四川省邻水实验学校2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省邻水实验学校2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 四川省 邻水 实验学校 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年四川省邻水实验学校高一上学期第一次月考英语试题说明: 本试卷共两卷, 第一卷和第二卷。第一卷的答案请涂在机读卡上, 第二卷的答案请写 在答题卷上的规定位置。交卷时交机读卡和答题卷。试卷总分为 150 分, 考试时间:120 分钟。第一卷(选择题,共 100 分)第一部分: 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题; 每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1
2、. How does Tom look compared to Sam?A. Fatter. B. Taller. C. Stronger.2. What will the man probably give the woman?A. His office phone number. B. His personal number. C. His e-mail address.3. What did the woman forget to do?A. Buy Andy a present. B. Attend Andys party. C. Apologize to Andy.4. What i
3、s the man doing?A. Giving advice. B. Asking for help. C. Expressing his thanks.5. What is the man wearing now?A. A blue sports shirt. B. A green sports shirt. C. A green T- shirt.第二节(共 15 小题; 每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面五段对话或独白,每段对话或独 白后有几个小题,从题中所给的 A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读
4、各个小题; 听完后,各小题将给出 5 秒钟的 作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6. What is the relationship between the woman and Alice?A. Friends. B. Sisters. C. Classmates.7. What does the man think the woman should do?A Say sorry to Alice. B. Spend more time with Alice. C. Tell Alice about her thoughts.听第 7 段材料,回答第
5、8 至 10 题。8. When does the conversation probably take place?A. In the evening. . B. At noon. C. In the morning.9. Who is the woman probably?A. A student B. A librarian C. The mans neighbor.10.What does the man decide to do at last?A. Send the woman to her house.B. Teach the woman Chinese.C. Accept th
6、e womans request听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11Who did Jessica forget to invite last year?A. Mary. B. Alice. C. Lily12.When will the party start?A. At 7:30 pm. B. At 8:00 pm. C. At 8:30 pm.13.What will the woman do next?A. Wait for her invitation. B. Go to her friends home. C. Buy a gift for her friend.听第
7、 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14.What was the woman busy doing?A. Looking after the kids. B. Doing some cleaning. C. Working in the office.15.Why were the Smiths in China?A. To take a holiday. B. To see a friend. C. To deal with work.16.How does the woman feel when she hears the mans idea?A. Bored. B. Excite
8、d. C. Uninterested.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17.Why did the workman invite his friend?A. To have a drink. B. To visit his new house. C. To help him finish his work.18.What did the workman do before going into his room?A. He reached his hands for some leaves.B. He talked to the tree for a while.C. He p
9、ut his hands on the tree.19.How was the workman feel after he had done the thing before going into his room?A. He was proud. B. He was happy C. He was puzzled.20.Why did the workman do that thing?A. To put the trouble of work there.B. To tell his friend he loved the tree.C. To tell his family he had
10、 been back.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题; 每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B 、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASchool Activities for Kids and TeensAre you looking for full-filled activities for kids and teens? Here are some wonderful ones for you!Secret of the DragonTime: Monday, July 1, 2015, 1
11、0:30 a. m.Cost: Adult: $7.40, Children (under15): halfBookings: Phone the booking office at 34032578.Address: Brisbane Botanic GardensNote: Secret of the Dragon is a magical story about two children who are taken on a dragon ride to explore the universe.The Search for life: Are We Alone?Time: Thursd
12、ay, July 4, 2015, 2:00 p. m.Cost: Adult: $14. 50,Children (under 15): $8.70Bookings: Phone the booking office at 34037689.Address: Brisbane Botanic GardensNote: Are we truly alone in space? Is there any life out there? These are the questions asked in this show.Magic ClassTime: Friday, July 12, 2015
13、, 10:00 a. m.Cost: FreeBookings: Please call 34038470 to book your place.Address: Centenary Community hub, 171 Dandenong Rd.Note: Would you like to be a magician? Then join David, the magician, to learn about real magic with playing cards, coins, ring ropes and DIY projects and be able to become the
14、 life of the party.Science with me: Making Your Own GuitarTime: Saturday, July 20, 2015, 3:00 p. m.Cost: FreedBookings: Please phone 34031226 to book your place.Address: 10 Egginton CloseNote: Do you want to make a guitar with Katy and her mom? Science with Me is going to be with you. Please remembe
15、r to bring a piece of wood, a hammer, some rubber bands and some nails with you.1. Alec is strongly interested in space life. He may go to _.A. Magic ClassB. Science with me.C. Secret of the DragonD. The Search for Life2. John and his 10-year-old son want to watch Secret of the Dragon. How much shou
16、ld they pay?A. $7.40.B. $11. 10C. $14.80D. $23.203. If your son is free on Friday, which activity will he choose?A. Secret of the DragonB. The Search for life: Are We Alone?C. Magic ClassD. Science with me: Making Your Own Guitar4. What do the four activities have in common(共同之处)?A. They can all be
17、booked by phone.B. They happen in the same place.C. They are all free.D. They are all weekend activities.【答案】1. D 2. B 3. C 4. A【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了为孩子和青少年举办的一些活动的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第二项活动“The Search for Life: Are We Alone?”的内容介绍“Note: Are we truly alone in space? Is there any life out there? These
18、are the questions asked in this show.(我们在太空中真的是孤独的吗?那里有生命吗?这些是本期节目要问的问题)”可知该活动的主题是关于太空的,Alec对太空生活很感兴趣,他可能会去这个活动。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第一项活动“Secret of the Dragon”中对价格的说明“Cost: Adult: $ 7.40,Children (under 15): half (票价:成人7.4美元,孩子(15岁一下)半价)”可知,成年人约翰和10岁大的儿子要买一张成人票和一张儿童票,总共需要支付11.10美元(7.40+3.70)。故选B。【3题详解
19、】细节理解题。根据第三项活动“Magic Class”中对活动时间的说明“Time: Friday, July 12, 2015, 10:00 a. m.(时间:2015年7月,星期五,早上10点)”并结合其他活动的时间可知,只有该活动的时间在周五。故选C。【4题详解】细节理解题。浏览全文,这四条活动介绍中都出现了电话号码和可电话预定的说明,可知它们的共同点是都可以通过电话预定。故选A。BWhat is the hottest topic at your school recently? In Taiyuan No. 55 Middle School, its money.The school
20、 held an activity called “making money” last weekend. About 200 Junior 1 and Junior 2 students were divided into 30 teams. They went out to make money by selling things.What did they choose to sell? Some sold newspapers; some chose bottled water; some sold environmentally friendly shopping bags and
21、bamboo baskets.Hu Qings team decided to sell some useful books in front of the Children Activity Center. They thought parents would like to buy the books for their children. But unfortunately, they met urban management officers (城管). The officers asked them to leave. “We played hide-and-seek (捉迷藏) w
22、ith the officers for the whole morning” said Hu. “Finally we had to give up.”Wang Bing and her team sold ice cream in a square. They didnt meet any officers. But few people were interested in what they were selling. The team then put up a board saying “For Country Kids”. It worked. More people came
23、to their stall (小摊). A foreigner even gave them 100 yuan. “He didnt want any change. He said he wanted to help the children,” said Wang. “We were touched.” Later that day they gave the 100 yuan and more to the “Project Hope” office.MengZhaoxiang and his team were luckier. They sold all their cakes i
24、n four hours, spending 39.5 yuan and getting back 80 yuan. They made 40.5 yuan. “It was not easy to make the money,” said Meng. “Some people just looked. Others just tasted but didnt buy. Now I know how hard it is for our parents to make the money we need to lead happy lives.”5. _ took part in the a
25、ctivity.A. Some teachersB. About 200 of Junior 1 and Junior 2 studentsC. About 200 students of the three gradesD. About200 Junior 1 students6. Hu Qings team finally gave up because _.A. the parents didnt like to buy the booksB. the Children Activity Center was too crowdedC. the officers didnt allow
26、them to sell anything thereD. the team played the game of the hide-and-seek the whole morning7. Why did more people come to Wang Bings stall at last?A. The people were willing to help country kids.B. A foreigner came up and helped them.C. The team put up a magic board.D. The people were interested i
27、n their ice cream.8. According to the passage the students learn _.A. its impossible for them to make moneyB. its very important for them to make a livingC. its not easy for their parents to make moneyD. its difficult for them to make money.【答案】5. B 6. C 7. A 8. C【解析】【分析】试题分析:本文是一篇新闻报道,主要介绍了太原的一所学校举
28、办的一次“赚钱”活动,同学们积极参与其中,并且感悟到父母赚钱得不容易的事情。【5题详解】B细节理解题。根据文中第二段“About 200 Junior 1 and Junior 2 students were divided into 30 teams.”(200名初一和初二学生被分成30个小组。)可知,200名初一和初二学生参加此活动,故选B。【6题详解】C细节理解题。根据文中第四段“The officers asked them to leave”可知,城管不让他们在这里卖东西,故选C。【7题详解】A细节理解题。根据文中第五段“He didnt want any change. He sa
29、id he wanted to help the children”(他不想要零钱,他说他想帮助孩子们)可知,他们想要帮助来自农村的孩子,故选A。【8题详解】C细节理解题。根据文中最后一段“Now I know how hard it is for our parents to make the money we need to lead happy lives”可知,学生们学会了父母赚钱是多么得不容易,故选C。 考点:考查日常生活类短文阅读。CIts school time again! Youre probably feeling excited and maybe a little sa
30、d that summer vacation is over.Some kids feel nervous or a little scared on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends, and even a new school. Luckily, these “new” worries only stick around for a little while. Lets find out more about going to a new school.Most
31、teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the things youll be doing that year. Some teachers give students chance to tell something about themselves to the rest of the class.When teachers do the talking on the first day, they often go over the classroom ru
32、les and school rules so you will know whats allowed and whats not. Please pay close attention.You might already know a lot of people in your class on the first day, but its a great day to make a new friend, so try to say hello to kids you know and new ones that you dont. Make the first move and you
33、will be glad about what you did, and so will your new friends!Seeing friends you havent seen in a while can make the first day a good one. You can make the day special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great T-shirt on one of your vacations or a pair of sneakers. It can also m
34、ake you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders,and whatever else you need. But make sure that you pack them the night before in case you dont have time in the morning.9. According to the passage, which is NOT the feeling when it is school time?A. Excited.
35、B. Unhappy.C. Bored.D. Nervous.10. The underlined phrase “kick off” in the third paragraph probably means_.A. startB. studyC. findD. learn11. The last paragraph mainly tells us about_A. what to know about a new school.B. how to prepare for your first day of school.C. what to do on your first day of
36、school.D. how to spend your first day of school.【答案】9. C 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,文章介绍了在新学期的第一天我们可能遇见的事情以及我们对新学期的准备。【9题详解】细节理解题。第一段中的“Youre probably feeling excited and maybe a little sad that summer vacation is over.”提到的新学年开始的感受有 excited,a little sad(unhappy), nervous以及a little scared,但没有 bored,
37、故C项正确。【10题详解】词义猜测题。根据画线短语后的“the new school year by introducing themselves and talking about all the things youll be doing that year.”可知,大多数老师在新学年开始时都会介绍自己,并谈论你将要做的所有事情,由此可知画线短语的意思为“开始”,故A项正确。11题详解】主旨大意题。根据最后一段中的“You can make the day special by wearing clothes that you really like.”及“It can also make
38、 you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders,and whatever else you need. But make sure that you pack them the night before in case you dont have time in the morning.”可知,本段提到了两件事:一是穿一件自己喜欢的衣服去上学;二是上学的前一天晚上把需要的东西准备好,由此可知本段主要是告诉学生如何为为开学第一天做好准备,故B项正确。DDuring t
39、he summer holiday some students might have been busy with traveling, summer camps and all kinds of courses. But a special group of Chinese middle school students decided to taste the hardship of life outside school.Twelve students in a big city sold vegetables at a local market together. Within 12 d
40、ays, they made more than 1,500 yuan. Among them, the oldest is 21 years old, while the youngest is just 10. They are all cousins in a big family and eight of them are from rural areas.“Compared to traveling, such social practice connects us and makes us learn how tough our parents are,” said Dalin,
41、18, to the City Morning Post. Dalin, a senior high graduate, and her 12-year-old brother Xiaolin came up with the idea.They learned to work hard to sell their veggies. Every morning they had to wake up at 3 oclock. Some of them went to the farmers market to buy vegetables. Some of them went to the l
42、ocal market to take up a temporary stall. To lower the cost, they learned to bargain with the sellers.At about 6:30 am, they began to sell vegetables. They peddled loudly to attract customers. After several days, they got some experience, too.For example, it was better to put vegetables in order and
43、 bigger ones on top. When the vegetables are too heavy, they should give customers an extra plastic bag.When they finally packed up and went home, they had a small meeting. Everyone took notes and shared their feelings.“We are tired,” said Dalin. “but we gained a lot” .12. In the writers opinion, th
44、e 12 students action was _.A. popularB. encouragingC. strangeD. embarrassing13. The cousins decided to sell vegetables at a market to _.A. show how able they wereB. have less hardship of lifeC. prepare for their future travelingD. learn how hard their parents work14. They bargained with the sellers
45、to _.A. cut down the costB. share their feelingsC. get bigger vegetablesD. attract more customers15. The best tile of the story should be _.A. Summer CoursesB. Family BusinessC. Students Learn from BargainsD. Cousins Work with Vegetables【答案】12. B 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了一个大家庭的12个表兄弟在当地市场
46、卖蔬菜赚钱,其中8人来自农村地区。 接受采访时,高中毕业生大林表示,她和她12岁的弟弟小林想出了卖蔬菜来体会父母艰辛的办法,讲述了他们卖蔬菜的经过以及体会。【12题详解】推理判断题。根据第一段“During the summer holiday, some students might have been busy with traveling, summer camps and all kinds of courses. But a special group of Chinese middle school students decided to taste the hardship of
47、 life outside school.(在暑假期间,一些学生可能忙于旅游,夏令营和各种课程。 但有一群特殊的中国中学生决定在校外体验生活的艰辛)”结合后文提到了他们卖蔬菜的艰辛,可推知,在作者看来,这12个学生的行动是鼓舞人心的。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段“Compared to traveling, such social practice connects us and makes us learn how tough our parents are,” said Dalin, 18, to the City Morning Post. Dalin, a senior
48、 high graduate, and her 12-year-old brother Xiaolin came up with the idea.( 18岁的大林在接受城市晨报采访时表示:“与旅行相比,这样的社会实践让我们联系了起来,让我们了解到父母有多艰难。” 高中毕业生大林和她12岁的弟弟小林想出了这个主意)”可知,这对表兄弟决定在市场上卖蔬菜,以了解他们的父母工作有多努力。故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第五段“To lower the cost, they learned to bargain with the sellers.(为了降低成本,他们学会了与卖家讨价还价)”可
49、知,他们与卖方讨价还价以降低成本。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第二段“Twelve students in a big city sold vegetables at a local market together. Within 12 days, they made more than 1,500 yuan. Among them, the oldest is 21 years old, while the youngest is just 10. They are all cousins in a big family and eight of them are from rur
50、al areas. (在一个大城市,12个学生一起在当地市场卖蔬菜。在12天内,他们赚了1500多元。其中,最大的21岁,而最小的只有10岁。他们都是一个大家庭的表兄弟,其中8人来自农村地区)”结合文章讲述了一个大家庭的12个表兄弟在当地市场卖蔬菜赚钱,其中8人来自农村地区。 接受采访时,高中毕业生大林表示,她和她12岁的弟弟小林想出了卖蔬菜来体会父母艰辛的办法,讲述了他们卖蔬菜的经过以及体会。可知,D选项“表兄弟卖蔬菜”最符合文章标题。故选D。第二节(共 5 小题; 每小题 2 分,共 10 分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449809.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
英语必修Ⅰ外研版MODULE1精品课件1(共35张).ppt
