2020高中英语人教版必修5作业:UNIT 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高中英语人教版必修5作业:UNIT SECTION GRAMMAR WORD版含解析 2020 高中英语 人教版 必修 作业 UNIT GRAMMAR WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 Section Grammar对应学生用书P43基础题单句语法填空1.(2018全国卷)Out _ (come) a “softserve” creamy dessert,to be eaten right away.答案:comes句意:出来的是软冰淇淋甜品,需要立即食用。副词out位于句首需完全倒装,主谓颠倒顺序;to be eaten right away 非谓语动词短语作补语,补充说明前面的dessert。2.Tired _ he was,he stayed up late.答案:as/though句意:虽然很疲倦,他还是熬夜到很晚。as引导让步状语从
2、句时,从句用部分倒装;though引导让步状语从句时,可倒装也可不用倒装;从句用倒装语序时,把表语、状语或动词原形提到as/though前面。3.But something inside me was going to climb that mountain at all cost. Hardly _ I wait to try this adventure again.答案:could前面是否定词hardly位于句首,需要使用部分倒装的形式,分析语境,表示迫不及待做某事,同时结合前面的was可知是一般过去时,故填could。4.Not only _ he a firstclass brain
3、 but also he is a tremendously hard worker.答案:has句意:他不仅有着头等聪明的脑子,而且工作上很能吃苦。根据not only . but also . 句型,前面的部分需要使用倒装形式,根据句意可知填has。5.No sooner _ the competition begun than an unexpected accident happened.答案:had句意:比赛刚开始,一起意料不到的事故发生了。no sooner . than . “一就”,no sooner放在句首时,主句用部分倒装,而且用过去完成时。6._ (go) are the
4、 days when teachers were looked down on.答案:Gone句意:老师们被看不起的日子一去不复返了。gone形容词,意为“不再存在”,在句中作表语,位于句首,句子要用完全倒装。7.By no means _ it true that all English people know their own language well.答案:isby no means放在句首时,句子用部分倒装。且it是主语,true是表语,根据从句中谓语动词确定时态为一般现在时,故填is。8.Before you came over,never _ I realize what a
5、beautiful place I lived in.答案:did否定词never位于句首,句子应该借助于助动词使用部分倒装,根据句中的“came over”可知应用did,即将did放到主语I前面。单句改错1.Among the goods is Christmas trees,flowers,candles and toys._答案:isare2.Hardly has Susan entered the room when the doorbell rang. _答案:hashad3.Not only should we not afraid of difficulties,but we
6、also should try our best to overcome them._答案:afraid前加be4.Only after being asked three times did the actor came to the party. _答案:camecome5.So fast he run that I cant follow him._答案:he前加does6.Not only she refuse my invitation,but also she was extremely angry. _答案:only后加did单句写作1.直到几年前退休了他才考虑到国外度假。Not
7、 until he retired several years ago _ consider having a holiday abroad.答案:did he2.这位运动员在比赛中获得一等奖后就冲出去了。_, who won the first place in the race.答案:Out rushed the athlete3.出席会议的是一些重要人物。_ some important figures.答案:Present at the meeting were4.他说话的声音如此大以至于隔壁屋里的人都能听见。_ that even people in the next room co
8、uld hear him.答案:So loudly did he speak5.假如他们当时不是这么努力,他们不会取得这么大的成就。_, they wouldnt have achieved so much.答案:Had they not been working so hard能力题阅读理解(2018全国卷)Good Morning Britains Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning,but she is cooking up a storm in her latest roleshowing
9、families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money: Good Food,she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste,while preparing recipes for under 5 per family a day. And the Good Morning Britai
10、n presenter says shes been able to put a lot of what shes learnt into practice in her own home,preparing meals for sons,Sam,14,Finn,13,and Jack,11.“We love Mexican churros,so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,” she explains. “I pay 5 for a portion (一份),but Matt makes t
11、hem for 26p a portion,because they are flour,water,sugar and oil. Everybody can buy takeaway food,but sometimes were not aware how cheaply we can make this food ourselves.”The eightpart series (系列节目),Save Money: Good Food,follows in the footsteps of ITVs Save Money: Good Health,which gave viewers ad
12、vice on how to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household expense,Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonights Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget. T
13、he team transforms the familys long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了一档英国系列电视节目,为观众介绍如何减少食物浪费以及如何以较少的预算做出美味佳肴。1.What do we know about Susanna Reid?A.She enjoys embarrassing her guests. B.She has started a new programme.C.She dislikes working early
14、 in the morning. D.She has had a light budget for her family.答案:B推理判断题。根据第一段中的“but she is cooking up a storm in her latest role”以及第二段中的“In Save Money: Good Food,she visits .”可推知,她开辟了一个新的节目。故选B。2.How does Matt Tebbutt help Susanna?A.He buys cooking materials for her. B.He prepares food for her kids.C
15、.He assists her in cooking matters. D.He invites guest families for her.答案:C推理判断题。根据第二段第一句可知, Susanna 在Matt Tebbutt的帮助下,提供如何减少食物浪费的建议,同时为每个家庭准备一天低于5英镑成本的食谱。即Matt在烹饪食物上帮助Susanna。故选C。3.What does the author intend to do in Paragraph 4?A.Summarize the previous paragraphs. B.Provide some advice for the r
16、eaders.C.Add some background information. D.Introduce a new topic for discussion.答案:C推理判断题。根据第四段中的“Save Money: Good Food,follows in the footsteps of ITVs Save Money: Good Health,.”可推知,本段是为读者介绍Save Money这个节目是怎么来的,即是背景信息。故选C。4.What can be a suitable title for the text?A.Keeping Fit by Eating Smart B.B
17、alancing Our Daily DietC.Making yourself a Perfect Chef D.Cooking Well for Less答案:D标题判断题。根据文章的整体内容可知,文章讲述了Susanna Reid的新节目Save Money: Good Food,该节目旨在帮助家庭以更少的花销吃出同样美味的食物。故选D。完形填空Some years ago when I was in my first year in college,I heard Salome Bey sing for the first time. The moment was _1_. Salom
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450358.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
