2020-2021学年高中外研版英语选修8模块素养评价:MODULE 2 THE RENAISSANCE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中外研版英语选修8模块素养评价:MODULE 2THE RENAISSANCE WORD版含解析 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(二)(Module 2) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you finished your homework, Jane? W: Not yet. The temperature
2、 is so low that my hands are freezing. 1. Why hasnt the woman finished her homework? A. It is too cold. B. She has a low fever. C. Her hands are injured. 答案: AText 2M: Do you like this kind of work? W: Well, the working hours are too long, and Im also the only woman in the department. 2. How does th
3、e woman feel about her work? A. She is disappointed with it. B. She is excited about it. C. She is satisfied with it. 答案: AText 3W: Can I borrow your notebook? M: When do you need it? W: After school. M: Sorry, but Mary has asked for it. 3. What does the man mean? A. Hell borrow a notebook from Mary
4、. B. He has to give his notebook to Mary. C. He can lend the woman his notebook. 答案: BText 4M: I will never go with Bill again. He could never remember where he parked his car. W: That certainly sounds like Bill. 4. What do we know about Bill from the conversation? A. He is thoughtful. B. He is forg
5、etful. C. He is helpful. 答案: BText 5W: Mike, theres not much left in the fridge. M: Well, I might be able to pick up a few things after work, but I have to be back rather late tonight. W: In that case, well have to have a meal out at McDonalds. M: Well, Im afraid so. 5. What will the speakers probab
6、ly do tonight? A. Pick up a friend. B. Go shopping. C. Eat out. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, where is everybody? M: They took Ben to the park. Where hav
7、e you been? W: Sorry, Im late. I picked up the cake and it took me longer than I expected. When will the party start? M: Ben invited eight children from school. And theyll arrive at about 2 pm in the afternoon. W: OK. Then Ill put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then Ill come
8、 and help set the table. 6. Where is Ben? A. In the kitchen. B. At school. C. In the park. 答案: C7. What will the children do in the afternoon? A. Help set the table. B. Have a party. C. Do their homework. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: How good are you at sports, Bill? M: Are you kidding? Im terrible
9、! But I love to watch sports. I go to football or baseball games a lot. And I read sports magazines every week. W: Wow! M: Do you like sports, Janice? W: Oh, yes. I exercise about two hours a day. I go cycling three times a week, and on the other days, I play badminton with my husband. I always feel
10、 good afterward. But I dont watch sports or buy sports magazines. I dont have much time to do those things. M: Oh, I see. You know, I spend much time staying at home. W: Well, why dont you try to get some exercise? Its difficult, but its very rewarding. M: Oh, Im too lazy to play sports, and Im not
11、good at anything. It doesnt really excite me. 8. What does Bill say about himself at sports? A. He is quite good at sports. B. He loves to watch sports. C. He has no time to do sports. 答案: B9. How much time does the woman spend exercising every day? A. About one hour. B. About two hours. C. About th
12、ree hours. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, I have a reservation under the name of Mary Carpenter. M:Yes, your name is on the list. Would you please fill out this form first? W: Uh, OK. . . Sorry, what I booked was a single room for two nights, but may I change it to a double room for five nigh
13、ts? M: Let me see. . . Yes, you can change rooms because we will have several double rooms available. W: Thanks a lot. So, whats the rate for my new room? MA double room with a shower costs $100 per night, so it will be $500 in all. W: I see. The price sounds a little too high. I think there is a sp
14、ecial discount for members; you can see my VIP number on my ID card. M:Yes, we give our members 20% off, and I see your number right here. All right. Please remember that your room number is 2160. Here is your key. Youd better keep it with you at all times. W: Got it. Thank you very much. 10. What w
15、as the womans original reservation for? A. A single room. B. A double room. C. Two single rooms. 答案: A11. How much will the woman pay per night? A. $20. B. $80. C. $100. 答案: B12. Where does the conversation probably take place? A. In the membership club. B. On the phone. C. At the front desk. 答案: C听
16、第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Excuse me. Could you tell me where Physics 403 is? Has it been moved? M:Hm. . . OK, let me check on the computer. . . Er. . . Im sorry, but it says here that the class was canceled. You should have got a notice letter about this. W: What? Ive never got it. M: Are you sure? I
17、t says on the computer that the letter was sent out to the students a week ago. W: Really? I should have got it by now. I wonder if I threw it away with all the junk mail by mistake. M: Well, it does happen. Er. . . let me check something. Whats your name? W: Woodhouse, Laura Woodhouse. M: OK, hm. .
18、 . Woodhouse, let me see. . . ah, it says here we sent it to your apartment on, er. . . Centre Street. W: Oh, thats my old apartment. I moved out of there a little while ago. M:Well, and I suppose you havent changed your mailing address at the administration office. . W:Yeah, I should have changed i
19、t in time. 13. Why did the woman come to the office? A. To get her notice letter. B. To find her physics class. C. To offer her mailing address. 答案: B14. How did the man deal with the womans enquiry? A. By giving her a notice letter. B. By checking on the computer. C. By confirming with the office.
20、答案: B15. When was the letter sent out to the students? A. A month ago. B. A fortnight ago. C. A week ago. 答案: C16. Who was responsible for the mistake? A. The woman. B. The man. C. The postman. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Most people buy a lot of gifts just before Christmas, but some people think
21、we buy too much. They have started a special day called“Buy Nothing Day”. They dont want anyone to go shopping on that day. “Buy Nothing Day” falls on November 29. Its after Thanksgiving, and its often the first day of Christmas shopping. The idea of “Buy Nothing Day” started in Vancouver, the third
22、 largest Canadian city. Now people all over the world celebrate “Buy Nothing Day”. In California, parents and children get together to read stories, sing songs, and paint pictures instead of going outside to do the shopping. This year, in Manchester, England, people dressed up to tell people that we
23、 buy too much. In Albuquerque, New Mexico, high school students wanted to tell other students about “Buy Nothing Day”. They organized a spaghetti dinner to give people information about “Buy Nothing Day”. They asked restaurants in the neighborhood to give people food for free. The students at the hi
24、gh school like the idea of this new tradition. Next year, they want to have another dinner to tell more people about “Buy Nothing Day”. 17. When do people usually start their Christmas shopping? A. On December 1. B. On November 29. C. Before Thanksgiving. 答案: B18. Where did the idea of “Buy Nothing
25、Day” start? A. In America. B. In Britain. C. In Canada. 答案: C19. How did people celebrate “Buy Nothing Day” in Manchester? A. They dressed up to tell people the idea. B. They organized a dinner. C. They got together to read stories. 答案: A20. Where did the high school students get food for the “Buy N
26、othing Day” dinner? A. From neighboring homes. B. From the restaurants nearby. C. From Indian shops selling spaghetti. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。APiero di Cosimo(14621522), the Italian Renaissance master, is finally stepping out of the shadow
27、 of his more famous contemporaries, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, and Michelangelo, with his first major retrospective(回顾展), at the National Gallery of Art in Washington, DC, reports the Washington Post. Opening February 1 of next year, “Piero di Cosimo: The Poetry and Painting of Renaissanc
28、e Florence” will be on view through May 3, before traveling in an expanded form to the Uffizi in Florence. Di Cosimo painted scenes from religion to mythology. It is only the second solo exhibition for Di Cosimo, the first having taken place way back in 1938, when New Yorks Schaeffer Galleries exhib
29、ited a relatively paltry seven of his works. The National Gallery will include 40, sourced from Italian churches, which still house many of Di Cosimos works, and museums in both the US and Europe. The National Gallery collection includes three works by Di Cosimo. “Hes an artist whose time has come,
30、” Gretchen Hirschauer, the museums associate curator of Italian and Spanish paintings, told the New York Times. She has organized the show with Dennis V. Geronimus, an associate professor and the chairman of Renaissance art history at New York University. The eccentric artist was known for his phobi
31、as(thunderstorms and firehe minimized time spent at the stove by hard-boiling 50 eggs while heating up glue for his art)and was described by Renaissance biographer Giorgio Vasari as living “more like a beast than a man”. Recent scholarship, as well as improved shipping technology that better protect
32、s the fragile works, has made the exhibition possible. “This first-ever retrospective on Piero allows us finally to bring together examples from all the genres in which he painted and from all time periods to better understand the chronology of his life and the progression of his career, ” Hirschaue
33、r told the Washington Post. 【文章大意】本文主要介绍了意大利文艺复兴画家Piero di Cosimo 皮耶罗迪科西莫的画作回顾展。21. What can we know about Piero di Cosimo? A. In his age, he was not famous. B. He was a student of Leonardo da Vinci. C. He was not only a painter but also a scientist. D. He made great contributions to music. 【解析】选A。推
34、理判断题。根据第一段可知, Piero di Cosimo是一名画家, 现在他从与他同时代的著名人物Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, 和Michelangelo的遮挡的阴影中走出来了。这说明他在他那个时期不出名。22. What does the underlined word “eccentric” in Paragraph 5 mean? A. Kind. B. Powerful. C. Talented. D. Strange. 【解析】选D。词义猜测题。根据后面括号里面的内容以及对他的描述more like a beast than a man
35、, 可知他是一个怪人。eccentric古怪的。23. Which of the following contributes to the exhibition? A. Recent scholarship and improved shipping technology. B. The donation of some churches in Asia. C. The advanced technology used in the paintings. D. The modern imitation. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段的Recent scholarship, as we
36、ll as improved shipping technology that better protects the fragile works, has made the exhibition possible. 可知。BThe United States of America is the most culturally diverse country in the world in terms of culture, religion, ethnicity and sexual orientation. As a combination of various races and cul
37、tures, America is home to all. The culture here is so unique that citizens can be just as proud of their original cultural heritage as they are to be Americans. What is now the US was initially inhabited by native people until the land was settled by various European groups and African slaves. Since
38、 the 20th century, the country has become a heaven for people from all over the globe. The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas. At present, 81 percent of the inhabitants in the US live in cities. Cultural and eth
39、nic diversity adds a unique flavor to cities that is expressed through distinct neighborhoods, restaurants, places of worship, museums, nightlife and multicultural learning environments. Unique musical forms, such as jazz, rock and roll, Chicano music, and the blues, grow in the US by mixing a varie
40、ty of culturally distinct musical traditions to create a new form. At the executive (行政的) level, the country is headed by a mixed-race president; two posts on the Supreme Court are held by members of the countrys two largest minorities. There is also diversity in state and local governments. Without
41、 its rich mixture of races and cultures, America would not be the nation that it is today. Founded upon the basis of equality and freedom, America acts as a stage where different cultures not only co-exist peacefully, but develop well. 【文章大意】本文介绍了多元化给美国带来的一些影响。24. According to the passage, America i
42、s a country . A. that welcomes people from all over the worldB. where citizens take more pride in their original cultureC. that is mostly settled by Europeans and AfricansD. where 81% of the population are immigrants【解析】选A。细节理解题。根据第二段的“Since the 20th century, the country has become a heaven for peop
43、le from all over the globe. ”可知应选A。25. Where did most people live before many immigrants came to America? A. In the urban areas. B. In the rural areas. C. In the southern part of America. D. In the northern part of America. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的“The arrival of immigrants has shifted populations from r
44、ural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas. ”可知, 大量移民涌入美国之前, 当地人大多居住在乡下。26. We can learn from the sixth paragraph that . A. diversity has existed in America in almost every aspectB. most posts in American state governments are held by mixed-race peopleC. equality and fre
45、edom make America a fair countryD. diversity has greatly affected the American political field 【解析】选D。推理判断题。根据第六段内容可知, 多元化对美国的政治领域有很大影响。27. Whats the best title for this passage? A. The Effects of Culture and Diversity on AmericaB. The Influence of Globalization on AmericaC. The Political Developmen
46、t of AmericaD. The Bright Future of America【解析】选A。主旨大意题。通读全文, 可知本文主要介绍了多元化在各个方面对美国的影响。CZhoukoudian is a small village situated about 50 kilometers to the southwest of Beijing. In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric human bones there which changed peoples view of Chinas history. The
47、y came from an unknown species of man and were the first evidence of human life in China thousands of years ago. The remains were three teeth! In 1929, a complete skull was also discovered. Eventually, archaeologists found almost 200 items, including six skulls and more than 150 teeth. These discove
48、ries proved the existence of a human species that lived in the area between 700, 000 and 200, 000 years ago. Four sites where Beijing Man and his relatives lived were discovered on the northern face of Longgushan. They lived in the caves in the area. However, the life span of Beijing Man was short.
49、About 70% of the people probably died before the age of 14. Fewer than 5% lived to the age of 50. Ashes were found alongside the fossils which showed they had used fire for cooking food and also for light, warmth, and protection against wild animals. This is the earliest evidence of the use of fire
50、anywhere in the world. They also made tools of bones and stones. Unfortunately, when Japan invaded China in 1937, excavations at the Beijing Man Site stopped and most of the fossils disappeared, including a Beijing Man skull. After the Peoples Republic of China was established in 1949, the work star
51、ted again. Zhoukoudian was listed as a World Heritage Site in December 1987. It has not only given us important information about prehistoric Asian societies, but also provided amazing evidence about the process of evolution. Today, parts of the caves have been badly affected by rain. Some areas are
52、 almost completely covered in weeds, causing serious damage. Pollution from the nearby factories has also contributed to the problem. This is a very serious matter and the Chinese Academy of Sciences is trying to raise public awareness of it. 【文章大意】文章向我们介绍了周口店“北京人”遗址, 它的位置、发现过程以及考古意义。28. Archaeologi
53、sts . A. thought that Zhoukoudian was a beautiful villageB. thought that the findings in Zhoukoudian wouldnt change the history of ChinaC. discovered some prehistoric human bones in ZhoukoudianD. thought that the findings in Zhoukoudian are the first evidence of human life in Asia【解析】选C。细节理解题。根据第一段中
54、的“In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric human bones there which changed peoples view of Chinas history. ”可知答案。29. Which of the following statements is NOT true? A. The digging was delayed by the Japanese invasion in the 1930s. B. These ancient Chinese were the first people to use
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450047.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
