吉林靖宇县2016高考英语(二轮)阅读理解编练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林 靖宇县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 答案
- 资源描述:
-
1、吉林靖宇县2016高考英语(二轮)阅读理解编练(1)及答案【2016高考训练】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In the mid1950s,I was a somewhat bored earlyado lescent male student who believed that doing_any_more_than_necessary_was_wasted_effort.One day,this approach threw me into embarrassment.In Mrs.Tottens eighthgrade math class at
2、 Central Avenue School in Anderson,Indiana,we were learning to add and subtract decimals (小数)Our teacher typically assigned daily homework,which would be recited in class the following day.On most days,our grades were based on our oral answers to homework questions.Mrs.Totten usually walked up and d
3、own the rows of desks requesting answers from student after student in the order the questions had appeared on our homework sheets.She would start either at the front or the back of the classroom and work toward the other end.Since I was seated near the middle of about 35 students,it was easy to fig
4、ure out which questions I might have to answer.This particular time,I had completed my usual two or three problems according to my calculations.What I failed to expect was that several students were absent,which threw off my estimate.As Mrs.Totten made her way from the beginning of the class,I despe
5、rately tried to determine which math problem I would get.I tried to work it out before she got to me,but I had brain freeze and couldnt function.When Mrs.Totten reached my desk,she asked what answer Id got for problem No.14.“I.I didnt get anything,”I answered,and my face felt warm.“Correct,”she said
6、.It turned out that the correct answer was zero.What did I learn that day?First,always do all your homework.Second,in real life it isnt always what you say but how you say it that matters.Third,I would never make it as a mathematician.If I could choose one school day that taught me the most,it would
7、 be that one.1What does the underlined part in Paragraph 1 indicate?AIt is wise to value ones time.BIt is important to make an effort.CIt is right to stick to ones belief.DIt is enough to do the necessary.2Usually,Mrs.Totten asked her students to _.Arecite their homework togetherBgrade their homewor
8、k themselvesCanswer their homework questions orallyDcheck the answers to their homework questions3The author could work out which questions to answer since the teacher always _.Aasked questions in a regular wayBwalked up and down when asking questionsCchose two or three questions for the studentsDre
9、quested her students to finish their usual questions4The author failed to get the questions he had expected because _.Athe class didnt begin as usualBseveral students didnt come to schoolChe didnt try hard to make his estimateDMrs.Totten didnt start from the back of the class5Which of the following
10、can be the best title for the passage?AAn Unforgettable Teacher BA Future MathematicianCAn Effective Approach DA Valuable Lesson答案:【语篇解读】本文为记叙文。作者通过回忆自己小时候不完成家庭作业,只是应付数学老师所提问题的故事,告诉大家自己从这件事中受到的教育以及吸取的教训。1D解析:考查句意理解。根据语境可知,作者认为只要做必要的事就够了,故D项正确。2C解析:考查细节理解。根据第三段最后一句“On most days,our grades were based
11、on our oral answers to homework questions”可知,大多数时候,老师只要求学生口头回答家庭作业。3A解析:考查推理判断。根据第四段的内容可知,作者的数学老师总是按照题目顺序和学生的座位顺序提问,很有规律。故A项正确。4B解析:考查细节理解。根据第六段第一句“What I failed to expect was that several students were absent,which threw off my estimate”可知,作者没有料到的是有几个学生缺课,没有来学校,所以他没有估计对自己要回答的问题。故选B。5D解析:考查标题判断。根据全文
12、尤其是文章最后一段可知,本文主要讲述了作者从自己应付数学老师所提问题而有一次差点失败这件事上吸取了教训,上了宝贵的一堂课。故D项最适合作文章标题。广告说明(阅读理解)由 (2013安徽合肥第一次质检)改编Ottawa is the capital of Canada. It is the second largest city in Ontario and the fourth largest city in the country.The Centre Block is the main building on Parliament Hill (国会山). It is also the lo
13、cation of several ceremonial spaces, such as the Hall of Honor and the Memorial Chamber. The present Centre Block is the second iteration of the building,after the first was destroyed by fire in 1916,and it is one of the most recognizable buildings in Canada.Downtown Ottawa is the commercial and eco
14、nomic centre of the city. Most of the buildings are office towers. While most of Ottawas high tech industry is based elsewhere, it has a significant presence in the downtown core. The downtown also contains a number of apartments, hotels, and the older single family homes and townhouses along its ed
15、ges.The National Gallery of Canada is one of Canadas premier art galleries. The Gallery has a large and varied collection of paintings, drawings, sculpture and photographs. Although its focus is on Canadian art, it also holds works by some noted American and European artists.The Rideau Canal is the
16、oldest continuously operated canal system in North America. At the very beginning,the purpose of the Rideau Canal was military, as it was intended to provide a secure supply and communication route between Montreal and the British naval base in Kingston. It remains in use today primarily for pleasur
17、e boating, with most of its original structures remained. The locks on the system open for navigation in mid-May and close in mid-October.1.What does “iteration” probably mean in the 2nd paragraph?()A.RepairB.DesignC.CopyD.Landmark2.In the core of Downtown Ottawa, we could see .A.a large number of t
18、all towersB.head offices of Ottawa s high tech industryC.a number of apartments and hotelsD.the older single family homes and townhouses3.Collections in the National Gallery of Canada are mainly .A.paintings and drawingsB.sculpture and photographsC.works by Canadian artists D.artwork by Americans an
19、d European4.Which of the following is true about the Rideau Canal? ()A.It is the oldest canal system in North AmericaB.It was originally for the military purposeC.The original structures remain never changedD.People can only go boating from May to October语篇解读:本文详细地介绍了加拿大首都渥太华的主要建筑,商业、经济中心,艺术画廊和北美古老运
20、河的运营情况,帮助读者更多地了解渥太华这座神奇的城市。答案及剖析:1.C词义猜测题。由画线单词后面的句子after the first was destroyed by fire in 1916.可知,现存的Centre Block是模仿以前的建筑物建造的,故选C项。2.B细节理解题。由第三段的.While most of Ottawas high tech industry is based elsewhere, it has a significant presence in the downtown core可知,尽管大部分的高科技产业坐落在其他地方,但在渥太华商业区的中心仍能看到富丽堂
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021高中人教版语文必修4课件:第4课 柳永词两首 .ppt
