents between students begin with a relatively minor insult (侮辱). For example,a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandwich e
45、ach lunchtime. Laughter over the sandwich can lead to insults, which in turn can lead to violence. The problem isnt in the sandwich, but in the way students deal with the conflict.Once students recognize that conflict is unavoidable, they can practice the golden rule of conflict resolution(解决): stay
46、 calm. Once the student feels calmer,he or she should choose words that will calm the other person down as well. Rude words, namecalling, and accusations only add fuel to the emotional fire. On the other hand, soft words spoken at a normal sound level can put out the fire before it explodes out of c
47、ontrol.After both sides have calmed down, they can use another key strategy (策略) for conflict resolution: listening. Listening allows the two sides to understand each other. One person should describe his or her side, and the other person should listen without interrupting. Afterward, the listener c
48、an ask non-threatening questions to clarify the speakers position. Then the two people should change roles.Finally, students need to consider what they are hearing. This doesnt mean trying to figure out whats wrong with the other person. It means understanding what the real issue is and what both si
49、des are trying to accomplish. For example, a shouting match over a peanut butter sandwich might happen because one person thinks the other person is unwilling to try new things. Students need to ask themselves questions such as these: How did this start? What do I really want? What am I afraid of? A
50、s the issue becomes clearer, the conflict often simply becomes smaller. Even if it doesnt, careful thought helps both sides figure out a mutual solution.There will always be conflict in schools,but that doesnt mean there needs to be violence. After students in Atlanta started a conflict resolution p
51、rogram, according to Educators for Social Responsibility, “64 percent of the teachers reported less physical violence in the classroom; 75 percent of the teachers reported an increase in student cooperation; and 92 percent of the students felt better about themselves”. Learning to resolve conflicts
52、can help students deal with friends, teachers, parents, bosses, and coworkers. In that way, conflict (冲突) resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country.12. This article is mainly about _.A. the lives of school childrenB. the cause of arguments in schoolsC. how
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449727.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
深入企业一线调研,贴近服务排忧解难.pdf
