四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 雅安市 2014 高考 英语 阅读 理解 金榜题名 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(1)及答案 阅读理解-AMany people eventually get round to trading in their first car. But not Mike Harrison. He loves his 1931 black Bentley sports car so much that hes still driving it 54 years after be bought it.Mr Harrison was 20 when he paid 150 (about 3,000 now) for the car aft
2、er passing his test in 1956. It had already done 85,000 miles and he has since driven it a further 100,000, yet the car still runs like clockwork. It is now one of only three left in the country and is worth 250,000. Despite its value, Mr Harrison, 74, says he would never sell the car “which has bee
3、n my best friend and part of my family all my life”. Mr Harrison courted his wife Jenny in it during the early sixties and it was their family car when children Caroline, now 46, and Ben, 42, came along. Even when he took a job as an advertising executive which came with the company car of his choic
4、e, Mr Harrison kept the Bentley. He said: How many people still have their first car these days when everything is so disposable? But it is a real eye-catcher. It has something that modern cars just dont have - style and character. I still drive it most days, even though it only does about 15 miles
5、to the gallon! Petrol was just six shillings (30p) a gallon when Mr Harrison bought the Bentley, which had a top speed of 120mph. He has spent thousands of pounds on repairs over the years but has kept the bodywork in good condition himself, hand-painting the underneath and spraying the black panels
6、 of the bodywork. For decades the Bentley was a regular sight on the roads near Mr Harrisons home in Hampton Court, Surrey. He now uses it as a runaround after retiring to Whitney-on-Wye, Herefordshire. Mrs Harrison, 71, said: “It was a nuisance(累赘) keeping it in tip-top order with me helping out wi
7、th the repairs by passing Mike the spanners the whole time. But I wouldnt have changed any of it - I feel like a Queen every time Im in it.”1. When Mike Harrison bought his black Bentley sports car, it was .A. a hand made car B. a second hand carC. one of only three leftD. unique in style答案解析:答案为B。本
8、题为细节推理题。由文章第二段第二句话 “It had already done 85,000 miles ” 可知,Mike Harrison 买车的时候,车已经跑了85,000 miles,可以推断, Bentley sports car是二手车。故答案为B。2. Mike Harrison would never sell the car mainly because .A. it has witnessed his life and his familyB. it is very eye catchingC. it has save much oilD. it runs very fas
9、t 答案解析:答案为A。本题为推理题。由第三段 “Mr Harrison, 74, says he would never sell the car which has been my best friend and part of my family all my life ”.和第四段的进一步解释可知,这辆车一直陪伴着他和他的家庭,故答案为A。3. It can be concluded from the passage that the car .A. has cost more for repairs than it is worthB. has almost been retired
10、C. has caused much trouble to Mrs. Harrison.D. is priceless to the family 答案解析:答案为D。本题为文章主旨推理题。通读全文可知,尽管Mike Harrison 的车现在已经速度减慢,需要经常修理,但是它见证了Mike Harrison和他的家庭生活,所以这辆车在他们的心中是无价的。故答案为D。 由第三段 “It is now one of only three left in the country and is worth 250,000.”和第六段 “He has spent thousands of pounds
11、 on repairs over the years ”可知,车的修理费是几千镑,但是价值是250,000镑,故A选项错误。 由最后一段最后一句话 “But I wouldnt have changed any of it - I feel like a Queen every time Im in it.”可知,这辆车还是在使用,并没退休,故B选项错误。C选项未提及。4. Whats the main purpose of this writing?A. To show that an old car is better than a new one.B. To share Mike Har
12、risons story of his first car.C. To ask people to treasure old things.D. To describe the quality of a black Bentley. 答案解析:答案为B。本题考查文章的写作目的,结合前面的问题可知,全文都是在围绕Mike Harrison和他的车展开,故答案为B。 Passage Three (Pop Stars Earn Much)Pop stars today enjoy a style of living which was once the prerogative only of Roy
13、alty. Wherever they go, people turn out in their thousands to greet them. The crowds go wild trying to catch a brief glimpse of their smiling, colorfully dressed idols. The stars are transported in their chauffeur driven Rolls-Royces, private helicopters or executive aeroplanes. They are surrounded
14、by a permanent entourage of managers, press agents and bodyguards. Photographs of them appear regularly in the press and all their comings and goings are reported, for, like Royalty, pop stars are news. If they enjoy many of the privileges of Royalty, they certainly share many of the inconveniences
15、as well. It is dangerous for them to make unscheduled appearances in public. They must be constantly shielded from the adoring crowds which idolize them. They are no longer private individuals, but public property. The financial rewards they receive for this sacrifice cannot be calculated, for their
16、 rates of pay are astronomical.And why not? Society has always rewarded its top entertainers lavishly. The great days of Hollywood have become legendary: famous stars enjoyed fame, wealth and adulation on an unprecedented scale. By todays standards, the excesses of Hollywood do not seem quite so spe
17、ctacular. A single gramophone record nowadays may earn much more in royalties than the films of the past ever did. The competition for the title Top of the Pops is fierce, but the rewards are truly colossal.It is only right that the stars should be paid in this way. Dont the top men in industry earn
18、 enormous salaries for the services they perform to their companies and their countries? Pop stars earn vast sums in foreign currency often more than large industrial concerns and the taxman can only be grateful fro their massive annual contributions to the exchequer. So who would begrudge them thei
19、r rewards?Its all very well for people in humdrum jobs to moan about the successes and rewards of others. People who make envious remarks should remember that the most famous stars represent only the tip of the iceberg. For every famous star, there are hundreds of others struggling to earn a living.
20、 A man working in a steady job and looking forward to a pension at the end of it has no right to expect very high rewards. He has chosen security and peace of mind, so there will always be a limit to what he can earn. But a man who attempts to become a star is taking enormous risks. He knows at the
21、outset that only a handful of competitors ever get to the very top. He knows that years of concentrated effort may be rewarded with complete failure. But he knows, too, that the rewards for success are very high indeed: they are the recompense for the huge risks involved and if he achieves them, he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
