四川省阆中中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 阆中 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省阆中中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析)第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When did the man go to Canada?A. Last year. B. Two years ago. C. Five years ago.2. What does the woman ask the man to do?A. Get her some water
2、. B. Buy her some plants. C. Water her plants.3. What is the man doing?A. Asking for leave. B. Making a complaint. C. Talking with his boss.4. What will the woman do next?A. Take some exercise. B. Do her homework. C. Attend a class.5. Where does the conversation take place?A. At a restaurant. B. At
3、a supermarket. C. At a hotel.第二节 请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Where are the speakers?A. At the airport. B. In the school. C. In the company.7. What will the woman do this afternoon?A. Give a l
4、ecture. B. Travel on business. C. Visit a computer company.听第7段材料,回答第8至9题。8. What do we know about the woman?A. She will have a baby.B. She lives with her parents.C. She wants to rent a small house.9. What is the man probably?A. A doctor. B. A landlord. C. A house agent.听第8段材料,回答第10至12题。10.What is t
5、he possible relationship between the speakers?A. Colleagues. B. A couple. C. Neighbors.11.What will the man do tomorrow morning?A. Buy a book. B. Make a call. C. Take photos.12.When does the conversation take place?A. In the evening. B. In the afternoon. C. In the morning.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is
6、 the man doing?A. Applying for a loan. B. Having a drink. C. Searching the Internet.14.How does the man plan to deal with the drinks?A. Ship them abroad.B. Sell them directly to the public.C. Sell them through other companies.15.What do we know about the mans company?A. The product is mainly targete
7、d at young people.B. The production process is very complicated.C. They will use imported fruits as raw materials.16.Where will the man do his marketing?A. On TV. B. In the street. C. On the Internet.请听第10段材料,回答第17至20题。17.Where does the speaker come from?A. America. B. England. C. Australia.18.What
8、do people think of Americans?A. Impolite. B. Self-centered. C. Humorous.19.What did the speaker like to do in the afternoon in England?A. Have a cup of tea. B. Watch comedy shows. C. Play with her friends.20.What did the speaker find amazing in England?A. The people. B. The tea shop. C. The old buil
9、dings.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMonthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to book. They end around 21:00.Nove
10、mber 7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of t
11、hat group of early “civil engineers”.December 5thIce for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how
12、Londons ice trade grew.February 6thAn Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March 6thEyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers.
13、The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest.Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/bookMore into:www.canalmuseum.org.uk/whatsonLondon Canal Museum12-13 New Wharf Road, London NI 9RTwww.canalmuseum.org.uk www.canalmuse
14、um.mobiTel:020 771308361. When is the talk on James Brindley?A. February 6th.B. December 5th.C. November 7th.D. March 6th.2. What is the topic of the talk in February?A. The Canal Pioneers.B. An Update on the Cotsword CanalsC. Eyots and Aits-Thames IslandsD. Ice for the Metropolis3. Who will give th
15、e talk on the islands in the Thames.A. Miranda VickersB. Malcolm TuckerC. Chris LewisD. Liz Payne【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲述了伦敦运河博物馆的每月演讲,演讲内容以及安排。【1题详解】细节理解题。根据文中的November 7th The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. 可
16、知,James Brindley在11月7号演说。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文中的February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. 可知,2月份讲座的主题是关于An Update on the Cotsword Canals。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文中Eyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them
17、.可知,Miranda Vickers将要在岛上演说。故选A。【名师点睛】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。 此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。以本文第2题为例,本题运用定位法:我们
18、根据题干中“What is the topic of the talk in February?”, 从而直接定位第四段-根据文中的February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. 可知,可知,2月份讲座的主题是关于An Update on the Cotsword Canals。故选B。BO. Henry, born in Greensboro, North Carolina, was the pen name of William Sydney Porter. His father, Algernon Sydney P
19、orter, was a physician. When William was three years old, his mother died, and he was raised by his grandmother and aunt. William was a good reader, but at the age of fifteen he left school, and worked in a drug store and later on a Texas farm. After that, he moved to Houston, where he had a number
20、of jobs, including that of bank clerk. After moving to Austin, Texas, in 1882, he married.In 1884 he started a humorous weekly The Rolling Stone. When the weekly failed, he joined The Houston Post as a reporter and columnist(专栏作家). In 1897 he was put into prison over some financial(财务的)dealings. Whi
21、le in prison, William started to write short stories to earn money to support his daughter Margaret. His first work, Whistling Dicks Christmas Stocking(1899), appeared in McClures Magazine. After serving three years of the five years sentence,he changed his name to O. Henry, hoping to forget his bit
22、ter past.O. Henry moved to New York City in 1902 and from December 1903 to January 1906 he wrote a story a week for the New York World, and also published the stories in other magazines. His first collection, Cabbages and Kings, appeared in 1904. Many other works quickly followed, such as The Gift o
23、f the Magi and The Furnished Room. O. Henrys best- known work is The Ransom of Red Chief. His stories always have surprising endings. He published 10 collections and over 600 short stories during his lifetime.O. Henrys last years were shadowed by drinking, ill health, and financial problems. In 1907
24、, he experienced a failed marriage. In 1910, O. Henry died after an illness.4. Whats the passage mainly about?A. A brief introduction to O. Henry.B. O. Henrys career and marriage.C. How O. Henry became a well-known writer.D. O. Henrys best- known works.5. It can be inferred from the passage that O.
25、Henry _.A. didnt like to study during his childhoodB. had little parental love as a childC. was very interested in medicine and farmingD. took up only one job after he moved to Houston6. O. Henry spent some time in prison because _.A. he got involved in some problems connected with moneyB. he joined
26、 The Houston Post as a reporter and columnistC. his weekly The Rolling Stone failedD. he couldnt earn enough money to support his daughter7. Which is the right time order for the following events in O. Henrys life? He moved to New York City. He joined The Houston Post. Whistling Dicks Christmas Stoc
27、king came out. The Furnished Room came out. Cabbages and Kings appeared.A. B. C. D. 【答案】4. A 5. B 6. A 7. D【解析】本文是说明文。本文著名作家欧亨利生平简介。【4题详解】主旨大意题。本文介绍了欧亨利从出生到早期奋斗,到中年时取得的成就,再到他悲惨的晚年的经历,因此是对他生平的简要介绍,故选A项。【5题详解】推理判断题。根据第一段内容可知,欧亨利三岁时母亲就去世了,是祖母和姑母把他抚养大的,由此可推断,他的童年缺少父母的爱,故答案为B项。【6题详解】细节理解题。根据第二段“In 1897 h
28、e was put into prison over some financial dealings.”可知欧亨利是因为经济问题招来的牢狱之灾,故选A项。【7题详解】细节理解题。根据文章内容可知,这几件事发生的时间分别为:1902年,1884-1897年间,1899年,1904年以后,1904年。故答案为D项。CBrian arrived at the San Francisco airport two hours before the flight to Paris. He was wearing three shirts, a jacket, two pairs of socks, a p
29、air of shorts, and two pairs of jeans. He was carrying one small backpack, which was very full, but he didnt have any other luggage(行李). Brian needed to meet a man named Tony before he checked in (办理乘机手续) for his flight. He found Tony near the Air France counter. Tony gave him a round-trip ticket an
30、d a small package.Give this package to Jean Paul at the airport in Paris. He will have a sign with your name on it. I think you can find him easily, Tony said, You dont have any luggage, right?Only this backpack, Brian answered. You said I could bring one carry-on bag.Thats right. One carry-on bag i
31、s fine. Have a good trip.Thanks.Is Brian a criminal (罪犯)? Not at all. He is an air-courier. And he paid only $110 for the round-trip ticket to Paris. Air-couriers get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries. Businesses sometimes need to get packages
32、 and papers to people in foreign countries by the next day. Often, the only way they can do this is to use an air-courier company. It is not cheap for a business to send a package with an air-courier, but it is quick.Every year about 80,000 people worldwide travel as air-couriers. The number of tick
33、ets for the air-courier travel is growing by about 10 percent a year. However, air-courier travel isnt for everyone. But if you have very little money, you can be flexible (灵活的) about your travel plans, and dont mind wearing the same clothes for a week, it can be a great way to take a vacation!8. Wh
34、y was Brian wearing so many clothes for his travel?_A. Because his backpack had no room for his clothes.B. Because that made him easier to be recognized.C. Because they were the uniforms for air-couriers.D. Because he did not have any luggage with him.9. An air-courier is a person who _.A. manages a
35、 business company in foreign countriesB. delivers papers and packages to foreign countriesC. travels around the world with cheap ticketsD. organizes international flights for tourists10. Businesses choose the air-courier service because _.A. it is fastB. it is not flexibleC. it is cheapD. it is slow
36、11. The author of the text mainly _.A. describes the activities of a law-breakerB. tells us about a developing businessC. argues against the air-courier travelD. suggests an ideal way to free-travel【答案】8. A 9. B 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文,文章介绍航空快递的一些情况。航空快递主要是运用在需要将文件等快速送往国外的商业活动中。虽然航空快递员的数量一年增长了10%,但不是
37、每一个人都能做航空快递员,如果经费有限,且能忍受1个星期都穿同样的衣服,还是可以尝试一下做航空快递员的。【8题详解】细节理解题。文章第一段最后一句提到“He was carrying one small backpack, which was very full, but he didnt have any other luggage(行李).”,Brian只带了一个小背包,里面都装满了,而且Brian也没有带其他的行李,说明Brian的包已经没有空间留给衣服了。故选A。【9题详解】细节理解题。文章第六段提到“Air-couriers get cheap airline tickets bec
38、ause they take important packages and papers to foreign countries”在很多商业活动中第二天就要将文件送到国外,而且“Often, the only way they can do this is to use an air-courier company.”通常很多公司唯一能做的就是找到航空快递公司。由此可见,航空快递员就是帮助公司发送文件和包裹的人。故选B。【10题详解】细节理解题。文章第六段最后一句提到“It is not cheap for a business to send a package with an air-c
39、ourier, but it is quick.”航空快递对于公司寄送快递的费用不低,但胜在速度快。故选A。【11题详解】推理判断题。文章最后一段提到“The number of tickets for the air-courier travel is growing by about 10 percent a year.”一年来航空快递员的数量增长了10%,最后一句也提到“But if you have very little money, you can be flexible (灵活的) about your travel plans, and dont mind wearing th
40、e same clothes for a week, it can be a great way to take a vacation!”对于那些预算不多,可以忍受一个星期不换衣服的人,可以尝试用这样的一种方式来旅游。以上两点说明航空快递是一个不断发展的产业。故选B。DA warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good nights sleep. But now a study has found it really does help people nod off(打瞌睡
41、)if it is milked from a cow at night.Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety(焦虑).The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder(奶粉) made from co
42、ws milked both during the day and at night. Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.Night milk quickened the st
43、art of sleep and caused the mice to sleep longer.While the effect of cow milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who have trouble falling asleep at night.Previous (以前的)studies have also showed that milk can be excel
44、lent for helping sleep because of the calcium content, which helps people to relax.12. According to the text, the mice fed with daytime milk_.A. started sleep more easilyB. were more anxiousC. were less activeD. woke up later13. Which of the following is true of melatonin according to the text?A. It
45、s been tested on mice for ten years.B. It can make people more energetic.C. It exists in milk in great amount.D. Its used in sleeping drugs.14. What can be a suitable title for the text?A. Night Milk and SleepB. Fat Sugar and HealthC. An Experiment on MiceD. Milk Drinking and Health15. How does the
46、author support the theme of the text?A. By giving examples.B. By stating arguments.C. By explaining statistical data.D. By providing research results.【答案】12. B 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】.本文讲述了晚上牛奶和睡眠的关系,晚上牛奶包含更多的褪黑激素,这种物质可以帮助睡眠。【12题详解】 推理判断题。根据第四段第一句Those given night milk, which contained 10 times th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
