2020高中英语人教版必修5作业:UNIT 5 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高中英语人教版必修5作业:UNIT SECTION THE LANGUAGE POINTS OF READING一 WORD版含解析 2020 高
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 Section The Language Points of Reading课时作业(一)对应学生用书P51完形填空(2018全国卷)Two weeks earlier,my son,Ben,had got in touch. Hed moved to England with his mum when he was three and it had been 13 years since Id _1_ seen him. So imagine my _2_ when he emailed me saying he wanted to come to visi
2、t me.I was _3_! I arrived early at Byron Bay where we were supposed to _4_. The bay was _5_ in sunshine,and there was a group of kayakers around 150m off the shore. Getting a little _6_, I realized one kayak (皮划艇) was in _7_. “Somethings not _8_!” I took off my Tshirt and _9_ into the water. I saw t
3、here were two instructors on board and a man lying across the middle. He was _10_ violently. Linking arms with one of the instructors,I helped _11_ the young man out of the water. He was unconscious and as I looked at his face,something _12_ to me. Those brown eyes were very _13_. “Whats his name?”
4、I asked the instructor. “Ben,” he replied,and immediately I _14_. That stranger was my son!The instructors called for an ambulance. _15_, after a brief stay in hospital,Ben was well enough to be allowed to _16_ and later the family met up for dinner. We chatted about everything and then Ben _17_ to
5、me. “I just want to say thank you,” he said. “You _18_ my life!”I still cant believe what a _19_ it was. Im just so glad I was there _20_ to help my son.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者与儿子分离13年后终于和他取得联系,并准备见面。在和儿子见面的地点,作者救了一个年轻人,没有想到的是,年轻人竟然是自己13年未见的儿子。作者感慨世事难料,认为这种巧合是冥冥之中注定的。1.A.also B.often C.even D.last答案:D根据上文可
6、知,儿子在三岁的时候离开,到现在已经13年了。由此可以暗示出是上一次见面。last作副词,意为“上一次”,符合语境。2.A.delight B.relief C.anger D.worry答案:A根据上下文可知,作者13年没有见到自己的儿子,突然收到儿子的电子邮件,说要来看望自己。由此可以推知,作者很快乐、开心。delight “高兴,愉快”。故选A项。3.A.scared B.shocked C.thrilled D.ashamed答案:C根据第一段可知,作者13年没有见到自己的儿子,突然收到儿子要来拜访自己的电子邮件,肯定是非常兴奋的。thrilled “欣喜若狂的”。故选C项。4.A.t
7、alk B.stay C.meet D.settle答案:C根据上文可知,作者很早就到了拜伦湾,他们应该在那里见面(meet)。5.A.bathed B.clean C.deep D.formed答案:A根据常识可知,早晨海湾应该是沐浴在阳光里。be bathed in sunshine是固定搭配,意为“沐浴在阳光中”。6.A.faster B.closer C.heavier D.wiser答案:B根据常识和下文儿子出现意外情况可知,只有是离得比较近(closer)一点,才能意识到一只皮划艇出现意外。故选B项。7.A.trouble B.advance C.question D.battle
8、答案:A根据下文中的“I took off my Tshirt and .”和“He was unconscious”可知选trouble。in trouble “遇到了麻烦”符合语境。in advance “提前”;in question “正被讨论的;被怀疑的”;in battle “在战斗中”。8.A.real B.right C.fair D.fit答案:B根据上一句所述有一艘皮划艇遇到了麻烦及下文中的“He was unconscious”可知,作者意识到事情有些不对劲了。right “正常的,情况良好的”。9.A.stared B.sank C.dived D.fell答案:C根据
9、上文皮划艇有麻烦和下文作者去帮忙救人可知,作者脱掉T恤衫,跳入水中。dive “潜水,跳水”,符合语境。10.A.arguing B.fighting C.shouting D.shaking答案:D此处描写了Ben落水后失去意识的状况:他剧烈地颤抖(shaking)。故选D项。11.A.lead B.persuade C.carry D.keep答案:C根据前面的“Linking arms with”可知,作者和一个教练双臂相挽,帮着把那个年轻人带出水面。carry “把带至”。12.A.happened B.occurred C.applied D.appealed答案:B作者看了看这个年
10、轻人的面孔,接着问起了他的名字,因此可推测此时作者应是想起了什么。something occurred to sb.表示“某人突然想起某事”。happen to “(某事)发生(在某人身上)”;apply to “申请,对有效”;appeal to sb. “对某人有吸引力,恳求某人”。13.A.sharp B.pleasant C.attractive D.familiar答案:D根据后句作者询问教练落水者的姓名,以及第二段最后一句“That stranger was my son!”可知,familiar “熟悉的”,符合语境。14.A.agreed B.hesitated C.doubt
11、ed D.knew答案:D根据第一段第一句中的“Two weeks earlier,my son,Ben”和第二段中教练的回答:“Ben,”可知,作者马上就明白了(knew)(眼前这个年轻人就是自己的儿子)。15.A.Fortunately B.Frankly C.Sadly D.Suddenly答案:A根据下文的“well enough to be allowed .”可知,幸运的是(fortunately),在医院经过短暂休息后,Ben恢复得很好,被允许出院。16.A.return B.relax C.speak D.leave答案:D由语境可知,Ben恢复得很好,被允许离开(leave)
12、医院。17.A.joked B.turned C.listened D.pointed答案:B根据下文的“I just want to say thank you”可知,Ben转向作者向他道谢。turn “转向(某人),转过头来”,符合语境。18.A.created B.honored C.saved D.guided答案:C根据上文“I helped _11_ the young man out of the water.”可知,作者挽救了这位年轻人的生命。故选C项。19.A.coincidence B.change C.pity D.pain答案:A这是作者的一次偶然救人的经历,没想到救助
13、的是打算和自己见面的分别已久的儿子,这纯属巧合,因此选coincidence。20.A.on board B.in time C.for sure D.on purpose答案:B作者为了和自己的儿子见面,早早地赶到了见面的地点,没想到看到了意外事故,更没想到会及时地从水中救出了自己的儿子。因此in time “及时”,符合语境。阅读理解ACarbon monoxide (一氧化碳) poisoning kills and injures many people and animals around the world. The gas has been a problem since peo
14、ple first began burning fuels to cook food or to create heat. It is a problem in all parts of the world that experience cold weather.Carbon monoxide is called the silent killer because people do not know it is in the air. The gas has no color. It has no taste. It has no smell. It does not cause burn
15、ing eyes. And it does not cause people to cough. But it is very deadly. It robs the body of its ability to use oxygen.Carbon monoxide decreases the ability of the blood to carry oxygen to body tissues. It does this by linking with the blood. When the gas links with the blood,the blood is no longer a
16、ble to carry oxygen to the tissues that need it.Damage to the body can begin very quickly from large amounts of carbon monoxide. How quickly this happens depends on the length of time a person is breathing the gas and the amount of the gas he or she breathes in.Carbon monoxide poisoning has warning
17、signs. But people have to be awake to recognize them. Small amounts of the gas will cause a persons head to hurt. He or she may begin to feel tired. The person may feel sick. The room may appear to be turning around. The person may have trouble thinking clearly. People develop severe head pains as t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450364.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
