四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(8)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 雅安市 2014 高考 英语 阅读 理解 金榜题名 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(8)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a “sea of technology” rather than experiencing the natural world. TV and computer games are leading to a serious disconnect between kids and the gre
2、at outdoors, which will change the wild places of the world, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on childs play.Each of us has a place in nature we go sometimes, even if it was torn down. We cannot be the last generation to have that place. At this rate, kids who
3、miss the sense of wondering outdoors will not grow up to be protectors of natural landscapes. “If the decline in parks use continues across North America, who will defend parks against encroachment (蚕食)?” asks Richard Louv, author of Last Child in the Woods.Without having a nature experience, kids,
4、can turn out just fine, but they are missing out a huge enrichment of their lives. That applies to everything from their physical health and mental health, to stress levels, creativity and cognitive (认知的) skills. Experts predict modern kids will have poorer health than their parentsand they say a la
5、ck of outside play is surely part of it. Research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and that playing in nature fosters (培养) leadership by the smartest, not by the toughest. Even a tiny outdoor experience can create wonder in a child. The three-year-old turn
6、ing over his first rock realizes he is not alone in the world. A clump of trees on the roadside can be the whole universe in his eyes. We really need to value that more.Kids are not to blame. They are overprotected and frightened. It is dangerous out there from time to time, but repetitive stress fr
7、om computers is replacing breaking an arm as a childhood rite of passage (仪式).Everyone, from developers to schools and outdoorsy citizens, should help regain for our kids some of the freedom and joy of exploring, taking friendship in fields and woods that cement (增强) love, respect and need for lands
8、cape. As parents, we should devote some of our energies to taking our kids into nature. This could yet be our greatest cause.41. The main idea of Paragraph 2 is that _.A. kids missing the sense of wondering outdoorsB. parks are in danger of being gradually encroached C. Richard Louv is the author of
9、 Last Child in the WoodsD. children are expected to develop into protectors of nature 【答案】D 【解析】细节理解题。根据由于科学技术的进步有些孩子在家玩电脑看电视很少出去接近大自然,不知道要保护大自然,所以本段的大意是孩子被盼望发展成大自然的保护着,故选D。42. According to the passage, children without experiencing nature will _.A. keep a high sense of wonderB. be overprotected by
10、their parents C. be less healthy both physically and mentally D. change wild places and creatures for the better 【答案】C【解析】细节理解题。根据Without having a nature experience, kids, can turn out just fine, but they are missing out a huge enrichment of their lives. That applies to everything from their physica
11、l health and mental health, to stress levels, creativity and cognitive (认知的) skills.没有经历大自然体验的人在身体和精神方面都不是很健康,故选C。43. According to the author, childrens breaking an arm is _.A. the fault on the part of their parentsB. the natural experience in their growing up C. the result of their own carelessness
12、 in play D. the effect of their repetitive stress from computers 【答案】B【解析】细节理解题。根据repetitive stress from computers is replacing breaking an arm as a childhood rite of passage (仪式).孩子们断一个胳膊就是他们在成长中的自然的经历,故选B。44. What does “sea of technology” mean in the first paragraph?A. The technology of TV and com
13、puter games.B. The technology of food.C. The technology of sea food.D. The technology of catching animals in the sea.【答案】A 【解析】词义猜测题。根据TV and computer games are leading to a serious disconnect between kids and the great outdoors,可以推知这里指的是电视和电脑,故选A。 45. In writing this passage, the author mainly inte
14、nds to _.A. blame children for getting lost in computer games B. encourage children to protect parks from encroachment C. show his concern about childrens lack of experience in nature D. inspire children to keep the sense of wonder about things around【答案】C【解析】作者意图题。根据由于科技的影响孩子去户外的时间减少,缺乏对大自然的体验,同时展示
15、了作者对于孩子们的关心,故选C。阅读理解 Explaining Chinas peaceful growth to the American politicians and public will top President Hu Jintaos agenda when he visits the United States from September 5 to 8.“ This will be conductive to the development of SinoUS relations and Chinas relationships with the rest of the wor
16、ld.” He Yafei, director of the Department of North American Affairs, said at a news briefing yesterday.It will be Hus first State visit to the US after he became president in 2003. He will meet US President George W.Bush and legislators in Washington DC and business people in Seattle, and deliver a
17、speech at Yale University in New Haven. Also on the list of areas of concern for Hu and Bush may be trade, Taiwan, energy and nuclear issue on the Korean Peninsula.Chinas favorable balance of trade with the US derives from different economic structures in the two countries. The two economies supplem
18、ent and benefit each other instead of competing, and the US should loosen its grip over its exports, especially high-tech products, to China, he said.After his US trip, President Hu will travel to Canada and Mexico from September 8 to 13, and back to New York on September 14 to attend the World Summ
19、it and other activities in celebration of the 60th anniversary of the United Nations.Hu will wrap up his tour on September 16 at the UN in a show Chinas support for the world body and multilateralism.At yesterdays news briefing, he also disclosed that the fourth round of SixParty Talks on Korean Pen
20、insula Nuclear issue will be resumed in the week of September 12.1. The underlined word “wrap up” can be taken place by .A. completeB. go onC. startD. do secretly答案解析:答案为A。本题为词义推断题。由 “wrap up”上一段 “attend the World Summit and other activities in celebration of the 60th anniversary of the United Natio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
