2021届全国高三下学期英语全真模拟卷(北京专用)02 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届全国高三下学期英语全真模拟卷北京专用02 WORD版含解析 2021 全国 下学 英语 模拟 北京 专用 02 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考英语全真冲刺卷(北京专用)(考试时间:90分钟 试卷满分:100分)第一部分:知识运用(共两节,30分)第一节 完形填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)A husband and wife had been married for more than 60 years. They shared everything, talked about everything and kept no_1_from each other except that the woman had a box in a drawer that she had warned her husband
2、 never to_2_or ask her about.Hed never thought about it ever since. One day the woman got very sick and the doctor said she wouldnt_3_. To sort out their affairs, the husband_4_the box and brought it to his wifes bedside.She_5_it was time that he should know what was in the box.Opening it, he found
3、two small_6_and a sum of money totaling $25,000. He asked her about the contents. “When we were to be married,”she said,“my grandma told me the secret of_7_marriage was never to argue, and I should just keep quiet and crochet(用钩针织) a doll when I got angry with you.”The man was so_8_ that he had to f
4、ight back tears.She had only been_9_with him twice in all those years of living and loving! “Honey,” he said, “that_10_the dolls, but what about the money? Where did it come from?”“Oh,” she said, “thats the money I made from selling them.”1A. distance BsecretsCpromises Dspace2A. open BmoveClock Dlos
5、e3A. survive BrebuildCrecover Dworsen4A. took away Bput awayCput down Dtook out5A. agreed BadmittedCadvised Dreminded6A. balls BcapsCgloves Ddolls7A. rich BpoorChappy Dsad8A. excited BmovedCembarrassed Dannoyed9A. angry BcontentCpleased Ddisappointed10A. shows BintroducesCexplains Dmakes【答案及解析】 本文是一
6、篇记叙文。文章讲述一对拥有60多年婚姻的夫妻的爱情故事,揭示了幸福婚姻的秘密。1B这对夫妻分享一切,无话不谈,他们之间没有秘密(secret)可以保留。2A但妻子警告丈夫绝对不要打开(open)那个盒子或询问有关那个盒子的事情。3C妻子得病了,医生说她不可能康复(recover)了。4D在整理物品时,丈夫取出(take out)了那个盒子。5A 妻子同意(agree)丈夫打开盒子,是该知道里面是什么的时候了。6D从下文可知此处应选dolls.7C奶奶告诉她幸福的(happy)婚姻的秘密。8B丈夫听后十分感动。9A根据上下文可知丈夫以为妻子只生过两次气。10C丈夫明白了盒子里那两个玩偶说明了什么
7、。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)AMembers of a Chinese surveying team 11_ (reach) the summit of Mount Qomolangma at 11 am on May 27, according to the Ministry of Natural Resources. The surveyors are tasked with measuring the mountain. They used a global navigation satellite system receiver, a gravimeter
8、, snow-depth radar and a meteorological measuring instrument. This year marks the 60 th anniversary of the first 12_ (success) expedition to Qomolangma from the Tibet side and the 45 th anniversary of Chinas first accurate measurement of Qomolangmas 13_ (high).BKitchen technology has reached new hei
9、ghts. So far, astronauts on the International Space Station have made the universes first space-baked cookies. They are the very first kind of food to be baked in space 14_ raw ingredients. The astronauts said eating 15_ (fresh) baked food will make them happy while on the space station. It will be
10、a comforting remainder of home.This will be important for astronauts 16_ (go) to the moon or on the long journey to Mars.CZhu Beibei, 29, 17_ (work) to help farmers to spray pesticide (喷杀虫剂) onto the fields with the help of unmanned aerial vehicles (无人机 UAV) for years. Once he didnt know 18_ to talk
11、 about his job, but now it has a formal titleUAV controller.Recently, “UAV controller” was listed, along with 12 other jobs, as 19_ new profession, according to a statement 20_ (release) by the Ministry of Human Resources and Social Security.答案:11. reached 12. successful13. height 14. from15. Freshl
12、y 16. Going 17. has worked18. how 19. a20. released第二部分:阅读理解(共两节,38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A“Museum of the World” Travel PlanHeres the travel plan for some of the more unusual museums on our “Museum of the World” tour. Ill send you the full itinerary (行程) next week. T
13、he Museum of Bad Art (MOBA) (Boston, USA) shows what it describes as “art too bad to be ignored”. The museum hopes to bring the worst of art to the widest possible audience. As part of the visit, well be shown some truly awful portraits, landscapes and sculptures.The Devils Rope Museum (in Mclean, T
14、exas) and The Kansas Barbed Wire Museum (in Lacrosse, Kansas) both claim to have the best barbed (有刺的) wire collections, telling the story of the wires role in the development of America. Well be visiting both of these.The Washington Banana Museum (Auburn, Washington, USA) contains 4,000 objects rel
15、ated to the history of what the museum describes as “the worlds most perfect fruit.” During a guided tour around the museum, well learn all sorts of interesting things, such as the fact that bananas were introduced to the USA in 1878 in the same exhibition as Alexander Graham Bells telephone, and th
16、at banana is now the USs number-one selling fruit.The Hair Museum (Avanos, Turkey) is located in a cave in Cappadocia, in Central Anatolia. It contains 16,000 samples of peoples hair. Youll be offered a chance to add your own hair to the collection. Later in the year, the museum manager selects 10 d
17、onors to attend a pottery workshop.The Hair Museum(Avanos, Turkey)is located in a cave in Cappadocia, in Central Anatolia. It contains 16,000 samples of peoples hair. Youll be offered a chance to add your own hair to the collection. Later in the year, the museum curator selects 10 donors to attend a
18、 pottery workshop. If youre one of them, youll be invited to stay in his guest house.21. What do these four Museums have in common?A. They are all located in the USA. B. They accept exhibits donated by visitors.C. They exhibit the things with a long history.D. They show some odd things around the wo
19、rld.22. What does The Museum of Bad Art (MOBA) show?A. Complete collections of barbed wire.B. A large number of samples of peoples hair.C. Some really terrible but noticeable art works.D. Some beautiful portraits drawn by famous people.23. Why was Alexander Graham Bells telephone mentioned in paragr
20、aph 4?A. To explain the origin of bananas.B. To arouse visitors interest in the museum.C. To emphasize the importance of the exhibition.D. To compare the value of bananas and telephones.【答案】 D C B【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了以世界各地的著名博物馆为看点的旅行路线,以及各博物馆的特色。21. 细节理解题。根据文章倒数第二段可知“The Hair Museum”位于土耳其,其他三间博物馆位于美国
21、,故A项错误。倒数第二段可知“Youll be offered a chance to add your own hair to the collection.”只有The Hair Museum才接收游客将自己的头发加入到收藏品中,其他博物馆并无此要求,故B项错误。分析文章可知,全文并未提到各项藏品的时间,故C项错误。The Museum of Bad Art提到该博物馆展出的是“awful portraits, landscapes and sculptures.”可怕的肖像、景观和雕塑。The Washington Banana Museum展出的是最完美的水果,The Devils R
22、ope Museum 展示的是绳索,The Hair Museum展示是人的头发,由此可判断四家博物馆展示的收藏品都很奇怪,D项符合题意,故选D。22. 细节理解题。第一段提到“The Museum of Bad Art (MOBA) (Boston, USA) shows what it describes as “art too bad to be ignored”.”坏艺术博物馆中展示的藏品都太可怕了,让人难以忽视,且最后一句提到“well be shown some truly awful portraits, landscapes and sculptures.”,在这个博物馆中会看
23、到真正可怕的肖像、景观和雕像。C项符合题意,故选C。23. 推理判断题。第四段提到“the fact that bananas were introduced to the USA in 1878 in the same exhibition as Alexander Graham Bells telephone”,香蕉与1878年引入美国,与贝尔的电话在同一展览中,贝尔的电话是非常著名的发明,将香蕉与电话一起提到可以说明香蕉的重要性和其历史,从而引起游客的兴趣,B项符合题意,故选B。BDressed in a dark blue waterproof (防水) jacket, outdoor
24、 shoes and a small backpack, 25-year-old Ye Tian tries to get in an abandoned coking plant in Beijing.An intern (实习生) for a German company in Beijing, Ye is among thousands of youth interested in city adventures, which they call urban exploration-4urbex for short.The aim of this trending (流行) hobby
25、is to explore structures usually abandoned ruins or hidden areas of the manmade environment. Urban explorers are interested in these sites because they can understand cities from a different angle. Ye, for example, said he enjoyed the contrast between Beijings two sides.Widely known scenic spots and
26、 historical sites can only reflect the bright side of the city, or what the city wants you to see, Ye said. “But abandoned places show you the past (that is) hidden deep in peoples memories.In the eyes of Pan Ran, who is in her early 30s and works in Canada, an abandoned building can also evoke (引起,
27、唤起) the spirits of those who lived and worked there.“There are diaries and letters recording the owners lives,” she said. “And one time, I found a whole box of 8-millimeter videotapes of a family?Pan couldnt watch the tapes at the site, as the power supply had been cut. She didnt take them away with
28、 her either, as there is a very important rule of urbex that you cant remove any souvenirs from a site, Pan said.While urban exploration can get people to extraordinary places that few have visited, its sometimes dangerous. Climbing up tall buildings and tip-toeing through abandoned structures can s
29、ometimes be a life-threatening affair.Injuries and even death are not unheard of within the urbex community.In the beginning, I was pretty audacious and believed the riskier the places you go, the better photos you get, said Du Tianyu, 22. But that is not necessarily the case. After doing my calcula
30、tions, I learned to stop when I reach the limit.24. According to the text, why do urban explorers like to visit abandoned places?A. To escape the crowdedness of cities.B. To take breathtaking pictures.C. To appreciate different aspects of a city.D. To know about the lives of the people who left.25.
31、What does Pan say is an important rule of urban exploration?A. Dont take things from a site.B. Dont buy souvenirs when exploring structures.C. Only explore abandoned sites with long histories.D. Share travel diaries or journals within the urbex community.26. Whats the best title for the passage?A. T
32、ravel in Big CitiesB. Visit a Citys Historical SitesC. Experience a Citys LifeD. See a Citys Secrets【答案】 C A B D 【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了城市探索者的故事。探索者可以通过探索城市来发现城市的不同面,以及不同的历史。24. 细节理解题。根据文章第三段提到的“The aim of this trending (流行) hobby is to explore structuresusually abandoned ruins or hidden areas of the ma
33、nmade environment. Urban explorers are interested in these sites because they can understand cities from a different angle.”可知,这一活动的目的就是去探索废弃的或是一些隐蔽的地方,因为城市探索者对从不同的角度观察城市非常感兴趣。由此可知,C项符合题意,故选C。25. 细节理解题。根据文章第七段提到的“there is a very important rule of urbex that you cant remove any souvenirs from a site”
34、可知,城市探索者最重要的一条规则就是不要把纪念品带出某个地点。由此可知,A项符合题意,故选A。26.主旨大意题。文章第六段及第七段提到,城市探索者会在探索的过程中找到一些以前人家留下来的回忆,唤起之前的一些精神。由此可知,D项适合做本文最佳标题,故选D。CResearch published in the journal High Temperature found that an hour-long soak in hot water produced similar blood sugar responses to 60 minutes of moderate physical activ
35、ity.Sound too good to be true? While the research on these effects is still initial (初步),there is a plausible explanation for this.It seems that activities that increase heat shock proteins (热体克蛋) may help to improve blood sugar control and offer an alternative to exercise, the lead study author Ste
36、ve Faulkner wrote. “These activitiessuch as soaking in a hot tub or taking a sauna (桑拿) may have health benefits to people who are unable to exercise regularly. to an hour- long session of cycling or an hour-long session in a 40bath.The scientists discovered that both groups were better able to cont
37、rol their blood sugar levels in the 24 hours following their soak were approximately 10 percent lower than those of the participants who exercised.Researchers say this implies that “passive heating (a means of rising your body temperature) could assist in lowering blood sugar levels. Passive heating
38、 can affect proteins in the body called heat shock proteins, which helps regulate blood sugar. People with diabetes (糖尿病) tend to have lower levels of heat shock proteins. Passive heating can raise these levels.Its critical to point out a few limitations of the study. For starters, the experiment on
39、ly monitored men, so its difficult to say if the same effect would happen in women. It also only included 14 volunteers, which was an extremely small sample size. More research needs to be conducted before scientists can come to any official conclusion. And, of course, you should still continue exer
40、cising regularly.That being said, the study does offer some more promising insights (见解) into the healing effects of hot water.27. What does the underlined word “plausible” in Paragraph 2 refer to?A. Strange.B. Ridiculous.C. Reasonable.D. Confusing.28. What can we know about the research by the U. K
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省淄博市2019_2020学年高一数学上学期期中试题PDF无答案.pdf
